TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406814 Teme od strane 25078 Članovi Poslednji član: milovan777

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 07, 2025, 12:37:59 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 80 81 [82] 83 84 ... 116 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Efekti alkoholnih pića na naš organizam  (Pročitano 392536 puta)
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #513 poslato: Novembar 27, 2022, 09:06:02 posle podne »

Situacija je dosta loša. Da li imate neke ideje koje biste smatrali adekvatnim za suzbijanje ovog problema?
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #512 poslato: Novembar 27, 2022, 04:43:22 posle podne »

Prema poslednjim istraživanjima Evropske komisije svaki peti stanovnik Evropske unije star između 15 i 24 godine redovno i prekomerno pije alkohol. U Srbiji, prema istraživanju Instituta za zaštitu zdravlja ,,Batut” oko 50 odsto mladih povremeno pije alkoholna pića, 20 odsto se povremeno opija, a njih sedam odsto redovno pije. Istraživanja Instituta  ,,Batut” pokazuju da se u proseku prvo pijanstvo u Srbiji doživljava sa 13,5 godina, a najkasnije u 20. godini života. Znaci zavisnosti prosečno se javljaju oko 21,5 godina, dok na lečenje mladi dolaze između 25 i 27 godine. U Beogradu, od ukupnog broja lečenih alkoholičara, skoro polovinu čine mladi od 30 godina.
Auuuuu,znao sam da je losa situacija,ali nisam mislio da je ovako losa....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #511 poslato: Novembar 27, 2022, 04:41:11 posle podne »

Znači ako nekome odgovara neki narkotik, onda nalazi opravdanje da se odlično oseća kada koristi tu konkretnu supstancu.
Isto tako se nalaze razlozi i za alkohol i cigare.

I za slatkise i za brzu hranu i za smanjenje sati sna, i tako mozemo u nedogled.
Uvek će biti onih koji nalaze izgovore za svoje ponašanje i generalno način života.

Je l mislis da postoji covek koji se savrseno pridrzava samo zdravih zivotnih navika?
Znam da nema,ili vrlo malo,ali Voleo bih da verujem u to.

Mislim da treba biti realan....
Da sam uvek bio realan nikad ne bih bio svetski prvak.I onda su svi oko mene rekli da nema sanse da to uradim isto kao i posle operacije kada su mi rekli da ce mi leva ruka ostati paralisana.Nisam bio realan.VEROVAO sam u to da cu moci da pomeram ruku,kao i u to da cu jednog dana postati svetski sampion i uspeo sam u to.
Zato verujem i u to da ako makar 1 covek od njih puno koji cita ovaj forum poslusa nas savet onda smo vec nesto dobro ucinili!!!!

Po meni to ne znaci biti realan vec uporan i sa jasnim ciljem.
Iste te vrline su potrebne kako bih imali sto manje lose mane ili lose navike. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #510 poslato: Novembar 27, 2022, 04:40:08 posle podne »

Znači ako nekome odgovara neki narkotik, onda nalazi opravdanje da se odlično oseća kada koristi tu konkretnu supstancu.

I za slatkise i za brzu hranu i za smanjenje sati sna, i tako mozemo u nedogled.
Zato sam i rekao ko HOCE moze da uradi a ko NECE taj ce smisljati samo IZGOVORE.

Ok i hoces da mi kazes da ti nista stetno ne konzumiras?
Ako mislis na alkohol i cigare onda moram reci NE.Jedino stetno sto koristim je junk food kad mi je cheat meal,ali i to retko i ja odredujem kad cu.

Ne, mislio sam generalno na sve....
I onda ti kazem da je junk food i to onda kada mi je cheat day.

To je odlicno, zaista.
Hvala ti puno!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #509 poslato: Novembar 27, 2022, 04:39:40 posle podne »

Uvek će biti onih koji nalaze izgovore za svoje ponašanje i generalno način života.

Je l mislis da postoji covek koji se savrseno pridrzava samo zdravih zivotnih navika?
Ta osoba onda ima opsesivno-kompulzivni poremećaj, koji je konkretno vezan za ishranu.

Upravo o tome ja pricam. Svasta nesto nije zdravo, ali jednostavno niej u ljudskoj prirodi da nema bar neku "manu".
Mana da,ali nije svejedno koja mana. ;)

Pa sad, ugrozavas li svoj ili tudji zivot.....duboka je tema.
Prvo uvek krenes od sebe.I ako je dobra mana i ako je losa mana.Kada hocemo na nesto da uticemo onda od sebe krecemo i sa nasim dobrim primerom mozemo uticati na druge.Tema jeste duboka,ali resenje jednostavno.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #508 poslato: Novembar 26, 2022, 05:09:01 posle podne »

Prema poslednjim istraživanjima Evropske komisije svaki peti stanovnik Evropske unije star između 15 i 24 godine redovno i prekomerno pije alkohol. U Srbiji, prema istraživanju Instituta za zaštitu zdravlja ,,Batut” oko 50 odsto mladih povremeno pije alkoholna pića, 20 odsto se povremeno opija, a njih sedam odsto redovno pije. Istraživanja Instituta  ,,Batut” pokazuju da se u proseku prvo pijanstvo u Srbiji doživljava sa 13,5 godina, a najkasnije u 20. godini života. Znaci zavisnosti prosečno se javljaju oko 21,5 godina, dok na lečenje mladi dolaze između 25 i 27 godine. U Beogradu, od ukupnog broja lečenih alkoholičara, skoro polovinu čine mladi od 30 godina.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #507 poslato: Novembar 26, 2022, 05:08:53 posle podne »

Iznela bih ovom prilikom i statističke podatke o alkoholizmu kod mladih. Čisto informativno i da bi ljudi shvatili zašto i koliko je štetno propagiranje bilo kakvog pijenja.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #506 poslato: Novembar 26, 2022, 05:04:52 posle podne »

S obzirom da je alkoholizam i socijalna bolest smatra se da ukupno registrovani broj alkoholiþara treba
pomnožiti sa 3 da bi se dobio priblian broj lica ugroženih od alkoholizma.
Naime svaki alkoholičar ugrožava još 3 drage osobe pored sebe. Ne pati samo onaj koji ima zavisnost, već i ljudi koji ga vole.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #505 poslato: Novembar 26, 2022, 05:01:13 posle podne »

Ne znam u kom kontekstu je Dušan spomenuo "ugrožavanje svog ili tuđeg zdravlja". To me je podstaklo da alkoholizam, kao i većina bolesti zavisnosti ne pogađaju samo osobu koja pije nego još 3 osobe u njenom okruženju. Otuda i pravilo u statistici alkoholizma 3x3.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #504 poslato: Novembar 25, 2022, 06:20:23 posle podne »

Savetujem svakome da se trudi da vodi izbalansiran život i tako doprinese svome zdravlju. I kao što sama definicija zdravlja kaže- fizičko, psihičko i socijalno blagostanje, tako se treba truditi i da na svim poljima budemo ostvareni.

Zaboravio si cetvrti aspekt zivota.
Nisam ja zaboravio :) Naveo sam samo definiciju zdravlja SZO- Zdravlje predstavlja potpuno fizičko, psihičko i socijalno blagostanje, a ne samo odsustvo bolesti i bespomoćnosti.
Koji bi ti aspekt dodao? Duhovni?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #503 poslato: Novembar 25, 2022, 05:48:20 posle podne »

Savetujem svakome da se trudi da vodi izbalansiran život i tako doprinese svome zdravlju. I kao što sama definicija zdravlja kaže- fizičko, psihičko i socijalno blagostanje, tako se treba truditi i da na svim poljima budemo ostvareni.

Zaboravio si cetvrti aspekt zivota.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #502 poslato: Novembar 25, 2022, 05:46:33 posle podne »

Ta osoba onda ima opsesivno-kompulzivni poremećaj, koji je konkretno vezan za ishranu.

Upravo o tome ja pricam. Svasta nesto nije zdravo, ali jednostavno niej u ljudskoj prirodi da nema bar neku "manu".
Slažem se. Ali treba se truditi da koliko-toliko vodimo zdrav život. Treba da nam to bude cilj, a ne da nalazimo izgovore i narušavamo svoje zdravlje.

Svakako se slazem sa time!
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #501 poslato: Novembar 25, 2022, 05:46:05 posle podne »

Baš mislim da javno ne treba pravdati i iznositi opravdanja. Ljudi to olako shvate i prihvate.

Ok, da, moze biti i toga. Podrzavam.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #500 poslato: Novembar 25, 2022, 05:45:29 posle podne »

Ne može sve biti apsolutno ispravno ali nije  dobro da se ne ide u propast pod izgovorom "niko nije savršen/ispravan".

To svakako. Pricamo o mogucnostima, ne apsolutu.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #499 poslato: Novembar 25, 2022, 05:45:01 posle podne »

Znam da nema,ili vrlo malo,ali Voleo bih da verujem u to.

Mislim da treba biti realan....
Da sam uvek bio realan nikad ne bih bio svetski prvak.I onda su svi oko mene rekli da nema sanse da to uradim isto kao i posle operacije kada su mi rekli da ce mi leva ruka ostati paralisana.Nisam bio realan.VEROVAO sam u to da cu moci da pomeram ruku,kao i u to da cu jednog dana postati svetski sampion i uspeo sam u to.
Zato verujem i u to da ako makar 1 covek od njih puno koji cita ovaj forum poslusa nas savet onda smo vec nesto dobro ucinili!!!!

Po meni to ne znaci biti realan vec uporan i sa jasnim ciljem.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 80 81 [82] 83 84 ... 116 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.044 sekundi sa 11 upita.