TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 12:32:24 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povratak nakon duge pauze od 5 godine  (Pročitano 11376 puta)
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Avgust 16, 2015, 07:05:51 pre podne »

Videcu ovako jos neki dan, pa cu probati na 2 + 2. Ja sada pijem 1 + 1 kada treniram a kada ne treniram samo 1.  Ako predjem na 2+2, koliko da pijem na dane odmora? A jeste na pakovanju pise ako imam 80kg i vise a ja imam tek jedva preko 70 kg. Smrsao sam 2-3kg za ovih mesec dana ali sa stomaka sam to skinuo. Imao sam oko 75 sad imam 72-73kg
« Poslednja izmena: Avgust 16, 2015, 07:10:27 pre podne od strane daredevil86 » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #39 poslato: Avgust 16, 2015, 12:16:36 pre podne »

Nakon 10 dana koriscenja ovog kre alkaina ne osecam nista ni jacu ni izdrzljivost ni snagu ni nista. Monohidrat pre par godina kada sam uzimao vec posle 5 dana nakon punjenja osetio bih

Dragi naš "kritičaru"...da li si zapazio da na pakovanju "alkalyna" postoji preporuka vezana za doziranje u skladu sa telesnom težinom...možda si samo "poddoziran", pa je bolje rešenje uzeti 2 kapsule pre i 2 kapsule posle treninga...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Avgust 15, 2015, 09:05:36 posle podne »

Prevelika očekivanja imaš od kreatina...
Sačuvana
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Avgust 15, 2015, 09:00:54 posle podne »

Nakon 10 dana koriscenja ovog kre alkaina ne osecam nista ni jacu ni izdrzljivost ni snagu ni nista. Monohidrat pre par godina kada sam uzimao vec posle 5 dana nakon punjenja osetio bih
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Avgust 07, 2015, 10:26:49 posle podne »

Pridrzavam se sada toga, pojedem pirinac uz jaja i tunjevinu i mericu wheya posle sat ipo popijem kreatin bcaa i glutamin i nakon 20-30 minuta pocnem da treniram. Videcemo rezultate, a inace kreatin pijem za sada samo 1+1 pilulu. Nego prvi put u zivotu primetio sam da mi se pojavile dve vene sa obe strane glave, verovatno cucnjeve kad sam radio, to mi se pre nije desavalo. mada nisam cucnjeve ni radio ranije. Sta da radim sa tim venama kada iskoce na glavu?

Ne radi ništa...to je normalna posledica naprezanja...tj. ako nema otoka, bolnosti, promene boje kože iznad tog dela, nema nikakvih razloga za brigu..
Sačuvana
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Avgust 07, 2015, 09:16:18 posle podne »

Pridrzavam se sada toga, pojedem pirinac uz jaja i tunjevinu i mericu wheya posle sat ipo popijem kreatin bcaa i glutamin i nakon 20-30 minuta pocnem da treniram. Videcemo rezultate, a inace kreatin pijem za sada samo 1+1 pilulu. Nego prvi put u zivotu primetio sam da mi se pojavile dve vene sa obe strane glave, verovatno cucnjeve kad sam radio, to mi se pre nije desavalo. mada nisam cucnjeve ni radio ranije. Sta da radim sa tim venama kada iskoce na glavu?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Avgust 04, 2015, 10:30:11 posle podne »

Pa meni ovako onda jedino odgovara da krea-alkalyn popijem  1)ujutru na prazan stomak ILI 2)nakon dorucka da prodje 2 sata pa da onda da popijem kreatin pa posle pola sata toga da uzmem pirinac pa kasnije na trening. Kako je bolje  pod 1) ili 2) ?
A posle treninga, nakon sto popijem whey koliki razmak da napravim pa da uzmem krea-alkalyn?

A što pirinač pa na trening?

Ne preteruj sa unosom hidrata pre treninga, i nemoj ih uzmati solo( uvek uz proteine)...ne preteruj i sa "obimnošću obroka" pre treninga...detaljno o sastavu obroka pre i posle treninga, tajmingu unosa hidrata( već smo delili, ali ti izgleda nisi ni pogledao)... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najbolji-prijatelji-miine-mase-uljeni-hidrati.html

Dakle, potrudi se da imaš adekvatan obrok pre treninga( proteini + složeni hidrati)...posle sat ipo do dva sata, tj. pola sata pre treninga "kapsule"...odradiš trening, popiješ kapsule( drugi unos), sačekaš 15-20 min., pa whey + izvori dekstroze, pa konkretan čvrst obrok( sat vremena kasnije)...

« Poslednja izmena: Avgust 04, 2015, 10:33:28 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Avgust 04, 2015, 10:06:27 posle podne »

Pa meni ovako onda jedino odgovara da krea-alkalyn popijem  1)ujutru na prazan stomak ILI 2)nakon dorucka da prodje 2 sata pa da onda da popijem kreatin pa posle pola sata toga da uzmem pirinac pa kasnije na trening. Kako je bolje  pod 1) ili 2) ?
A posle treninga, nakon sto popijem whey koliki razmak da napravim pa da uzmem krea-alkalyn?

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #32 poslato: Avgust 04, 2015, 11:54:47 pre podne »

Pauza je Slavisa potrebna ali ne mora bas toliko dugo.Znam ljude koji dugo vremena ne prave pauzu pa im snaga ne pada cak sta vise rasteili je uvek na visokom nivou.
Vrmenom ce doci do zasicenosti ali ono sto je bitno da svako zna a pogotovu neko ko ulazi u celu ovu pricu je da nema univerzalnog pravila jer svi smo posebni.
Morate sve isprobavati na sebi a za to je potrebno veliko strpljenje i naravno vreme.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Avgust 04, 2015, 11:40:30 pre podne »

Dobro, imam jos pitanje u vezi suplemenata. Za ovaj Kre alkalyn u kapsulama  koliko dugo to sme da se pije? Znam da monohidrat nakon sto se popije 500gr pravila se pauza 6 meseci pa tek onda ponovo da se pije.
I kad da pijem prvu kapsulu odmah ujutru na prazan stomak ili pre treninga? Ja inace jedem 1h pre treninga pa ne znam kad da unesem prvu kapsulu?
A BCAA i glutamin nikada do sada nisam uzimao. Citam po forumima da se unosi od 5-20gr. Ja sam se skroz zbunio koliku dozu da uzimam i da li je dovoljno samo pre treninga i posle ili moram pored toga jos i ujutru? I kolika jedna doza da bude grama BCAA a koliko glutamina?
I da li trebam da kupim i dekstrozu za to nakon treninga ili dovoljno je sa wheyom, a proste UH unesem kroz ishranu (suvo grozdje,banane)??

Kontinuirano uzimanje kreatina u dužem vremenskom periodu "koči" prirodnu produkciju istog...tj. naš organizam svakodnevno proizvodi kreatin( "proizvod metabolizma proteina"). Suplementacija kreatinom može da utiče na to da se prirodna proizvodnja smanji, a mišići "prezasite kreatinom". Iz tog razloga je pametno praviti pauzu svakih 4 - 8 nedelja i to 2 - 4 nedelje pauze.

Doziranje krea-alkalyna prilagoĂ°avaš i telesnoj težini...obrati pažnju na uputstvo proizvoĂ°ača...moj predlog bio 2 kapsule pre i 2 kapsule posle treninga...

Isto tako posle treninga nemoj zajedno uzimati i krealkalyn i whey protein, već je neophodan razmak izmeĂ°u uzimanja...

Bitan ti je iniciran skok insulina izvorima dekstroze posle treninga u pwm...tada je taj "skok" najpoželjniji...mislim da smo već rekli da ti je potrebno( "poželjno"), 15-30 gr dekstroze ili pandan tome je jedna banana srednje veličine ili 30-50 gr suvog grožĂ°a...dakle, u pwm - izvori dekstroze, tj. prosti hidrati ograničeno, a u obroku koji ide posle akcenat na izvore složenih hidrata...

Malo ćeš morati da promeniš navike u ishrani, zbog interakcija "kapusla" i želudačnog sadržaja...oko 2 sata posle obroka je najbolje vreme za uzimanje "alkalyna"...u protivnom maximalan efekat može izostati...
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #30 poslato: Avgust 04, 2015, 09:21:58 pre podne »

Smeš da piješ koliko ti hoćeš nema tu nekog pravila.A ako misliš da može da ti šteti neće.
Što se kreatina monohidrata tiče ne znam gde si pročitao da mora šest meseci da se pravi pauza jer to nikako nije tačno.Neki ga uzimaju bez prestanka godinama ali ja na primer uglavnom napravim malu pauzu.Ali ta pauza nije iz razloga što može da mi šteti nego jednostavno doĂ°e drugi period kada mi on jednostavno ne treba.
BCAA i Glutamin su veoma važni i o njima smo mnogo puta pisali.Pogotovu BCAA jer je to sklop tri aminokiseline koje za razliku od Glutamina naš organizam ne proizvodi a veoma su potrebne da bi sprečile katabolizam i ubrzale oporavak.
Optimalne doze minimum 10gr a poželjne su i veće u zavisnosti od finansija.Pre treninga i posle treninga bi bilo dobro da se uzimaju a ako može i uz sam trening ako je težak i naporan,Ovo pogotovu važi ako je period rada na definiciji.
Što se tiče Glutamina njega naš organizam proizvodi ali u malim količinama pa je potrebno da ga dodatno unosimo.
Doze da bi se on iskoristio treba da su najmanje 15gr a poželjne su i veće.
Sačuvana
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Avgust 03, 2015, 11:25:53 posle podne »

Dobro, imam jos pitanje u vezi suplemenata. Za ovaj Kre alkalyn u kapsulama  koliko dugo to sme da se pije? Znam da monohidrat nakon sto se popije 500gr pravila se pauza 6 meseci pa tek onda ponovo da se pije.
I kad da pijem prvu kapsulu odmah ujutru na prazan stomak ili pre treninga? Ja inace jedem 1h pre treninga pa ne znam kad da unesem prvu kapsulu?
A BCAA i glutamin nikada do sada nisam uzimao. Citam po forumima da se unosi od 5-20gr. Ja sam se skroz zbunio koliku dozu da uzimam i da li je dovoljno samo pre treninga i posle ili moram pored toga jos i ujutru? I kolika jedna doza da bude grama BCAA a koliko glutamina?
I da li trebam da kupim i dekstrozu za to nakon treninga ili dovoljno je sa wheyom, a proste UH unesem kroz ishranu (suvo grozdje,banane)??
« Poslednja izmena: Avgust 04, 2015, 06:54:09 pre podne od strane daredevil86 » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Avgust 03, 2015, 03:29:25 posle podne »

Vrati se na vec date preporuke i tekstove...neke stvari oko ciljanog unosa makronutrijenata ces morati da pratis...dakle, unos proteina, hidrata, masti( barem okvirno)...

Drzi se svezeg krompira...bez industrijski obradjenih namirnica...

Sačuvana
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Avgust 03, 2015, 02:08:28 pre podne »

Pa ne znam koliko je dovoljno da unosim dnevno ugljene hidrate? Za ceo dan pored tih 250gr pirinca pojeo sam  i 120gr ovsenih pahuljica. Moram da ubacim i krompir u ishranu, nego cekam da mi stigne ugradna rerna da pecem. Bio sam jeo jednom onaj instant pire, ali kazu da ne valja taj kupovni?
« Poslednja izmena: Avgust 03, 2015, 03:32:15 pre podne od strane daredevil86 » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Avgust 02, 2015, 11:05:37 posle podne »

Pa sipao sam pola kesice koja je pola kg. Tako da sam oko 250gr skuvao i ispalo mi je kao ceo lonac od 1L do vrha i to sam jedva pojeo iz dva puta za ceo dan.

A koliki ti je ciljani unos hidrata? Tj. da li ti je pirinač bio jedini izvor hidrata u toku dana?

Poenta priče je da nije baš lako pojesti "punu šerpu pirinča"...a još kada treba malo više hidata...eto problema  :)
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.083 sekundi sa 17 upita.