TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405438 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 07, 2025, 04:33:04 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitanja za plan treninga, suplementi i još po nešto  (Pročitano 3947 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #12 poslato: Mart 30, 2008, 08:38:09 posle podne »

izvini, na drugom mestu sam postavljala link za lipo-6.

sorry, upravu si za   http://www.pansport.co.yu/new/catalog/index.php?id=dy417

tecni l-karnitin
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Mart 30, 2008, 02:49:59 posle podne »

ne, L- carnitine je jako dobar i za opste zdravlje,  pogotvo za srce, cak se koristi i u terapijske svrhe, mozes vice procitati na

http://www.pansport.co.yu/new/catalog/index.php?id=NX001  (Dymatize tecni L-carnitine)

iskustva kupaca su razlicita, neko je jako dobro odreagovao, neko nije uopste... meni je delovao odlicno uz proteinsku dijetu!
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #10 poslato: Mart 29, 2008, 11:15:45 posle podne »

Nema nikakvih stetnih efekata ali imas mnogo jacih suplemenata za skidanje masti (kompleksnijih)
A inace tecne amino su tobre ali brzo se iskoriste, dok ove u tabletama treba im malo duze.Sve u svemu i jedne i druge su dobre u zavisnosti sta ocekujes i zelis.Ja na primer uzimam obe ali u ogromnim kolicinama i daju dobre rezultate.
Sačuvana
MAD-MAX
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Mart 29, 2008, 11:12:12 posle podne »

Mene prvenstveno interesuje ovaj L-karnitin. Jel dobar, da l ima nekih neželjenih efekata?

I koja je razlika izmeðu običnih (tablete) i tečnih aminokiselina?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Mart 28, 2008, 10:15:06 posle podne »

kad smo kod preparata baziraj se na najbitnijim suplementima, a to su najpre vitamini i minerali, zatim PROTEIN, aminokiseline, glutamin i bcaa, sve ostalo dolazi kasnije... i sagorevaci i kreatin...

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #7 poslato: Mart 25, 2008, 12:56:07 posle podne »

Slazem se sa Hansom. Ufff!!! Trening ti je prejak..previse vezbi i serija.Pa ti ima da se razgradis totalno.Mora klopa i suplementacija da ti bude veoma jaka da bi to izdrzao.A sumnjam da je mozes priustiti koliko bi trebalo uz takav trening.
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #6 poslato: Mart 25, 2008, 03:26:17 pre podne »

Ok...da li svatas po kom mehanizmu se desava hipertrofija(rast misica)?
Poenta je napraviti mikro traume,pa onda lepo ruckas proteina i misic se sve vise i vise povecava...radeci 5!! vezbi za biceps mozes samo giga traume da napravis,sto na kraju dovodi do toga da misic sam sebe jede pogotovu ako se ne hranis kako treba...metaforicki receno...znas sta je proces superkompenzacije?

Svaki misic ima odredjen broj delova takozvanih glava...Bi-ceps,tri-ceps...Uzmes po jednu vezbu maksimalno koja pogadja svaku glavu(ne pogadja samo nju,ali vecinom) i tako radis...

1. 3 vezbe za kvadriceps,2 vezbe z azadnju lozu
 3 vezbe za grudi,3 vezbe za ledja,3 za ramena,2-3 za biceps,3 za triceps...

Recimo: Kvadriceps-Cucanj,iskorak i nozna ekstenzija
            Zadnja loza-nozni pregib i mrtva vuca sa krutim nogama

Grudi:Kosi benc press bucicama
        Propadanja
        razvlacenje na kontrakosoj klupi
Ledja:Siroki zgibovi ili vucenje na lat masini,dvorucno veslanje u pretklonu i hiperextenzija

ramena:Potisak bucicama,lateralno dizanje za srednje rame,lateralno dizanje u pretklonu(zadnje rame)

Triceps:lezeci potisak sa cela
          vucenje kanapa na gornjem koturu
          triceps extenzija bucicom iza glave

Biceps:Stojeci pregib dvorucnim tegom
         Pregib bucicama u kosoj klupi
         hamer pregib bucicama

Stomak:trbusne kontrakcije
           dizanje nogu

Listovi: stojece i sedece podizanje na prste

eto ja sam nesto dokon veceras pa sam raspolozen da odgovaram,ali veruj mi da ljudi sad ignorisu ovakve teme jer ih ima milion...zato ne budi dokon vec iscitaj

Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
MAD-MAX
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 25, 2008, 03:15:07 pre podne »

Kako samo 2-3!? Koje onda da izbacim?

Inače po sličnom programu sam trenirao i pre s tim što sam radio po 2 grupe mišića dnevno.

A šta tačno podrazumevaš pod tim "sagoreti"?
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #4 poslato: Mart 25, 2008, 03:09:21 pre podne »

au covece od tog treninga ces se samo sagoreti, 2-3 vezbe po grupi misica ne treba ti vise.
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #3 poslato: Mart 25, 2008, 03:08:05 pre podne »

Po ovome sto si napisao meni izgleda kao da nisi uopste citao forum,jer bi vec znao odgovor na takva prosta pitanja da si bar pola sata utrosio na potragu...

al ajde,mrzi me da ti objasnjavam sve moraces  sam da potrazis...al evo da ti odgovorim na pitanja kratko i jasno.

1.Od l-karnitina neces nista imati znacajno,kao ni od tecnih amino...procesljaj forum,bez pravilne ishrane nema nista,mozes sve suplemente ovog sveta kupiti ali nista to samo ne deluje...5 obroka dnevno,protein u svakom...blabla moraces da se potrudis i procitas...

2.Imas mali milion tema gde su ista pitanja postavljana,bukvalno svaki dan isto pitanje odnekud..nemoj da te mrzi,potrazi...

problemi sa aminokiselinama...onda nemoj da jedes ni meso ni nista...jel svatas da aminokiseline grade protein?tj da se protein sastoji od aminokiselina??nemoj gledati na aminokiseline kao na nesto posebno,najobicnija stvar...a tecne ti ne bih preporucio...kad sredis ishranu prvo uzmi Whey,vitamine i omega 3, pa bcaa pa onda tek kreatin...Da si iole citao forum svatio bi da izgradnja misica nema previse veze sa koliko tezine radis,vec kako...ako hoces snagu onda kazi da hoces snagu,ako hoces misice moras drukce da vezbas,ako hoces da skines masti opet drukca ishrana itd...nemoze sve odjednom.
Sačuvana
MAD-MAX
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 25, 2008, 03:01:23 pre podne »

Da napomenem da neki nazivi ovih vežbi verovatno nisu baš tačni ali ja ih tako zovem :) Pa ko nešto izgleda čudno objasniću.
1.   Grudi:   

1.   Propadanje   4x
2.   Pravi benč     4x
3.   Kosi benč    4x
4.   Ravno razvlačenje   3x
5.   Koso razvlačenje   3x
6.   Sprava za kontra kosi   3x
7.   Trbušnjaci   4x
8.   Podizanje nogu   4x

2.   Ramena:   

1.   Sprava za ramena   4x
2.   Podizanje bučica pored glave   4x
3.   Lateralno ispred   4x
4.   Lateralno u stranu   4x
5.   Lateralno u pretklonu   4x
6.   Uspravno veslanje   4x
7.   Trbušnjaci   4x
8.   Podizanje nogu   4x

3. Ruke:

1.   Pravi zgibovi   3x
2.   Biceps pregib dvoručno stojeći   3x
3.   Biceps bučicama sedeći   3x
4.   Biceps hamer pregib stojeći   3x
5.   Skotova klupa dvoručno   3x

6.   Usko propadanje   4x
7.   Potisak sa glave   4x
8.   Lat sa pravom šipkom   4x
9.   Lat sa konopcima   4x

4.   Leða:   

1.   Zgibovi iza glave     4x
2.   Lat iza glave   4x
3.   Veslanje   4x
4.   Mrtvo dizanje   4x
5.   Uspravno veslanje   4x
6.   Sprava za leða   4x
7.   Trbušnjaci   4x
8.   Podizanje nogu   4x
9.   Leðni pregib   4x

5.   Noge:   

1.   Čučnjevi   4x
2.   Iskorak   4x
3.   Listovi sedeći   4x
4.   Presa   4x
5.   Trbušnjaci   4x
6.   Podizanje nogu   4x
7.   Leðni pregib   4x

Još nešto, još uvek ne radim zgibove (ni jedne ni druge), niti mrtvo dizanje.
Sačuvana
MAD-MAX
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 25, 2008, 02:53:24 pre podne »

Pročitao sam dosta tema na forumu ne bi li naišao na rešenja nekih dilema koje imam i dosta toga sam naučio što nisam znao ali sam ipak rešio da iznesem svoje, kako da kažem, stanje i postavim pitanja koja imam tako da nemojte mi zameriti ako ste već o nečem sličnom diskutovali. Ipak sam od skora član foruma i nisam baš stigo ceo forum da pročešljam.

Imam 22 godine i idem u teretanu mesec i po dana. Napravio sam pauzu od 3 godine neračunajući mesec dana teretane juna prošle godine. U osnovnoj školi sam trenirao karate, vrlo kratko boks a posle toga 7 godina košarku. Poslednje dve godine srednje škole sam veoma aktivno išao u teretanu i bio sam vrlo zadovoljan rezultatima. Nikada do sada nisam imao problema sa viškom kilograma i masnim naslagama tako da o tome nikada i nisam brinuo. Čitao sam razne knjige do kojih sam mogao da doðem, članke na Internetu, Flex … ali sam uvek samo obraćao pažnju na sticanju mišićne mase.

Od suplemenata sam koristio samo kreatin monohidrat. Popio sam nekoliko desetina tableta nekih aminokiselina koje mi je drug dao nekad u srednjoj školi i, verovatno zbog njih nisam baš siguran, jeo sam abnormalnu količinu hrane i dnevno kenjao po 4-6 puta. Čim sam prestao da ih pijem sve je bilo ok. Nisam puno obraćao pažnju na ishranu, mislim, trudio sam se da unosim što više proteina ali sam jeo dosta i masnu hranu, ugljene hidrate i slatke stvari. Oduvek sam voleo dosta da jedem grickalice tipa čips, smoki itd. I tad i sad volim da kažem da za definiciju koristim cigarete :) To možda i nije bitno ali vidim u postovima da volite da se skroz upoznate s čovekom i njegovim navikama :) Naravno da planiram da ih ostavim ali to je druga priča.

Visok sam 188cm i danas imam 94kg. Ne izgledam debelo, još uvek imam mišiće ali mi je stomak najveći problem i pojas oko njega kao i malčice masnoća na grudima. Nemam neko salo ali mi je stomak onako baš izdujen kad ga opustim. Čuo sam da je to možda zbog toga jer mi se želudac dosta raširio zbog velike količine hrane. Možda je glupost al tako sam čuo. Kako sam ranije bio baš baš aktivan što se sporta tiče uvek sam bio maksimalno izdefinisan iako sam veoma mnogo jeo. Pošto sam se, verovatno zbog faksa, sada skroz usporio a nastavio da jedem dosta ne izgledam više kao nekad. Ponavljam da nisam debeo i imam mišiće ali ipak može i treba mnogo bolje.

A sada slede pitanja. Što se suplemenata tiče nemam mnogo iskustva pa ću prvo o tome. Ovih dana ću kupiti neki kretin monohidrat najviše zbog snage koja mi fali. U srednjoj školi sam na pravom benču radio serije sa 105kg a sada se mučim sa 80kg. Drug koji ide godinama u teretanu i pije sve i svašta mi preporučuje da uzmem L-Karnitin i neke tečne aminokiseline jer, kako on kaže, to skida sve što se “trese” (misli na salo, naravno) a ne utiče negativno na razvoj mišićne mase. Kaže i to da nema neželjenih zdravstvenih efekata. S obzirom na to kakve sam “probleme” imao sa aminokiselinama ranije imam neku averziju prema njima pa bih tražio savet o tome da li je u redu da pijem te dve (ili jednu od njih) stvari i da li zaista nema nikakvih neželjenih efekata. Proteine bi verovatno uzeo malo kasnije.

Moj cilj je inače malo trivijalan odnosno želim da povećam mišićnu masu i skinem neželjene masne naslage kojih, ruku na srce, i nemam baš mnogo. Znam da je to cilj većine koji posećuju teretanu ali moja su pitanja ipak malo konkretnija.

Ovih mesec dana sam išao 3-4 puta nedeljno u teretanu a sada planiram da idem 4-5 puta. Radim po jednu mišićnu partiju dnevno, znači grudi, ramena, leða, ruke, noge. Još jedna stvar: da li mislite da je dobro da radim ovako ili da radim po dve grupe mišića dnevno (kao u srednjoj školi što sam radio) pa da eventualno u jednoj nedelji radim neke grupe i po dva puta. Mislim da je bolje ovo što već radim jer odradim po 5-6 vežbi i eventualno trbušnjake pa mi trening kraće traje. U sledećem postu izložiću i svoj plan vežbi.

Planiram i da nedeljno idem 2-3 puta na trčanje. To još nisam počeo btw.

Izvinjavam se zbog ovako dugačkog posta al sam ipak hteo da izložim svoje celokupno stanje ne bi li dobio preciznije odgovore.

Da izdvojim pitanja:

1.   Da li je ok da pijem taj L-Karnitin i te tečne aminokiseline u kombinaciji sa kreatinom koji mi je reko bih neophodan? I uzeo bih i neki whey protein koga inače nikad nisam pio.
2.   Da li je moj program vežbi dobar?

Imam ja još puno pitanja no, postaviću ih kasnije.

Pozdrav i hvala!
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.046 sekundi sa 12 upita.