TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 07:32:57 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Hardgaineri sta i kako  (Pročitano 5096 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #9 poslato: Novembar 26, 2013, 10:24:43 pre podne »

OK kao što rekoh sve beskorisne postove sam obriso, eXe je izneo neke vredne stavke, ali za tvoj slučaj nemaju neku primenu jer ako sam dobro shvatio tebi je glavni cilj da dobiješ štvo više kila, a to nema mnogo veze sa vlaknima. U pravu si kada kažeš da se vlakna mogu nadoknaditi iz drugih izvora, ne samo salata, a to da li nam treba 10, 15 ili 20gr vlakana je priča za neku drugu temu.

Za početak mora da se složim sa tvojom majkom i kažem da ti ne treba toliko mesa. Nisam siguran koliko ti supe treba, ali ako jedeš meso 3-4 puta dnevno i opet ne dobijaš na kilaži onda onda verovatno nije stvar u mesu ;)

Ti si mlad momak, tek 17 godina i praktično još nisi završio sa rastom. Tvoji hormoni sada divljaju i očigledno je da divljaju na tu stranu da ti je metabolizam ubrzan i prva stvar sa kojom treba da se pomiriš je da nećeš tako lako da se povećaš. No, kao što smo rekli ono što je dobro u svemu tome je da nećeš dobijati salo. Treniraš sa tegovima samo 3 meseca i koliko god ti to želeo, napredak u teretani niko ne ostvari za tako kratko vreme, bilo da su početnici ili napredni sportisti. U stvari kada pogledam kilaže koje dižeš posle samo 3 meseca, rekao bi da si napredniji od proseka :D

Gledam ovu tvoju ishranu i vidim najviše oko 3000kcal, ne verujem da ima više, a možda i manje i tu je tvoj glavni problem. Isto vidim da jedeš gomilu obroka, a to je za nekoga sa brzim metabolizmom najgora moguća opcija. Brojm 9 obroka i ne vidim razlog zašto da jedeš toliko često. Veći broj manjih obroka dodatno ubrzava metabolizam, a ti hoćeš da ga malo usporiš kako bi dobio koju kilu. Probaj istu količinu hrane da smanjiš na 3-4 obroka i 1 šejk dnevno i to posle treninga. Ljudi koji imaju slab aptit obično jedu više manjih obroka, ali ako već jedeš 9 puta dnevno onda tvom apetitiu ne fali baš ništa.

Da se vratimo na priču o mesu na kratko. Proteini su bitni za povećanje mišićne mase, ali pogrešno je misliti da su oni jedini bitni. Da je tako dooljno bi bilo povećati količinu mesa koju jedemo i mišići bi rasli, a i sam vidiš da nije tako. Ti jedeš duplo više mesa od mene (ja imam 115kg) i opet ne napreduješ. Dakle ima dosta faktora koji utiču na to koliko ćeš brzo napredovati. Proteini i genetiku su samo 2 od mnoštva.

MeĂ°utim, najvažniji faktor je koliko ćeš dugo da radiš na tom dobijanju težine. Tri meseca nisu ni blizu dovoljna i u roku od ta 3 meseca možeš dobiti oko 3 kg mišića sve ukupno i to samo zato što si početnik. Koliko si uopšte kila dobio od kada dižeš tegove?

Rekao bi pre da si ti nestrpljiv, a ne hard gainer :D
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Garfild
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 25, 2013, 04:51:49 posle podne »

Nisam ni rekao da je kikiriki izvor UH, ja sam rekao samo da ga korisim da izadjem u kalorijski suficit kad ne unesem dovoljno hidrata.sto se tice salate ja i dalje mislim da su beskorisne, pogotovo za nekog ko ne moze mnogo da jede, a vlakna se mogu uzeti iz voca, povrca ili zitarica, ne vidim zasto bi neko zvakao gomilu listova kad sve hranljive materije moze da nadje u mnogo boljim namirnicama....
Sačuvana
Garfild
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 25, 2013, 02:18:04 posle podne »

kao sto je Alen rekao ja dobijam cistu misicnu masu, tako da mislim da mi je vaga majka, jer ja ne vidim na ogledalu neki manji napredak od 1-2 kg, to je tacno za slike, ali to mi je vise za neke duze staze.istina sa UH variram, i nekad se desi da mama ne napravi nista sto ima UH, onda se ja hvatam za kikiriki i pokusavam da predjem u kalorijski suficit.salate ne jedem jer mi ubijaju apetit, a ne vidim da su nesto posebno korisne pa da ih treba forsirati....ako gresim ispravite me :)
Sačuvana
Garfild
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 25, 2013, 01:40:49 posle podne »

pa ovako:
u teretani sam neka 3 meseca, ali sam ranije radio vezbe kod kuce (2-3 godine) na kojima sam malo ojacao pa sam odma presao na split trening.radim vezbe koje si ti napisao u 5x5, samo sam izmenio ledja posto imam krivu kicmu pa tu radim samo zgibove uske i siroke, veslanje u pretklonu, jednorucno veslanje, biceps pregib i hamer pregib.sto se tezina tice situacija je sledca:
cucanj 117x5
potisak iznad glave 42x10
benc 75x5
ishrana:
06:30 whey + 0,5l mleka
08:30 neki sendvic najcesce od belog mesa
11:00 ovaj obrok nije stala jer zavisi od profe koji retko kad hoce da pusti sa casa da se jede :( obrok je isto neki sendvic
13:30 neko meso i jos po nesto sta keva spremi
16:00 isto kao predhodni
18:00 isto kao predhodni
oko 20:30 kad zavrsim trening whey
21:00 jaja i jos po nesto
23:30 sir
u ishrani me malo zeza majka koja bi htela da smanjim meso, a da povecam supe, povrce i tome slicne namirnice :(
visok sam 182, tezam oko 75, star 17

@eXe88ne ja napredak merim vagom, a gledam i obime, to sa fotkom mi ne izgleda interesantno
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #5 poslato: Novembar 25, 2013, 11:05:50 pre podne »

OK Garfil zanemari negativne komentare ostalih članova i probaj da mi daš nekoliko odgovora vezanih za svoj slučaj.

Biti ekto jeste problem kod nabacivanja mišićne mase i to obično znači da će tebi trebati više vremena da postigneš rezultat u odnosu na nekoga ko je recimo endo tip, ali isto tako bi trebalo da znači da ćeš dobijai kvalitetniju mišinu masu ili ti bez dobitka sala.

No, ja bih pre da utvrdimo koji si ti telesni tip stvarno, jer postoji šansa da stvarno radiš neke stvari pogrešno u svojoj ishrani i treningu.

Daj mi detalje o svmo treningu i to:

Koliko dugo već treniraš?
Koliko često treniraš?
Koji trening split koristiš (mišićne grupe po danima/serije/ponavljanja/kilaže itd)

Isto tako daj mi primer jednog dana tvoje ishrane koji najviše odgovara tvojoj prosečnoj ishrani. Isto tako zapiši koliko si visok/težak/godina starosti jer sve to utiče na rezultate koje imaš.

Na kraju bi pomogla fotka, a ako nećeš da ju kačiš svima onda ju pošalji meni u inbox ;)

To je to za početak, pa ćemo videti dalje.

PS. Garantujem ti da će svi beskorisni odgvori sa ove teme biti obrisani, a članovi koji ih budu postavljali upozoreni na svoje ponašanje ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
pedjoni986
Gost
« Odgovor #4 poslato: Novembar 24, 2013, 09:47:22 posle podne »

A koji to odgovor ocekujes leba ti ? Lik ti je dao jedini moguci odgovor, tj to su dva.. ne jedes dovoljno i ne treniras dovoljno, to je cela nauka.
Sačuvana
Garfild
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Novembar 24, 2013, 09:36:29 posle podne »

heh zaboravio sam reci da ne trazim takav odgovor, jer isto i radim :D mislio sam nesto ozbiljnije :D
Sačuvana
stefolinhoo
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 24, 2013, 09:30:45 posle podne »

Jesti,jesti i samo jesti! :)
Sačuvana
Ima tres tresu, ima naj najke i ramena siroka ko regal
Garfild
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Novembar 24, 2013, 09:28:11 posle podne »

Evo vec neko vreme kako idem u teretanu vidjam razne ljude, a najvise paznje mi je privukao moj drug koji iako se hrani i trenira losije od mene raste kao kvasac, dok ja slabo napredujem i to me prilicno frustrira  :-\ .Hteo zamoliti ljude da, ako znaju, kazu kako se osloboditi okova ektomorfske gradje ili ih ublaziti :)
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.115 sekundi sa 17 upita.