TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:11:41 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Potrebna pomoc  (Pročitano 3715 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 12, 2014, 11:21:21 pre podne »

da li si nekada radio ekg, ultrazvuk srca, test opterećenja,  pregled sportskog lekara?
krvna slika?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 12, 2014, 11:19:42 pre podne »

najverovatnije je vazomotorni poremećaj i poremećaj termoregulacije. posledica vrućine,  zagušljivosti, naglog silaska sa trake....
zbog vrućine se prošire krvni sudovi, zbog naglog prestanka trčanja krv ostane u nogama, zbog zagušljivosti mozak ne dobija dovoljno kiseonika....
uzimaj tečnosti dosta, magnezijum svakodnevno,  radi warm up i cool down...
ako se ponovi javi se....
Sačuvana
Zoran Vlajkov
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 11, 2014, 10:19:04 posle podne »

Kao sto sam naveo u nekim proslim postovima, uveo sam u trening utrokom i cetvrtkom kardio posle treninga od 15 minuta to jest 200kcal...
Malo radi kondicije a i malo zbog sebe...
E sad ovo mi je treca nedelja da trcim, posle treninga umesto istezanja stanem na traku 2-3min hod da mi se priviknu noge na traku i posle 15min trcanja tempo konstantno do 12-15 i posle 2-3 minuta hoda da mi noge dodju sebi, jer kad sidjem sa trake cudan osecaj jer trcis na istoj podlozi svo vreme...
Problem mi se javio prosle nedelje u utorak, cinimi se da sam malo bio preterao odma sam stavio na tempo 12 pa preskocim na 15, nakon sto sam istrcao krenuo hod i odjednom me " udari vrucina u glavu, nisam imao vazduha..." sidjem sa trake odem do vrata otvorim ih cim sam udahnuo svez hladan vazduh bilo mi je dobro ( preporodio sam se)... i jos da zaboravio sam da napisem kad sam sisao sa trake standard isao sam kao pingvin i pocela vrtoglavica e sad da li je od panike jer sam mislio da mi je puklo srce i jos plus sto nisam imao stabilno tlo pred sobom jer sam odma skocio sa trake... nakon toga sam otisao do strunjace legao digao noge gore popio casu vode i posle uzeo bombonu da podignem secer ....
Sutra dan mi je bila pauza sa trcanjem sve super odradio jak trening, u cetvrtak uzeo traku opet posle treninga istrcao isto tempo 12-15 hod sve, malo mi je bio strah, pocela kao mala panika da me hvata sta ako opet pocne da mi bude lose... kad sam sisao sa trake otisao sam do druga da pricam samo da ne bi razmisljao o tome, posle kad sam se malo ohladio otisao do vrat na svez vazduh i bilo je sve dobro, samo taj period kad sam pomislio sta ako mi bude opet lose pocelo da me da me udara vrucina itd... petak super trening... pauza subota nedelja, ponedeljak odradim super trening, danas sam rucao oko 4h otisao na trening oko 18 i 30 ... ( pisem vreme, zbog pauze izmedju rucka i treninga ) , trening sam bez problema odradio nikakvih smetnji... uzmem opet traku 2-3minuta hoda krenem sporiji tempo 10, nakon 5-6 minuta povecam vidim super mi je imam snage povecam na 12 super sve i oko 10og minuta pomislim sta ako mi se slosi opet i tu krene panika mala pocne opet vrucina i ja  smanjim tempo na 10 nastavim nekih minut i smanjim na 2-3 tempo hodao sam do nekih 13minuta sidjem sa trake odem do vrata udahnem svez vazduh i u sebi kazem ok je sve nije mi nista i ok mi je i bilo... stajao sam nekih 3-4 minuta kod vrata da se stalozim skroz i prolazi neki decko i kaze sta je zagsusljivo jako? i meni ovo jako smeta pocne glava da me boli... izgleda da ne smeta samo meni... stim da sam i pre trcao i po 40minuta jednom nedeljeno i to sam trcao "intervale-serije" 12 tempo 5minuta 15 tempo 5 minuta pa opet tako do 40minuta i sve mi je bilo dobro ali sam zaboravio da kazem tad je bilo hladnije dosta napolju, vrata su bila otvorena i klima je bila na 23 stepena .... znaci unutra je bilo ko 20 stepeni...
a tad kad mi se slosilo, to jest vec otrilike dve tri nedejle su zatvorena vrata od teretane i klima stoji na 35 stepeni i unutra bude oko 10-15 do 20 ljudi ... prostor je solidan otrilike 10m duzine sa 7-8 sirine ... i od juce je ockinut prozor... da li ima veze zbog toga, jer nema dovoljno kiseonika? zagusljivo pa mi se to desava? i sta da radim u buduce
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.123 sekundi sa 17 upita.