| 
			| 
					
						| drAnita Mrdakovic | 
								|  | « Odgovor #15 poslato: Decembar 30, 2021, 05:55:30 posle podne » |  | 
 
 Baš su zdrave. Treba voditi računa oko soli i masti kad se prže. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 dr Anita Mrdaković |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Miletić Dušan | 
								|  | « Odgovor #14 poslato: Decembar 30, 2021, 12:34:37 posle podne » |  | 
 
 Semenke bundeve su isto super, a dostupne svima. Naučnici su ustanovili da pokazuju odlične rezultate u smanjenju simptoma depresije. Odlične su za smanjenje stresa i anksioznosti. Što je meni jako interesantno u današnje vreme jer je sve više ljudi sa ovim sindromima.
 Zaboravio sam i njih da navedem. S tim sto ih ja jedem slane przene. 🙂  |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| drAnita Mrdakovic | 
								|  | « Odgovor #13 poslato: Decembar 28, 2021, 06:20:51 posle podne » |  | 
 
 Ove semenke su takođe bogate vlaknima i proteinima. Samo 30 grama semenki bundeve ima oko 5 grama proteina, što će vas duže držati sitima. Ipak, trebalo bi da se jedu umereno jer šolja semenki sadrži oko 285 kalorija. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 dr Anita Mrdaković |  |  | 
	| 
			| 
					
						| drAnita Mrdakovic | 
								|  | « Odgovor #12 poslato: Decembar 28, 2021, 06:20:13 posle podne » |  | 
 
 Semenke bundeve su isto super, a dostupne svima. Naučnici su ustanovili da pokazuju odlične rezultate u smanjenju simptoma depresije. Odlične su za smanjenje stresa i anksioznosti. Što je meni jako interesantno u današnje vreme jer je sve više ljudi sa ovim sindromima. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 dr Anita Mrdaković |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 
					
						| drAnita Mrdakovic | 
								|  | « Odgovor #10 poslato: Decembar 27, 2021, 09:19:00 posle podne » |  | 
 
 Kim je super začin. Kim je bogat antioksidansima, vlaknima i eteričnim uljima. Odličan je izvor minerala, kao što su gvožđe, magnezijum, bakar, kalijum, selen i cink. U semenkama kima, prisutni su vitamini A, C, B. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 dr Anita Mrdaković |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #9 poslato: Decembar 27, 2021, 07:42:54 posle podne » |  | 
 
 Ja baš volim i kim, a i susam. Kim mi uvek prija i ovako da ga grickam za sebe. Daje onako osećaj kao da imam mentol bombonu. Taj ukus mi je oduvek odgovarao   |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| drAnita Mrdakovic | 
								|  | « Odgovor #8 poslato: Decembar 25, 2021, 05:42:57 posle podne » |  | 
 
 Kim, čili i bosiljak su po meni super. Može baš fino da se kombinuje. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 dr Anita Mrdaković |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Miletić Dušan | 
								|  | « Odgovor #7 poslato: Decembar 25, 2021, 05:35:28 posle podne » |  | 
 
 Probao sam kinou i svidja mi se, samo jos da provalim koji zacin uz nju ide najbolje.   |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| drAnita Mrdakovic | 
								|  | « Odgovor #6 poslato: Decembar 24, 2021, 01:07:41 posle podne » |  | 
 
 Meni je kinoa super. Ona je najzdraviji izvor proteina. Ove semenke nalik žitaricama sadrže 8 g proteina u 220 g. Mogu se koristiti kao zamena za pirinač, integralne žitarice ili testeninu. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 dr Anita Mrdaković |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Miletić Dušan | 
								|  | « Odgovor #5 poslato: Decembar 24, 2021, 12:27:20 posle podne » |  | 
 
 Najvise koristim cia semenke, lan i susam mnogo volim, mislim da je bogat ako ne i najbogatiji kalcijumom. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #4 poslato: Decembar 22, 2021, 10:13:14 posle podne » |  | 
 
 Koje semenke ti preferiraš? |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #3 poslato: Decembar 22, 2021, 10:12:55 posle podne » |  | 
 
 Generalno su sve one bogate vitaminima, mineralima, vlaknima, kao i esencijalnim masnim kiselinama. Ja ih ovako uzimam kao užinu. Mogu se kombinovati sa nekim šejkovima, jogurtom, ovsenom kašom.  |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #2 poslato: Decembar 22, 2021, 10:10:51 posle podne » |  | 
 
 Najčešće koristim semenke bundeve, suncokreta i lana. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 
					
						| Miletić Dušan | 
								|  | « Odgovor #1 poslato: Decembar 22, 2021, 08:49:00 posle podne » |  | 
 
 Koje semenke koristite u ishrani i iz kog razloga? |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	|  |