TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 12:16:38 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Trening gornjeg dela tela  (Pročitano 2133 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Decembar 14, 2015, 03:32:29 posle podne »

A da li je kontraproduktivno ubaciti recimo za trening grudi u jednom treningu nacin rada i za explozivnost i za hipertrofiju (npr kosi benc odradim prvo 5 serija x 2-3 ponavljanja sa 3 min pauze pa onda 3 serije x 12 pon sa 1 min pauze) ? Ili to na kraju ispadne rad na izdrzljivosti?

Ne radi se to baš tako, možeš nešto da ukombinuješ ali ne na ovaj naćin.
Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Decembar 14, 2015, 02:57:30 posle podne »

https://www.youtube.com/watch?v=067K_7WdJVE
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Decembar 14, 2015, 12:00:02 posle podne »

A da li je kontraproduktivno ubaciti recimo za trening grudi u jednom treningu nacin rada i za explozivnost i za hipertrofiju (npr kosi benc odradim prvo 5 serija x 2-3 ponavljanja sa 3 min pauze pa onda 3 serije x 12 pon sa 1 min pauze) ? Ili to na kraju ispadne rad na izdrzljivosti?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Decembar 13, 2015, 03:38:53 posle podne »

Onda radi split, mozda nije naš najidealnije rešenje za tvoje ciljeve ali daće i on nekih rezultata :)
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Decembar 13, 2015, 03:32:00 posle podne »

Pa na kraju krajeva i split program moze da bude resenje....radim sam sve pomocu neta se informisem oko svega po malo nesto znam i iz iskustva...uglavnom u teretani sam fokusiran na hipertrofiju (10-12 ponavljanja, 1 min pauza izmedju serija, izmedju pojedinih vezbi ide i do 2-3 min...)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 13, 2015, 02:57:45 posle podne »

Problem koji se javlja kod ovih vežbi je taj da moraš imati jako dobro uvežbanu tehniku čučnja,bencha i mrtvog da bi mogao da radiš sa velikim kilažama i da kasnije možeš lepo proračunati procente za eksplozivan trening. Za to ti je potreban neko stručan da te isprati i ispravi tvoje greške.
TakoĂ°e nabačaj i izbačaj su još kompleksnije i tehnički zahtevnije vežbe koje ćeš teško sam naučiti da izvodiš kako treba.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Decembar 13, 2015, 02:54:50 posle podne »

Možeš da radiš klasičan split program, tako nećeš ništa pogrešiti.

Ili neki moj predlog bi možda bio da se fokusiraš na dobijanje snage preko teškog čučnja, mrtvog dizanja i bench pressa, ali isto tako da imaš dane kada ćeš raditi eksplozivan bench, eksploivno mrtvo i čučanj ali i gde ćeš ubaciti nabačaj, trzaj i skokove na kutiju i slično.
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Decembar 13, 2015, 02:49:22 posle podne »

Palo mi je na pamet ali nemam uslova za tako nesto....jedino sto me brine je da ovaj trening za gornji deo tela ne doziram pogrsneo pa uradim prevelik broj serija i da zbog toga sve postane kontraproduktivno....
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Decembar 13, 2015, 02:42:21 posle podne »

Mislim da bi tebi više odgovarao neki krosfit tening,ako imaš neki takav klub u blizini mogao bi tamo da treniraš.
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 13, 2015, 02:40:05 posle podne »

U mogucnosti sam svaki dan....treniram fudbal i imam pazu malo vise od mesec dana pa pored teretana dosta i trcim (sprintevi, koordinacija pa i pliometrija i sl.)...s obzirom da treniram u polu-profesionalnom klubu gde su pripreme moze se reci smesne cilj mi je da za nekih 2 meseca podignem svoje sposobnosti na malo veci nivo (brzina, snaga, izdrzljivost)....i zato bih izbegao neke split metode treninga narocito za taj gornji deo tela....
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2015, 02:42:00 posle podne od strane ronaldo9 » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 13, 2015, 02:23:33 posle podne »

Jedino što bi ja možda uklopio na takav način je na primer ovako :

Težak benč pres,potisak bucicama, razvlačenja,propadanja,potisak sa čela, tejt press i zgibove u par serija.
 A na drugom treningu brzinski treninig benč press-a ili veći broj ponavljanja na njemu, a posle toga zgibove,velsnja,vučenje ka licu, dvoručni biceps pregib,naizmenični hamer.

Ovo samo ovako iz glave bez puno razmišljanja napisao, ja sam radio nešto slično ranije ali kada mi je čilj bio povećanje snage na bench pressu...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 13, 2015, 02:14:08 posle podne »

Zašto bi radio tako ? Koliko puta nedeljno si u mogućnosti da treniraš ?
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 13, 2015, 01:37:59 posle podne »

Koliko ima smisla raditi 2x nedeljno gornji deo tela (ako je cilj povecanje misicne mase) dakle u jednom treningu "spakovati" vezbe za grudi, ramena, triceps, biceps i ponoviti to jos jednom u toku nedelje (ili ostati na tom jednom?) ?? I koji bi trebao da bude broj radnih serija tokom celog takvog treninga, a koliko po vezbi i misicnoj partiji? U medjuvremenu tokom nedelje odradim jedan trening za noge i jedan za ledja....
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2015, 01:39:30 posle podne od strane ronaldo9 » Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.095 sekundi sa 18 upita.