TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398002 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 02, 2024, 06:22:11 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: BCAA ili Glutamin  (Pročitano 3638 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Novembar 26, 2015, 12:55:24 posle podne »

Kad je već Slaviša pomenuo doziranje, stvarno me zanima kako si to planirao. Da bi to tvoje uzimanje bcaa i glutamina imalo nekog smisla trebaju ti prilično "debele" doze, a nadam se da si svestan cene ova dva proizvoda.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 26, 2015, 01:49:10 pre podne »

Ma, soja za post...
;D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #11 poslato: Novembar 26, 2015, 01:31:31 pre podne »

Glutamin i BCAA, kao što već rekosmo neće nadomestiti dovoljan unos proteina hranom...tako da, malo "cheat-a" u pogledu unosa proteina u toku posta, nije na odmet( bez restriktivnosti koja te može skupo koštati)...

A ako mene pitaš pitanje nije BCAA ili glutamin..već i BCAA i glutamin...  ;) A zamisli tek doziranje? Nego, kako si planirao da doziraš BCAA i / ili glutamin? Bar 0,3-0,5 gr po kg? Ili?  ::)

Kao što stalno, iznova i iznova ponavljamo u osnovi svih delotvornih "dijeta" u fazi skidanja masnih naslaga nalaze se manipulacije unosom ugljenih hidrata, dok unos proteina i zdravih masti mora biti na zavidnom nivou...

Tako da...sapienti sat...  ;)

Kakva soja...soy is for dorks :D

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/soji-je-odzvonilo.html
« Poslednja izmena: Novembar 26, 2015, 01:38:48 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 26, 2015, 01:04:31 pre podne »

Ja kada bi' izbacio proteine, omro bi' od gladi za tri dana...
xD
Tu su mi na oko +-4g...
:D
Sačuvana
Homeomerija
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 26, 2015, 01:02:54 pre podne »

PS. Sojin protein za nas muskarce NIKAKO...isuvise etrogena  :D
Sačuvana
Homeomerija
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 26, 2015, 01:01:55 pre podne »

Konzumacija ribe se prakticno podrazumeva,ali sam navikao da jedem ogromne kolicina proteina pa bih da koliko-toliko probam svom telu da nadomestim glutaminom ili bcaa.Navikao sam da unosim oko 2.5-3g proteina po kg u toku dana :D jaja,meso,ella pirinac,jos mesa,cokoladno mleko...sad se rastajem sa tim na par nedelja pa ne znam kako cu...a tako mi je lepo krenlo u gym-u :D
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 25, 2015, 10:48:20 posle podne »

OK, odgovorio si me...
:)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 25, 2015, 09:53:46 posle podne »

SrĂ°ane ti baš voliš da komplikuješ. Ja mislim da nema potrebe dodavati, dovoljan ti je samo bcaa.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Novembar 25, 2015, 09:50:39 posle podne »

Ako je riba OK za vreme posta, apelujem da novi proizvod Power linije bude protein u prahu post edišn (proteini soje i ribe)...
;D

E, ima li smisla recimo dodavati leucin u BCAA; video sam neki plakat-reklamu za BCAA 8:1:1 (koliko kontam prvi broj je odnos leucina u BCAA miksu)?!?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 25, 2015, 11:42:54 pre podne »

He, he, vec vidim scenu...tj. pitanje...a jel whey "postan" ?  ;D

Ne shvatajmo suplemente nikada kao zamenu kvalitetne, raznovrsne i izbalansirane ishrane...ona nema alternativu!
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Novembar 25, 2015, 08:55:55 pre podne »

Ako te Slavisa nije uspeo ubediti, onda ti predlazem da kupis protein ako se on uklapa u tvoj post.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 25, 2015, 02:06:28 pre podne »

Najbolje je da svom telu ne uskraćuješ proteine visoke biološke vrednosti životinjskog porekla, i ne zavaravaš se pričama kako će ti BCAA i / ili glutamin "sačuvati mišićnu masu", ako nemaš minimum potrebnih kvalitetnih proteina( bar 1,5 gr proteina po kg), složenih hidrata i zdravih masti...uz "dobar trening sa dovoljno teških tegova"...

Čini dobra dela...ponašaj se kao hrišćanin...neka tvoja dela govore umesto "šupljih običaja"...očisti um i telo od grešnih misli i dela...a manje se opterećuj krajnostima...cilj opravdava sredstvo...ne brini se, ne čeka te strašni sud i odlazak u pakao ako se hraniš zdravo i kvalitetno...

Inače, zapitaj se koja je upotrebna vrednost BCAA i glutamina, i da li su oni najbitniji faktor u očuvanju postojeće mišićne mase...ipak tu su samo 4 amino kiseline - glutamin, valin, leucin, izoleucin...a gde su ostale, esencijalne, uslovno esencijalne...

Gladovanje i lišavanje sebe dovoljno gradivnih materija za oporavak i izgradnju nisu "indikacija" za BCAA i glutamin...u tim situacijama, suplementacija istim je bezvredna...preduslov maksimalne delotvornosti suplemenata iz ove grupe je dobro formulisana ishrana i trening u skladu sa ciljem...

Da bi "čuvao mišićnu masu"...moraš da imaš šta da čuvaš, zar ne?  ;)
« Poslednja izmena: Novembar 25, 2015, 02:09:54 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Homeomerija
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Novembar 25, 2015, 01:27:27 pre podne »

Pozdrav ljudi,

U dilemi sam,za koji dan pocinje Bozicni post,samim tim zivotinjski proteini padaju na minimum unosa,iskoristio bih to za skinadje potkoznog sloja masti,pa mi treba savet.
Kada treniram u postu imam dovoljan unos UH,ali proteina bas i ne,da ne bi doslo do katabolizacije misicne mase da li je bolje uzeti BCAA ili glutamin i zasto?

Hvala :)
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.096 sekundi sa 17 upita.