TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 360603 Teme od strane 24620 Članovi Poslednji član: Djela

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 07, 2020, 09:16:46 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |  (Urednik: Slavisa Stojic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Dimljena hrana  (Pročitano 1554 puta)
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #10 poslato: Mart 17, 2013, 09:58:06 posle podne »

E pa to mi reci, taman moram da skidam salo :D
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #9 poslato: Mart 17, 2013, 08:01:36 posle podne »

Nije bre,opusti se. Imas ribu na stolu. ;)
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #8 poslato: Mart 17, 2013, 04:20:37 posle podne »

Pa kako da znam da li je presoljeno? :D Jel ovo previse, 12h?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #7 poslato: Mart 17, 2013, 04:06:34 posle podne »

eRRRR,nije problem u dimljenju,ako nije presoljeno meso,moze da ga dimi koliko hoce,nece ti to praviti problem. Samo jedi!  :)
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #6 poslato: Mart 17, 2013, 01:56:02 posle podne »

Pitala tetka coveka kako radi. Kaze ostavi je 12h usoljenu i onda dimi dan, dva. Ali ne po ceo dan, nego kaze 2 do 3 dima (ne poznajem tehniku pa ne znam sta znaci).
Sačuvana
daniel.t
Gost
« Odgovor #5 poslato: Mart 06, 2013, 08:20:54 posle podne »

Hocu i ja!!!
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #4 poslato: Mart 06, 2013, 07:07:54 posle podne »

Covek upeca svezu, 'nadimi' dan, dva i izadje me kilo dimljenog tolstolobika 300-400din, mozda i manje, a jaaaako je ukusna pa mi zao da ne jedem samo zbog toga :D Ajd bas cu pitati za tacan proces pa se javim. Malo sam se uspanicio, ali kontam da nije ni blizu kao te suhomesnate stvari po mesarama. Cak nije iznutra suva, nego skoro bela.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #3 poslato: Mart 06, 2013, 07:06:21 posle podne »

ko je rekao dimljena riba  ::)   

živela bih na tome...

upravo to, ako nije presoljena ne vidim razlog da nije ok...
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #2 poslato: Mart 06, 2013, 07:02:54 posle podne »

Ako meso te ribe nije usoljeno,msm da je dobar izbor hrane. Ovde pokusavamo,kada je dimljeno meso u pitanju,da ukazemo da tzv. suhomesnati prozivodi iz mesara nisu kvalitetna hrana(sunkarice,parizeri,pilece u omotu itd,itd...). Ja licno,da imam vece kolicine cisto dimljene ribe,jeo bih je svakog dana. Ponavljam,ukoliko nije presoljena ili drzana u nekom pacu(salamuri).
P.S. Ni proces dimljenja sunke ne traje dugo,svega nekoliko dana duze od ove ribe,ali stojanje u salamuri je ono sto traje dugo,nekoliko nedelja.  ;)
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #1 poslato: Mart 06, 2013, 06:39:55 posle podne »

Koliko je stetna ukoliko se jedu vece kolicine npr mesec dana? Konkretno me zanima riba.

Inace ne znam tacan proces dimljenja, samo mi je rekla tetka da taj covek ostavi to da se susi dan, dva, ne kao sunka npr kad stoji ne znam koliko. Cisto da malo zamirise.
« Poslednja izmena: Mart 06, 2013, 06:44:03 posle podne od strane R1 » Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 18 upita.