TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 354445 Teme od strane 24510 Članovi Poslednji član: Pariz

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 16, 2019, 03:47:07 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |  (Urednici: Ognjen Pedja Tutorov, Slavisa Stojic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Rezultati analize krvi  (Pročitano 302 puta)
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8350


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #6 poslato: Jun 27, 2018, 11:13:27 posle podne »

Svakako da bi trebalo odraditi UZ abdomena i povećati unos vode bar 2,5-4 l vode dnevno...a da ne pričamo i letu, kada i znojenjem gubimo dosta tečnosti...suplementacija kreatinom MORA da bude ispraćena adekvatnom hidriranošću!
Sačuvana
vladal
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 7

« Odgovor #5 poslato: Jun 27, 2018, 09:21:13 pre podne »

Po obrocima sad trenutno ovako:
1. pirinac, kakao. jaja, posni sir
2. pirinac, meso, paradajz, kupus, bundeva, sargarepa
3. meso, kikiriki, tikvice, bundeva, sargarepa
4. posle treninga PWM, whey, bcaa, dex
5. pirinac, krastavac, kupus, meso
6. ella sir, lesnici/orasi

da li bi mi predlozili da uradim ulrzvuk abdomena?
vode dnevno nemam predstavu koliko popijem, mozda oko 1.5 - 2l kada ne treninram. u danima kada treniram vrv oko 3l
Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8350


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #4 poslato: Jun 22, 2018, 04:13:10 pre podne »

Ok ja sam mislio da taj "meni" bude po obrocima...

A unos vode? Koliko vode( čiste) popiješ u toku dana?

U globalu smatram da nema razloga za previše zabrinutosti...
Sačuvana
vladal
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 7

« Odgovor #3 poslato: Jun 21, 2018, 12:22:26 posle podne »

Varicelu sam imao pre nekih mesec i po, dva.
Dto se tice ishrane, hranim se "cisto". Izvor proteina su mi jaja, whey, blend p, pilece belo, svinjki file, svinjska i govedja dzigerica, konjetina, ponekad pastrmka, oslic, skusa ili jagnjetina. Povrce sto raynovrsnije, uglavnom seozonsko i uvek bundeva ,sargarepa, kupus. Skrobasti hidrat je iz pirinca i masti, pored ovog mesa, jaja i ribe maslinovo i kikiriki/orah/lesnik. Mesne preradjevine ne konzumiram, od ind. p  step sok i zasladjivac.
UZ abdomena nisam nikad radio, alkohol ne i lekove takodje.

Radio sam analize pre nekih 8 meseci, tada mi je bila malo poovisena urea... oko 8...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8350


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2 poslato: Jun 20, 2018, 09:37:07 posle podne »

Koje virusno oboljenje?

Koliko vode( čiste vode) popiješ u toku dana? Tj. da li dovoljno dobro hidriran?

Kako se hraniš? Ind. prerađene namirnice? Rađen skorije UZ abdomena? Konzumacija alkohola? Neki lekovi?

S obzirom na suplemenataciju kreatinom, povišena vrednost kreatinina nije zabrinjavajuća...

Nalaz proteina u urinu može posledica i intenzivne fizičke aktivnosti, "groznice", stresnih stanja, može biti i orostatska, kod dužeg stajanja, upotreba nekih lekova...svakako da bi nalaz trebalo ponoviti...

Kakva je situacija bila kod prethodnih nalaza?



Sačuvana
vladal
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 7

« Odgovor #1 poslato: Jun 20, 2018, 01:51:06 posle podne »

Pozdrav,.
Radio sam analizu krvi  pre par dana, neki od markera rada jetre i bubrega su visoki.
Naime :
Urea je 9.7 (ref vrednost 2.8-7.2)
Kreatinin 120 (ref vrednost 45-104)
Bilirubin direktan 3.5 (ref vrednost 0-3.4)
AST 60 (ref vrednost 0-35)
ALT 72 (ref vrednost 0-45)
proteini u urinu 1 (ref vrednost  0)
Od suplementacije trenutno konzumiram kreatin, BCAA, whey, beta alanin, citrulin malat, multi v i OMG3.
Unos proteina je oko 170g (2.2g po kg telesne tezine)
Skoro sam imao neko virusno oboljenje sto bi moglo da bude ralozg za povisene jetrene enzime, ali ovi markeri rada bubrega me brinu.
Molio bih doktora sa foruma za tumacenje rezultata. Hvala nejlepse.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 18 upita.