TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398382 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 03:17:12 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Miki Mihajlovic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc pocetniku u powerliftingu...  (Pročitano 2127 puta)
Bulaja
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Decembar 08, 2013, 01:05:41 posle podne »

JFL!  ;D
Sačuvana
The important thing is positive thinking!
Budi jaci od samog sebe!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #9 poslato: Decembar 08, 2013, 11:25:56 pre podne »

Možete raditi program koji hoćete i svaki će dati rezultate...jedno vreme. Zato i treba da radite na tome da naĂ°ete ono što vama lično odgovara.

Šta se dešava kada program zahteva čučanj na 90%, a vi ne stignete ni do 70% i već imate bolove i već imate manjak snage? Šta onda raditi? Program je prekinut i kako se dalje ponašati? Da li odustati taj trening, da li je potrebno više regeneracije ili treba gurati bez obzira na sve? Šta kad se zadobije povreda ili kad shvatite da ne možete napredovati sa 2 čučnja nedeljno ili kada shvatite da samo jednom mesečno možete raditi mrtvo dizanje? Koji onda program da se radi?

Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Somy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 07, 2013, 10:57:31 posle podne »

od necega mora da se pocne, tako da cu poceti s onim koji mi ''zapadne za oko'', a za kasnije cu ga modofikovati ili promeniti po potrebi... :D
Sačuvana
kopa
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Decembar 07, 2013, 09:17:45 posle podne »

Evo ja nikada  nisam radio  ni po jednom programu,par puta sam pocinjo ali sam ubrzo odustajo.Evo za ove cetri godine sto treniram uvek sam forsiro cucanj,potiske,dl...Meni je to tako davalo rezultate,dobro svi smo mi drugaciji ali tako ja treniram i  mene to radi.Planiram da i ja pocnem sledece godine po nekom programu pa cemo videti kakao ce ici. :)
Sačuvana
Bulaja
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Decembar 07, 2013, 05:26:29 posle podne »

,,Svaki program ce dati rezultate kad tek pocinjes'' Alen Radosevic ;)
Sačuvana
The important thing is positive thinking!
Budi jaci od samog sebe!
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #5 poslato: Decembar 07, 2013, 04:50:42 posle podne »

@somy ne bih ja radio taj program da sam na tvome mjestu... sve zavisi koliko sad trenutno mozes dici na cucnju, bencu i mrtvom ali kontam da ti je opet najbolja opcija klasicni 5x5 ili pak texas metod jer tu imas cucanj 3 puta sedmicno, benc 2 puta i mrtvo 1 sedmicno tako da imas dovoljno prostora da ucis tehniku, pogotovo na cucnju koij je najzahtjevniji za nauciti...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #4 poslato: Decembar 07, 2013, 11:12:09 pre podne »

Pa nema mnogo veze da li ima neko u tvom mestu ili ne. Imaš klubova u većima gradovima i treba tamo da ideš jednom mesečno ili jednom nedeljno. U suprotnom sve što sam budeš radio najverovatnije neće ništa valjati...

Sačuvana
Somy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 07, 2013, 10:48:13 pre podne »

Hvala, pre svega...

Problem je u tome sto zivim u malom mestu, gde ima veoma malo 'vezbaca', i vecina ih je opredeljena na bb..
tako da cu morati da pocnem sam, s onim sto procitam negde (a mislim da je ovo najbolje mesto za to)...

za pocetak bih ovaj program koji cu sigurno malo modifikovati, ali malo mi cudno zvuci tri puta nedeljno ''isti'' trening...
hoce li moci misici da se oporave za 1 dan pauze izmedju treninga, ili uopste i ne treba da se odmaraju ? :D
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #2 poslato: Decembar 06, 2013, 11:42:33 posle podne »

Pozdrav,

Ima dosta ljudi koji se bave pl na forumu koji će ti sigurno dati dosta saveta što se treniga tiče. Ja ću pokušati malo da ti približim šta te tačno čeka jer ja sam dosta relativno skoro prešao iz bb u pl.

Za početak ćeš morati ozbiljno da učih tehniku te tri vežbe. Zato se one toliko i forsiraju jer malo koja druga vežba ti može pomoći da povećaš ove osnovne. Iz tog razloga tezhnika je odlučujuć faktor. Ovo se ne uči ni za mesec, a možda ni za godinu dana. Tehniku svi savladavamo možda i celog života. MeĂ°utim bitno je za tebe da shvatiš da je to prvi i najvažniji faktor u powerliftingu.

Ovim ne mislim samo na najpravilnije izvoĂ°enje vežbe, nego i najefikasnije izvoĂ°enje samog pokreta kako bi mogao da ostvariš podizanje velikih težina. Powerlifting nije samo sport snage nego i mnoštvo pravilnih položaja tela kako bi se snaga mogla maksimalno iskoristiti.

Bilo koji trening da radiš jednom ćeš morati da naĂ°eš nešto što je samo za tebe. Svi pl treninzi se svode na tri vežbe, nešto pomoćnih koji u neki trenutcima služe za jačanje mišića stabilizatora, a u drugima kao rehabilitacija. Kao što rekoh to je nešto što ćeš morati sam da naučiš ili da neko konkretno radi sa tobom. Zato je dobraideja da naĂ°eš pl klub u kojem možeš povremeno da odes i razmeniš iskustva sa svojim istomišljenicima.

Videćeš da svi power lifteri rade te tri vežbe, ali ima ih raznih koji rade pomoćne vežbe, a to uslovljava svaki sportista ponaosob. Nekome treba više snage u zadnjoj loži da bi izveo čučanj i radi RDL ili Good morning vežbu, a drugima treba više snage u butinama i rade prednji čučanj. Pomoćne vežbe se uvek odreĂ°uju prema samom vežbači i tome šta on treba da popravi.

Pošto dolaziš iz bb verovatno imaš daleko jače grudi nego leĂ°a, što je veoma čest slučaj. I ovo obično znači velik bench, a slabiji čučanj ili mrtvo dizanje.

Tako da odgovoriti na pitanje koji program da radiš nije tako prosto. Dobar start je da radiš sa bilo kojim programom koji možeš da naĂ°eš, jer sama promena na velike težine će izazvati napredak u snazi, ali vremenom obrati šta ti to ne valja u tehnici i liftovima i prema tome menjaj program. Treniraš već 3 godine, treba da si dovoljno povezan sa svojim telom da osetiš kako reaguje i prati taj osećaj i u power lifting - u. Ovde ostavljam drugima da pišu o serijama i ponavljanjima ;)
Sačuvana
Somy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 06, 2013, 10:44:10 posle podne »

Poceo bih sa 3x3 programom ( http://www.pansport.rs/tekstoteka/vezbanje/sistem-3x3-za-powerliftere.html ), ali kao sto rekoh, nov sam u ovom tipu treniranja, pa mi je potrebna mala pomoc...

amaterski se bavim bodybuildingom vec 3 godine, imam 22, i sada bih se okrenuo ka treningu snage i powerliftingu...

jel se pored ove tri OSNOVNE vezbe (cucanj, bench press, mrtvo vucenje) ne radi ni jedna druga, dopunska vezba?
kolika je pauza izmenju serija ?
jel pocetak zime pravo vreme za to ?

ja bih radio samo prvu fazu (iz prilozenog teksta) na neodredjeno vreme, jer se ne spremam za takmicenje ( jos uvek )...

HVALA
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.171 sekundi sa 17 upita.