TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 12:16:57 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Strije i kuvanje mesa  (Pročitano 1541 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #4 poslato: Novembar 13, 2015, 04:22:35 pre podne »

" Sa idejom da to uništava bakterije, pileće meso pre pripreme mnogi peru. MeĂ°utim, to ne samo da ne uništava bakterije, već upravo suprotno, doprinosi njihovom razmnožavanju.

Naučnici sa filadelfijskog Univerziteta Dreksel snimili su edukativni video( u prethodnom postu) u kom je prikazano šta se dogaĂ°a kada se pileće meso pere.

- To što mislite da bakterije nestaju kada piletinu stavite pod vodu, ne znači da se to zaista i dogaĂ°a. Voda ne može da ukloni bakterije, ali može da ih rasprši svuda po prostoriji i potencijalno ostaloj hrani. Zato je krajnje vreme da ljudi prestanu da se zavaravaju - upozorila je Dženifer Kvinlen sa Univerziteta Dreksel.

Osim toga, molekuli vode mogu da prenesu salmonelu ili kampilobakteriju, dva najčešća uzročnika zdravstvenih problema uzorkovanih hranom, koji su nevidljivi golim okom, pa čak i s vrlo malo vode bakterije mogu značajno da se prošire i naprave problem.

Umesto pranja, naučnici kuvarima i domaćicama savetuju da piletinu jednostavno stave u rernu ili lonac.

- Jedini efikasan način za uništavanje bakterija su visoke temperature, dakle, pečenje ili kuvanje - objasnila je Kvinlen.
"

Inače po pitanju tretmana strija, trebalo bi konsultovati i dermatologa, ali strije se zapravo nikada i ne povuku, one samo "izblede"...

Po pitanju krema...kreme neće toliko delovati na već postojeće strije, koliko preventivno na njihov nastanak( ili "pogoršanje stanja"), izazvanog "rastezanjem kože"( npr. porastom mišićne mase)  ;)

Evo još nekih saveta...

" Voda je veoma važna za održavanje gipkosti kože. Pijte što više vode i smanjite upotrebu soli...a i neka vam koža bude dobro "hidrirana"...

Kokosovo ulje za negu kože koristite za ponovnu proizvodnju kolagena kože, a efikasan je i puter od kikirikija.

Jedite hranu bogatu vitaminom E ili uzimajte vitamin E kao dodatak ishrani.

Strije su vrlo osetljive na sunčevu svetlost. Koristite jak zaštitni faktor na mestima gde su pojavile strije ili ih zaštitite odećom.

Masaža maslinovim uljem pomaže da strije brže zacele.

Jedan od načina da bar ublažite, ako ne i da sprečite pojavu strija, je da bar dva puta dnevno, telo mažete kremom koja će koži dati dodatnu vlagu i elastičnost. Preporučljive su kreme sa dodatkom vitamina A i E.
"

Dakle, uopšteno vezano za ishranu... Jedite što više hrane koja sadrži vitamine C i E, silicijum i cink. Mesta koja su najpodložnija pojavi strija masirajte masažnom rukavicom da biste podstakli cirkulaciju. Koristite hidratizirajuće, hranjive kreme svaki dan, da biste održali kožu elastičnijom.
« Poslednja izmena: Novembar 13, 2015, 04:27:21 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Novembar 13, 2015, 01:20:13 pre podne »

e nizam znao da ne treba da se pere :O

znaci i nema neke pmoci sto se tice strija, osim lasera,a to kosta.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2 poslato: Novembar 12, 2015, 12:27:39 posle podne »

Ajmo prvo o kuvanju...

Retko kada kuvam pilece meso...ali preporuke kazu bar oko sat vremena...

I da, preporuke su da ne treba prati piletinu pre kuvanja...

Evo i zasto...

https://youtu.be/JZXDotD4p9c

Po pitanju strija...pominje sa kao uzrok, genetski uslovljena osetljivost koze "na rastezanje", kao i uticaj kortizola...

Sa druge strane najbolje rezultate daje pixel radiofrekvencija u kombinaciji s LPG tretmanom strija...kreme i vitamini mogu pomoci ali im je efekat uglavnom "simbolican"...deluju i laserski tretmani, karboksiterapija i mezoterapija, dermoabrazija...

Doduse, jedino kod tek nastalih strija u nekim slučajevima može doći do poboljšanja stanja tako one s vremenom postaju manje vidljive....
Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Novembar 12, 2015, 11:00:15 pre podne »

Pozdrav svima,
U poslednjih par meseci imam problema sa strijama, u predelu prednjeg ramena.Kupio sam striet melem i mazem ga mesec dana,ali ne mogu da zaustavim njihovo stvaranje.Takodje sam uzeo vitamin e i c ,jer sam cuo da "pomaze".Znam da tu  i nema neke pomoci,ali ako je neko od vas imao neko pozitivno iskustvo sa nekim preparatom zamolio bih vas da mi preporucite.

Druga stvar koja me zanima jeste kuvanje mesa. Koliko dugo bi meso trebalo da se kuva (belo),jer ja kuvam oko pola h i bojim se da ne dobijem nekog parazita, ukoliko je 30 min kratko.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.075 sekundi sa 17 upita.