TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399865 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 03:04:07 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Molim za pomoc u vezi sa ishranom  (Pročitano 5484 puta)
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jul 11, 2016, 06:52:07 posle podne »

Trebalo bi da se menja. Da li imas nekog ko moze da ti pomogne u teretani..??

Ili da ti jednostavno pisemo ovde imena vezbi, kako god..
Sačuvana
mone-mone
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jul 11, 2016, 06:42:48 posle podne »

Nemam, radim svaki put sve  one navedene dole :-[
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jul 11, 2016, 06:26:21 posle podne »

Lan i kiselo mleko mahom jeduu ljudi koji imaju preobleme sa probavom. Ja bi izbegavao sve kombinacije na dijeti sa kiselim mlekom iskreno, imas srecnija resenja kada su mlecni proizvodi u pitanju a to je ella sir :)

Sto se vezbi tice meni je ovo pre lajt, ne vidim kako ces ovim napraviti neki ozbiljniji pomak. Trebalo bi da se pojacaju treninzi u teretani.

Kakav je nedeljni split..??
Sačuvana
mone-mone
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jul 11, 2016, 06:13:41 posle podne »

Aha pa da, do skoro sam ja za dorucak jela ovsene mekinje i laneno seme sa jogurtom, ali ovde citam svi spominju pahuljice, sad ne znam da li to da ubacim kao varijantu za dorucak. Takodje, da li je ok jesti kiselo mleko i lan?

https://www.youtube.com/watch?v=8A6Uai5sQVw i https://www.youtube.com/watch?v=C8X96ItgyOg te vezbe nastavljam jedne za drugim, pa istezanje.
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jul 11, 2016, 05:59:17 posle podne »

Ne moraju bademi i maslinovo, tj zdrave masti striktno samo za veceru, ali je najbitnije da ne budu u obroku koji sledi nakon treninga :)

Od zdravih masti jos ubaci zumanca, kokos, lesnike, lan, laneno ulje, omegu 3 itd.

A sto se tice vezbi, paaaaa niko nije napravio neki poseban rezultat sa tim vezbama u kucnoj varijanti, opet sa druge strane ti ih kombinujes sa teretaNOM PA MOZE DA BUDE KOREKTNO, MADA BI JA VOLEO DA VIDIM TE KLIPOVE AKO JE MOGUCE PA DA DAMO ADEKVATAN SAVET :)
Sačuvana
mone-mone
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 11, 2016, 05:40:37 posle podne »

Zdravo Cicaa,

Hvala na brzom odgovoru. Pa jedem po 150 grama mesa, sirovo mereno. Sve barim ili pecem, nema ulja. Dodam origano ili susam u piletinu, da mi bude ukusnije. Znaci bademe ili maslinovo ulje za veceru? Da li sam dobro shvatila?

Trenig mi se sastoji od osnovnih vezbi, tri serije po 12 ponavljanja. Cucnjevi, iskorak, mrtvo dizanje, potisak iznad glave, i let masina iza i ispred glave :D A kod kuce uzmem neke vezbe sa yt i 40 min kardia niskoz inteziteta jednom nedeljno, to sam jos pre koju nedelju radila, ne znam ni da li ima efekta.
Sačuvana
Cicaa
Gost
« Odgovor #2 poslato: Jul 11, 2016, 04:47:48 posle podne »

Najbolje ti je da zdrave masti ubacis uz veceru :)
Za proteine lako, pogledas na netu nutritivne vrednosti.. Konkretno za piletinu npr na 100 g:
-Kalorija: 116 kcal
-Proteina: 21 g
-UH: 0 g
-Masti: 3 g
(Izvor http://keepitfit.net/ , ja tu skoro sve nadjem)
E sad ako przis na nekom ulju, masti itd, moras i to da racunas.
Napisi detaljnije sta jedes (koliko grama) pa ce ti momci dati savet da li je dovoljno kolicinski, nadam se da sam i ja malo pomogla :D
I mozes i da napises kako ti izgleda trening.
Sačuvana
mone-mone
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jul 11, 2016, 04:36:47 posle podne »

Pozdrav svima,

odavno pratim ovaj forum i resih da potrazim pomoc. Imam 64kg, 167cm visoka i 32 godine i zelim da skinem salo, naravno uz povecanje misicne mase. Nemam zdravstvenih problema, ekg, kks, biohemija uokviru referentih vrednosti. (Mozda eto nizi pritisak, ali do sada od lekara niko nije rekao da je to problem, niti mi stvara problem) Teretana tri puta nedeljno, od prosle nedelje. Naime, manje vise mi je jasan princip zdrave ishrane, ali imam nedoumica. Moja ishrana trenutno se zasniva ujutru 3 belanca i jedno zumance sa hlebom koji ja pravim od jecmenog i razanog brasna.
Rucak belo meso, junetina ili riba sa svezom salatom
Vecera, tunjevina ili belo meso sa salatom
Ponekad po koje voce izmedju obroka. Trudim sa da to bude bobicasto voce ili jabuka.

Verovatno je ovo mrsavo, fale mi zdrave masti rekla bih dok sam iscitavala silne teme. Kada i kako njih da ubacim? Da li je u redu da uzmem par badema, lesnika ili oraha izmedju obroka? Da li je ok da salatu zacinim maslinovim uljem? (sada je jedem samo sa limunom )
Takodje me brine da li ok ovo kolicnski sve? Kako da izracunam koliko proteina da uzmem dnevno, tj. kako da izracunam konkretno npr. piletini.

Imam ja puno pitanja, ali za pocetak bih volela da mi neko odgovori na ova.

Unapred zahvalna

Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 17 upita.