TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399864 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 07:39:24 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Od nule  (Pročitano 10786 puta)
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #54 poslato: April 27, 2016, 09:55:00 posle podne »

Radio sam malo neke sitne popravke oko zuba, pa sam možda nekih nedelju dana jeo malo mekšu hranu. Uglavnom, vidim na sebi promene, na slikama sam dosta mršaviji nego uživo. Za ovih mesec i po, dva, koliko se trudim oko ishrane i treninga, sa nekim sitnim pauzicama zbog gore navedenog razloga sam dodao minimum 5kg. Idemo dalje. Naravno i ono što sam dodao je čist mišić, pa promene na telu i nisu previše vidljive, bitno je da se osećam mnogo bolje i snažnije!

U pocetku sve ide brze sto ne znaci da ce i dalje tako da ide. Sada je telo sokirano tegovima itd, ali kasnije kad se navikne postane teze stvarno i zato se edukuj. Citaj o ishrani, treningu, suplementima.

Kako vezbas..?? :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17425


« Odgovor #53 poslato: April 26, 2016, 02:21:13 posle podne »

Ima ovde posla, moraces dobro da pojacas ishranu i da ozbiljno treniras. Sto se tice onog oko grudnih misica ovde samo fali mase kao sto sam i rekao :)
Sačuvana
nidzamotocross
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 20

« Odgovor #52 poslato: April 26, 2016, 02:13:36 posle podne »

Radio sam malo neke sitne popravke oko zuba, pa sam možda nekih nedelju dana jeo malo mekšu hranu. Uglavnom, vidim na sebi promene, na slikama sam dosta mršaviji nego uživo. Za ovih mesec i po, dva, koliko se trudim oko ishrane i treninga, sa nekim sitnim pauzicama zbog gore navedenog razloga sam dodao minimum 5kg. Idemo dalje. Naravno i ono što sam dodao je čist mišić, pa promene na telu i nisu previše vidljive, bitno je da se osećam mnogo bolje i snažnije!
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #51 poslato: April 26, 2016, 01:49:51 posle podne »

Ma kakvo "skidanje", ajmo da nabacimo malo vise mesa na kostima...  ;)

To malo "nejasnoca u reljefu" trbusnjaka ces korigovati pre svega prociscenim rezimom ishrane...

Manje junk-a, i forma ce biti bolja...



Sačuvana
nidzamotocross
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 20

« Odgovor #50 poslato: April 26, 2016, 10:04:18 pre podne »

Naravno da razumem, samo šta ja ovde da skidam?  ;D

Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #49 poslato: April 23, 2016, 08:08:41 posle podne »

To se nece desiti forsiranjem trbusnjaka. Dacu ti moj primer od per 6 godina, mozda manje, moja prva dijeta.
Moj brat je radio mesecima od 700 do 1000 raznih trbusnjaka za vece, a ja sam krenuo sa dijetom i sta se desilo za mesec dana..??

Nista,on je i dalje radio isti broj, a ja sam imao trbusnjake iako sam radio stotinak tri puta nedeljno. Stvar je prilicno jasna :)
Sačuvana
nidzamotocross
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 20

« Odgovor #48 poslato: April 23, 2016, 07:31:17 posle podne »

Da, to je to, s tim što ja nemam salo, to mi se vidi, ali bih baš da se u jednom delu treninga trbušnjaka fokusiram baš na to i da to bude što izraženije.
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1525

« Odgovor #47 poslato: April 23, 2016, 07:10:35 posle podne »

Verovatno mislis na ''adonis belt'', otkrice se kada skines salo.
Sačuvana
nidzamotocross
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 20

« Odgovor #46 poslato: April 23, 2016, 06:13:56 posle podne »

Uglavnom, polako ulazim u neku rutinu, prekjuče sam prvi put radio mrtvo dizanje prvi put, pa me razbi upala u leĂ°ima.  :'(
Držim se na 4 serije, u ponekim vežbama i po 5, pošto treniram sa drugom, pauze su mi taman toliko koliko on koristi za vežbanje, a i zanimljivije je i lakše vežbati u društvu.

Imam par pitanja za trbušnjake. Kada i uz koju partiju ih vi ubacujete? Da li radite klasično ili ''u krug''? I na kraju, pošto mi je to nekako baš ono vrh, koje vežbe su najpogodnije za ''V'' izgled donjih trbušnjaka?
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #45 poslato: April 23, 2016, 10:00:51 pre podne »

Ako sam dobro razumeo ti dodjes i odma krenes sa radnim serijama, bez serija zagrevanja..??

Nije bas ni poenta raditi sve serije sa istom kilazom.

Pauze su ti PREVELIKE. Izmedju serija neka budu 30-40 sekundi, a izmedju vezbi 2 min maks.\

Pripazi se kada su komplikovanije vezbe za izvodjenje u pitanju kad vec nema nekog strucnog da ti pokaze.

Uh meni je 30 premalo. Bio bi drasticno manje efikasan sa toliko malom pauzom.

Treba probati pa videti kako kome odgovara. Meni licno su vecinske pauze 60-90s, a jako retko 2min za cucanj i to na nagovor forumasa, i tu sam bio na <90.

Takodje sto se ponavljanja tice najvise mi prija 6-10, preko toga uglavnom radim samo u zavrsnim vezbama, izolacijama. Mislim da je najbolje to kombinovati, pumpu praviti na izolacijama i sa manjim pauzama, a benc i slicne osnovne vezbe raditi sa manje ponavljanja i duzim pauzama.

Kao sto rekoh treba da proba pa vidi sta ga ''bolje radi''. Svi smo razliciti, a ima uticaja i odnos udela misicnih vlakana brzog i sporog trzaja. Tako da nekima i fizioloski odgovara drugaciji opseg ponavljanja. Ja jako retko idem preko 10-12, mozda samo neka poslednja serija neke grupe sa sajlama.

Sve se radi na osecaj plus neko predznanje.

Uk treba menjati i izbegavati "to tako mora" . Nista ne mora, kad se izadje iz tog dela onda ti se otvaraju nova polja. Nekad moraju inda se probaju novi treninzi. Obicno su tada pumpe nenormalne.
 
Izvodljivo je i sa 12 i sa 8 ponavljanja uraditi odlican trening, samo treba ostale parametre na istom uklopiti i sve bide na nivou :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #44 poslato: April 22, 2016, 08:53:36 posle podne »


Slaviša, jedem integralni hleb od crnog brašna, kojeg kupujem u pekari gde radi moj drug, pa sam upoznat sa kvalitetom brašna od kojeg prave hleb. Belo brašno ne koristim ni u kom obliku, još kada si me na početku teme uputio u to.  :)

Imam dosta na meniju ribu nedeljno, a često u salatu mešam i tunjevinu, ponekad ubacim i sardine u maslinovom ulju uz obrok, pa mi možda nisu preko potrebne dodatne obega 3 kiseline?

Dobro ako si siguran u kvalitet pomenutog hleba...jer naši dovitljivi trgovci, tj. pekari, oboje "beli hleb" kakaoom i eto crnog hleba...  ;D

Tuna u salamuri? Skuša? Losos? Haringa? Pastrmka? Sardela?

Nemoj svakodnevno konzervirane varijante ribe...

Malo zanimljivosti za čitanje na temu ribe i kvaliteta iste, pa i sadržaja omega-3... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/problemi-sa-ribom-od-ive-do-uzgoja.html

Bolje dodaj provereno extra vigin maslinovo ulje uz salate od svežeg (vlaknastog)povrća...ne bih baš verovao kvalitetu maslinovog ulja u konzervama ribe...

Omega-3 masne, suplementi su ti itetkako potrebni...Ranije su najbolji izvori omega-3 masnih kiselina bili riba, meso, jaja – sve su to bili prirodni i tradicionalni izvori omega-3 masnih kiselina, dok su životinje pasle i živele u prirodi. I onda se sve promenilo...danas su, na žalost,nasigurniji izvor omega-3 postale jedino kapsule ribljeg ulja, standardizovane na sadržaj DHA i EPA...jer je sav taj način uzgoja životinja osiromašio iste sadržajem omega-3, tako da suplementacija postaje neminovnost!

Evo i detaljnijih pojašnjenja...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/najstariji-suplement-na-svetu-ulje-nad-uljima-riblje-ulje.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/trio-omega-omega-3-6-9-odnosi-u-ishrani-i-suplementima.html
« Poslednja izmena: April 22, 2016, 09:38:13 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1525

« Odgovor #43 poslato: April 22, 2016, 07:54:51 posle podne »

Ako sam dobro razumeo ti dodjes i odma krenes sa radnim serijama, bez serija zagrevanja..??

Nije bas ni poenta raditi sve serije sa istom kilazom.

Pauze su ti PREVELIKE. Izmedju serija neka budu 30-40 sekundi, a izmedju vezbi 2 min maks.\

Pripazi se kada su komplikovanije vezbe za izvodjenje u pitanju kad vec nema nekog strucnog da ti pokaze.

Uh meni je 30 premalo. Bio bi drasticno manje efikasan sa toliko malom pauzom.

Treba probati pa videti kako kome odgovara. Meni licno su vecinske pauze 60-90s, a jako retko 2min za cucanj i to na nagovor forumasa, i tu sam bio na <90.

Takodje sto se ponavljanja tice najvise mi prija 6-10, preko toga uglavnom radim samo u zavrsnim vezbama, izolacijama. Mislim da je najbolje to kombinovati, pumpu praviti na izolacijama i sa manjim pauzama, a benc i slicne osnovne vezbe raditi sa manje ponavljanja i duzim pauzama.

Kao sto rekoh treba da proba pa vidi sta ga ''bolje radi''. Svi smo razliciti, a ima uticaja i odnos udela misicnih vlakana brzog i sporog trzaja. Tako da nekima i fizioloski odgovara drugaciji opseg ponavljanja. Ja jako retko idem preko 10-12, mozda samo neka poslednja serija neke grupe sa sajlama.
« Poslednja izmena: April 22, 2016, 07:56:36 posle podne od strane R1 » Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #42 poslato: April 22, 2016, 02:37:01 posle podne »

Veca ukupna masa na grudima daje bolji vizuelni izgled naravno, a i uski benc pres koji je za grudi, a ne za tricepse moze da pomogne.

Kada su zakljucavanja u pitanju trudis se da ih izbegavas jer tako stradaju laktovi, kolena itd. Hrskavice se pohabaju, a zelimo ipak da vezbamo godinama :)
Sačuvana
nidzamotocross
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 20

« Odgovor #41 poslato: April 22, 2016, 02:35:51 posle podne »

Dušane, postaviću sliku bez majice čim stignem.

Slaviša, jedem integralni hleb od crnog brašna, kojeg kupujem u pekari gde radi moj drug, pa sam upoznat sa kvalitetom brašna od kojeg prave hleb. Belo brašno ne koristim ni u kom obliku, još kada si me na početku teme uputio u to.  :)

Imam dosta na meniju ribu nedeljno, a često u salatu mešam i tunjevinu, ponekad ubacim i sardine u maslinovom ulju uz obrok, pa mi možda nisu preko potrebne dodatne obega 3 kiseline?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #40 poslato: April 22, 2016, 12:40:23 posle podne »

Da trebalo bi jesti vise i kolicinski i kvalitetno...ali izbegavaj prejedanje, vec kao sto i sam znas u vise manje obilnih obroka unesi to sto ti treba...

Pojacaj dorucak - gledajuci prethodni post vidim da u prvom obroku izvora proteina skoro i da nema...ubaci jaja, npr.

Krace smernice oko odabira si vec dobio u prethdno podeljenim clancima o ishrani...

Moja preporuka izmena / dorucak - ovesene + jaja( npr 5 belanaca+ 2 cela jaja)

Obrok dva - tu mozes meso/ribu uz kuvan pirinac/krompir + salata od povrca( vlanasto povrce + maslinovo ulje, kao dresing mozes i malo jabukovog sirca)

Obrok 3 je ok...samo pitanje oko hleba je da li u pitanju belo brasno? Sam peces hleb od brasna u ciji si kvalitet siguran?

Obrok 4 npr. 250 prezident mladog sira + saka oraha...

Ubaci i suplemente omega-3...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.048 sekundi sa 13 upita.