TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 12:27:03 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc oko treninga  (Pročitano 8706 puta)
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Jul 24, 2015, 07:56:13 posle podne »

Mislim da sam shvatio onda, hvala.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #39 poslato: Jul 24, 2015, 07:53:27 posle podne »

Imam problem sto se tice ishrana posto kad idem u skolu idem u dve smene 1 nedelje sam prva druge sam druga, kad sam prva smena sve mi se poklapa. Ujutru prvi obrok ovsene i jaja, po dolasku jedem meso+pirinac/krompir+orasaste plodove, onda pre treninga pojedem 3 obrok neko meso+UH pa posle uzmem PWM i kad se vraim jedem 4. obrok koji je slican 3. i na kraju pred spavanje pojedem ellu i orasaste plodove.

E sad kako da sve to uklopim kad sam druga smena, da li da idem ujutru na trening znaci sat posle tog prvog obroka pa kad se vratim jedem meso i pirinac (kao sto bi to radio u prvoj smeni i pre treninga) pa posle toga jedem obrok koji sadrzi meso+UH+Masti i onda u skoli da jedem kao onaj sa treninga i navece kad se vratim uzmem ellu i orasaste plodove? Ili mozda bolje da jedem znaci prvi obrok normalno, pa drugi isto znaci meso+uh+mast i onda u skoli da pojedem meso+uh pre treninga i kad mi se zavrsi skola odradim trening + PWM i kad se vratim pojedem slican obrok kao pre treninga ali problem je sto se meni skola zavrsava oko 8 pa dok zavrsim trening to je vec 9 dok jedem to je 10 i gde onda da uklopim obrok sa ellom oko 11? Koliki bi trebalo da bude razmak izmedju obroka? Da pomerim vreme spavanja pa da iskoristim i taj 5. obrok sa ellom posto sam vec uneo UH oko 10?

EDIT: Ovo je jelovnik
Obrok 1
100g ovsenih(60UH) + 4 jaja

Obrok 2
pilece belo 200g(40p) + orsasati plodovi 50g(20M) + 100g pirinca/250g krompira

Obrok 3
150g pilece belo(30p) + 100g pirinca/250g krompira(70UH)

PWM
Merica whey(20p) + banana(srednja)/15g deksteroze/30g suvo grozdja(30UH)

Obrok 4
150g pielece belo(30p) + 100g pirinca/250g krompira(70UH)

Obrok 5

200g ella sir(24p) + orsasti plodovi 50g (20M)

znaci tako izgleda kad sam prva smena a kad sam druga nesto bih morao da menjam(okrecem u skladu kada idem na trening) ili da kasnije legnem da spavam, inace budjenje je oko 8/9 i u toku radnih dana sam 4 dana na treningu ili 3 zavisi kako kad.

Uh uh...čini mi se da očekuješ previše od nas...mislim da smo se "upoznali" sa logikom obroka, sastavom istih, tempiranjem u odnosu na trening i odlazak na počinak...dakle, moraćeš satnicu treninga i obroka da sam uklopiš, po datim preporukama...

Idealan vremenski razmak izmeĂ°u obroka je dva i po do tri sata...

Sačuvana
petarka
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Jul 24, 2015, 07:14:35 posle podne »

Nedelju dana odmor za svaku misicnu grupu.
Minimalno 48sati odmora.
I kada radis recimo sto ti hoces da uradis sto vise zgibova, kada radis zgibove-radis zgibove. Nista vise.
Uradis npr po jedan zgib svaki minut ili pet minuta ili 30 sekundi, pa nakon 10 minuta, 20 minuta ili sat vremena uradis dva zgiba. Itd itd.
Sledeci trening pocinjes sa dva,tri ili 4 itd zgiba zgiba na svakih pet min, itd itd.
Ja cu na takav princip... da probam da poboljsam bench pres.
« Poslednja izmena: Jul 24, 2015, 07:16:59 posle podne od strane petarka » Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Jul 24, 2015, 06:55:43 posle podne »

Koliko puta nedeljno mogu da radim negative zgibove, posto sam slab tu pa hocu da krenem ali nisam siguran koliko bih se za njih morao odmarati i koliko cesto da ih radim.
Sačuvana
petarka
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Jul 24, 2015, 06:20:53 posle podne »

Imam problem sto se tice ishrana posto kad idem u skolu idem u dve smene 1 nedelje sam prva druge sam druga, kad sam prva smena sve mi se poklapa. Ujutru prvi obrok ovsene i jaja, po dolasku jedem meso+pirinac/krompir+orasaste plodove, onda pre treninga pojedem 3 obrok neko meso+UH pa posle uzmem PWM i kad se vraim jedem 4. obrok koji je slican 3. i na kraju pred spavanje pojedem ellu i orasaste plodove.

E sad kako da sve to uklopim kad sam druga smena, da li da idem ujutru na trening znaci sat posle tog prvog obroka pa kad se vratim jedem meso i pirinac (kao sto bi to radio u prvoj smeni i pre treninga) pa posle toga jedem obrok koji sadrzi meso+UH+Masti i onda u skoli da jedem kao onaj sa treninga i navece kad se vratim uzmem ellu i orasaste plodove? Ili mozda bolje da jedem znaci prvi obrok normalno, pa drugi isto znaci meso+uh+mast i onda u skoli da pojedem meso+uh pre treninga i kad mi se zavrsi skola odradim trening + PWM i kad se vratim pojedem slican obrok kao pre treninga ali problem je sto se meni skola zavrsava oko 8 pa dok zavrsim trening to je vec 9 dok jedem to je 10 i gde onda da uklopim obrok sa ellom oko 11? Koliki bi trebalo da bude razmak izmedju obroka? Da pomerim vreme spavanja pa da iskoristim i taj 5. obrok sa ellom posto sam vec uneo UH oko 10?

Obrok 1

Obrok 2

Obrok 3

PWM

Obrok 4

Obrok 5

znaci tako izgleda kad sam prva smena a kad sam druga nesto bih morao da menjam(okrecem u skladu kada idem na trening) ili da kasnije legnem da spavam, inace budjenje je oko 8/9 i u toku radnih dana sam 4 dana na treningu ili 3 zavisi kako kad.
Nemoj se opterecivati previse ishranom ako vec hoces... Da treniras. Jednostsvno jedi sve sto stignes.
Poznajem jednog lika u teretani ne pridrzava se ishrane uopste, trenira dve godine a ko da nikads nije i trenirao dva sa dva metra i u sirinu i visinu.
Tako i ja, pa sam nabacio samo taku defku, jer ne povecacam uopste tezine.
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Jul 24, 2015, 04:32:06 posle podne »

Obrok 1

Obrok 2

Obrok 3

PWM

Obrok 4

Obrok 5

« Poslednja izmena: Jul 24, 2015, 04:35:34 posle podne od strane leevu » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Jul 24, 2015, 04:57:18 pre podne »

Možeš a i ne moraš, na tebi je da odlučiš šta ti više odgovara :)
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Jul 24, 2015, 01:37:34 pre podne »

Sto se tice podlaktice da li mogu da ubacim neke vezbe za nju, posto imam osecaj da mi je bas slaba ili ce ona doci od kompleksnih vezbi?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Jul 23, 2015, 10:39:12 posle podne »

da li je dobro ubaciti i pirincane galete u potrebi za UH

Da, možeš i njih da ubaciš :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #31 poslato: Jul 23, 2015, 10:38:45 posle podne »

Već sam detaljno pisao na temu konzumacije živih jaja...DETALJNO PROČITAJ...
http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/zabluda-ispijanja-ivih-jaja.html

Samo tvrdo kuvana i kraj priče!

Bilo je i nekih predloga omleta sa ovesnim pahuljicama i sl.

Ili moja omiljena varijanta omleta sa mladim sirom...sve u svemu...termička obrada jaja je preko potrebna!

I galete su odličan izbor...predlog Benlian( proizvoĂ°ač), zeleno pakovanje( bez dodataka i soli)...
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Jul 23, 2015, 10:38:31 posle podne »

Sačuvana
petarka
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Jul 23, 2015, 10:33:50 posle podne »

Uski hvat sa pohvatom ne znam ni sta je paralelni ako radim nadhvat???
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Jul 23, 2015, 10:32:42 posle podne »

Nemoj ziva jaja, mozes da izblendujes ovsene pomesas sa jajima i na tiganj kao palacinku ispeces, premazes ellom ili iseckas voce neko i krkaj :D 8)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Jul 23, 2015, 10:26:06 posle podne »

Ja mislim da ti je bolje da ih jedeš odvojeno, ne znam kakav bi ukus imalo kada bi ih izblendao zajedno.
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Jul 23, 2015, 10:13:54 posle podne »

širi hvat izbegavaj ako hoćeš lat da pogodiš, jer manje pogaĂ°a zbog opsega pokreta itd.. forsiraj uski hvat sa podhvatom ili paralelni
ako radiš nadhvat onda malo šire od ramena
eto to je razlika.. podhvat pogaĂ°a malo lower lats, ako radiš šire prebacuješ na unutrašnji deo (romboidi, trapezi)
hvala, dodao sam jaja u prvi obrok da bih imao proteine zajedno sa UH, a menjacu ovo pilece belo ponekad sa svinjiskim (posnim) ili ako nadjem neko drugo meso, verovatno ima u mesari pa potrudicu se malo. I da li mogu ja nekako ovsene i jaja da mesam npr. u blenderu i tako jedem ili mozda neka druga kombinacija.
« Poslednja izmena: Jul 23, 2015, 10:17:04 posle podne od strane leevu » Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.129 sekundi sa 17 upita.