TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 12:16:06 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Neprestano krvarenje iz male rane?  (Pročitano 1930 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jul 03, 2012, 08:46:36 pre podne »

Da, Haselbahov pleksus, medjutim dobro je da se proveri koagulacija...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jun 30, 2012, 04:52:15 posle podne »

Curenje krvi iz nosa nije znak poremećaja koagulacije već osetljivosti sluznice i snopa kapilara koji se nalazi u septumu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 29, 2012, 11:47:48 posle podne »

Slažem se sa Danijelom. U svakom slučaju treba da proveri trombocite (kompletnu krvnu sliku) i faktore koagulacive (koagulogram).
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jun 29, 2012, 10:04:31 posle podne »

Možda je bila dublja kao neke ubodna rana tankim predmetom pa se nije videlo...
Malo je neobično da je do sad normalno stajala krva a sad ovako.. nasledne bolesti krvarenja se vide mnogo ranije i retko se vide prvo kao ovo što ti opisuješ

Zao mi je sto nije izvadio krv,imao je neke obaveze,upis na fakultet,a danas je posao na pripreme sa fudbalom.

Pa kao sto rekoh samo je rascesao neku ranicu tacno na laktu (tacno na onoj ispupcenoj kosti) i krv nenormalno ide,citavi peskir je bio u krvi,nikako da zaustavi sat ipo vremena.Naravno nije mu prvi put da mu tece krv iz rane,cesto ima neke povrede iz kojih tece krv ali je sve ok.Moje misljenje je da je neki kapilar povrijedio ako je moguce.Jos nesto,njemu je cesto tocila krv iz nosa,mislim kad je bio manji sada vremenom kako je stariji to iscezava,mada desi se i sad ponekad.Ne krene njemu odjednom krv iz nosa ,nego kada prstom dotakne nos,onda. :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 29, 2012, 09:47:52 posle podne »

Možda je bila dublja kao neke ubodna rana tankim predmetom pa se nije videlo...
Malo je neobično da je do sad normalno stajala krva a sad ovako.. nasledne bolesti krvarenja se vide mnogo ranije i retko se vide prvo kao ovo što ti opisuješ
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jun 26, 2012, 04:15:08 posle podne »

Treba da se uradi krvna slika, trombociti, faktori koagulacije.
Pozdrav
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 25, 2012, 12:23:43 posle podne »

Mozda ima neki problem sa koagulacijom krvi,bolje da ode na neki specijalisticki pregled!

Ne znam.
Naravno on je 100 puta do sada padao (to se i podrazumijeva jer je fudbaler) imao je mnogo vecih rana ali uvijek je bilo sve u redu.Sinoc ova minijaturna rana,kao ubod igle da izazove ovoliko neprestano krvarenje stvarno ne znam.Ovo sto ste pomenuli za specijalistcki pregled,to je valjda neka medicinska sestra pomenula doktoru u bolnici da li da urade,a on je kao rekao "ma kakvi,ne treba to"

Rana je otprilika ovdje bila http://img807.imageshack.us/img807/9374/uuuyyyy.jpg

Sad se sjetih necega,mislim ovo je glupo misljenje ali sta znam,njemu se cesto desava da mu ide krv iz nosa,pa nesto promislih kao mozda ima visak krvi pa se onda mozda to nakupilo tu i izlazilo haha nemam pojma :)
« Poslednja izmena: Jun 25, 2012, 12:43:59 posle podne od strane mister » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #3 poslato: Jun 25, 2012, 10:29:15 pre podne »

Mozda ima neki problem sa koagulacijom krvi,bolje da ode na neki specijalisticki pregled!
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 25, 2012, 10:27:48 pre podne »

Kontrola kod hirurga,samo je rekao "sve je u redu"...krv vise ne toci tj. ne toci jos od sinoc.Ali neprestano krvarenje sat ipo vremena,ja stavim peskir na ranu maknem ga i uopste ne stignem da vidim kojeg je bas obima rana jer me krv preduhitri,znaci tekla je kao iz cesme
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 25, 2012, 07:58:06 pre podne »

Ljudi nece te mi vjerovati.
Sinoc budi mene brat u 3 sata,igrao je na tel. inace ima 18 god,profesionalni fudbaler i kaze on meni:Na laktu sam rascesao neku ranicu i evo krv mi ne staje pola sata.Stvarno ne znam sta je otkinuo,mladez nije sigurno.To je stvarno bilo kao ubod od igle,malo ali vjerujte mi,tece krv kao iz cesme.Podje u hitnu sinoc sestre mu isperu i stave zavoj oko lakta medjutim njemu i dalje krvari,dodje kuci,ja vidim oni mu prestegli onaj zavoj,do ujutro ce mu stati krv u rukama,on opet u hitnu bilo je 4 one mu skinu ovaj i stave drugi zavoj,malo popuste ovaj drugi.Dodje kuci kaze da mu je valjda stala krv,to je bilo vec oko 4 ipo,posle vise od sat ipo.Evo do sada drzi zavoj i valjda mu je prestala krv jer bi se vidjelo crveno na zavoju.Sada ide kod doktora,nzm zasto ali sinoc u hitnoj su rekli da dodje ujutro kod dr.
Ovo je nevjerovatno,definitivno od sada vise pazim sta cackam po tijelu.Da li neko od doktora moze da mi kaze nesto vise o ovoj situaciji?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.086 sekundi sa 17 upita.