TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 354445 Teme od strane 24510 Članovi Poslednji član: Pariz

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 16, 2019, 03:50:41 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |  (Urednici: Ognjen Pedja Tutorov, Slavisa Stojic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povisena Urea, kreatinin i TSH  (Pročitano 94 puta)
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8350


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #8 poslato: Jul 27, 2019, 11:38:24 posle podne »

Pre će "izostanak" hidrata imati "većeg" uticaja na štitnu žlezdu( konverzija T4 u T3, pa i posledično rast TSH)...manje direktno na testosteron ako je unos masti na zadovoljavajućem nivou...ali opet, loše koncpirane dijete svakako da remete hormonski balans u celini...

Čini mi se da je i odnos makrosa previše restriktivan( hidrati 0-10%?!) za low-carb...dok je unos proteina neumeren u svakom slučaju...

A carb load? Tajming istog?

Sve u svemu, najlakše je da ti kažemo digni hidrate ;) ali opet možda bih primenio neku reverse taktiku i hidrate postepeno dizao po principu rotacija...sa proteinima bih išao do 1,5 gr po kg...

Kada je rađen prethodni nalaz? Pre godinu dana? Da li je i tada bilo problematičnih vrednosti? Kakav je tada bio način ishrane?

Slažem se sa kolegom oko pomenute suplementacije...







« Poslednja izmena: Jul 27, 2019, 11:43:30 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Boban Šaranović
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1221


« Odgovor #7 poslato: Jul 27, 2019, 08:28:42 posle podne »

Nije radjeno ali uradicu ako treba, planiram da ponovim analizu za nekih 30 dana pa cu onda i to.
Pa u sustini na manjku sam hidrata tokom cele godine. Nije bas low carb ali ne prelazim 400 ni kad se ne rezem. Naduvavaju me i uopste kvare mi formu, ali ako je zdravlje u pitanju, gledacu da ih pojacam.
U sustini mislio sam da imam izvesne uroloske probleme pa sam radio ove analize. Ali malo sad kad sam iscitao, i ako se ne varam, dobar deo ovih problema moze da se javi zbog prejakog unosa proteina i manjka UH?
Unos masti je otprilike oko 90-100g (maslinovo/bundevino ulje, avokado, omega 3, zumance, ostalo iz orasastih (kikiriki, lesnik, orah).
Odnos makrosa bi bio negde 60/70p:30m:10/0 (ako ne treniram). Ne brojim tacno kalorije vise pratim formu u ogledalu.
Unos proteina i masti mi je manje-vise jednolican, koristim uglavnom iste izvore. Vlakna unosim dosta i tu mi je prilicno raznovrsna ishrana.
Anabolicke steroide nikada nisam koristio ali iskreno razmisljam u poslednje vreme o testosteronskoj terapiji  ali da ne otvaram sada tu temu.
Za pocetak cu smanjiti dnevni unos proteina. Iskreno strah me je od toga i vec godinama, kad god redukujem kalorije, uvek redukujem ili masti ili (uglavnom drasticno) ugljene hidrate, proteinski unos mi je povisen tokom cele godine.
Najverovatnije je okidač to sto si predugo na niskom unosu UH. Usporena stitna posebno zahtijeva veci unos UH da bi se oporavila.

Vitamin b6, cink, magnezijum, jod, Tyrosin i neki kompleks vitamina i minerala pod obavezno. Dosta omega 3 masti 4-6g na dnevnom nivou. Smanjit proteine a povecat hidrate. Tako raditi nekih 6-8 nedjelja pa ponovit analize.

Sto se kreatinina tice bude povecan pri upotreba kreatina i slabog unosa tečnosti.

Ako ti nije problem okaci sliku da vidimo kako sve to izgleda na ispod 10% masti.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
« Poslednja izmena: Jul 27, 2019, 08:56:16 posle podne od strane Boban Šaranović » Sačuvana
KKND
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 21

« Odgovor #6 poslato: Jul 27, 2019, 05:21:50 posle podne »

Nije radjeno ali uradicu ako treba, planiram da ponovim analizu za nekih 30 dana pa cu onda i to.
Pa u sustini na manjku sam hidrata tokom cele godine. Nije bas low carb ali ne prelazim 400 ni kad se ne rezem. Naduvavaju me i uopste kvare mi formu, ali ako je zdravlje u pitanju, gledacu da ih pojacam.
U sustini mislio sam da imam izvesne uroloske probleme pa sam radio ove analize. Ali malo sad kad sam iscitao, i ako se ne varam, dobar deo ovih problema moze da se javi zbog prejakog unosa proteina i manjka UH?
Unos masti je otprilike oko 90-100g (maslinovo/bundevino ulje, avokado, omega 3, zumance, ostalo iz orasastih (kikiriki, lesnik, orah).
Odnos makrosa bi bio negde 60/70p:30m:10/0 (ako ne treniram). Ne brojim tacno kalorije vise pratim formu u ogledalu.
Unos proteina i masti mi je manje-vise jednolican, koristim uglavnom iste izvore. Vlakna unosim dosta i tu mi je prilicno raznovrsna ishrana.
Anabolicke steroide nikada nisam koristio ali iskreno razmisljam u poslednje vreme o testosteronskoj terapiji  ali da ne otvaram sada tu temu.
Za pocetak cu smanjiti dnevni unos proteina. Iskreno strah me je od toga i vec godinama, kad god redukujem kalorije, uvek redukujem ili masti ili (uglavnom drasticno) ugljene hidrate, proteinski unos mi je povisen tokom cele godine.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8350


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #5 poslato: Jul 27, 2019, 04:28:57 posle podne »

Da li su rađeni prolaktin, estradiol...?

Tokom cele godine low-carb? "Opterećenje" visokim unosom proteina se svakako manifestuje kroz povišene vrednosti uree i kreatinina...

A koliki je unos masti na dnevnom nivou? Proporcija makrosa?

Zloupotreba aas?
Sačuvana
KKND
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 21

« Odgovor #4 poslato: Jul 27, 2019, 03:55:53 posle podne »

Pisem preko telefona pa je malo nejasno.
Sačuvana
KKND
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 21

« Odgovor #3 poslato: Jul 27, 2019, 03:53:25 posle podne »

Hvala na interesovanju.
Ovako, unos vode je oko 4l dnevno. Od suplementacije koristim whey, omega 3, vit c konstantno, magnezijum cink i vitamin b royiram. Proteinski unos je oko 3g po kg i znam da je to previse, gledacu da smanjim. Unos je veliki jer sam konstantno na low carbu, eventualno ako radim rotacije (300-200-0 u danima kad ne treniram). U teretani sam 4x pa pravim pauza, kombinujem push&pull i noge. Radim bas jake treninge uglavnom free weight ali se ne osecam lose.
Ishrana mi varira od treninga koji radim: doruckujem jaja whey i jednu vocku, pre treninga jaja/juneci but ovsene i povrce, nakon treninga isti obrok, uzina 40-50g orasastih i kazein/whey pred spavanje posni sir sa maslinovim/bundevinim uljem i whey. U sustini jedem jako puno povrca (zelenog uglavnom) u danima kada ne treniram isto samo izbacim ovas/pirinac.
San je problem, spavam oko 5-6 sati, cesto se budim i ne spavam u toku dana.
Od lekova ne uzimam nista. Okacicu sada analize, ali brine me pored tih povisenih vrednosti nizak testosteron. Jedem sve sto treba da ga povisim (avokado, orasasti, free weight treninzi itd) i ne znam sto je tako nizak...
Bf mi je ispod 10, imam oko 102 kg trenutno
« Poslednja izmena: Jul 27, 2019, 03:57:11 posle podne od strane KKND » Sačuvana
Slavisa Stojic
Moderator
Top poster
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8350


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2 poslato: Jul 27, 2019, 03:01:33 posle podne »

Koliki je unos vode?

Unos proteina ishranom? Preko 2 gr po kg? Hidrati? Masti?

Možeš li sa nama podeliti dnevni meni po obrocima( sastav obroka, odabir namirnica)? Treninzi? Koliko puta nedeljno? Trajanje? Plan treninga po išićnim partijama?

San?

Uzimanje nekih lekova?

Rađeni T3, T4, fT3, fT4?

Suplementacija?



Sačuvana
KKND
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 21

« Odgovor #1 poslato: Jul 27, 2019, 10:48:16 pre podne »

Pozdrav. Radio sam analizu krvi i urina i ove dve stavke su mi oznacene kao povisene.
Urea (BUN)  13   ref. vred 2.1-7.1
Kreatinin 107   ref. vred 62-106
TSH (Serum/ECLIA) 5.68  ref. vred 0.27-4.2

Moze li mala pomoc, najvise me plasi sto mi je urea toliko povisena i malo me stitnjaca plasi. Nemam tegoba, ovo je bio rutinski pregled.
Aktivno vezbam duze od 10 godina, ishrana mi je visokoproteinska, ne koristim anabolike, imam 30 god.
Takodje testosteron mi je prilicno nizak 9.61 dok su ref. vrednost 8.64-29.

 
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 18 upita.