TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 06:08:43 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda skocnog zgloba  (Pročitano 10385 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Jul 01, 2013, 11:06:11 posle podne »

Probaj gavez gel...
Sačuvana
zilot
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Jun 28, 2013, 11:54:48 pre podne »

Свака част за метод скидања отока са луком. После прве ноћи држања облога са луком исеченим на колутове и стављених на цело стопало, оток скоро да је скроз спао...има још подлива, прилично великих, али оток је јако спласао

хвала за савет
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Oktobar 04, 2012, 12:45:58 pre podne »

Tvrdina koju pipaš be najverovatnije organizovani hematom (krvni podliv), no teško je pouzdano reći bez pregleda. Bilo bi dobro da se uradi kontrolni ultrazvuk. Trčanje nastavi, samo sw čvrsto ubandažiraj i izbegavaj neravan teren i promenj pravca za sada....
Sačuvana
stankelinjo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Oktobar 03, 2012, 10:15:23 posle podne »

Na kontroli mi nista posebno nije receno,  u prevodu "bice to dobro".... Nije mi produzena fizikalna, jer za vikend nisam vise u mestu gde sam isao na fizikalnu, tj selim se. Evo i druga tuba Lioton gela mi je pri kraju, medjutim otok se ne pomera od onda kad sam Vam rekao. Ispod ove kosti skocnog zgloba, pojavila mi se kao neka druga kost, tj nisam siguran da li je kost, ali je tvrdo. Da li je to taj oziljak sto se formira iznutra koji ce se vremenom povuci? Cini mi se da sad malo brze mogu da trcim, nego kad sam poceo.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Septembar 29, 2012, 06:47:53 pre podne »

Ok, ukoliko je ultrazvučni nalaz uredan, uradjena propriocepcija, možeš krenuti sa laganim trčanjem. Vodi računa da ne bude neravan teren da ne obnoviš povredu. javi kako je bilo na kontroli...
Sačuvana
stankelinjo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Septembar 29, 2012, 01:23:50 pre podne »

U ponedeljak ili utorak treba da imam kontrolu, ali oni nemaju ultrazvuk, samo mi na brzinu pogleda nogu i produzi terapiju, tako ce verovatno i sad. Ovaj covek kod koga sam isao privatno mi je rekao da nema potrebe za kontrolom, da kad se razbije hematom da ce biti sve ok. Za bazen sad i nemam mogucnosti, tek od 8og kad odem u grad. Radio sam te vezbe za propriocepciju na onim gumama, tkzv "jezicima". Ok, hvala.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Septembar 29, 2012, 12:07:58 pre podne »

Predlažem da forsiraš šetanje do ultrazvučne kontrole. Bazen bi bio odličan. Moraš vratiti pun obim pokreta noge i snagu mišića. Takodje, pitaj fizioterapeuta da ti pokaže vežbe za propriocepciju, one su važne u rehabilitaciji skočnog zgloba. Trčanje je vrlo uslovno, pošto te nisam pregledao. Ne treba da je po tvrdoj podlozi, ali ne sme da je neravno!  mora biti laganim tempom, kratke deonice, pa šetanje. Naravno, jaka bandaža....
Sačuvana
stankelinjo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Septembar 28, 2012, 09:00:26 pre podne »

Ok. Probao sam da trcim i kada trcim na betonu pravolinijski, samo u pocetku osetim blagi bol kod unutrasnje strane zgloba, ali cim zagrejem nogu malo bolje, ne boli me, ali laganim tempom trcim, brze nisam pokusavao. Kada trcim na travi ista situacija, osim kad nagazim na nesto neravno, onda osetim bol sa spoljne strane , na sredini noge, koje se proteze preko tabana do prstiju, a tu nista nisam povredio. Dakle jak bol osetim u toj situaciji, koji vec u sledecem koraku nestane. Da li me to boli, jer nisam dugo trenirao? Fizioterapeut kod kojeg sprovodim kineziterapiju mi je rekao da trebaju te tetive da mi se nameste, jer sam bio fizicki neaktivan.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Septembar 28, 2012, 12:59:25 pre podne »

Bilo bi odlično ako imaš priliku da plivaš (kraul stil) i hodanje u malom bazenu.... Trčanje možeš da kreneš po modelu  - 2minuta trčanje, 2min hodan, pa 3 min tčanje, 3min hodanje.... (sa dobrom bandažom). važno je da je trening ispod granice bola.
Pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Septembar 28, 2012, 12:33:29 pre podne »

Nemam uopste bol pri hodanju. Jesam, sproveo sam kineziterapiju-vezbe za odrzavanje ravnoteze, gume... Zbog cega mi se javlja ta ukocenost kada se probudim?
ukočenost se javlja zbog stvaranja priraslica u povredjenom tkivu, zato se primenjuju istezanja...
Sačuvana
stankelinjo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Septembar 26, 2012, 09:51:51 posle podne »

Nemam uopste bol pri hodanju. Jesam, sproveo sam kineziterapiju-vezbe za odrzavanje ravnoteze, gume... Zbog cega mi se javlja ta ukocenost kada se probudim?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Septembar 26, 2012, 09:48:40 posle podne »

Da li bih sad mogao da krenem lagano da trcim, da li postoji mogucnost ukoliko krenem sa treningom da pogorsam povredu? Negde sam procitao da fizicka aktivnost smanjuje otok. Da li  kinezi-tejping pomaze, tj da li je preporucljivo da primenim to na moju povredu?

U tvom slučaju,  kinezi tejping nema puno efekta,  već jaka bandaža skočnog zgloba. Potrebno je da šetaš što više tokom dana,  do granice bola.  Da li se javlja bol pri hodanju?  da li si radio neke vežbe za jačanje skočnog zgloba?
Sačuvana
stankelinjo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Septembar 26, 2012, 09:18:00 pre podne »

Imam, cak mi se cini da na levoj nozi mogu vise da podignem prste ka gore, nego na desnoj. Nemam nikakvih problema pri setnji. Jedino ujutru kad se probudim, osetim ukocenost u peti, tj u Ahilovoj tetivi, ali cim malo razdrmam nogu gore-dole, nestaje. Nosim, samo je nocu skidam.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Septembar 25, 2012, 11:34:29 posle podne »

Da li imaš pun obim pokreta kao sa zdravom nogom (prsti gore-dole)? da li šetaš normalno (svakodnevne aktivnosti)?  nosiš bandažu zgloba?
Sačuvana
stankelinjo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Septembar 25, 2012, 10:46:48 pre podne »

Otok mi je malo spao, ali je i dalje prisutan, kao i bol pri odredjenim pokretima. Sutra mi se zavrsava fizikalna terapija, tj trebao bih u cetvrtak da imam kontrolu, ali s`obzirom na to da je doktor opet na godisnjem, moracu da cekam sledecu nedelju. Da li bih sad mogao da krenem lagano da trcim, da li postoji mogucnost ukoliko krenem sa treningom da pogorsam povredu? Negde sam procitao da fizicka aktivnost smanjuje otok, a to mi je potvrdio drugar koji je imao slicnu povredu i rekao mi je da je 2 nedelje trenirao sa otokom i da misli da je ubrzao tako oporavak. Da li  kinezi-tejping pomaze, tj da li je preporucljivo da primenim to na moju povredu?
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.148 sekundi sa 18 upita.