TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:30:35 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda donjih ledja  (Pročitano 6874 puta)
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Decembar 03, 2013, 12:29:11 posle podne »

pojas nikad nisam koristio, sem da nakacim tegove na njega za propadanje -_-
tako savijeno u kolenu boli malo u donjim ledjima kad bas privucem skroz na grudi levu nogu. ali ako je ispravljena i lezim ne mogu da je dignem vise od 60% zbog bola, pogotovo ako zategnem stopalo ka sebi.
medjutim pre kad je bilo najgore bolelo me je u sustini sta god da radim, morao sam rukama da se odizem iz kreveta, u stolici da sedim uvaljen nisam mogao pod 90% a i tad je bilo nelagodno...
mrtvo sam prekinuo bio u nadi da ce proci :/
da prekinem sve bas? lupam, zgibovi, benc sa sipkom, i tako jos neke vezbe gde ne dizem teze bucice ili ne opterecujem direktno donja ledja ne osecam da mi smetaju, da prekinem i to dok ne ispitam skroz kod lekara? vijaca, trcanje?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Decembar 03, 2013, 12:24:26 posle podne »

da li boli kad lezeći na ledjima privučeš savijenu nogu u kolenu na grudi?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Decembar 03, 2013, 12:22:53 posle podne »

da li koristiš pojas na treninzima?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Decembar 03, 2013, 12:22:14 posle podne »

treba da nadješ dobrog neurologa. prekini treninge za sada, posebno mrtvo dizanje!
Sačuvana
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 03, 2013, 12:06:48 posle podne »

Imate li neki predlog gde u Beogradu da krenem sa tim pregledima?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Decembar 03, 2013, 12:02:24 posle podne »

pozdrav,  radi se o diskus herniji ili sindromu piriformisa. to treba utvrditi pregledom i snimanjem. potreban je prvo pregled neurologa, pa emng i magnetna rezonanca kičme....
Sačuvana
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Decembar 03, 2013, 10:52:58 pre podne »

Hvala, u sustini je verovatno sve sto si napisao tacno. A ja i hocu kod lekara, to sam rekao i u prvom postu : "Trebalo bi da moze da se zaleci skroz, ali :
1. Kod kog doktora/lekara ili gde god vec da odem da mi to pregleda detaljno i jasno utvrdi stepen povrede???"

Samo trazim preporuku ako neko zna i ima iskustva gde je najbolje da odem posto nemam predstavu gde treba da idem, kod lekara opste prakse po uput za dalje? Ili moze direkt kod nekog specijaliste ili kako vec.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #5 poslato: Decembar 03, 2013, 10:43:01 pre podne »

Fizioterapeut može napraviti goru situaciju nego što jeste. Prvo moraš videti zašto ti se dešava to što se dešava. Svi mi imamo neke disbalanse izmeĂ°u leve i desne strane ili izmeĂ°u prednje i zadnje strane tela. Za početak moraš da radiš snimak kičme da vidiš kako stoje pršljenovi i da li je došlo do pritiskanja nerva u kanalima. Možeš se nameštati koliko hoćeš ako je hernija već kretala.

Isto tako sam siguran da si jako slabo mobilan i razgiban i to je deo na kome treba da radiš, ali ne pre nego što se posavetuješ sa lekarom koji će ti reći u kojim pravcima možeš da se krećeš.

Ta bol koju osećaš je upala nerva zbog kočenja mišića koji su previše slabi, a ti si ih previše opteretio. Znam da su previše slabi jer i sam govoriš da si koristio lošu formu. Loša forma se dešava samo zbog slabosti u mišićima stabilizatorima. Recimo taj bol u gluteusu može biti od piriformisa koji je često skraćen zbog konstantnog sedenja itd...

Prvo kod lekara i na snimanje, pa onda na opravku u suprotnom ćeš proći kao i ja koji sam bio tvrdoglavi majmun i nisam uradio te kontrole na vreme is ad hodam bez pola mišića u desnom listu. Pamet u glavu i prestani da tražiš savete na forumu i idi kod lekara ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 02, 2013, 06:50:08 posle podne »

Pa, kad je bilo najgore tad prvi-drugi put, pre bih opisao taj osecaj kao grc (pogotovo gluteus), bol i zamor misica od konstantnog nadrazaja (bolelo je u vecini pozicija). Nije trnjenje u smislu kao kada se navalis na ruku 10 minuta pa je ne osecas posle toga minut-dva :)
Trenutno osecam niz levu nogu konstantnu nelagodu. Kad legnem ne mogu da dignem levu nogu vise od 60 stepeni. Naginjanje ka napred iz stojeceg polozaja isto boli. I tako jos neke poze dodatno zabole kad potrefim.
Najvise me nervira sto se vraca bol/povreda nakon sto me fizioterapeut sredi tim "krckanjem", i to evo i sad zadnji put, posle treninga gde nisam radio direktno donja ledja, cucanj..
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #3 poslato: Decembar 02, 2013, 10:50:30 pre podne »

Da li ti trnu noge od gluteusa do lista ili samo imaš bolove?
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 01, 2013, 08:30:59 posle podne »

Sad sam se setio i da mi je posle prvog-drugog puta kada sam pomislio da je skoro skroz prosao bol, otisao na skijanje i posle 2 dana skijanja ubijao me od bolova isto sve. Nije bilo padova ili nesto slicno, obicno skijanje.
Samo zelim da zalecim, da mi se ne vraca tako od "random" treninga, da mislim da sam uradio dobar trening i pazio a ono krene bol...
Sačuvana
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 01, 2013, 02:23:20 posle podne »

Ima vec desetak meseci da sam u nekoj manjoj ili vecoj povredi donjih ledja. Naravno, krivac sam ja i koliko se secam retardacija da popravim max DL na kraju treninga.
Pocetni simptomi su bili pulsirajuci bol od donjih ledja do dna nogu, ili ostar bol niz nogu ako odradim neki pokret koji mi ne odgovara. Bol se spustao niz obe noge, a u gluteusima sam imao osecaj kao posle grca u misicu, od tog konstantnog nadrazaja nerva.
Kad sam video da ne prolazi (iako je bilo ozbiljno da sam trebao odmah da reagujem) otisao sam kod Duleta fizioterapeuta, radi na Zvezdinim teniskim terenima, i posle 3-4 dolaska bol je prosao. Ne znam kako se zove taj tretman, u sustini mi pomera/izvlaci/krcka (nestrucno govoreci) delove tela od glave do pete. Ono sto mi je najvise pomoglo je kada legnem na bok a cimne mi grudi na jednu a butinu na drugu stranu.
E sad problem je sto sam ja to opet kvario, prvo mrtvim dizanjem opet, pa opet sredio kod njega, pa onda i nakon drugih vezbi, zavrsi se trening i osetim te nelagodne bolove, dosta slabije izrazene recimo kroz jednu nogu itd.
Dok se covek ne povredi na ovom mestu ni ne zna koliko ustvari sta god da radi vuce osnovu iz donjih ledja. Kad me je najvise bolelo, bilo sta sa bucicama da radim je bilo problematicno.
Elem, sad me ponovo blago boli, niz levu nogu. Po mom laickom istrazivanju problem je disk izmedju l4-l5 prsljenova, mozda l5-s1 i na engleskom se ta povreda zove "buldge" valjda. Trebalo bi da moze da se zaleci skroz, ali :
1. Kod kog doktora/lekara ili gde god vec da odem da mi to pregleda detaljno i jasno utvrdi stepen povrede???
2. Sta nakon toga? Pretpostavljam mrtvo i cucanj pauza X godina od toga. Dosta parter vezbi...
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.087 sekundi sa 18 upita.