TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 04:46:34 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Golferski Lakat  (Pročitano 20666 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Septembar 15, 2015, 10:05:38 posle podne »

Mišići podlaktice - anatomija
Gotovo jedna trećina ruku se sastoji od mišića podlaktice te uz pravilan trening vaše podlaktice mogu poboljšati ukupnu snagu vaših ruku. Podlaktice podrazumevaju deo ruke izmeĂ°u lakta i zgloba šake. Podlaktice imaju 3 grupe mišića: brachioradialis, fleksore i ekstenzore. Brachioradialis i ekstenzori čine prednji ili spoljašnji deo podlaktice i pomažu pri ekstenziji ili opružanju spoljašnjeg dela dlana prema podlaktici; takoĂ°e, pomažu opružanje prstiju. Fleksori čine zadnji deo ili unutrašnji deo podlaktice, oni pomeraju dlan prema unutrašnjem delu podlaktice i pomažu pomeranje prstiju.
Većina ljudi misli da većinu radnji koju vrše ruke i prsti uzrokuju mišići nadlaktice. MeĂ°utim, većina mišića koja pomera prste i ruke nalazi se u podlakticama i samo škodite svom treningu ako zanemarujete tu činjenicu i koncentrišete se isključivo na biceps i triceps.
Mišići podlaktice dele se u tri grupe (prednja, spoljašnja i zadnja grupa):
1. Prednja grupa mišića podlaktice polazi sa medijalnog epikondila i vrši pokrete fleksije (pregibači) šake i prstiju, te pronaciju (uvrtanje) podlaktice.
2. Spoljašnja (lateralna) grupa mišića podlaktice polazi pretežno sa lateralnog epikondila i vrši pokrete ekstenzije (opružači) šake i supinacije (izvrtanje) podlaktice.
3. Zadnja grupa mišića podlaktice polazi pretežno sa lateralnog epikondila i vrši pokrete ekstenzije (opružanja) šake i prstiju.
Može se reći da je:
- prednja grupa mišića - fleksorna+pronatori
- spoljašnja grupa - ekstenzorna+supinatori
-zadnja grupa – ekstenzorna
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: Septembar 15, 2015, 10:04:33 posle podne »

Mišići podlaktice obezbuĂ°uju snažan stisak pri podizanju neke težine – bez obzira da li se radi o povlačenju ili potisku – ključno za izvoĂ°enje vežbe je snaga hvata (stiska) šakom.
Stisak šake je često i najslabija karika u lancu vežbanja u treningu sa opterećenjem i zbog toga su i česte povrede tetiva i mišića podlaktice.
Snaga stiska šake i snaga mišića podlaktice postaju važni kada se trening snage radi sa većim opterećenjima! TakoĂ°e, snaga mišića podlaktice dolazi do značaja u sportovima u kojima jeizražen o savlaĂ°ivanje sile i otpora snagom šake – veslanje, freeclimbing, borilački sportovi, bacački sportovi, tenis, hokej....

Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: Septembar 13, 2015, 02:05:23 posle podne »

Ne znam jel odgovarajuca tema, ali pitacu ovde. Prosli trening tricepsa u desnom laktu javio mi se bol kod ekstenzija iznad glave s obe ruke. Tu vezbu radim s 25kg inace, radio sam i par puta s 30, medjutim prosli put sam isforsirao uski benc i verovatno vise istrosio triceps za tu bucicu od 30kg pa mi se javio bol u laktu i morao sam prekinuti. Bol se jedino javlja pri fleksiji bicepsa, znaci taj polozaj i to bas kad stisnem jako ili vucem tesko, uzeo sam pauzu par dana, sl trening ruku mi je tek u petak, sta mislis hoce li proci, koliko je opasno i sta da radim po tom pitanju? Manje vise redovno se istezem, podlaktice, biceps, triceps, mislim da je ovde uzrok bila prevelika tezina, 6-8 ponavljanja na ekstenziji, mozda je to preterano za tu vezbu.

I ne radim vezbe za podlaktice ako to nesto znaci.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: Decembar 13, 2014, 12:14:28 pre podne »

Istezanja treba da traju 10ak minuta. Radis na zadrzaj, ne na cimanje...  zadrzaj u položaju zatezanja do 45sec, povučeš još 2 - 3 cm, opet zadrzaj 45sec. ..
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: Decembar 12, 2014, 08:53:42 posle podne »

1-2x na dan radis istezanja podlaktice.
Radis vežbe istezanja za podlaktice, dve koje si dobio...
Vazno je da istezanje radis uvek kad si zagrejan, tj nikad na hladne mišiće....
Sačuvana
bobaj96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #76 poslato: Decembar 09, 2014, 03:49:07 posle podne »

Treba da istezem podlakticu svakodnevno po koliko puta ? I koje vezbe? Da li samo one 2 koje sam pre radio,ili bi bilo bolje jos neke pozicije za istezanje,i po koliko vremena?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: Decembar 09, 2014, 09:49:57 pre podne »

Istezanja za podlaktice treba da radiš, to je osnovno za resenje problema koji imaš...
Misići treba da postanu elasticniji da bi obavljali funkciju, bez preskakanja...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #74 poslato: Decembar 09, 2014, 09:45:59 pre podne »

To je tetiva (gornji pripoj) misića pregibača sake i prstiju.  Preskakanje se cuje zbog zategnutosti/skraćenosti ovih mišića...
Preskakanje se dešava preko medijalnog epikondila (koštanog ispupčenja sa unutrašnje strane lakta), posebno pri ekscentricnoj kontrakciji fleksora podlaktice...
Sačuvana
bobaj96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #73 poslato: Decembar 03, 2014, 06:56:21 posle podne »

I samo jos nestoo
Meni neka ta zila,tetiva,misic nzm ni ja sta je nekako preskace preko kosti ili hrskavice sta je vec,pokazacu vam na slici,oznaceno je plavom bojom.
To se desava kada opruzam i skupljam ruku,kada skupim ruku osetim kako predje preko te kosti i kada opruzim osetim kako se vrati,a sa levom nije tako,nema tog preskakanja. Osetim je bas dobro kada stavim prst na taj deo gde je ta zila,i pri skupljanju ruke ona preskoci i kada opruzim ona se vrati.
Kada radim npr propadanja to se i cuje ja mislim,barem se pre culo,pre nego sto sam prestao sa vezbanjem. Pa sta mislite na to sta je i da li steti toj tetivi/zili,i ne znam ni ja sta vise,samo mi recite sta vi mislite o tome i da li znate sta je to
« Poslednja izmena: Decembar 06, 2014, 02:34:34 posle podne od strane bobaj96 » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: Novembar 30, 2014, 11:46:37 posle podne »

Ako nema bolova, onda ne...
Radi, javi kako ide...
Sačuvana
bobaj96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: Novembar 30, 2014, 07:56:16 posle podne »

Pocetak treninga/povratak u trening - podrazumeva oprezan i lagan početak.
Treba da radis sa malim tezinama (30 - 50% tezine sa kojom si radio tj RM), 15ak ponavljanja, 3 serije...
Istezanje obavezno, treninzi na drugi/treći dan..
Hvala punoo,mozda cu jos malo da radim podlakticu pa cu polako krenuti sa treningoom :)
Nego da li jos treba da lediram ruku i stavljam gel ??
I hvala jos jednoom!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Novembar 30, 2014, 04:40:47 posle podne »

Pocetak treninga/povratak u trening - podrazumeva oprezan i lagan početak.
Treba da radis sa malim tezinama (30 - 50% tezine sa kojom si radio tj RM), 15ak ponavljanja, 3 serije...
Istezanje obavezno, treninzi na drugi/treći dan..
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Novembar 30, 2014, 04:37:18 posle podne »

Ako si kk, mozes lagano krenuti sa tvojim treningom...
Ako nemas bola u miru, na dodir, pri svakodnevnim aktivnostima, pri naporu (vezbanju) - to znaci da lagano mozes probati da treniraš...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Novembar 30, 2014, 04:34:20 posle podne »

Za upalu mozes primeniti tusiranje toplom vodom,
Vezbe stiskanja/opruzanja prstiju sake sa podignutim rukama iznad glave
Posle blaga istezanja
Magnezijum sumeći 2 na dan 3 dana
Andol 300mg jedan na dan
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #67 poslato: Novembar 30, 2014, 04:31:19 posle podne »

Ok, napravi pauzu jedan dan, tj radi trening na drugi dan...
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.137 sekundi sa 17 upita.