TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 10:35:20 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Prestanak uzimanja UH  (Pročitano 2204 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #14 poslato: Jun 04, 2015, 12:18:28 pre podne »

Ma necu izbaciti UH nego je problem sto sam ja bas mrsav imam 73 kg a visok sam 191,najmanje sto zelim je jos da smrsam.

Djordje, uvek treba dobro sagledati "uzročno-posledične odnose" koji su doveli do nekog "stanja"...

"Da bi se sekao, moraš da imaš šta da sečeš"...tj. dovoljno mišićne mase...ako toga nema svaka od manipulacija ugljenim hidratima, koja u osnovi predstavlja vid "kontrolisanog kalorijskog deficita"( uz "trenažne napore") će dovesti do gubitka i ono malo mišićne mase...to sigurno ne želiš?

Kreni od osnova...garantujem da još uvek nisi savladao osnove zdrave i kvalitetne ishrane...zato i postoje problemi...previše prostih šećera, loših masti...nedovoljno proteina visoke biološke vrednosti, složenih hidrata, zdravih masti...

Da se okanemo priče o telesnim tipovima...osnove su iste za sve...sa vremenom neke individualne razlike dolaze do izražaja...ali treba proći "početnu fazu" koja je ista za sve...savladajmo osnove!

Kako se sada hraniš? Koliko obroka imaš dnevno? Koliko proteina, hidrata, masti imaš na dnevnom nivou? Kako ti izgledaju obroci( "sastav")?

Kakvi su ti treninzi? Sistem treninga? Kardio? Raspored mišićnih partija po danima? Koliko puta nedeljno treniraš? Koliko vežbi radiš po mišićnoj partiji? Koliko serija po vežbama? Pauze izmeĂ°u serija? Broj ponavljanja u serijama? Piramidalno povećavaš težinu u svakoj narednoj seriji? Dužina treninga?
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #13 poslato: Jun 03, 2015, 09:17:19 posle podne »

Problem je sto u danasnje vreme decaci sve manje ukljucuju vijuge i hoce sve na gotovo da im se servira..neke stvari koje i prostom logikom mogu da se zakljuce, jer su proste ne mogu ih skapirati. (onda se razocaraju posle par meseca lutanja i gutnu metan-eliksir srece i napretka).

I ponovo cu ponoviti po hiljaditi put, da jednostavno neko nije za ovaj sport i nacin zivota, bez obzira da bilo sta uradi, kao sto neko nije talentovan za neki drugi sport, to je jednostavno tako u zivotu, ne mozemo za sve biti talentovani.
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Jun 03, 2015, 02:49:36 posle podne »

Ma necu izbaciti UH nego je problem sto sam ja bas mrsav imam 73 kg a visok sam 191,najmanje sto zelim je jos da smrsam.
Brate tvoj problem je nedostatak misicne mase i prvo se pozabavi time
Sačuvana
Djordje98
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jun 03, 2015, 02:35:43 posle podne »

Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jun 03, 2015, 10:38:51 pre podne »

To mu veca linija otpora kad bi znao sta znaci ovo sto si mu rekao za mentalne funkcije. Cak i da proba batalice vec sutra dan. :D
Nego to kad si mladji oces sve na brzinu i gledas vrsnjake do tebe ko je kakav.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #9 poslato: Jun 02, 2015, 11:41:50 posle podne »

Dzabe, izbacice on UH svakako :) Linija manjeg otpora, jbg..
Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 02, 2015, 11:23:56 posle podne »

Na osnovu ovakvog pitanja mogu da ti kazem da ces da uradis to sto si naumio jedino kad budes usao u celu ovu pricu. To sto neko tako izgleda je samo zato sto su mu se sve kockice slucajno poklopile a ti ces morati sam da ih sklapas.
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #7 poslato: Jun 02, 2015, 10:18:10 posle podne »

Ako nisi cisto endo, onda ti savetujem 2 nedelje deficit od 500kcal dnevno, 4 - 6 nedelja rotacije UH, koja nedelja ''1, 2, 3 rotacija'', i koja nedelja low carba. Sa jedne na drugu dijetu prelazis kad prestane da pada kilaza. Kardio tamo od sredine rotacija krenes lagano pa dodajes kolko treba.
Keto nije ni malo pametan potez ovako rano, a i garantujem da nemas pojma sta tacno da jedes...
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #6 poslato: Jun 02, 2015, 10:02:12 posle podne »

Pozdrav i od mene...cilj svega je razumna manipulacija unosom ugljenih hidrata...

Ako prestaneš u potpunosti sa hidratima telo se brani tog štetnog stanja - metabolizam se usporava i sa vremenom "restriktivna" dijeta prestaje da deluje( telo ekonomiše raspoloživim resursima)...a po prestanku iste "masni kilogrami" se još brže vraćaju - "jo-jo" efekat...

Treba još naglasiti da je bez unošenja ugljenih hidrata teže odraditi intenzivan trening snage( hipertrofija). Istina je da neke amino kiseline mogu biti pretvorene u glukozu i da ketoni (proizvod „gladovanja” iz masti) mogu biti korišćeni „kao gorivo” posle odreĂ°ene adaptacije, ali istina je i da se bez hidrata ili sa niskim unosom ugljenih hidrata drastično gubi trenažni kapacitet.
TakoĂ°e se rizikuje gubitak mišićne mase zato što telo u tim situacijama kreće u odbranu od energetskog deficita razgradnjom mišićnog tkiva (mišićnih proteina) do amino kiselina da bi stvorilo novu glukozu (proces glikoneogeneze)!

Jako bitna stvar je i uticaj na hormone štitne žlezde...naime, naša štitna žlezda proizvodi T4 ( tiroksin, „neaktivni” oblik hormona štitne žlezde)...konverzija T4 (relativno neaktivan hormon štitnjače) u T3 (aktivni oblik hormona štitnjače) je drastično umanjena kada se ne unosi dovoljno ugljenih hidrata. Hormoni štitne zlezde su glavni regulatori brzine našeg metabolizma...

MANJE T3 = USPORAVANJE METABOLIZMA=NEDELOTVORNOST „DIJETE”!

Iz ovih razloga je neophodno unošenje ugljenih hidrata ako želimo da svojoj muskulaturi damo priliku da nesmetano raste i razvija se, kao i da onemogućimo usporavanje metabolizma.

Sveto trojstvo uspeha - korekcija ishrane( manipulacije hidratima), kardio trening( u željenoj zoni pulsa, dovoljno dugog trajanja-obima) i trening sa opterećenjem( koji je tu da da dovoljnu stimulaciju za očuvanje postojeće mišićne mase)...

Naravno postoje i razni oblici manipulacija unosom hidrata - rotacije hidratima, "low carb" dijeta, keto dijeta...

Za nekoga ko je početnik na ovo polju moja preporuka ide...

- Bazični kalorijski deficit ( oko 500-1000 kCal u odnosu na TDEE)

- Konzumacija manjih, a češćih obroka( specifično dinamičko dejstvo hrane)

- Ograničiti unos "loših" masti i prostih šećera

- Fokusirati se na unos kvalitetnih proteina i ugljenih hidrata sa niskim glikemičkim indeksom( izvori složenih hidrata) u odnosu "oko" 1:1( nekada i "malo" više u korist hidrata)...

- Dovoljna hidriranost

- Kardio trening - niskog intenziteta oko 65% od maksimalnog pulsa u trajanju oko 45-60 min, a druga opcija je visokointervalni kardio trening( preporuka za iskusnije vežbače, "utreniranost na nivou") u trajanju do 20 min, gde se smenjuju intervali u trajanju do 3 min - tj. interval sa do 90% od maksimalnog pulsa i interval sa 65% od maksimalnog pulsa( do 3 min) - na taj način poboljšaće se ne samo "kondicija", već i 24h nakon toga doći će do "produžene" oksidacije masti( usled kiseoničnog duga koji nastaje kao posledica intervalnog treninga)...3-6 puta nedeljno...u zavisnosti od "željenog deficita"...

- Trening sa opterećenjem bar 3 puta nedeljno, osnovne vežbe, "split sistem"( jedna manja i jedna veća partija)...trajanje oko 60 min - akcenat na visok intenzitet i "kraći obim"...( raditi sa tezinom kojoj ces u seriji odraditi 6-12 ponavljanja,tj.70-80% od 1MR...za svaku misicnu partiju radi po 3-4 vezbe, u svakoj vezbi 4-6 serija, sa pauzama ne duzim od 60 sekundi)

Po pitanju kalorijskog deficita, detaljnije...

"Za skidanje stomaka"( definiciju) ti je potrebno pravilo "kalorijskog deficita"...dakle, "bazično" 500 kCal( može se postepno podizati najviše do 1000 kCal) u odnosu na tvoj TDEE( ukupna dnevna potrošnja energije u skladu sa nivoom fizičke aktivnosti), elem , deficit praviš pola/pola, pola na račun ishrane( dominantno smanjenje unosa ugljenih hidrata - 250 kCal) i pola na račun treninga( kardio trening niskog intenziteta)...

Logika je da 1 kg masnog tkiva ima oko 7000 kCal, ako si u deficitu od 500 kCal(u odnosu na tvoj TDEE) 1 nedelju( 7 dana), to mu doĂ°e 3500 kCal, tj. oko pola kg sala...

Koliko dugo treniraš? Kako se sada hraniš? Radiš li kardio?

Možeš li sa nama podeliti okvirni dnevni meni , onako po obrocima sa "približnom" količinom namirnica u njima?

Preporuka za obavezno detaljno čitanje... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html
« Poslednja izmena: Jun 02, 2015, 10:04:02 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jun 02, 2015, 08:18:29 posle podne »

Napiši kako se hraniš, da bi izgubio taj višak treba da budeš  u kalorijskom deficitu a ne da potpuno izbaciš uh.TakoĂ°e morao bi da ubaciš trening sa opterećenjem ako želiš da dobiješ na mišićnoj masi.
Sačuvana
Djordje98
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 02, 2015, 08:03:37 posle podne »

kako onda da skinem salo sa stomaka?
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #3 poslato: Jun 02, 2015, 07:41:55 posle podne »

Kako mozes izbaciti iz ishrane jedino ono sto ti daje primarnu energiju i gorivo za normalno funkcionisanje i mozak ?
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 02, 2015, 07:41:01 posle podne »

Ne mozes u isto vreme da dobijas ma misicnoj masi i da gubis salo, moras se odluciti, taj tvoj drug i ti nemate isti odnos misica i sala, tako da on izgleda bolje jer ima vise  misicne mase, ne trebas skroz izbaciti uh, ali naravno ako hoces da smrsas jedes manje uh tj. moras biti u kalorijskom deficitu, napisi kako se hranis po obrocim, gramazi itd. Takodje ubaci i neke tvoje slike kako bismo znali o cemu je rec.
« Poslednja izmena: Jun 02, 2015, 07:42:36 posle podne od strane cvetkoper » Sačuvana
Djordje98
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 02, 2015, 07:35:42 posle podne »

Imam svega 73 kg,trenutno ne treniram,ne svidja sto imam sala na stomaku,ne puno ali ipak imam.Zanima me kako da uklonim to salo sa stomaka i izgradim misice bez sala,imam druga koji je isto tezak i isto visok a svaki misic mu se vidi na telu i nema nimalo sala.Da li bi pomoglo da prestanem da uzimam UH?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.217 sekundi sa 18 upita.