TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405361 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 03, 2025, 03:26:36 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pozdrav, dobri ljudi :)  (Pročitano 2138 puta)
Kajzla
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Kad dam znak glavom ti udri.

« Odgovor #5 poslato: Januar 28, 2012, 11:38:52 pre podne »

Slazem se sa tobom u potpunosti. Koliko je potrebno znati vezbati, toliko je potrebno i znati hraniti se. Srecom po mene, imam izuzetno brz metabolizam, tako da ce cuts po mom misljenju samo unaprediti ono sto mi je prirodom dano. Posle ove nedelje truda i znojenja, vaga pokazuje dosta kg manje, ali to je opet gubitak glukoze i onoga sto sam tovario u sebe 2 nedelje (razne pite, bureci i ostala hrana bogata UH). Ponovo sam resetovao organizam i obim struka nastavlja da opada. Gornje plocice se sve vise oblikuju, a donji deo (kritican deo) se topi polako :)
Ja sam inace veliki radnik i karakter, nekada idem i iz krajnosti u krajnost (cesto ce pre biti nego nekada), tako da mi je samo bitno ostvariti zacrtani cilj.
Vreme ce resiti sve :D
Sačuvana
May the force be with you !
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #4 poslato: Januar 28, 2012, 10:54:38 pre podne »

Hvala što si poklonio pažnju mom topicu u ovako kratkom vremenskom periodu :)
Vežbanje mi je postalo takoreći rutina, tako da ne gledam na vremenski period u kome ću postići neke rezultate. Jednostavno mi je to ušlo u podsvest, kao i pranje zuba i nikada ne bih ovakav život menjao za onaj stari !!!
To me je malo i kopkalo .... Da li je moguće skinuti masnoću, a dobiti na mišićnoj masi istovremeno.
Naravno da ne bih nikakvu hemiju želeo da koristim, dovoljna je suplementacija samo, pa dokle doguram. Zadovoljan bih bio i da istrajem u pokušaju dobitka kilograma uz isti procenat masti (jer ih i nema nešto preterano). Kritican deo je samo donji pojas stomaka. Gore se već naziru pločice, ali taj donji deo je problem.
Da li će mi animal makar pomoći u tome da držim taj postotak masnoće pod kontrolom ? Planiram da ga uzimam pred svaki trening snage, kao i kada je u pitanju košarka.
S' obzirom da sam tek krenuo sa većim težinama, super sam zadovoljan. Nekima je to zagrevanje, ali trenutno su to moje mogućnosti :D

Pa i sam si rekao, treba ti smao dovoljno vremena, jer većma ljudi stvore sebi problem kada pokušavaju neke stvari da odrade u što kraćem vremenskom periodu.

Cuts će sigurno pomoći da sagorevaš masti i da trošiš više energije tokom dana, ali ti samo treba pametno da doziraš kalorije ako hoćeš da dobijaš kilažu jer ako preteraš sa viškom kalorija onda ćeš u jednom trenutku krenuti sa dobijanjem sala jer fakat Cuts protiv previše hrane ne može ništa.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Kajzla
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Januar 26, 2012, 09:03:54 posle podne »

Hvala što si poklonio pažnju mom topicu u ovako kratkom vremenskom periodu :)
Vežbanje mi je postalo takoreći rutina, tako da ne gledam na vremenski period u kome ću postići neke rezultate. Jednostavno mi je to ušlo u podsvest, kao i pranje zuba i nikada ne bih ovakav život menjao za onaj stari !!!
To me je malo i kopkalo .... Da li je moguće skinuti masnoću, a dobiti na mišićnoj masi istovremeno.
Naravno da ne bih nikakvu hemiju želeo da koristim, dovoljna je suplementacija samo, pa dokle doguram. Zadovoljan bih bio i da istrajem u pokušaju dobitka kilograma uz isti procenat masti (jer ih i nema nešto preterano). Kritican deo je samo donji pojas stomaka. Gore se već naziru pločice, ali taj donji deo je problem.
Da li će mi animal makar pomoći u tome da držim taj postotak masnoće pod kontrolom ? Planiram da ga uzimam pred svaki trening snage, kao i kada je u pitanju košarka.
S' obzirom da sam tek krenuo sa većim težinama, super sam zadovoljan. Nekima je to zagrevanje, ali trenutno su to moje mogućnosti :D
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #2 poslato: Januar 26, 2012, 08:39:00 posle podne »

Pročitao sam do kraja, ali jbg moram te razočarati i napomenuti da nećeš dobiti toliko kila uz skidanje sala. Tačnije ili ćeš skidati salo ili ćeš dobijati tu masu, ali oba neće ići, osim ako ne odeš na neku hemiju, a Cuts nije ta hemija...

Ono što možeš uraditi je da dobijaš masu bez dobijanja mnogo sala, ali da bi dobio 9kg trebaće ti barem godinu dana vrlo ozbiljnog treninga i puno hrane.

No u svakom slučaju na dobrom si putu i samo nastavi ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Kajzla
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Januar 26, 2012, 08:02:26 posle podne »

Ovako, Zovem se Dušan i imam 27. godina. Nemojte odmah misliti da sam tek počeo da vežbam, a matora sam drtina :)
Mislim u neku ruku i jesam tek počeo da vežbam, ali u teretani  ;)
Moraću malo više da udavim, ali moderatori ste, pa vam je u opisu radnog mesta da čitate svačije gluposti   :-*

Svoj život sam počeoda menjam pre otprilike 3 godine. Do tada sam konstantno cirkao, jeo sve i svašta (guda je bila primarni izvor resurasa) i imao oko 100 kg.
Naravno, veći deo te kilaže je otišao u stomak, guzicu i sise (JU!!). Prvo sam ispostio 2 posta (Božićni i Uskršnji), spao na 95 kg i krenuo sa drugarom malo da vežbam na gladijatoru (koji je u njegovom posedu). Vežbali smo oko 2 meseca. On je otišao u vojsku, a aj prešao u teretanu na Banjici.
Od uplaćenih 20 i nešto termina uspeo sam da iskoristim samo 6 ili 7, jer sam svojom nepažnjom povredio ručni zglob na desnoj ruci. Udarao sam u džak i iskrenuo zglob jer nije bio utegnut, tako da sam narednih 6 meseci imao problem čak i da se oslonim na tu šaku. Posle nekih 8 meseci ruka mi se vratila u potpunu funkciju i posle te duge pauze krenuo sam u drugu rundu borbe sa svojim telom.

Kupio sam perfect pushup http://pull-up-bar-reviews.com/wp-content/uploads/perfect_pushup.jpg, klupu za trbušnjake i 2 bučice sa po 10kg. Program sklekova, trbušnjaka, vežbi sa tegovima, tae-bo i plivanje sam praktikovao svakodnevno. Ishranu sam krajnje korigovao i krenuo na proteinsku dijetu. Program ishrane mi je izgledao ovako :
Doručak: 4 kuvana jaja (samo belance), šolja jogurta i 2 čaše mleka 0.5%
Užina: Tunjevina, 4 kašičice kikiriki putera
Ručak: Pileći file, grašak
Večera: Stišnjena šunka, ela sir i jogurt 0%
Nakon treninga sam pio mix surutke u prahu, nesqucka i dextroze
Za vreme držanja ove dijete nisam jeo hleb, nikakave slatkiše, gazirane sokove, niti bilo šta drugo što se hrane tiče.
Sa 93 kg sam spao na 89 slepo se držeći vežbanja i programa ishrane. Odradio sam mnogo dobru definiciju, ali sam se zapitao zašto sam toliko izgubio na kilaži, kada mi je bio cilj povećanje mišićne mase ? Odgovor na to pitanje sam dao sam sebi. Razlog je bio dnevni unos od 1200 kalorija na moju težinu pri naporima i odsustvo Ugljenih Hidrata. Iako sam bio zadovoljan izgledom i procesom napretka, rešio sam da napravim male izmene što se tiče ishrane, a da pri tom trening ostane isti.
Uvideo sam da mi je dnevni unos kalorija, čak i za najosnovnije funkcije organizma isuviše nizak i da zbog toga gubim na težini. Računicom sam došao do saznanja da je za moju težinu potrebno 2500 kalorija samo za obavljanje svakodnevnog života, a da za napore moram da unesem oko 3000 kalorija. Tako da sam napravio malu izmenu u svom jelovniku tek nakon nekih 8 meseci praktikovanja istog.
Taj jelovnik izgleda ovako (takav i danas primenjujem, uz odsustvo corn flakesa za doručak):
Doručak: 4 kuvana jajeta (jedno žumance, ostalo belanca), šolja jogurta, 0.4 dcl mleka i corn flakes
Užina: Tunjevina, šolja jogurta i 4 kašičice kikiriki putera, 2 parčeta tosta
Ručak (pre vežbanja): 180g špageta, naseckano 100g stišnjene šunke i narendano oko 20-30g gaude, poliveno kečapom
Posle treninga merica ipo whey-a sa 3dl vode i 80g dextroze (sada sam dextrozu zamenio sa suvim grožĂ°em koje jedem 15 minuta pred kraj treninga)
PWM, a ujedno i večera: 250g pilećeg filea (pečenog na ulju od košpica grožĂ°a) i 125 g pirinča
Popeo sam se na nekih 93 kg ponovo i tu sam stagnirao odreðen period dok nisam dodao u suplementaciju kreatin i u dane odmora koristio istu ishranu.
Uz ovaj jelovnik sam naravno, kao što sam i napisao, počeo da pijem protein umesto surutke i kupio sam bio kreatin. Nisam išao na metodu punjenja, već sam uzimao 4g pred plivanje sa sokom od borovnice i posle plivanja sa proteinom zajedno.
Kreatin sam uzimao isključivo zbog plivanja, jer sam pre toga imao operaciju i pauzirao 4 meseca sa bilo kakvim aktivnostima.
Za mesec dana sam dostigao da plivam 3x1000m sa pauzama od 5 minuta izmeðu serija i popeo sam se na 97 kg. Naravno, zahvaljujući svakodnevnom unosu od 300+g UH i 40g proteina.
Meðutim, sada mi je nedostajala definicija koju sam sa 89kg imao  ;D. Tako da sam ponovo napravio malu korekciju u jelovniku. Jelovnik je ostao isti, sa odreðenim varijacijama UH. Danima kada vežbam unosim 300g UH, kada radim cardio 170g, a kada odmaram držim gornju granicu na 100g UH. Ovo je rezultiralo time da sam izgubio svega kilogram nakon prestanka korišćenja kreatina i svakodnevnog pretrpavanja UH, a definicja je počela izuzetno da se nazire. Nisam imao istu definiciju kao sa 89kg, ali sam bio približno tome. Meðutim, shvatio sam da je to moj maximum sa programom treniranja kućne varijante, tae-boa i plivanja, pa sam se odlučio malo uozbiljiti i krenuti u teretanu.
Kupio sam novu turu whey-a, uzeo sam animal cuts i sutra ću uzeti glutamin.
U ponedeljak sam krenuo u teretanu i posle dvonedeljne pauze rezultati su bili sledeći:
Grudi, triceps:
Benč press: 5x10 sa 50kg, potisak bučicama na kosoj klupi 5x8-10 sa 20kg i razvlačenje 5x8 sa 17.5 kg
Triceps: na mašini u pretklonu 2x8 sa 35 kg i još 2x8 sa 40kg i 4 serije propadanja koliko sam mogao da izvučem.
Juče sam radio leða i biceps:
Zgibovi: 2x10 i 3x-8, lat mašina vučenje iza leða 5x10 sa 60kg i neka simulacija veslanja http://www.technogym.rs/Linije/linija_selection/Vertical%20Traction.jpg 5x10 sa 70 kg.
Biceps: Istovremeni Hamer pregib 2x8 sa 20 kg i 3x8 sa 17.5 kg, skotova klupa 5x10 sa 15 kg i koncentracioni pregib 4x10 sa 15 kg.

Animal sam uzeo tek juče pred trening 40 minuta, sat vremena nakon jela, a u toku treninga pijem multivitu jer cenim da je i to neka vrsta antioksidansa ...

Zahvaljujem strpljivima i iskusnijima na čitanju, a neiskusniji neka nauče nešto iz mog primera ukoliko pronaðu nešto korisno :)
Sve smernice su dobro došle.
Dakle visina 191, težina 96kg. Želim da dospem na nekih 105 kg uz smanjenje telesne masnoće. Zbog toga sam uzeo cuts jer želim napredovati u mišićnoj masi uz gubitak preostalog sala. 3x sedmično planiram teretanu i idem 2 puta sedmično na košarkaške termine.

Hvala svima koji su ovo pročitali do kraja  8)

Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.039 sekundi sa 13 upita.