TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 404160 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 08, 2025, 06:42:26 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Moj napredak  (Pročitano 31041 puta)
zile 018
Član
**
Van mreže Van mreže

SUCCESS - how bad do you want it?

« Odgovor #52 poslato: Maj 18, 2014, 12:13:58 pre podne »

Nisam dugo postavljao slike, evo me opet..

Bilo je puno toga kod mene, trenirao sam sve vreme od mog poslednjeg odgovora na ovu temu, nisam bio nesto preterano motivisan sve vreme, nisam imao neke kratkorocne, ali ostvarive planove, vec sam vezbao tako, dani su prolazili, video se da kazem neki pomak u dodavanju misica i desile su se neke promene na telu, ali nisam bio zadovoljan nijednog trenutka, verujte, ne zelite da vam dodje taj osecaj koji sam ja imao..

Postavljacu vam slike pocevsi od dakle, tog prvog dana nakon mog povratka iz Grcke, gde sam radio i one prve godine kad sam poceo ovu temu (nacicete u ranijim odgovorima)..

Moram da naglasim odmah da cu se truditi da cesce ubacujem slike i budem aktivniji na forumu generalno, a sve to u zelji da odrzavam motivaciju i ovu resenost za uspehom, ako tako mogu da se izrazim..

Dakle, prvi dan, slika (desno) nakon povratka iz Grcke gde sam, ponavljam opet, radio 3 meseca bez ikakvih fizickih aktivnosti, osim sklekova i propadanja, junk hrane, mada sam se trudio da jedem sto "zdravije" i slika (levo) "forme" nakon 7 meseci vezbanja i periodicnog vodjenja dobre ishrane, u mom slucaju to podrazumeva bez hleba, gaziranog pica, slatkisa, grickalica, nakon treninga sam jeo kvalitetno pilece belo meso i nekih 2-3 meseca junetinu, mesano sa pirincem, neretko sa krompirom, a onda i cesce su i salate bile uz to na meniju..

Ponavljam, period pocevsi od prvog dana do tog zavrsetka sedmog meseca vezbanja u kontinuitetu je bio frustrirajuci za mene licno...

Od toga koji ce trening split program da mi odgovara, do toga koliko cu brzo uspeti da dizem velike kilaze, a nekih 3-4 meseca sam mislio da ako pazim na ishranu koliko-toliko i radim sa nekim kilazama do nekih 10ak solidnih ponavljanja u seriji mogu i da ostvarim veoma dobar napredak (mislim da vecini padnu neke fix ideje u zivotu u nekom trenutku)...

Onda je dosao period u kome sam povecao kilaze znatno, dosta odmarao izmedju serija, jeo 3-4 puta dnevno, pazio opet periodicno, ali kao sto pretpostavljate, apsolutno se nisam "pronasao", trenirao sam 5 puta nedeljno, radio svaki misicnu partiju posebno, vikendom odmarao..
Razmisljao sam da odem kod nutricioniste da mu objasnim situaciju, moje zelje i ambicije, ali sam plasio, necete verovati, kako ce to uticati na moju psihu kada saznam sta sve necu smeti da jedem, a znam da bi to teze finansijski podneo nego sada.. DA, o tome sam razmisljao.

E onda sam citao i citao......i citao o nutricionizmu, vezbama, raznima nacinima vebanja, tj generalno sve vezano za vezbanje..
Imam neku losu naviku od detinjstva da se prejedam, sto automatski znaci naduven stomak, gasovi, los osecaj u stomaku, neredovna stolica i odlucio sam to da promenim..

Pre nekih mesec dana sam poceo da jedem cesce, tj. 5-6 obroka dnevno, pocev od ranog jutra, ali pogadjate, manjih obroka, malte ne brojanje kalorija unetih u organizam.
Poceo sam da treniram intenzivnije, dakle, promenio sam i split, vezbam 4 puta nedeljno, povecao sam kao sto mozete da primetite odmor za jedan dan, vezbam brze, eksplozivnije, odmor izmedju serija je svega 1 minut, nekad i krace, kilaze su mi sasvim solidne (ako nekog neka posebno zanima, neka pita).. Takodje, nakon svakog treninga, radim 10-15 minuta veoooooma intenzivnog kardio treninga, tacnije HIIT-a, osim kad radim noge, jer tad stvano nisam ni za sta. :)

Osecam se fenomenalno, ispunjeno, zadovoljno, posle svakog treninga imam onaj staaaaari osecaj da sam zaista vezbao i srecan sam u vezi toga, a gorepomenuta motivacija i resenost su tu vise nego ikad.
Mislim da sam spustio masnocu malo, vidljivo je, bar ja imam taj trip, a i osecam se tako, nastavljam dalje...

Jedan selfie od vcrs, uskoro cu ovako neku celu sliku, dakle spreda i sa ledja.

:) I bonus slika:

Izvinjavam se na ovako opseznom tekstu, imao sam potrebu da kazem sve, a i eto, ponavljam, zeleo bih da budem aktivniji na forumu pa neka ovo bude neka uvertira.

Pozdrav svima!
« Poslednja izmena: Maj 18, 2014, 06:35:38 posle podne od strane lepizile018 » Sačuvana
“Whether you think you can, or you think you can't--you're right.”  -Henry Ford
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #51 poslato: Septembar 09, 2012, 08:56:09 posle podne »

@Nikolito 10 zgibova i jak si ? 10 ali na jednoj ruci ...
Moje misljenje je da je teretana iskljucivo zbog estetike...Od sipke si mnogo agiljniji,brzi,eksplozivniji ... Dzaba sto on moze da ih nosi u ruci kad bi u ringu sluzio kao dzak za udaranje  8)
Od sipke si mnogo agiljniji,brzi,eksplozivniji ... upotrebio si mnogo izraza samo ne JACI , mada se i za ovo sto si nabrojao ne bih slozio... danas se u svim sportovima koriste tegovi u kobinaciji sa ostalim vezbama...a ovo sto ti pricas nema smisla , pogledaj kako izgleda jedan majstor BJJ (nista specijalno) a da li mislis da bi u nekoj borbi Hanibal imao bilo kakve sanse..znaci ako pricamo o SNAZI nista ne moze da zameni vezbe sa opterecenjem
Poredis profesionalnog sportistu tj profesionalnog fajtera sa hanibalom i bodibilderima ? Smejem se :) Naravno da se treninzi kombinuju sa tegovima,samo mi reci dal ti sportisti dizu 150 iz becna ? :)
pa ti ocigledno ne znas sta znaci termin SNAGA pa zato i pricas tako..naravno da postoje sportisti koji dizu te tezine pa i vece a dizanje tegova im je sekundarno. pogledaj recimo naseg bacaca kugle Kolasinca , covek se igra sa 200 kg na bencu a o cucnju da i ne pricamo.ili recim britanskog troskokasa dzonatana edvardsa koji je sa nepunih 80 kg ljustio 180 kg na bencu..generalno imas sportove snage PL , strongmen , olimpijsko dizanje i tu ti se ljudi takmice da pokazu ko ima vecu snaggu a da se snaga meri tako sto ces visiti sa nekog znaka onda bi postojalo i to takmicenje u snazi , mada to do sada nisam video...i nemoj da mislis da imam nesto protiv hanibala i slicnih , lik se  prebacio iz gimnasticarske sale  u park i to je to...ali ti mesas babe i zabe , kada pricamo o SNAZI ona se najbolje postize radom sa opterecenjem .
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #50 poslato: Septembar 09, 2012, 06:59:07 posle podne »

"The only aspect of conditioning that really will never have negative effect on anothers is maximal strenght development, ok , maximal strenght development will have positive effect on almost every component of fittnes except maybe flexibility" Dave Tate, klip mozete pronaci na youtubu pod nazivom "Dave Tate on Human Potential"
Sačuvana
Vule~
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Septembar 09, 2012, 06:16:00 posle podne »

Pricas gluposti klasicne tea...
Sačuvana
Stefan991
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Septembar 09, 2012, 05:20:01 posle podne »

Steta je da kvarimo momku temu pa mislim da nema smisla za daljim prepucavanjem.Nebitno ko koliko dize iz bencha ili radi zgibova,prave snage i MISICNE HIPERTROFIJE nema bez treninga sa opterecenjem(tegovi) i tu nema sta da se doda.Da se razumemo,zgibovi i propadanja su odlicne vezbe kad se uklope u planirani trening ledja,grudi,tricepsa ili kad ih vec radite nebitno ali samo od tih vezbi sa sipkom ili 'prirodnih' vezbi kako ih nas narod naziva,slaba vajda.Znaci pricamo o izgledu i snazi,ne o nikavim borbama u ringu i slicno..

A kad si vec spomenuo ring,cisto sumnjam da bi neko ko je '2 sa 2' sto bi se reklo bio dzak u ringu sa nekim mrsavkom odvaljenim od sklekova i zgibova.I oni UFC borci su sigurno onakvi od sipke,niko tega nije video.. ;)
Sačuvana
TeaMan
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Faith,focus,finish !

« Odgovor #47 poslato: Septembar 09, 2012, 04:06:36 posle podne »

Moje misljenje je da je teretana iskljucivo zbog estetike...Od sipke si mnogo agiljniji,brzi,eksplozivniji ... Dzaba sto on moze da ih nosi u ruci kad bi u ringu sluzio kao dzak za udaranje  8)
Od sipke si mnogo agiljniji,brzi,eksplozivniji ... upotrebio si mnogo izraza samo ne JACI , mada se i za ovo sto si nabrojao ne bih slozio... danas se u svim sportovima koriste tegovi u kobinaciji sa ostalim vezbama...a ovo sto ti pricas nema smisla , pogledaj kako izgleda jedan majstor BJJ (nista specijalno) a da li mislis da bi u nekoj borbi Hanibal imao bilo kakve sanse..znaci ako pricamo o SNAZI nista ne moze da zameni vezbe sa opterecenjem
Poredis profesionalnog sportistu tj profesionalnog fajtera sa hanibalom i bodibilderima ? Smejem se :) Naravno da se treninzi kombinuju sa tegovima,samo mi reci dal ti sportisti dizu 150 iz becna ? :)
Sačuvana
Who put sugar in green tea insult god !
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #46 poslato: Septembar 09, 2012, 03:58:34 posle podne »

Sačuvana
TeaMan
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Faith,focus,finish !

« Odgovor #45 poslato: Septembar 09, 2012, 03:19:45 posle podne »

Moje misljenje je da je teretana iskljucivo zbog estetike...Od sipke si mnogo agiljniji,brzi,eksplozivniji ... Dzaba sto on moze da ih nosi u ruci kad bi u ringu sluzio kao dzak za udaranje  8)
« Poslednja izmena: Septembar 09, 2012, 03:26:09 posle podne od strane TeaMan » Sačuvana
Nikolito
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

TopForm Teretana

« Odgovor #44 poslato: Septembar 09, 2012, 02:58:04 posle podne »

Prava snaga se dobija na selu cepaj drva i eto bices jaci od Hanibala :)
Sačuvana
Господе, ја знам да има те, ал не знам дал нас чујеш? Знам да видиш све, и зато не разумем, дал ове што су нам се крви напили, пушташ на Земљи па ћеш их тек горе казнити.
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #43 poslato: Septembar 09, 2012, 02:32:52 posle podne »

tako gledano bi moglo da se vidi ko je jaci samo ukoliko bi imali istu tezinu pa onda radili iste vezbe ...ovako nema smisla Hanibal od 70 kg i neki PL od 150 kg ne mogu da rade iste vezbe i da se porede ali daleko od toga da ne moze snaga da se nabije na vratilu i razboju . Snagu neces nabaciti ni sa tegovima ako radis sa smesnim tezinama , isto je i sa zgibovima i propadanjima , ako nemas dovoljno mase ili ako ne dodajes opterecenje na seb nista od prave snage.Ja sam konkretno skoro radio za opkladu 40 propadanja(mada mislim da je to glupost jer se mozes povrediti pre nego sa velikim tezinama)  i to sam jedva izveo zato sto ne radim takve treninge , ja kad radim recimo propadanja to nikad ne prelazi 5 komada ali sa 60-70 kg  ;)
« Poslednja izmena: Septembar 09, 2012, 02:38:31 posle podne od strane terror » Sačuvana
Stefan991
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Septembar 09, 2012, 12:50:36 posle podne »

Od tegova samo moze snaga da poraste kao i misicna masa i tu nema sta da se misli ili slaze/ne slaze.Evo ih po mojoj teretani zgoljavci cepaju zgibove non stop po 30 komada,po 50 propadanja u seriji..Lik koji dize 200 kg iz bencha i ima preko 100 kg misica moze njih 10 da nosi samo u levoj ruci.I uopste govoreci ko se jos od sipke nabildovao..A onaj ko veruje u bajke o Hanbilu je samo pocetnik koji treba da cita i uci. ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #41 poslato: Septembar 09, 2012, 12:31:56 posle podne »

Svako ima pravo na svoje misljenje pa zato i forum sluzi :)
Sačuvana
Nikolito
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

TopForm Teretana

« Odgovor #40 poslato: Septembar 09, 2012, 12:20:55 pre podne »

Iskreno ne mozes da poredis Hanibala sa bodibilderima... Po meni to je cisto lozenje zastave, plencevi i ta sranja okruzen sam tim ljudima ceo dan gde god da se pomerim klinci se loze pa do starijih na te gluposti hanibale i tu bagru po meni teretana je mama tu lezi prava snaga koja sipka sta uradis 10 zgibova i jak si? Ne verujem da je tako pre bih rekao da prava snaga lezi u benc presu ali dobro to je samo moje misljenje
Sačuvana
Господе, ја знам да има те, ал не знам дал нас чујеш? Знам да видиш све, и зато не разумем, дал ове што су нам се крви напили, пушташ на Земљи па ћеш их тек горе казнити.
TeaMan
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Faith,focus,finish !

« Odgovor #39 poslato: Septembar 08, 2012, 09:42:27 posle podne »

Ne salim se nikako ! Pomenucu dva imena Hanibal i Denis Minin , ti momci mogu da rade sta im se hoce zato sto je to prava istinska snaga ! Daj mi jednog bodibildera da moze da uradi zastave,planche,jednorucne zgibove itd...Ako se slazes samnom svrha tegova je estetski izgled ali dzaba ti tegovi kad si spor,neokretan,krut...Takodje bodibilderi koriste sve i svasta tako da suvisno je komentarisati.Jednostavno ne mozes da poredis ... Daleko od toga da govorim da je teretana losa,ali zna se gde je prava snaga :)
Sačuvana
rhythm_of_life
Gost
« Odgovor #38 poslato: Septembar 07, 2012, 07:08:45 posle podne »

Od sipke nema vajde ? Ti mora da se salis ! Super si napredovao ali od tegova nikad neces biti jak kao od sipke :)

A da se ne salis mozda ti? msm ,jaci si od sipke,ovo-ono,nigde veze :D
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.045 sekundi sa 13 upita.