TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405360 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 03, 2025, 09:10:03 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc oko treninga u prve 2 godine  (Pročitano 2158 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #6 poslato: Septembar 16, 2011, 09:20:48 pre podne »

Što se programa tiče nemam praksu da kažem "evo ti i radi ovaj i dobićeš ovakve rezultate" jer to niko ne može. Možeš samo da kreneš od jednog programa i da ga onda prilagoðavaš sebi.

Ja sa svojim vežbačima radim korekcije svake dve nedelje ukoliko su potrebne.

Koji program ćeš raditi nije toliko bitno koliko je bitno da ga prilagodiš sebi. Programe koje si nabrojao su kao i svaki drugi program treninga na ovom svetu, samo je pitanje koliko ćeš uspeti d aga prilagodiš svoji potrebama.

Mnogo bitnija stvar je da naučiš pravilno izvoðenje vežbi, kako ćeš ih kombinovati je nebitno.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 15, 2011, 09:28:29 posle podne »

Ok, hvala na savetu...pokusavam da teretanu uklopim u celokupan nacin zivota, samo sam cuo toliko mnogo stwari, saweta, swi pricaju razlicito, znaci glawa mi je puna :D :D trudim se da poslusam iskusne i proverene ljude, tj ljude od struke..zato mi treba nesto konkretno sa cim mogu da pocnem, sto se tice ishrane trudim se da unosim oko 2.5g proteina po kg takodje i hidrate, ali mi treba pomoc oko treninga koju nikako da dobijem, da li mozes da mi posaljes neki proram u inbox, ili da mi makar kazes kakva su ova dva koja sam napomenuo, da li bi mogao neki od njih da koristim?? Cilj mi je(ne voim da koristim izraze masa i definicja) da uvecam misice i da ih lepo oblikujem eto...hvala ti jos jednom...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #4 poslato: Septembar 15, 2011, 08:24:23 posle podne »

Kao prvo kod mene početnici uvek rade samo snagu i vode računa o ishrani što je više moguće. Tačnije koliko i kako budu jeli toliko će napredovati.

Trening snage se svodi na potiske, čučnjeve, mrtvo dizanje, zgibove i propadanja i to u stilu 5x5 ništa komplikovano. Trenira se u početku 3 dana nedeljno i posle 2 meseca se ubacuje još po jedan dan treninga nedeljno na svakih nedelju dana treninga. Tek posle tiha par meseci pralazimo na split programe i to samo ako je cilj vežbača da nabaci mišićnu masu.

To kako ćeš ti trenirati zavisi od gomile nekih faktora kao što su kako se hraniš, odmaraš, stil života i ciljevi treninga.

Najbitnije je da se pojaviš u teretani i dižeš tegove, ali ako želiš najbolje rezultate ili ti da se posvatiš sportu onda je programiranje treninga dosta vitalna stvar koja se ne može uklopiti u neke "one size fits all" okvire...
Sačuvana
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Septembar 15, 2011, 12:40:03 posle podne »

Ok, a sta bi mi ti preporucio, da li da nastavim sa starim programom ili da predjem na ovaj?? ..i sto se tice trajanja treninga da li da uopste obracam paznju na taj detalj?..I koji trening program ti savetujes pocetnicima?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #2 poslato: Septembar 15, 2011, 11:44:21 pre podne »

Ko tačno savetuje da trening ne traje duže od 1 sat?

Tu logiku su koristili i potekla je od bugarskih olimpijskih dizača tegova koji sutrenirali po 45 minuta po treningu ali i do 4 puta dnevno, a ovo je bodybuilding, a ne dizanje tegova.

Dva dana nedeljno je i više nego dovoljno odmora, možda čak i previše pogotovo za početnike jer ti isti početnici ne mogu da preopterete svoj sistem na taj način kao iskusni posrtisti i samim time je vreme oporavka od treninga kraće, a za bodybuilding je neophodno dovoljno obima na treninga u vida serija i ponavljanja da bi se izazvala hipertrofija u suprotnom rezultata neće biti...
Sačuvana
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Septembar 15, 2011, 09:22:41 pre podne »

Pozz svima. Pre svega da kazem da sam relativno pocetnik, treniram 2 godine, ali ne kontinuirano, znaci sa stalnim prekidima iz raznoraznih razloga. Probao sam 2-3 programa, koji su manje vise slicni, svi se baziraju na tome da se tokom nedelje odradi celo telo jedanput, dakle, nesto ovako: ponedeljak-grudi biceps, sreda-ledja triceps, petak ramena noge. I tako u krug. Radim 4 vezbe sa po 4 serije za vece misicne grupe(ledja,ramena,noge) i 3 vezbe sa po 4 serije za manje (biceps, triceps), za grudi radim 3 vezbe po 4 serije.Ono sto me interesuje je sledece. Skoro sam uzeo casopis Maxx koji se prodaje u vasim radnjama i nasao "Insajder trening za pocetnike". Tamo pise da su taj trening u prve 2 godine koristili Li Labrada i Li Hejni i da program daje najbolje rezultate za pocetnike. Program izgleda ovako: ponedeljak/cetvrtak- grudi ramena triceps, utorak/petak - ledja biceps noge, sa 5-10 serija po misicnoj partiji. E sad, mene interesuje kako je ovaj dobar program za pocetnike, kada nema prostora za odmor sem srede i vikenda, i zar nije previse zahtevan za pocetnike,(mislim raditi bench na ravnoj, pa na kosoj klupi, pa kasnije raditi uski bench, pa rameni potisak!!!??),takodje trebalo bi mi 2h da odradim trenig, a svi savetuju da kvalitetan trening ne treba da traje duze od jednog h, i interesuje me vase misljenje o ovom programu,hvala.
« Poslednja izmena: Septembar 15, 2011, 09:51:30 pre podne od strane Kalee » Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.034 sekundi sa 12 upita.