TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 10:53:19 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: bol u preponi(desnoj)  (Pročitano 10938 puta)
popovic nebojsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 30, 2015, 04:07:27 posle podne »

Mišić iliopsoas se nalazi u dubini našeg tela, na zadnjem delu trupa. Proteže se od pršljenova kičmenog stuba do butne kosti, preko zgloba kuka. Gornji pripoj iliopsoasa se nalazi na bočnim nastavcima slabinskih pršljenova, a donji pripoj na gornjem delu butne kosti, neposredno ispod zgloba kuka. Po funkciji to je višezglobni mišić, zbog svojih pripoja na kičmenom stubu, karlici i butnoj kosti ispod zgloba kuka. To je istovremeno pregibač trupa i pregibač kuka. Osnovna funkcija mišića je ipak pregibanje u zglobu kuka, meĂ°utim, pri držanju pravih leĂ°a, ovaj mišić postaje i pregibač trupa. To je i važan uzrok bola u leĂ°ima pri izvoĂ°enju trbušnjaka sa pravim leĂ°ima. LeĂ°a bole zbog zamora u mišiću iliopsoasu.
povreda kod tebe, po svemu što si naveo je
- tendinitis mišića  iliopsoas-a (Dg: Tendinitis m. iliopsoas)
- sindrom bolne prepone - tendinopatija primicača (Dg: Tendinitis mm adductoris)

sta da radim dalje????
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Novembar 30, 2015, 04:00:49 posle podne »

Mišić iliopsoas se nalazi u dubini našeg tela, na zadnjem delu trupa. Proteže se od pršljenova kičmenog stuba do butne kosti, preko zgloba kuka. Gornji pripoj iliopsoasa se nalazi na bočnim nastavcima slabinskih pršljenova, a donji pripoj na gornjem delu butne kosti, neposredno ispod zgloba kuka. Po funkciji to je višezglobni mišić, zbog svojih pripoja na kičmenom stubu, karlici i butnoj kosti ispod zgloba kuka. To je istovremeno pregibač trupa i pregibač kuka. Osnovna funkcija mišića je ipak pregibanje u zglobu kuka, meĂ°utim, pri držanju pravih leĂ°a, ovaj mišić postaje i pregibač trupa. To je i važan uzrok bola u leĂ°ima pri izvoĂ°enju trbušnjaka sa pravim leĂ°ima. LeĂ°a bole zbog zamora u mišiću iliopsoasu.
Sačuvana
popovic nebojsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 30, 2015, 03:59:52 posle podne »

- tendinitis mišića  iliopsoas-a (Dg: Tendinitis m. iliopsoas)
- sindrom bolne prepone - tendinopatija primicača (Dg: Tendinitis mm adductoris)
jedan doktor mi je rekao da imam slabe trbusnjake pogotovo kose... sta da radim dalje?predlog?
« Poslednja izmena: Novembar 30, 2015, 04:02:50 posle podne od strane popovic nebojsa » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 30, 2015, 03:55:39 posle podne »

- tendinitis mišića  iliopsoas-a (Dg: Tendinitis m. iliopsoas)
Sačuvana
popovic nebojsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 30, 2015, 03:35:50 posle podne »

da li boli ovo - kada je bolna noga dole ispružena?
ima  malo boli kad je bolna noga ispruzena,ali kad nju privlacim onda boli i bol ide u donji dio ledja...
misliš ovde na pojavu bola u preponi ispružene noge (koja je inače povredjena) i kada nju povlačiš na gore bol se premešta prema kičmi pozadi sa te strane?
inace trenutno me prepona boli konstantno ne puno ali boli,a  kad povlacim bolnu nogu prema sebi(zdrava noga je ispruzena) pojavljuje se jaci  bol u nozi koju povlacim  i ide u donji dio ledja
« Poslednja izmena: Novembar 30, 2015, 03:38:54 posle podne od strane popovic nebojsa » Sačuvana
popovic nebojsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 30, 2015, 03:33:02 posle podne »

da li boli podizanje noge protiv otpora (savijena u kolenu noga 90 stepeni)?
da li boli podizanje prave noge (u kolenu 180 stepeni) u kuku iznad 90stepeni, stopalo okrenuto spolja/unutra (SPOLJAŠNJA/UNUTRAŠNJA rotacija stopala)?
nema bolova osim sto osjecam veliko zatezanje trbusnog zida...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 30, 2015, 03:32:10 posle podne »

ima  malo boli kad je bolna noga ispruzena,ali kad nju privlacim onda boli i bol ide u donji dio ledja...
misliš ovde na pojavu bola u preponi ispružene noge (koja je inače povredjena) i kada nju povlačiš na gore bol se premešta prema kičmi pozadi sa te strane?
Sačuvana
popovic nebojsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 30, 2015, 03:29:28 posle podne »

ima  malo boli kad je bolna noga ispruzena,ali kad nju privlacim onda boli i bol ide u donji dio ledja... a uopsteno ovako pri bolu prepone bol mi se zna pojaviti i iza zadnjice ali skroz u unutrasnjem dijelu http://mediaa.smart-movement.com/2015/05/opruzaci-lula.jpg otprilike gdje dodje ovaj misic gracilis
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 30, 2015, 03:27:09 posle podne »

da li boli podizanje noge protiv otpora (savijena u kolenu noga 90 stepeni)?
da li boli podizanje prave noge (u kolenu 180 stepeni) u kuku iznad 90stepeni, stopalo okrenuto spolja/unutra (SPOLJAŠNJA/UNUTRAŠNJA rotacija stopala)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Novembar 30, 2015, 02:29:43 posle podne »

Sačuvana
popovic nebojsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 30, 2015, 11:17:45 pre podne »

da li boli pritiskanje lopte kolenima ili stopalima (savijene/opružene noge)?
da li boli podizanje glave i ramena od podloge (ležeći na ledjima na podu)?
  pritiskanje lopte kolenima ili stopalima (savijene/opružene noge)-kod ove vjezbe imam bolove,
              da li boli podizanje glave i ramena od podloge (ležeći na ledjima na podu)-kod ove nema bolova.

MR PREGLED L/S KICME
Pregled radjen u TSE sekvencama sa T1W I T2W vremenima relaksacije u sagitalnoj ravni i korz i.v. prostore u nivoima L3-L4, L4-L5 I L5-S1 u aksijalnoj ravni.

U mekim tkivima paravertebralno se ne uocavaju patoloske promjene.
Na kostanim strukturama se ne uocavaju patoloske promjene.
U spinalnom kanalu nema patoloskih promjena.
Conus medulare i cauda equina su bez patoloskih promjena.
L1-S1 iv prostori odrzane visine.
lv diskovi na svim nivoima lumbalne kicme primjereno hidrirani bez pomjeranja diskalnog materijala i bez kompresije na izlazece korijene.
Spinalni kanal nije stenoziran.
lv prostori obostrano slobodni na svim nivoima.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Novembar 30, 2015, 10:58:36 pre podne »

da li boli pritiskanje lopte kolenima ili stopalima (savijene/opružene noge)?
da li boli podizanje glave i ramena od podloge (ležeći na ledjima na podu)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 30, 2015, 10:50:20 pre podne »

pozdrav Nebojša, dobrodošao na pansport forum  :)
možeš mi prepisati (ili slikati i okačiti) nalaz magnetne rezonance...
Sačuvana
popovic nebojsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Novembar 29, 2015, 06:04:06 posle podne »

Poz Pedja
Treniram fudbal i vec duzi period imam problema sa bolom u desnoj preponi(dve godine se vuce bol koja nije toliko jaka cak sam u vecini slucajeva igrao utakmice,trenirao uz povremene terapije tj struje... radio sam magnetnu rezonancu koja je uredna,ultrazvuk prepone koji je uredan.Takodje sam isao na akupunkturu uglavnom nije pomoglo. Ponekad imam sijevajuci bol ispod testisa, bol u donjem dijelu ledja).Danas odradio jos ultrazvuk prostate,besike koji su uredni,bubrezi uredni,ultrazvuk testisa(na desnom testisu ima cista uz ljekarovo misljenje da nije nista opasno i da ne treba da me to brine). Ne znam kome bi se obratio vise volio bih da cujem vase misljenje.
HVALA
« Poslednja izmena: Novembar 30, 2015, 10:44:19 pre podne od strane popovic nebojsa » Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.057 sekundi sa 17 upita.