TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394257 Teme od strane 25002 Članovi Poslednji član: lazic037

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 19, 2024, 07:11:22 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: PREPELICIJA JAJA!! POMOC  (Pročitano 5040 puta)
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #6 poslato: Februar 02, 2015, 08:55:15 pre podne »

Stick to the basics. Kokošija su sasvim ok. Malo su precenjena prepeličja, neko je već pomenuo dole.
Meni su kao malom davali ta prepeličja jer sam imao ozbiljnih problema sa bronhitisom. Kad god ih i neko pomene, to bude u kontekstu zdravlja ili prevencije bolesti , a ne kao izvora proteina. Ako imaš kokošija, njih koristi.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #5 poslato: Januar 31, 2015, 09:25:33 pre podne »

mislim da su ta prepreličja jaja malo precenjena :)  probala sam ih, ok su, ali za svakodnevno konzumiranje kao izvor proteina - preskupo i pitanje da li je stvarno vredno toga... treba mi cela jedna kutija za jednu "poštenu" kajganu :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #4 poslato: Januar 31, 2015, 12:10:32 pre podne »

Prepeličija jaja posmatraj kao "lekoviti delikates"...a akcentuj kokošija kao "dominantan" izvor proteina...

Dakle i jedna i druga...sa akcentom na kokošija...
« Poslednja izmena: Januar 31, 2015, 12:12:44 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
prole32
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 34


« Odgovor #3 poslato: Januar 31, 2015, 12:07:41 pre podne »


Evo jednog lepog teksta o prepeličijim jajima...

"Nakon više decenija istraživanja u Japanu, Rusiji i Kini, dokazano je da ova jaja imaju značajna lekovita svojstva koja pomažu maloj deci, mladima u razvoju, rekovalescentima (osobama posle bolesti ili operacije), kao i starijim ljudima, kako bi se usporio proces starenja ćelija i organizma u celini!
Ruski lekar A.Bulgakov tvrdi da jaja japanske prepelice imaju veoma dobar uticaj na naš centralni nervni sistem i metabolizam, stimulišu stvaranje krvi i poboljšavaju rad želudačno-crevnog trakta!

TakoĂ°e, naučnici iz više zemalja, otkrili su koliko je japanska prepelica otporna prema mnogim bolestima! Zahvaljujući tome, prepeličiji embrioni se koriste kao sirovina u bio-industriji. Oplemenjenost ćelija grudnog koša japanske prepelice pogodna je za proizvodnju vakcina protiv živih virusa! To je dalo osnov za korišćenje japanske prepelice pri spravljanju vakcina pritv besnila, kuge i boginja!

Naravno, širom sveta se masovno koriste i u kulinarstvu ali i u kozmetici za pravljenje veoma jednostavnih Prirodnih preparata za kožu i kosu!

Na našoj maloj Planeti živi 7 milijardi ljudi. Od ukupne količine konzumiranih jaja, u 90% slučajeva, reč je o kokošijim jajima!
Preostalih 10% su guščija, pačija, prepeličija...

Za razliku od kokošijeg, jaje japanske prepelice je neuporedivo zdravije!
Iz nekoliko razloga: u odnosu na kokošije, jaje japanske prepelice sadrži pet puta više fosfora, sedam puta više gvožĂ°a i oko deset puta više kompleksa vitamina B (B1, B2, B6, B12).

Izuzetno su hranljiva i veoma lako svarljiva a pri tom sadrže samo 15,8 kalorija! Zbog svega toga, veoma su blagotvorna za ljudski organizam i zdravlje pa povoljno utiču na naš nervni sistem, srce, krvne sudove i metabolizam uopšte.

Često umem da kažem: "ŽIVOT NA NAŠOJ MALOJ PLANETI NASTAJE IZ SEMENKE I JAJETA"!

Kada to kažem, pomislim kako su naši dedovi i pradedovi stvarali novi život: na svojim njivama su bacali seme (npr. kukuruz, pšenica, suncokret...) ili su prilikom sadnje svoje bašte kopali male rupe u zemlji u koje su ubacivali semenke. Iz tog semena se raĂ°a novi život...
I dan-danas, na većem delu Planete se tako raĂ°a novi život!

TakoĂ°e, iz jajeta se raĂ°aju mnoga živa bića na našoj Planeti, kao npr. junak naše priče, JAPANSKA PREPELICA!!!

Jaje japanske prepelice je teško 10-13 grama a to govori sledeće:
kokošije jaje u proseku iznosi 55-60 grama što je cca. 33-ći deo njene telesne mase! Koka japanske prepelice je teška 130-150 grama a snese jaje koje je teško 12 grama, što je 10-ti deo njene telesne mase!
Proporcionalno, koka prepelice snese 3-4 puta veće jaje od kokoške!

Nakon decenija proučavanja, ornitolozi, lekari i nutricionisti su došli do veoma značajnih saznanja i rezultata: JAJA JAPANSKE PREPELICE SU SE POKAZALA VEOMA BLAGOTVORNA ZA LJUDSKI ORGANIZAM!!!

Kao PRIRODNO tj. pomoćno lekovito sredstvo, veoma uspešno pomažu u lečenju: ASTME, ANEMIJE, POVIŠENOG PRITISKA, LOŠE PROBAVE, SLABOG IMUNITETA!

Zbog svega navedenog, preporuka i praksa širom Planete je da
svako jutro popijemo po pet jaja japanske prepelice ali je pri tom veoma važno sledeće:
1) da su jaja oploĂ°ena,
2) da su termički NE obraĂ°ena,
3) da se jaja popiju ujutru pre prvog obroka i
4) da su ptice hranjene kvalitetnom hranom za prepelice!

Rok trajanja: na temperaturi u frižideru, prepeličija jaja se čuvaju do 60 dana a nakon tog roka se mogu termički obraditi (kuvati ili pržiti) ali tada gube sva lekovita svojstva jer na visokoj temperaturi, sve hranljive materije (vitamini, minerali i životno važni ENZIMI), nestaju u vodenoj pari!

P.S. Svi Vi, koji čitate ovo, potrudite se da podesite temperaturu u svom frižideru: stavite u frižider 20-30 minuta jedan termometar i podesite temperaturu. Vrednost ne sme da bude niža od 2 stepena (da namirnice ne mrznu), ni iznad 6 stepeni, jer se salmonella razvija na 8 stepeni i može da napadne sve namirnice!

Tokom jedne terapije treba popiti 240 jaja (48 dana X 5 jaja), jednom dnevno, ujutro 30-60 minuta pre doručka.
Nakon završene terapije poželjno je napraviti pauzu 2-3 meseca i tokom jedne kalendarske godine terapiju ponoviti!
VEOMA VAŽNO:  zbog potencijalne opasnosti od bakterije SALMONELLA, pre svake upotrebe tj. pripreme prepeličijih jaja (kao i svakodnevne pripreme bilo koje vrste hrane), OBAVEZNO, PAŽLJIVO i DETALJNO oprati ruke sapunom i mlakom vodom, kao i radni prostor za prirpremu hrane i pribor za jelo!!!
 
SAVET: tokom pripreme svih životnih namirnica u kuhinji, veoma je važno da svako od nas REDOVNO dezinfikuje kuhinjsku radnu površinu na kojoj se vrši priprema i obrada životnih namirnica, kao i pribora za jelo! Naročito obratiti pažnju na kuhinjsku dasku! Dezinfekciju radne površine i kuhinjske daske REDOVNO TRETIRATI alkoholnim sirćetom ili za tu namenu odgovarajućim deterdžentom!!!
TakoĂ°e, s vremena na vreme, isprazniti i dezinfikovati unutrašnjost Vašeg frižidera u kojem temperatura treba da bude od 2 do 6 stepeni!


VAŽNO: pacijenti koji imaju obolelu ŽUČ tj. oni kojima su lekari zabranili upotrebu mleka, mesa, sira i kokošijih jaja, treba da budu vrlo oprezni ako žele da piju prepeličija jaja - prvih 7-8 dana da popiju po jedno, zatim po dva i tako redom dok ne popiju željenih 5 jaja svako jutro! Ukoliko osete mučninu ili bilo kakav neželjeni efekat, neka prestanu da ih piju!

EPILOG na ličnom primeru: 2006g. kada sam počeo da uzgajam japanske prepelice, počeo sam redovno da konzumiram ova jaja...

Od 2008g. pijem ih preko cele godine jer mogu da se "uglave" tri terapije: 48 dana pijem jaja pa 70 dana pauza i to ponovim još dva puta u toku jedne kalendarske godine!
APSOLUTNO sam rešio problem svoje probave tj. napornog pražnjenja svojih lenjih creva! Tokom pauze (kada ne pijem jaja), redovno imam problem sa pražnjenjem tj. lenjim crevima!
Redukovao sam svoj genetski problem sa trigliceridima, u znatnoj meri ojačao svoj metabolizam i godinama ne znam za prehlade i gripove!

Živim u uverenju da je japanska prepelica najveći dar koji je Priroda podarila ljudskom rodu!?

Zbog svega toga, svojim kućnim ljubimcima (nemački ovčar i patuljasti šnaucer), redovno dajem jaja japanske prepelice!

Sportisti širom sveta, profesionalci i amateri, koriste jaja japanske prepelice kao dozvoljeni Prirodni za razliku od zabranjenog hemijskog dopinga!

Jedan kuriozitet: vlasnici najskupljih trkačkih konja (jedno grlo košta 12-15 miliona dolara), svojim konjima redovno daju jaja japanske prepelice radi postizanja što bolje kondicije i opšteg zdravstvenog stanja!

Na mom sajtu FARMA SREBRNA KOKA možete pogledati video-zapis Glasa Amerike o mojim lešnicima i prepelicama. Snimak je emitovan iz studija u Vašingtonu a prenele su neke naše TV stanice...

Svim ljudima dobre volje, želim DOBRO ZDRAVLJE i uspeh u životu!

Iskreno,
ing.Sopček ĂDura - Zemun,
tel: 011-2619-405; 063-255-421
Farma-Fruška Gora
"

Inače, relativno najviše holesterola sadrže prepeličija jaja (844 mg/100 g)

Ukupan sadržaj proteina je oko 10-13%, tj. ako uzmemo da u proseku jedno prepeličije jaje ima oko 10 gr, to mu doĂ°e oko 1 gr proteina( celo jaje), oko 80 mg holesterola, 1 gr masti---detaljna analiza nutritivnog sadržaja
- http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/128/2

Pa ono moje pitanje je sad da li da konzumiram kokosija ili prepelicija?
Posto, imam prepelice a i kokoske kod kuce :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2 poslato: Januar 30, 2015, 11:57:42 posle podne »

Evo jednog lepog teksta o prepeličijim jajima...

"Nakon više decenija istraživanja u Japanu, Rusiji i Kini, dokazano je da ova jaja imaju značajna lekovita svojstva koja pomažu maloj deci, mladima u razvoju, rekovalescentima (osobama posle bolesti ili operacije), kao i starijim ljudima, kako bi se usporio proces starenja ćelija i organizma u celini!
Ruski lekar A.Bulgakov tvrdi da jaja japanske prepelice imaju veoma dobar uticaj na naš centralni nervni sistem i metabolizam, stimulišu stvaranje krvi i poboljšavaju rad želudačno-crevnog trakta!

TakoĂ°e, naučnici iz više zemalja, otkrili su koliko je japanska prepelica otporna prema mnogim bolestima! Zahvaljujući tome, prepeličiji embrioni se koriste kao sirovina u bio-industriji. Oplemenjenost ćelija grudnog koša japanske prepelice pogodna je za proizvodnju vakcina protiv živih virusa! To je dalo osnov za korišćenje japanske prepelice pri spravljanju vakcina pritv besnila, kuge i boginja!

Naravno, širom sveta se masovno koriste i u kulinarstvu ali i u kozmetici za pravljenje veoma jednostavnih Prirodnih preparata za kožu i kosu!

Na našoj maloj Planeti živi 7 milijardi ljudi. Od ukupne količine konzumiranih jaja, u 90% slučajeva, reč je o kokošijim jajima!
Preostalih 10% su guščija, pačija, prepeličija...

Za razliku od kokošijeg, jaje japanske prepelice je neuporedivo zdravije!
Iz nekoliko razloga: u odnosu na kokošije, jaje japanske prepelice sadrži pet puta više fosfora, sedam puta više gvožĂ°a i oko deset puta više kompleksa vitamina B (B1, B2, B6, B12).

Izuzetno su hranljiva i veoma lako svarljiva a pri tom sadrže samo 15,8 kalorija! Zbog svega toga, veoma su blagotvorna za ljudski organizam i zdravlje pa povoljno utiču na naš nervni sistem, srce, krvne sudove i metabolizam uopšte.

Često umem da kažem: "ŽIVOT NA NAŠOJ MALOJ PLANETI NASTAJE IZ SEMENKE I JAJETA"!

Kada to kažem, pomislim kako su naši dedovi i pradedovi stvarali novi život: na svojim njivama su bacali seme (npr. kukuruz, pšenica, suncokret...) ili su prilikom sadnje svoje bašte kopali male rupe u zemlji u koje su ubacivali semenke. Iz tog semena se raĂ°a novi život...
I dan-danas, na većem delu Planete se tako raĂ°a novi život!

TakoĂ°e, iz jajeta se raĂ°aju mnoga živa bića na našoj Planeti, kao npr. junak naše priče, JAPANSKA PREPELICA!!!

Jaje japanske prepelice je teško 10-13 grama a to govori sledeće:
kokošije jaje u proseku iznosi 55-60 grama što je cca. 33-ći deo njene telesne mase! Koka japanske prepelice je teška 130-150 grama a snese jaje koje je teško 12 grama, što je 10-ti deo njene telesne mase!
Proporcionalno, koka prepelice snese 3-4 puta veće jaje od kokoške!

Nakon decenija proučavanja, ornitolozi, lekari i nutricionisti su došli do veoma značajnih saznanja i rezultata: JAJA JAPANSKE PREPELICE SU SE POKAZALA VEOMA BLAGOTVORNA ZA LJUDSKI ORGANIZAM!!!

Kao PRIRODNO tj. pomoćno lekovito sredstvo, veoma uspešno pomažu u lečenju: ASTME, ANEMIJE, POVIŠENOG PRITISKA, LOŠE PROBAVE, SLABOG IMUNITETA!

Zbog svega navedenog, preporuka i praksa širom Planete je da
svako jutro popijemo po pet jaja japanske prepelice ali je pri tom veoma važno sledeće:
1) da su jaja oploĂ°ena,
2) da su termički NE obraĂ°ena,
3) da se jaja popiju ujutru pre prvog obroka i
4) da su ptice hranjene kvalitetnom hranom za prepelice!

Rok trajanja: na temperaturi u frižideru, prepeličija jaja se čuvaju do 60 dana a nakon tog roka se mogu termički obraditi (kuvati ili pržiti) ali tada gube sva lekovita svojstva jer na visokoj temperaturi, sve hranljive materije (vitamini, minerali i životno važni ENZIMI), nestaju u vodenoj pari!

P.S. Svi Vi, koji čitate ovo, potrudite se da podesite temperaturu u svom frižideru: stavite u frižider 20-30 minuta jedan termometar i podesite temperaturu. Vrednost ne sme da bude niža od 2 stepena (da namirnice ne mrznu), ni iznad 6 stepeni, jer se salmonella razvija na 8 stepeni i može da napadne sve namirnice!

Tokom jedne terapije treba popiti 240 jaja (48 dana X 5 jaja), jednom dnevno, ujutro 30-60 minuta pre doručka.
Nakon završene terapije poželjno je napraviti pauzu 2-3 meseca i tokom jedne kalendarske godine terapiju ponoviti!
VEOMA VAŽNO:  zbog potencijalne opasnosti od bakterije SALMONELLA, pre svake upotrebe tj. pripreme prepeličijih jaja (kao i svakodnevne pripreme bilo koje vrste hrane), OBAVEZNO, PAŽLJIVO i DETALJNO oprati ruke sapunom i mlakom vodom, kao i radni prostor za prirpremu hrane i pribor za jelo!!!
 
SAVET: tokom pripreme svih životnih namirnica u kuhinji, veoma je važno da svako od nas REDOVNO dezinfikuje kuhinjsku radnu površinu na kojoj se vrši priprema i obrada životnih namirnica, kao i pribora za jelo! Naročito obratiti pažnju na kuhinjsku dasku! Dezinfekciju radne površine i kuhinjske daske REDOVNO TRETIRATI alkoholnim sirćetom ili za tu namenu odgovarajućim deterdžentom!!!
TakoĂ°e, s vremena na vreme, isprazniti i dezinfikovati unutrašnjost Vašeg frižidera u kojem temperatura treba da bude od 2 do 6 stepeni!


VAŽNO: pacijenti koji imaju obolelu ŽUČ tj. oni kojima su lekari zabranili upotrebu mleka, mesa, sira i kokošijih jaja, treba da budu vrlo oprezni ako žele da piju prepeličija jaja - prvih 7-8 dana da popiju po jedno, zatim po dva i tako redom dok ne popiju željenih 5 jaja svako jutro! Ukoliko osete mučninu ili bilo kakav neželjeni efekat, neka prestanu da ih piju!

EPILOG na ličnom primeru: 2006g. kada sam počeo da uzgajam japanske prepelice, počeo sam redovno da konzumiram ova jaja...

Od 2008g. pijem ih preko cele godine jer mogu da se "uglave" tri terapije: 48 dana pijem jaja pa 70 dana pauza i to ponovim još dva puta u toku jedne kalendarske godine!
APSOLUTNO sam rešio problem svoje probave tj. napornog pražnjenja svojih lenjih creva! Tokom pauze (kada ne pijem jaja), redovno imam problem sa pražnjenjem tj. lenjim crevima!
Redukovao sam svoj genetski problem sa trigliceridima, u znatnoj meri ojačao svoj metabolizam i godinama ne znam za prehlade i gripove!

Živim u uverenju da je japanska prepelica najveći dar koji je Priroda podarila ljudskom rodu!?

Zbog svega toga, svojim kućnim ljubimcima (nemački ovčar i patuljasti šnaucer), redovno dajem jaja japanske prepelice!

Sportisti širom sveta, profesionalci i amateri, koriste jaja japanske prepelice kao dozvoljeni Prirodni za razliku od zabranjenog hemijskog dopinga!

Jedan kuriozitet: vlasnici najskupljih trkačkih konja (jedno grlo košta 12-15 miliona dolara), svojim konjima redovno daju jaja japanske prepelice radi postizanja što bolje kondicije i opšteg zdravstvenog stanja!

Na mom sajtu FARMA SREBRNA KOKA možete pogledati video-zapis Glasa Amerike o mojim lešnicima i prepelicama. Snimak je emitovan iz studija u Vašingtonu a prenele su neke naše TV stanice...

Svim ljudima dobre volje, želim DOBRO ZDRAVLJE i uspeh u životu!

Iskreno,
ing.Sopček ĂDura - Zemun,
tel: 011-2619-405; 063-255-421
Farma-Fruška Gora
"

Inače, relativno najviše holesterola sadrže prepeličija jaja (844 mg/100 g)

Ukupan sadržaj proteina je oko 10-13%, tj. ako uzmemo da u proseku jedno prepeličije jaje ima oko 10 gr, to mu doĂ°e oko 1 gr proteina( celo jaje), oko 80 mg holesterola, 1 gr masti---detaljna analiza nutritivnog sadržaja
- http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/128/2
Sačuvana
prole32
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 34


« Odgovor #1 poslato: Januar 30, 2015, 11:22:02 posle podne »

Evoo ovako zeleo bih znati da li je prepelicije jaje ima vise proteina od obicnog i da li je bolje za konzumiranje?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.07 sekundi sa 18 upita.