TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395148 Teme od strane 25007 Članovi Poslednji član: mileddd

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 26, 2024, 11:59:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Stapici od lignje  (Pročitano 4526 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #16 poslato: Novembar 23, 2015, 10:50:11 posle podne »

He, he...nutritivni dualizam na delu...

Istražujmo...izgleda da je istina tamo negde...  ::)
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #15 poslato: Novembar 23, 2015, 06:07:16 posle podne »

Kacio si neke slike, ali uzivo nisam stigao da uporedim, a i mislim da su neke minimalne razlike. Al' na ovom clanku slican im je procenat belancevina. U jednoj tabeli cak pise da je sadrzaj proteina veci kod potocne. Tj prosecni sadrzaj proteina.
« Poslednja izmena: Novembar 23, 2015, 06:10:19 posle podne od strane R1 » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #14 poslato: Novembar 23, 2015, 12:55:02 pre podne »

Razlike ima...ako se ne varam u temi ishrana pitanja smo se detaljno bavili razlikama...oko izgleda, težine i sl.

Ako ćemo detaljno o jednoj i drugoj i sa nutritivnog aspekta...od pH vrednosti mesa do sadržaja proteina...

http://www.inmesbgd.com/files/doc/casopis/radovi/2015_1_10.pdf
« Poslednja izmena: Novembar 23, 2015, 12:56:33 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #13 poslato: Novembar 22, 2015, 11:05:23 posle podne »

Ma dzaba nutritionself, bas mi mozemo proceniti ovde koja je pastrmka. Ja racunam dvadesetak, nadam se da je blize tome nego 16, prodaju je kao kalifornijsku, da l' jeste il' nije ne znam ni sam. :-\
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #12 poslato: Oktobar 30, 2015, 09:29:51 posle podne »

ja sam negde video da ima oko 14-15g raw,ali mi nije bilo logicno da ima tako malo proteina .
hvala ti za info :D

Riznica informacija o namirnicima... http://nutritiondata.self.com/

Kad smo kod pastrmke...primera radi...

http://nutritiondata.self.com/facts/finfish-and-shellfish-products/4141/2

http://nutritiondata.self.com/facts/finfish-and-shellfish-products/4140/2

Tako da znas "kome" da se obratis ako bude bilo potrebe  ;)
Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 203

« Odgovor #11 poslato: Oktobar 30, 2015, 03:10:53 posle podne »

ja sam negde video da ima oko 14-15g raw,ali mi nije bilo logicno da ima tako malo proteina .
hvala ti za info :D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #10 poslato: Oktobar 30, 2015, 01:48:58 pre podne »

Slavisa, recept za ribu je predobar!Hvala ti puno za recept. :)

Da li mozda znas koliko proteina ima u pastrmci(ne mislim na kalifornijsku vec onu standardnu, ne znam naziv :/)

He, he, nemoj tako...porodici pastrmki pripada i losos...tj. morska pastrmka (Salmo salar)  ;D

" PASTRMKA POTOČNA (Salmo trutta-morpha fario), pastrmka jezerska (Salmo trutta-morpha lacustris), pastrmka ohridska (Salmo letnica), pastrmka glavatica (Salmo marmoratus), pastrmka kalifornijska (Parasalmo gairdneri), pastrmka mekousna (Salmothymus obtusirostris)
Živi u rekama, jezerima i potocima. Najpoznatija živi u brdskim rekama i to je rečna pastrmka (Salmo trutta fario), u jezerima jezerska obična pastrmka (Salmo trutta lacustris) i obična potočna pastrmka (Salmo trutta morpha) koja živi u potocima. U ribnjacima živi prenesena iz Amerike u naše ribnjake kalifornijska pastrmka (Salmo irideus). "

Inače sadržaj proteina je približno isti...kalifornijska ima oko 21 gr, potočna( pretpostavljam da nju misliš) oko 19-20 gr...na 100 gr( raw)...mada ima podataka da udeo proteina u zavisnosti od vrste ide od 16-21 gr
Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 203

« Odgovor #9 poslato: Oktobar 29, 2015, 07:03:12 posle podne »

Slavisa, recept za ribu je predobar!Hvala ti puno za recept. :)

Da li mozda znas koliko proteina ima u pastrmci(ne mislim na kalifornijsku vec onu standardnu, ne znam naziv :/)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #8 poslato: Oktobar 25, 2015, 06:45:27 posle podne »

A koje je misljenje za lignju, kao sirovu, koje su nut. vrednosti

Detaljno o lignji na našem omiljenom sajtu... http://nutritiondata.self.com/

http://nutritiondata.self.com/facts/finfish-and-shellfish-products/4197/2

Oko 230 mg holesterola na 100 gr...oko 500 mg omega-3 na 100 gr, solidan izvor vitamin B2, B12, bakra, cinka, i selena
Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 641


« Odgovor #7 poslato: Oktobar 25, 2015, 01:26:36 posle podne »

P=16, UH=3, F=1 na 100 gramica.
Sačuvana
leevu
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 603


« Odgovor #6 poslato: Oktobar 25, 2015, 11:19:52 pre podne »

A koje je misljenje za lignju, kao sirovu, koje su nut. vrednosti
Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 203

« Odgovor #5 poslato: Oktobar 25, 2015, 10:22:45 pre podne »

delije mi kao prava stvar.Probac u pa javljam utiske :))
ako ima neko jos neki recept ,neka postavi
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #4 poslato: Oktobar 25, 2015, 03:17:33 pre podne »

Dodaj i malo začina...

Predlog za recept koji mi oplemeni nekada otužnu aromu...

" Riba srednje veličine

1/4 šolje extra virgin maslinovog ulja

2 čena belog luka, sitno iseckanog

Šaka svežeg peršuna, iseckanog

So i biber( po želji)

1 limun


Priprema:

Zagrejte rernu na 220C (430F).

Očistite i operite ribu. Papirnatim ubrusom je osušite. Nožem paralelno zasecite ribu tri puta sa obe strane. Posolite i pobiberite ribu sa obe strane i unutra. Iseckani beli luk i peršun pomešajte sa malo maslinovog ulja i limunovim sokom i time ispunite unutrašnjost ribe, a možete malo da stavite i po gornjoj površini. Prelijte ribu maslinovim uljem i preostalim limunovim sokom.

Pecite ribu u rerni 10-15 minuta, zavisi od veličine i jačine rerne.
"
« Poslednja izmena: Oktobar 25, 2015, 03:32:12 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 203

« Odgovor #3 poslato: Oktobar 24, 2015, 06:58:54 posle podne »

ja kupio kg tog cuda,kapirao sam da nije lose
mada ja ispecem u rerni,bez ulja

dajte mi neki recept za pripremanje ribe.Ja sam pre pekao ribu u rerni,ali bas je odvratna i smrdi
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2 poslato: Oktobar 23, 2015, 08:07:46 posle podne »

Postovane kolege ,sta vi mislite, da li  stapici od lignje spadaju u zdravu hranu ili su junk ?Hvala.

Hm, možeš li malo detaljnije o proizvoĂ°aču istih?

Pretpostavljam da je način pripreme pomenutih štapića - paniranje...

A u kulinarskom smislu paniranje označava "valjanje" namirnice u brašno, razmućena jaja i/ili hlebne mrvice pre prženja...tj. u slučaju lignji...to je industrijski postupak oblaganja gotovih mesnih ili ribljih delova (odrezaka) u suvu smesu za pohovanje i potom njihovo zaleĂ°ivanje. Proizvodi su na taj način prilagoĂ°eni brzoj pripremi, jer se iz ambalaže mogu direktno stavljati u dobro zagrejano ulje, gde se prže na temperaturama od 177 do 204°C.

Dakle, ajmo asocijacije...prženje na ulju...hlebne mrvice...brašno...dakle, junk...

"Sve što vredi" je ovim načinom pripreme "anulirano"...

Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.127 sekundi sa 17 upita.