TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:41:26 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Moze li bez teretane?  (Pročitano 2783 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #5 poslato: Mart 14, 2012, 10:45:19 posle podne »

Pa kome će mišić da raste od 30 ponavljanja, valjda je uvek cil da se držiš izmeĂ°u tih 6 i 12 ponavljanja gde sigurno raste mišić
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
speed.bg
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 14, 2012, 07:07:26 posle podne »

Hm, ja sam razumeo da se zgibovi rade sa opterecenjem tipa za one koji mogu da urade 30 komada pa uzmu teg da smanje broj ponavaljanja...  ???

Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #3 poslato: Mart 14, 2012, 12:49:27 pre podne »

Zgibove radi sa opterecenjem,stavi teg i radi sa njim,tako ces dobiti to sto zelis,vise misicne mase...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #2 poslato: Mart 13, 2012, 09:38:59 posle podne »

Kao prvo sve se može...kontam da zvuči kao fraza, ali tako je.

Ne treba ti teretana i sasvim lepo možeš da napreduješ i bez čitave teretane jer fakat najbitinije stvari imaš već kod sebe, a to je šipka i tegovi...bućice su nepotrebne, sprave ili mašine su nepotrebne, samo bi ti falila jedan bench press da budeš kompletan...

E sad ovaj tvoj treninga je relativno OK, ali po mom mišljenju može i bolje.

Pogotovo kod početnika ja ne volim da se forsiraju male grupe mišića kao biceps i triceps jer ća ionako dovoljno napredovati sa vežbama za leĂ°a i raznim potiscima...

Isto tako radiš dosta identičnih vežbi za koje ti vervtno misliš da su drastično različite, ali nisu. Tako i te 3 vrste zgibova koje radiš su ti manje više jedan te isti pokret, opet za leĂ°a bi pored zgibova mogao raditi veslanja u pretklonu i slično, što možeš da izvedeš samo sa šipkom. Ja ne bih radio te manje grupe kao što je biceps, ali ako već hoćeš onda je jedna vežba i to sa šipkom sasvim dovoljna, pošto te bućice su ti previše lagane.

Isto tako za ramena radiš potisak ispred i iza glave, a to je jedna te ista vežba i na obe radiš samo prednji i nešto srednjeg ramena, a menjanje pozicije laktova u vežbi neće uraditi nešto mnogo po pitanju aktivacije ramenog mišića...

Ukoliko radiš čučnjeve to je odlično, ali vidim da nemaš ram za šipku tako da verovatno dižeš rukama šipku na ramena, a to znači da koristiš premalo kila i to je nešto što treba da promeniš...recimo da ti ovi držači od razboja mogu služiti kao držač šipke za čučnjeve ili tako neka fora...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
speed.bg
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 13, 2012, 08:19:29 posle podne »

Pozdrav svima,

Kod kuce posedujem :
Tegove od po 15 kila oba... zatim zirafu ili ti ovu spravu http://img225.imageshack.us/img225/521/spravabw8.jpg kao i ovo http://www.emg.rs/data/Image/Foto%20arhiva/Nesvrstano/.thumb_tegovi.200x200.0075.jpg
Naravno sa ovim linkovima nisam hteo da se hvalim nego cisto da pokazem da bi pomoglo ljudima koji razmatraju ovu temu, hteo bi da pitam  da li se moze iskombinovati nesto a da bude efikasno kod kuce, a ne u teretani? znam da sve zavisi od mene, u teretanu ne mogu da idem jer nemam vremena i daleko mi je u prevodu gubim dosta vremena a studiram pa mi se ne da, pa sam nekako mislio da iskombinujem kod kuce. Takodje ni za suplemente nemam prihoda... Sad sta ja hocu? hteo bi jos malo mase znam da to zavisi od ishrane, hranim se u studenskoj menzi, svaki dan ima meso, riba, supa itd... dalje hteo bi jos da se prosirim u ledjima ramenima itd... znaci sve po malo masa , definicija itd... raspitivao sam se ali sam dobijao razlicite odgovore, tipa jedan od njih je bio: samo ces napredovati u broju ponavljanja a telo ce ti ostati isto, bez teretane nema nista? :o samo se pitam da li bas mora u teretanu jer ako mora ja stvarno nemam nacin da odem...  :'(

Ja ovako vezbam 3 dana pa odmor, trening je sledeci:

1. dan ledja i biceps
4 serije zgibova 10 ponavljanja
4 serije zgibova iza glave 10 ponavljanja
4 serije skolskih zgibova 10 ponavljanja
pauza je izmedju svake serije oko minut a izmedju promene nacina izvodjenja oko 3 minuta...

Dalje biceps sa tegovima 10 ponavljanja 4 seije , i sa sipkom 10 ponavljanja 4 serije i to je prvi dan...

2.dan Grudi i triceps
4 serije po 12 propadanja
4 serije po 15 sklekova
4 serije triceps sa tegom iza glave 10 ponavljanja ubacim jos neke vezbe sa tegovima da pogodim jos malo misic...

3. dan ramena i noge
Sa sipkom iza glave 10 ponvaljnja 4 serije
Sa sipkom ispred glave 10 ponvaljnja 4 serije
tegovi letenje 10 ponavljanja 4 serije
i noge ( cucnjevi 5 serije po 20 ponavljanja)

Ako sam negde pogresio samo me ispravite da znam za ubuduce, jer covek se nije rodio naucen a i da znam sve ne bi bio ovde... ako treba nesto da se pojaca ili oduzme, samo mi recite, neka dodatna vezba ovako sam stavio jer ovoliko znam... znaci glavno me zanima da li se moze napredovati kod kuce bez TERETANE uz sve gore prilozeno???  :)

hvala

Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.105 sekundi sa 17 upita.