TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 12:16:07 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Trening kad se zaposlis, gubljenje snage, pad volje, kako prevazici?  (Pročitano 5855 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #16 poslato: Avgust 11, 2015, 12:32:15 posle podne »

Vise kvalitetne hrane...kao sto je vec receno, bar jos jedan kvalitetan obrok umesto ovih "kvazi snack-ova"...

Sve se sumira...i nedovoljno sna, i konstantan stres, napetost, propusti u ishrani...nezadovoljstvo nekim zivotnim izborima i sl., a nekada se radi i o cesto potcenjenom "fenomenu" - sindromu hronicnog umora ( poremećaj koji karakterišu bolovi u mišićima, prolongirana letargija, niska energija, nesanica ili neokrepljijuci san i apatija...)

Slazem se sa Stefanom oko magnezijuma, akcenat bih stavio i na koenzim Q10, tj. suplementaciju istim, ako ima mogucnosti...dovoljno omega-3 ( kroz suplemente i ishranu)...vise svezeg voca i povrca...

Naravno tu su i razne tehnike opustanja...trening kao meditacija  :D

Da li si skorije odradio lab. nalaz krvi i urina? Hormoni?

Neki zdravstveni problem? Pusac? Boravis duze u zadimljenim prostorijama?
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #15 poslato: Avgust 11, 2015, 11:50:14 pre podne »

Dodaj magnezijum pre spavanja bar 500 mg.

Vitamin D3 uz obrok (vigantol kapi).

Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Avgust 11, 2015, 09:53:41 pre podne »

Baš tako.
Još jedan  obrok  obavezno,  a plan je apsolutno preporučljiv (ili obavezan)  svakome.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Avgust 11, 2015, 08:35:31 pre podne »

spavanje mora. Ništa ti ne može pomoći ako nisi odmoran. Može da te izvuče kofein na nekoliko nedelja, ali onda ćeš biti u još većem problemu, kao da te umor duplo stigne. Moraš se naterati da si zaspao u 23:00h najkasnije i onda imaš tih nekih 8 sati sna... Umor se akumulira, pogotovo kako idu godine, ne možeš više raditi na visokim obrtajima bez posledica.

Sećaš se ranije: žurke, zajebancija, cuga, malo sna, sutra ko nov, pa uveče opet i tako mesecima/godinama? A trbušnjaci sevaju, jedeš džank, uradiš 10 ponavljanja i odma se sve zategne? E, pa, ne može više tako  ;D telo pamti umor, manje lučenja testosterona, gh u toku sna, treba ti više odmora i manje forsiranja, i to će ići tako kako idu godine. To neki zovu ''kriza srednjih godina'' kod muškarca u ranim 40-tim ili 50-tim, kako kad koga stigne  :D

Mislim - NE MORA NIŠTA, ali ako hoćeš da napreduješ u snazi, mora odmor na mestu da bude.

Ja bih na tvom mestu jeo još jedan mini obrok pre treniga - oko 13:30, 14:00. Slabo ti je to sa grickalicom. Neko gore reče motivacija - to za mene znači plan treninga i ne mogu drugačije da funkcionišem. Dakle, neki plan za sledeće 4 nedelje mora da bude.. Ako toga nema sve pada u vodu... 
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Hitman
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Avgust 11, 2015, 07:34:46 pre podne »

Potrudicu se da svima odgovorim u ovom postu.

Ovako mi izgleda dan, ustanem oko 7, doruckujem (jaja ili ovsena kasa ili sardina ili retko kad nesto iz pekare).
Radim uvek od 8-16h, rucak mi je oko 11h obicno neko meso, neka vrsta pirinca ili krompira i salata, i uzmem neku uzinu oko 15h (kikiriki, cokoladica, plazmica ili neka slicna grickalica) da ne bih bio gladan da treningu na koji odem odmah posle posla oko 16:30h. Cesto sam tad najumorniji ali trening ume da me razbudi. Posle protein, klopa itd...

Mozda je najveci problem sto spavam oko 6-7h sati dnevno i nekako sam hronicno neispavan veci deo nedelje ili cak meseca.
Nisam imao nekih znacajnih problema ovako. Nisam zadovoljan poslom ali opet mislim da nije to razlog.
Bio sam na odmoru, tamo sam konacno spavao 8h dnevno i mnogo mi je prijalo.

Cilj mi nije neko napredovanje vec odrzavnje forme da kazem (mada sam ipak po malo napredovao iz godine u godinu dok se nisam zaposlio 2013godine). Znaci cilj da imam 95-99kg u zavisnosti od godisnjeg doba uz pristojan bodyfat. Ali vidim da mi snaga ponestaje, tipa dok se nisam zaposlio radio sam benc tri serije 100kg po 8 puta, a sada retko kad to mogu sa 95kg. Mislim benc mi nikad nije bila jaca strana zbog duzine ruku ali ovo dajem kao reper snage. Isto je za kosi benc npr.

Ono gde najvise vidim stangaciju je sve manja definicija leti. 2012 sam bio bruka npr, a nisam radio nista drugacije, osim sto sam umesto na posao isao na bazen i reku, i nisam sedeo po ceo dan u stolici, vec leskario, odmarao i plivao. Zato i pitam jel ovoliko sedenje i neispavanost presudno?! i kakvu promenu bih mogao da uvedem da bih prvo povratio snagu, a zatim i bf.

Detaljnije od ovoga ne mogu opisati i hvala svima na odgovorima.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #11 poslato: Avgust 11, 2015, 12:51:29 pre podne »

Kako ti izgleda ishrana poslednjih meseci,napiši jedan uobičajan dan?

Jesi li imao nekih privatnih problema (posao,porodica,devojka...)?Ne pisi koji,vec ako jesi,to moze biti srz problema.

Kako spavaš i koliko?

Da li si zadovoljan poslom i sobom generalno?

Sta ti je cilj i sta mislis kad pogledas sebe sa strane,sta bi menjao,sta valja a sta ne valja?

Jesi li isao negde na odmor ovo leto,tj jesi li bio na odmoru?

Previse posla,umor,problemi,nedostatak vremena,brz zivot...sve nas muci isto.

Video si sta su ostali napisali,svi smo prosli ili jos uvek prolazimo kroz tezak period,neko se u teskom periodu zadrzi manje,neko vise,zavisi od mnogo stvari koje nekad znaju biti individualne a nekad i na njih ne mozemo uticati.

Jedno je sigurno,resenje postoji,samo treba sagledati kompletnu sliku,pa ako pruzis dovoljno informacija naci cemo resenje. ;)
Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Avgust 10, 2015, 06:31:11 posle podne »

@Hitman, a da li je gym to što tebe ispunjava? Godine te nisu stigle sigurno, varovatno se nisi dobro organizovao i složio potrebne  kockice.  Ima i starijih od tebe i sa više obaveza i odgovornosti prema drugim licima pa stižu i treniraju. Tu je jedini recept volja.
Sačuvana
boky95
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Avgust 10, 2015, 06:13:13 posle podne »

Ja sam dosta rano počeo raditi ove godine, u februaru po hladnoći već. Inače, graĂ°evinac sam i lopata ili kolica mi ne ginu. Radno vreme mi varira, nekad 7h a nekad čak i 12-13h, sve stižem nekako da uklopim sem sna, spavam 5-6h svaki dan i to me ubija, nervoza, nagli pad snage, lošija forma mnogo, manje kilaže radim u teretani već odavno. Nedavno sam pičio neki N.O reaktor kad je baš bilo papreno sa poslom da bih nekako izdržao celu priču i evo sad kako je počela pauza od reaktora i "čišćenje receptora" od kofeina i ostalih stimulansa  ide baš teško, boli me glava svaki dan, sav trnem, pola dana sam ko zombi a hoću da idem na Balkansko prvenstvo uskoro... Veruj mi, svugde je borba, ni ja ne znam kako preživljavam sve ovo, puno vremena mi ode na posao, trening i spremanje hrane  tako da mi za društveni život ne preostaje ništa vremena, moraću čim pre da odem kod lekara da izmerim pritisak, i neki opšti pregled da uradim jer mislim da su rezultati zabrinjavajući..  ;)
Sačuvana
Registruj se na Limundo preko ovog linka da i ja zaradim neku kintu:
www.limundo.com/ref/Magnum953
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #8 poslato: Avgust 10, 2015, 05:49:50 posle podne »

Pošto radim popodnevnu smenu, od 11.30 do 20 h, uvek treniram pre posla. Odem iz kuće u 9 h, vratim se uveče u 9. Svaki dan striktno isplaniran - kad se ustaje (7.30 h), spremanje klope za ceo dan, trening (9 h), nešto ranije stignem na posao jer mi se ne isplati da se vraćam kući pa opet idem, odmah jedem pre početka, još dva obroka tokom smene, stižem kući u 21 h, tuširanje, klopa, pola sata net/tv, krevet (najkasnije u 23 h).

Svaki dan preslikan, osim vikenda. Najlakše mi je tako, kada se sve rutinski obavlja. Kod mene su rutina i dobar san ključ svega. Sve mogu da izdržim tokom dana samo da spojim 7-8 sati dobrog sna noću. Zato se i držim toga. :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Avgust 10, 2015, 03:46:04 posle podne »

Kada radiš i kada ti je trening u toku dana. Mislim da to sedenje na poslu nije problem, veci bi problem bio da stojih 8h tako ne bi trebalo da se zališ podovdom toga. Ja kada sam sedeo i ucio po 12h dnevno i isao na trening samo mi je vise prijalo, sad kako radim neko vreme i 9h sam na nogama uopste nemam volje da treniram niti mogu koliko me umor ubije.
Sačuvana
petarka
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Avgust 10, 2015, 01:49:08 posle podne »

Sve je pitanje sta ti hoces. Mozes posle posla. Ukoliko radis posle podne mozes prepodne u teretanu. Gledaj na to da ti bude rutina to.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #5 poslato: Avgust 10, 2015, 12:45:42 posle podne »

Davno nisam posetio ovaj forum, ali sam se danas setio koliko mi je pomogao kad sam pocinjao i mislio sam da bi mogao opet da mi pomogne sada kada "padam dole". Imam 28 godina, trenirao sam aktivno kosarku sve do povrede kolena 2009, dok u teretanu idem vec deset godina bez znacajnih pauza. visina 192cm i vec 5-6 godina mi masa varira izmaedju 94-99kg u zavisnosti zima leto. Ceo zivot sam u sportu, teretana mi je primat vec godinama, a pored toga rekreativno ponekad odigram vaterpolo i kosarku, ali ne u nekoj znacajnoj meri. Od suplemenata koristim samo protein i to vec dugo vremena. Body fat mi isto varira mozda izmedju 10 i 15%. U teretanu idem 3-4 puta nedeljno.

Zaposlio sam se pocetkom 2013 godine. Te godine sam jos uvek bio u nekom naletu snage tako da nisam osetio padanje, ali vec godinu i po sam mislim u sve vecem padu. Sve manje snage imam, pada mi i volja.  Leti nisam u formi u kakvoj sam bio pre. Nisu mi trbusnjaci izrazeni kao pre, a trudim se da se hranim zdravo. Nisam siguran da li me stizu godine ili je sve to zbog kancelarijskog posla od 8 sati bez znacajnijeg ustajanja i nedovoljno sna. Jedva skupim snage i volje da odem u teretanu posle posla, nemam elana ni blizu kao pre. Lakse bi mi mnogo bilo da npr odem na basket ili u bazen nego da idem na dizem tegove. Da li je neko od vas bio u slicnoj situaciji i kako ju je prevazisao? Da li je neminovnost da mora da se padne kad se covek zaposli?! Da li neko od Vas iskusnijih misli da radim nesto pogresno ili bih mogao da uvedem neku promenu koja bi me digla?

I snaga i slabost dolaze iznutra...meni se cini da ti nedostaje motivacija...

Slazem se sa tim da stimulansi mogu pomoci, modfikacije sistema treninga, ali iluzorno je da radis nesto sto te ne ispunjava..."ko zeli taj nadje nacin, ko ne zeli, taj nadje izgovor"...

Dakle, preispitaj sebe da li se idalje pronalazis u ovoj prici...mada i hronicna neispavanost, redovnost obroka, utice na sve to, porodicne obaveze, ne samo posao...sve u svemu, nema nekog sablona istrajnosti...sve je na tebi, dobroj organizaciji, ali i realno zacrtanim ciljevima...realno sagledati zelje i mogucnosti...

Motivisi se na pravi nacin...sta dolazi pre treninga, ishrane, suplementacije - MOTIVACIJA...presipitaj sebe  - sta te pokrece? Sta te cini srecnim? Sta te ispunjava?
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Avgust 10, 2015, 09:42:19 pre podne »

vidi, ne treba silovati trening ako ne ide. Bolje napraviti pauzu 2-3 nedelje da se zaželiš tegova, nego mrljaviti sve to vreme i očajavati što kilaže samo padaju. Tako se lako dolazi do povrede i zamora CNS-a generalno.

Ono što ti ja mogu reći jeste da moraš imat neki plan treninga. Kad imaš plan, onda se držiš tog plana i znaš kad odradiš to što je na papiru ideš kući. Ako nemaš plan, onda brzo doĂ°e do zamora materijala, upadaš u rutinu, nemaš cilj i sve to dovodi do smaranja.

Za skokove adrenalina ili energije koristi kofein, guaranu, taurin... Ako već koristiš, napravi pauzu, jer i ovi stimulansi mogu da smore...
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Hitman
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Avgust 10, 2015, 09:37:44 pre podne »

Pa uzeo sa godisnji, bio sam na moru dve nedelje tu sam se lepo naspavao svakako, ali kad sam se vratio ista prica posle samo deset dana. Nije da je meni posao nesto preterano naporan, ali jednostavno svaki dan moras da ustanes rano i da SEDIS 8 sati. Nekad spavas 5h nekad 6h nekad 7h, a retko kad ugrabis 8h. Popodne ne spavam.
Nije ovo trenutno zasicenje, tako je vec godinu i po dana, nije ovo kratak pad, ovo je pad koji traje i gledam kako mogu da ga zaustavim ili preokrenem. Da li mozda vise da se posvetim aerobnim treninzima neko vreme ili da promenim nacin treniranja u teretani (to mozda zna neko ko je prosao kroz ovo ili je profesionalni trener) ali ovako kako je islo godinama vise ne ide i to je jednostavno. Imam ja ponekad svoje momente kada sam pun snage, kad mi ide dobro, ali sve u svemu sam u silaznoj putanji i sve manje volje i snage.
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #2 poslato: Avgust 10, 2015, 09:18:40 pre podne »

Sve manje snage imam, pada mi i volja.  Leti nisam u formi u kakvoj sam bio pre. Nisu mi trbusnjaci izrazeni kao pre, a trudim se da se hranim zdravo. Nisam siguran da li me stizu godine ili je sve to zbog kancelarijskog posla od 8 sati bez znacajnijeg ustajanja i nedovoljno sna. Jedva skupim snage i volje da odem u teretanu posle posla, nemam elana ni blizu kao pre. Lakse bi mi mnogo bilo da npr odem na basket ili u bazen nego da idem na dizem tegove. Da li je neko od vas bio u slicnoj situaciji i kako ju je prevazisao? Da li je neminovnost da mora da se padne kad se covek zaposli?! Da li neko od Vas iskusnijih misli da radim nesto pogresno ili bih mogao da uvedem neku promenu koja bi me digla?

Sa ovim delom teksta te potpuno razumem. I ja nemam više volje ni za treningom a kamoli za bilo šta drugo. Od perioda 20 jun-1 avgust sam imao 2 treninga dnevno. Ustajem ujutru rano da odem na trening,doĂ°em kući jedem,spavam,posle podne trening,doĂ°em kući i padnem u krevet od umora i tako u krug skoro dva meseca. Batalio sam sve već desetak dana i prija mi odmor. Da li bi i ti mogao da uzmes neki godisnji odmor da se malo odmoris od posla i malo vise posvetis treningu?
A to sto ti se basket igra,to je razumljivo. I ja bi radije posle podne otisao i trckarao za loptom ili da plivam na plazi nego da veslam 20 km ali sta je tu je.
Najbolje da pocnes polako da ulazis u trening,valjda ces vremenom steci neku naviku kao nekad,pa te nece mrzeti da treniras i neces biti umoran.  :)
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.107 sekundi sa 19 upita.