TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 05, 2025, 12:48:32 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: PRETRENIRANOST  (Pročitano 4146 puta)
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #13 poslato: Oktobar 13, 2007, 07:45:46 posle podne »

auuu druze pa ja sam samo u ovoj nedelji odradio 9 treninga (teretana 5, 4 van teretane), jasno je meni u potpunosti
koliko i kako bi trebalo ali jbg.
ne mogu da se odreknem nekih stvari u sportu i to je to,volim borilacke sportove i tenis isto kao i teretanu pa s'obzirom da sve uklapam nedeljno u 9-10 treninga nemoguce je da dobijem na masi, i ovo sad sto imam je dobro u odnosu na br. treninga....
Sačuvana
''NE MORAS BITI NAJBOLJI, BUDI NAJBOLJI STO MOZES"
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #12 poslato: Oktobar 11, 2007, 11:58:56 posle podne »

Pa i ne treba vise od jednom dnevno,max pet dana u nedelji.
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #11 poslato: Oktobar 11, 2007, 11:58:15 posle podne »

to mi je u potpunosti jasno, sada se relativno kontrolism ali mi ni fax nece dozvoljavati vise od jednog treninga dnevno  >:( >:(
moj problem je bio sto sam spajao jak trening u teretani sa jakim udarackim treningom i tu sam se iscrpljivao do maximuma,
sada vise ni u ludilu ne radim tako i opet sam u odlicnoj formi ali sa mnogo vise snage. ;D
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #10 poslato: Oktobar 09, 2007, 01:56:28 pre podne »

ja sam imao problem pretreniranosti usled nekontrolisanih jakih i dugih treninga a kao simptome sam osetio gubitak kilaze,misicne mase,blage podocnjake i postepen pad forme.
napominjem da se sve ovo desilo usled opterecenosti da treniram sto jace i vise i to bez bilo kakvih suplemenata sto je naravno dovelo do kontra efekta.
trenutno i dalje treniram toliko cesto ali ipak pod nekom kontrolom i uz 6 obroka dnevno mada i dalje bez suplemenata.
kada je trening u pitanju,razmisljajte glavom i onako kako telo kaze,a ne srce i napaljenost.

Neces lepo napredovati sve dok ne sredis trening.
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #9 poslato: Oktobar 09, 2007, 01:35:42 pre podne »

ja sam imao problem pretreniranosti usled nekontrolisanih jakih i dugih treninga a kao simptome sam osetio gubitak kilaze,misicne mase,blage podocnjake i postepen pad forme.
napominjem da se sve ovo desilo usled opterecenosti da treniram sto jace i vise i to bez bilo kakvih suplemenata sto je naravno dovelo do kontra efekta.
trenutno i dalje treniram toliko cesto ali ipak pod nekom kontrolom i uz 6 obroka dnevno mada i dalje bez suplemenata.
kada je trening u pitanju,razmisljajte glavom i onako kako telo kaze,a ne srce i napaljenost.
Sačuvana
Rocky13
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 28, 2006, 09:00:31 posle podne »

pretreniranost nije toliko vazna,da kada se forsiras kod misica dolazi do umora,ali po meni redovnim unosom hrane,proteina i redovnim odmorom to prolazi! ;D a i da bi napredovao moras da se forsiras!!!
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Decembar 28, 2006, 04:55:28 posle podne »

Sorry.. mislila sam neeljno a ne dnevno..

Neispivanost ima efekte pijanstva.. nekoordinisanost, dezorijentaciju, smanjenu koncetraciju... dakle ni u kom slučaju niste za teretanu ako malo spavate
Sačuvana
Mali stefa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Decembar 27, 2006, 08:02:16 posle podne »

ja jedino zbog nespavanja sam umoran, kad spavate 2-3 sata dnevno tada ne preporucujem nikome da ide u teretanu
Sačuvana
P-Rex
Napredni član
Van mreže Van mreže

Aj, aj, doði ako smeš!

« Odgovor #5 poslato: Decembar 26, 2006, 04:38:28 posle podne »

Da ne bi došlo do pretreniranosti treba da vežbaš do 5 puta dnevno (bez obzira koje se godište) a da izmeðu treninga odmaraš i da se DOBRO ISPAVAŠ I NAJEDEŠ
pazi da neki novajlija ovo ne vidi i primeni  :D :P
;D
Sačuvana
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

There ain't nothing to it but to do it.

Tvoj život je možda nečiji san
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 26, 2006, 04:37:05 posle podne »

Ima tema na Novo i zanimljivo o tome..

Uglavnom simptomi su slabost i malaksalost onda kad bi trebalo da si najodmorniji (ujutru posle dobrog zna).. zatim stagniranje na mišićnoj masi... čak i gubitak apetita.

Da ne bi došlo do pretreniranosti treba da vežbaš do 5 puta dnevno (bez obzira koje se godište) a da izmeðu treninga odmaraš i da se DOBRO ISPAVAŠ I NAJEDEŠ. Pretreniranost nastaje obično kada se trenira dva puta dnevno ili kad pored svakodnevnog treninga imaš i druge obaveze koje ni daju dovoljno vremena da se oporaviš.

Jako je važno šta jedeš i piješ posle treninga.. obavezno sotasta izotonočne tečnosti i vode i naravno proteina i GLUTAMINA, BCAA. Aminokiseline će sprečiti da ti mišićna masa opada a glutamin će ubrazti oporavak mišića.

Sačuvana
P-Rex
Napredni član
Van mreže Van mreže

Aj, aj, doði ako smeš!

« Odgovor #3 poslato: Decembar 22, 2006, 03:02:14 posle podne »

Podrav i dobro dosao.
Pa ne znam ni sam da li je bilo pretreniranosti ;D
Uglavnom pretreniranost moze doci usled lose ishrane, manjak odmora i preobimnog treninga.
Pretreniranost deluje stresno na organizam.
Ukoliko si mladji (pubertet) mislim da nema tolike bojazni od pretreniranja jer se telo dosta lako regenerise uz naravno dobru ishranu mada ako si stariji moraces malo da pripazis na to.
Ako si pretreniran onda postajes malo nervozan i teze uspevas da zaspis mada siuveku pospanom stanju. Meni se dosta puta desavalo teze da zaspim to nije bilo usled pretreniranosti.
Ukoliko imas zastoj na misicnoj masi i snazi probaj da povecas unos kalorija (naravno dobrih) i da probas promeniti svoju rutinu u vezbanju kako bi malo "sokirao" telo.
pozdrav
Sačuvana
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

There ain't nothing to it but to do it.

Tvoj život je možda nečiji san
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #2 poslato: Decembar 22, 2006, 02:58:17 posle podne »

ja jesam...lek ti je...sto je i logicno ODMOR...
ako si malaksao i osecas se slabo onda bolje odmori par dana...moj savet
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
BENDŽO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 22, 2006, 02:53:42 posle podne »

Pozdrav svima!
Nisam siguran da l` je ova tema vec bila al` nema veze.
Interesuje me da li ste u dosadasnjem vezbackom (naglasak na V) stazu bili pretrenirani i kako se to manifestovalo?
Kako prepoznati pretreniranost i sta ciniti da ne dodje do istog?
Da li vam se desavalo da gubite na snazi i misicnoj masi (ili imate zastoj)?
Sta ciniti?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.034 sekundi sa 12 upita.