TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 03:36:27 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: NO reaktori, privikavanje ?  (Pročitano 6372 puta)
lonewolf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Januar 25, 2016, 01:37:28 posle podne »

Pa vec dve ned pijem asault kupio sma ga zajednicki sa drugarom pa me sada zanima da li smem da uzmem neki drugi reaktor (jos 5 dana da odradim u ovoj trecoj ned pred pauzu od 2-3 ned od reaktora, kupio bih hot blod u kesicama posto jedini ima u ponudi odvojeno po dozama) ??
Inace, asault je haos, prvih nedelju dana je bilo ludilo....pogotovo kad je taj fokus u pitanju, a i snaga mi se uz to povecala npr ja radim sa kratkim pauzama (30-45 sec) i recimo benc sam povecao sa 40 na 47,5 s tim sto se brze odmaram izmedju serija pa u narednoj br ponavljanja ne opadne drasticno kao ranije. Radim 10 ponavljanja..
Posle je snaga "ostala" da tako kazem ali je poceo da popusta po pitaju fokusa (ne skroz ali osetno) i dodje do neke razdrazljivosti, smorenosti ali to brzo prodje....
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Januar 25, 2016, 01:04:25 posle podne »

Probaj sa njim pa javi ustiske kako deluje. Ja nisam nesto za NO , previse su mi skupi za ucinak koju imaju na moj trening ( trening snage ) meni je NO vise za bb.
Sačuvana
lonewolf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Januar 25, 2016, 12:34:12 posle podne »

Kreatin mi je dao vise snage kad je teretana u pitanju, a beta alanin mozda malo kod sprinteva mada njegov ucinak i nisam bas posebno osetio iako sam pio jedno vreme samo njega. Snaga mi je cilj definitivno ali u asaultu nema kofeina ako sa  dobro video....neka druga psiho-supstanca je u pitanju...i to dosta jaca :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Januar 25, 2016, 12:28:11 posle podne »

Pa te pauze koje si opisao da se prave kod koriscenja No su upravo zbog psihostimulansa. Kako god okrenes ako ti je snaga cilj onda ti je kofein znacajan suplement :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Januar 25, 2016, 12:24:06 posle podne »

I koji od tih suplemeta ti je zasebno dao najbolje rezultate po pitanju snage ?
Sačuvana
lonewolf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Januar 25, 2016, 12:01:00 posle podne »

Pa pijem kreatin skoro 5 ned u kontiunitetu pre koriscenja NO. Sad kreatin pijem 3-4 sata nakon NO koji pijem 30 min pred trening. Uglavnom, posle prvog treninga kad sam upotrebio NO sam osetio vecu napumpanost misica nego inace, izrazenije vene.....
Nema iskustva sa NO ali sma procitao gomile tesktova, iskustva drugih i zakljucio da je najbolje kad se koristi kratko i sa pauzama (do 2-3 ned koriscenja pa pauza neka od najmanje 2-3 ned da bi ponovno uzimanje NO-a dalo max efekat). Ako gresim neka me ispravi neko.

@Miletic
Koristio sam ranije beta alanin....to i kreatin najcesce. Kofein u jednom kratkom periodu nista posebno.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Januar 25, 2016, 11:54:58 pre podne »

Da li si koristio nekad ostale sastojke NO-a kao posebne suplemente ?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #22 poslato: Januar 25, 2016, 11:53:10 pre podne »

@ lonewolf

Dobro sto si pomenuo termin "psihoaktivni sastojak"..da kazemo koju rec i na tu temu...

Uopsteno...

"PSIHOAKTIVNE SUPSTANCE ( PAS) su supstance koje svojim delovanjem na nervni sistem izazivaju promene u raspoloženju, ponašanju ili mišljenju. MeĂ°u ovim supstancama su nikotin, alkohol, razni lekovi, ali i supstance koje su zabranjene zakonom, a koje nazivamo nezakonitim drogama. "

Da, da...tu je i nas dragi kofein u grupi stimulanasa( uz nikotin, kokain, amfetamine i derivate amfetamina...)...a bogme tu je i pojam psihicke i fizicke zavisnosti...

Ajmo malo i o definicijama...

"DROGA - Svaka supstanca koja unesena u organizam može da modifikuje jednu ili više funkcija
- Prirodno ili sintetičko sredstvo koje deluje na nervni sistem i dovodi do psiholoških promena. Dugotrajnim uzimanjem izazivaju bolesti zavisnosti. Neka sredstva su u slobodnoj prodaji, poput alkohola , duvana i pojedinih lekova.
"

"PSIHICKA ZAVISNOST (HABITUACIJA) - Razvija se kod upotrebe svih vrsta droga. Droga postaje sastavni deo mehanizma emocionalne i socijalne adaptacije. Kod sindroma psihičke zavisnosti postoji opsesivna sklonost ka uzimanju droga."...ono cuveno, "bez dobre suplement-stimulacije nema ni dobrog treninga"...kofein i ekipa  ;)

"FIZICKA ZAVISNOST (ADIKCIJA) - Ne razvija se kod zloupotrebe svih droga, to je specijalni stadijum adaptacije na drogu kad ona postaje sastavni deo metabolizma ćelija i podrazumeva i psihološku zavisnost. "...hm, opet kofein...

A tu je i..."APSTINENCIJALNI SINDROM - Mnostvo psihičkih i fizičkih promena koje nastaju kao znak prestanka dejstva droge kod adikta( zavisnika). "...naravno da su ispoljavanja blaza kod nas kofeinomana...probajte da se skinete sa kofeina...hm, "bolno"...

"TOLERANCIJA – popustljivost, trpeljivost "...to se desava dugotrajnim uzimanjem kofeina...

Kofein, kao droga?  ;) Legalna  :D

Sve u svemu, "pametno uzimajte" NO-reaktore...sto ste duze "osetljivi" na pozitivne efekte ovih kompleksnih suplemenata, eto i boljeg ucinka...ali bez nerealnih ocekivanja...i krajnosti...i pojave zavisnosti...pre svega psihicke...

Oprezno pri doziranju...uvek krenite sa pola merice prvih nekoliko dana bi utvridili "toleranciju" na efekte...izvucite maximum iz koriscenja NO-reaktora...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Januar 25, 2016, 11:40:13 pre podne »

Imaju, ali svakom od tih ostalih "sastojaka" treba kontinuitet i duzi vremenski period da bi osetio njihovo delovanje (po pitanju snage) a kofein je taj cije efekte osetis vec posle prve merice.
Sačuvana
lonewolf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Januar 25, 2016, 11:22:58 pre podne »

Pa valjda i kreatin, beta alanin i slicni nepsihoaktivni sastojci imaju uticaja ?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Januar 25, 2016, 11:15:10 pre podne »

Pa stvar je u tome da je kofein taj koji ti daje snagu. Ista stvar je i kod psihostimulansa u NO..
Sačuvana
lonewolf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Januar 25, 2016, 11:06:22 pre podne »

Pa vremenom se covek privikne na kofein i slicne stimulanse pa nema vise tog fokusa kao na pocetki ali NO mi se svidja zato sto mi daje snagu i kad se priviknem na neke psihoaktivne sastojke iz njega. Volja uvek dolazi iznutra u tome se slazem i ona mi ne nedostaje cak i kad sam smoren uvek nateram sebe da treniram, izvucem motivaciju iz muzike iz bilo cega. Tako da mi je taj psiholoski kick iz NO-a najmanje bitan u celoj toj prici oko NO reaktora....jedino me eto brinulo da to navikavanje na psihoaktivne supstance ne utice i na efekat koji no ima po pitanju snage.
« Poslednja izmena: Januar 25, 2016, 11:10:54 pre podne od strane lonewolf » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Januar 24, 2016, 08:47:12 posle podne »

dzejkatler
"Šta vam je s tim NO-ima, svi pod nekim stimulansima i govore kako bez njih ne bi mogli itd..te kofein, te NO...
Najveći stimulans treba da bude volja, ebeš ostalo..."

Vidi kofein ti neće dati motivaciju već ce ti pojačati koncentraciju" i pojačati " volju ako može tako da se kaže. Ista stvar je i sa učenjem, neće tebi kofein dati volju i naterati te da učiš, nego već ako imaš volje za učenje on će ti malo pojačati koncentraciju i omogućiti ti da duže i "kvalitetinije" učis. Tako je i sa treningom ako ti nemaš volje možeš da popiješ 1000mg neće ti je dati kofein.
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Januar 24, 2016, 06:53:43 posle podne »

Slazem se, mene slabo motivisu NO, moram svojom voljom da bih nesto radio, mozda bi me kofein jace motivisao ali NO mi je cisto tu zbog konekcije neke i osecaja vlakana, ali retko koristim, ovih dana sam par, provalio sam da mi najvise treba kod nogu
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #15 poslato: Januar 24, 2016, 05:45:45 posle podne »

Slažem se sa Katlerom, motivacija i volja..."volja za moć" su osnove svega...

Naravno da su NO-reaktori moćni i sa aspekta "fokusa", stimulativnog učinka, ali nekada problem može biiti i nastanak zavisnosti od upotrebe istih...

Znate onu čuvenu..."nemam volje da vežbam, ako ne uzmem nešto"...to nešto, moralo bi da uvek dolazi iznutra - VOLJA!  ;)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.429 sekundi sa 17 upita.