TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405438 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 07, 2025, 04:26:27 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: John Morrison Training...  (Pročitano 10560 puta)
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Decembar 27, 2007, 04:53:43 posle podne »

znam kako radim na terenu, necu da se mesam u bb...
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #17 poslato: Decembar 27, 2007, 03:44:06 posle podne »

Ne bi trebalo,a uvek treba raditi serije zagrevanja...ja recimo kadgod radim ledja ili grudi uvek pre samih serija zagrevanja za te delove,uradim 2 serije zagrevanja ramena s alaganim tezinama(Potisak i lateralno dizanje)...kad radim ruke uvek sa sipkom uradim stotinak  ponavljanja bic/tric naizmenicno...to treba raditi,a staticko istezanje ne.Bar ako zelite d asvedete mogucnost od povreda na minimum i da sacuvate snagu.Ovo govorim za bb,ne i za ostale sportove opet p0onavljam..
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Decembar 27, 2007, 03:28:52 posle podne »

Kruzenje zglobova ne racunajte u istezanje,to je zagrevanje i to treba raditi fala bogu...Valjda znate sta znaci istezanje?I koja je razlika istezati misic sa malo i misic pun krvi...pa dajte bre...

i ne racunam kruzenje zglobova u istezanje, ali sad pitanje je da li bi trebalo raditi i staticko istezanje nezagrejan (misic sa malo krvi) ili ne? Ja mislim da ne bi trebalo.
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #15 poslato: Decembar 27, 2007, 03:24:03 posle podne »

Koliko sam ja citala ne radi se staticko istezanje pre treninga (to je ono kada se drzite u nekom polozaju npr. 30s do 60s). E sad mozda moze neka druga vrsta istezanja. J M je napisao samo 10 minutes stretch, ne znam sta tu podrazumeva.

Takodje me zanima da li treba raditi istezanje izmedju serija.
Trenutno radim istezanje samo na kraju treninga s tegovima. Pre treninga radim samo nekakvo kruzenje zglobovima.

DHEA, opisi to tvoje razvlacenje pre treninga. Isto pitanje i za quaresmu i lokka.

Kruzenje zglobova ne racunajte u istezanje,to je zagrevanje i to treba raditi fala bogu...Valjda znate sta znaci istezanje?I koja je razlika istezati misic sa malo i misic pun krvi...pa dajte bre...

Ok, kruženje u bilo kom zglobu je neophodno, ali šta likovima znači kada dirkt iz svlačionice doðe pred ogledalo i počne da vrti i mlatara rukama i nogama samo da bi se "brže zagrejao"!? A da ne pričam kako tim istim likovima zagrevajuća serija npr. beča počinje sa 60% max!? I posle se čude što im se rame "nešto ukočilo"!?

Što se mene tiče, primetna je razlika kad se ne istežem tj. istežem pre bilo kakve aktivnosti ( pričam o laganom istezanju). "Profesionalni deformitet"!?  ;D
Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Decembar 27, 2007, 03:15:46 posle podne »

DHEA, opisi to tvoje razvlacenje pre treninga. Isto pitanje i za quaresmu i lokka.

Uh... to malo teže jer u zavisnosti koje mišićne grupe se rade, tako se i istežem tj. razgibavam. Izmeðu ostalog, koristim i to statičko istezanje, ali ne duže od 15 sek.

Koliko mi se čini, ovakva rasprava je već jednom voðena...  ::)
Sačuvana

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #13 poslato: Decembar 27, 2007, 01:55:22 posle podne »

Neka po hansovom savetu ja od sada krecjem mrtvo dizanje bez istezanja odma xD ...o boze...
Sta o boze covece?Pa ti pojam nemas,a to se odma vidi iz toga jer si spreman da ovakav trening implementujes u svoju rutinu...
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #12 poslato: Decembar 27, 2007, 01:54:12 posle podne »

Koliko sam ja citala ne radi se staticko istezanje pre treninga (to je ono kada se drzite u nekom polozaju npr. 30s do 60s). E sad mozda moze neka druga vrsta istezanja. J M je napisao samo 10 minutes stretch, ne znam sta tu podrazumeva.

Trenutno radim istezanje samo na kraju treninga s tegovima. Pre treninga radim samo nekakvo kruzenje zglobovima.

Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #11 poslato: Decembar 27, 2007, 01:53:08 posle podne »

Alo fudbaleri i atleticari...Nisam govorio za istezanje pre treninga za fudbal il za trcanje itd. Nego za BODIBILDING.
Ja vam samo govorim cinjenice,vi radite sta hocete...Istezanje ne podrazumeva zagrevanje ako je neko pomesao...Uvek zagrevanje pre treninga a istezanje posle treninga...Pitajte malo iskusnije trenere BB-a...

Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Decembar 27, 2007, 01:48:16 posle podne »

Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #9 poslato: Decembar 27, 2007, 01:09:03 posle podne »

Neka po hansovom savetu ja od sada krecjem mrtvo dizanje bez istezanja odma xD ...o boze...
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 27, 2007, 11:42:21 pre podne »

Hans i meni se čini da si se nešto zaJEbunio... Iskustvo iz teretane - trening počinjem 6-10 min zagrevanja (u zavisnosti od vremena), pa se posle razvlačim po teretani 10-tak min i nikad nisam imao problem sa povredom, dok se nekolicina likova (mladi, ludi) ispovreðivala, koji se niti zagrevaju niti razgibavaju kako treba (onako hladni krenu da mlataraju rukama, nogama... e to povećava rizik od povrede)
Sačuvana

quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Decembar 27, 2007, 10:15:44 pre podne »

Nikako pre treninga istezanje?Lol!
Sta je smesno?Istezanje pre treninga umanjuje snagu i povecava rizik od povrede...Zar nista ne citas?Treba bar te osnovne stvari da povatas...

eo i od mene lol ... chini mi se da se tu ne slazemo ...

jbt pa ceo zivot ucim da treba da se istezem pre treninga, ko sad mene pravi budalom...
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Lokk1
Gost
« Odgovor #6 poslato: Decembar 27, 2007, 09:20:59 pre podne »

Sta je smesno?Istezanje pre treninga umanjuje snagu i povecava rizik od povrede...Zar nista ne citas?Treba bar te osnovne stvari da povatas...

eo i od mene lol ... chini mi se da se tu ne slazemo ...
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #5 poslato: Decembar 27, 2007, 07:42:58 pre podne »

Ok... Necju reci nista dalje...
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #4 poslato: Decembar 27, 2007, 12:38:43 pre podne »

Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.04 sekundi sa 12 upita.