TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405360 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 03, 2025, 01:14:12 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: SAN  (Pročitano 6237 puta)
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Februar 15, 2012, 01:42:50 pre podne »

Poenta je samo u tome da se jednostavno prilagodish uslovima u kojima morash da funkcionishesh u datom vremenu, meni posao nalaze takav ritam a posao je jednako zarada = egzistencija. Ali zato odspavam tih 8 sati, vodim uredan zivot u smislu ishrane i odmora, redovni treninzi, suplementacija... ako jedan faktor nije bash najpovoljniji, izvuchesh se na ostale, opet kazem, kada si bash na to prinudjen....
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #12 poslato: Februar 15, 2012, 01:28:55 pre podne »

To je poprilichno individualno. Postoji to neko vreme kada se kazhe da je najbolje za odmor ali ne mora da znachi da svima tada odgovara, shtavishe Sladja (opsenarka) je zhiv primer ;)
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Februar 15, 2012, 01:25:23 pre podne »

Opsenark@ - Zamisli koliko bi misici lepse rasli da spavas od 22:00 do 07:00...Oke,znam,posao i tako te stvari,ali ono-KO MOZE,I KOME USLOVI DOZVOLJAVAJU-U 22h U KREVET...U 07h,bicete odmorni kao da ste spavali 50h,stvarno je dobar osecaj...Inace,pisem u ove kasne sate zbog raspusta! Odlucio sam,cim krene skola,idem u 21:00h na spavanje.Kada se ide na vreme u krevet,rezultati su za 40% bolji.
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #10 poslato: Februar 15, 2012, 12:59:52 pre podne »

Verovatno si uspeshno adaptirala telo :) Ja npr ne mogu tako, sada moram josh malo da ostanem budan inache bih vec od 12 bio u krevetu :)
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 15, 2012, 12:53:52 pre podne »

Vidish, ja imam totalno poremecen bioritam, spavam od 7-8 ujutru do 3-4 popodne, uglavnom. Ali opet mi sjajno ide, mishici rastu normalno uz dobru ishranu i suplementaciju.
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #8 poslato: Februar 14, 2012, 08:36:34 posle podne »

Razlika izmedju sna od 22-23 h pa do 7-8 h ili od 02 h pa do 12 h je velika,mozes i vise spavati kad legnes tako kasno a da se probudis umorniji nego ako si legao na vreme i spavao sat ili dva manje.

Kazu vecinom da je san od 23 do 2h ujutru najkvalitetniji...ali nekom mozda tako ne odgovara.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #7 poslato: Februar 14, 2012, 11:05:46 pre podne »

Razlika izmedju sna od 22-23 h pa do 7-8 h ili od 02 h pa do 12 h je velika,mozes i vise spavati kad legnes tako kasno a da se probudis umorniji nego ako si legao na vreme i spavao sat ili dva manje.
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #6 poslato: Februar 14, 2012, 10:05:43 pre podne »

Ima clanak o tome (teksoteka-Cikardijalni ritam). Bitno je da to bude noc, radi lucenja hormona, znaci od cca 22h, pravo u krevet :)
I da se razumemo, to nisu gluposti, ja sam licno na sebi primetio razliku. Imao sam periode kad sam legao na vreme i one kad nisam mogao, razlike ima.

Slazhem se sa ovime. Bio sam u fazi mrshavljenja i tada sam experimentisao i odluchio da mesec dana spavam od 23h-08h. Neverovatne sam rezultate postigao. Da li je zbog toga ne znam, ali neverovatno sam se lepo osecao.
Sve u svemu, nije glupost, ipak, zna se od davnina da noc sluzhi za spavanje ;)
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 14, 2012, 09:15:44 pre podne »

Ima clanak o tome (teksoteka-Cikardijalni ritam). Bitno je da to bude noc, radi lucenja hormona, znaci od cca 22h, pravo u krevet :)
I da se razumemo, to nisu gluposti, ja sam licno na sebi primetio razliku. Imao sam periode kad sam legao na vreme i one kad nisam mogao, razlike ima.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Februar 14, 2012, 08:02:29 pre podne »

kontam da nije bitno samo koliko sati se spava već i kada. Bilo je neko istraživanje u kome su cvet dan i noć bacili u totalni mrak i on se i dalje otvarao kada je napolju bilo svitanje, odnosno zatvarao kada je bio sumrak. Hoću da kažem da najverovatnije postoji neka prirodna ravnoteža u kojoj je napravljeno da spavamo kad je mrak, a da smo budni kad je dan, kao kokoške  ;D Idealno spavanje po meni od nekih 22-23 do 06-7h. E sad, bolje i od 04-14h nego od 04-07h... mislim da tu ima neka priča oko lulčenja hormona rasta u prvih nekoliko sati sna, ali nisam siguran da li je to vezano za dan/noć ili generalno za san kad god to bilo...
Sačuvana
Arbeit macht frei.
13032355
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Golden age of bb!

« Odgovor #3 poslato: Februar 14, 2012, 06:19:09 pre podne »

idem u srednju skolu,tacnije 3 srednje...idem 2 godine u teretanu ....mislio sam od 4 ujutro npr pa do 14 casova posle podne :P
Sačuvana
Peki
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ALL NATURAL !!!

« Odgovor #2 poslato: Februar 13, 2012, 11:28:12 pre podne »

"od 4- do 14" nisam te bas najbolje razumeo,ali mogu ti reci da moras da znas da deca moraju bar 8 sati da spavaju da bi im se kompletno regenerisao nervn sistem,dok je to kod odraslih 6 sati.
Poz.
Sačuvana
Još uvek sanjam mračne oblake da prolaze,
još uvek mislim kako jedna reč promeniće svet!
I onog dana kada mene više ne bude,
ni tada nema povlačenja, nema predaje!!!!
13032355
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Golden age of bb!

SAN
« Odgovor #1 poslato: Februar 12, 2012, 02:38:11 pre podne »

Imam samo jedno pitanje....Koliko je lose po moj napredak ako npr spavam od 4- do 14 ili tako od rano ujutro pa do podne ? :D sad mi je ovaj raspust vanredni pa nemam obaveza ,skroz sam raspusten ...razumite! :D
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.061 sekundi sa 12 upita.