TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 03:21:37 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Beta Alanin - novi oblik i njegove prednosti  (Pročitano 5372 puta)
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #8 poslato: Novembar 20, 2012, 07:59:46 posle podne »

Opet je  prodaji, tako da možete navaliti. :)
Sačuvana
Nenad.LJ
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 13, 2012, 08:06:02 posle podne »

i ja ga vec dugo cekam pa me raduje ova vest :)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #6 poslato: Novembar 07, 2012, 11:15:34 pre podne »

Najbolja kombinacija kod mene je pre treninga nekih 8-10g beta alanina + 200-400mg kofeina. Od beta alanina pecka lobanja, leĂ°a, čelo - pozitivno naravno  ;D dobar suplement jer ima taj boost koji se oseti, nije placebo... kako se dozira ima ga da ostariš sa njim u ovom primaforce pakovanju  8) većini će u početku raditi sasvim ok i 4g/dve merice...
ima da se uzme u zemlji još od jedne firme, u kapsulama je, probao sam oba i preporučujem ovaj primaforce - bolji je. Ali, nije ga bilo jedno vreme u Pansportu? jel stigao ili Roberte pucaš u prazno?  ;D

Biće u prodaji  najverovatnije već sledeće nedelje. :)
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #5 poslato: Novembar 04, 2012, 04:08:07 posle podne »

Naterali ste me na razmisljanje i probu , uglavnom niko do sada nije rekao nista drugo sem reci hvale za beta alanin..
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 04, 2012, 04:00:12 posle podne »

Najbolja kombinacija kod mene je pre treninga nekih 8-10g beta alanina + 200-400mg kofeina. Od beta alanina pecka lobanja, leĂ°a, čelo - pozitivno naravno  ;D dobar suplement jer ima taj boost koji se oseti, nije placebo... kako se dozira ima ga da ostariš sa njim u ovom primaforce pakovanju  8) većini će u početku raditi sasvim ok i 4g/dve merice...
ima da se uzme u zemlji još od jedne firme, u kapsulama je, probao sam oba i preporučujem ovaj primaforce - bolji je. Ali, nije ga bilo jedno vreme u Pansportu? jel stigao ili Roberte pucaš u prazno?  ;D
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Stefan L.
Gost
« Odgovor #3 poslato: Novembar 04, 2012, 03:59:36 posle podne »

Najbolji suplement ubedljivo,bar za mene. :) Proteini se mogu uneti u hrani u dovoljnoj kolicini,Kreatin je dobar radi svoj posao odlicno,Kofein je takodje odlican,ali Beta Alanin je bolji od svih po meni. :) E sad,ko ima novca za kombinaciju svega navedenog to je jos bolje. :)
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #2 poslato: Novembar 04, 2012, 03:51:12 posle podne »

Iskustva sa njim u praksi  ? Probao neko ?
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #1 poslato: Novembar 03, 2012, 05:43:52 posle podne »

Beta Alanin - novi oblik i njegove prednosti

Beta Alanin je i dalje mlad u krugovima naučnih istraživanja, ali naučnici još uvek nisu rekli svoju poslednju reč u vezi ovog čudesnog suplementa. Nove, naprednije, formule već se otkrivaju i čine ovaj suplement još efikasnijim.

Beta Alanin je jedan od dva prekursora karnozina – dipeptidne aminokiseline koja se nalazi u skeletnim mišićima(drugi prekursor je histidin). Dokazano je da karnozin povećava performanse i snagu mišića, što na kraju vodi ka većoj mišićnoj masi. Pored toga, služi i kao pH apsorber, tako što smanjuje nivoe laktatne kiseline i omogućava vam visoko intenzivni trening u dužem intervalu. Istraživanja su jasno pokazala vezu izmeĂ°u količine unetog beta alanina i nivoa karnozina u mišićima. Suplementacija beta alaninom povećava koncentraciju karnozina za više od 50%. Što je još značajnije, pokazalo se da je ovaj efekat dugoročan.

Šta to znači? Kada jednom doĂ°e do porasta koncentracije karnozina, uzrokovanom beta alanin suplementacijom, ekstremno je spor period opadanja iste(svega oko 2% nedeljno).

Poslednja istraživanja, koja nam dolaze iz Švajcarske, otkrivaju nove mogućnosti ovog suplementa. Nova, sporoapsorbujuća forma, pokazuje umanjeni gubitak ovog sastojka preko mokraće, što znači da mu je iskoristljivost veća. Sa ranijom verzijom ljudi su primećivali osećaj peckanja, sa novim oblikom beta alanina taj osećaj je značajno umanjen.

Dobro je znati i da beta alanin odlično pojačava efekat NO reaktora. Dakle, sam po sebi nema odlike NO, ali mu povećava efekat i njegovo trajanje. Zato je kombinacija beta alanin + NO reaktor izvanredan izbor pre treninga.

Reference: T. Stellingwerff et al., Amino Acids, E-pub ahead of print, 2012.

Izvor: www.flexonline.com

Prevod: Robert
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.113 sekundi sa 17 upita.