TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 04, 2025, 10:17:20 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomagajte!  (Pročitano 2901 puta)
CTEBAH
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Maj 18, 2007, 01:39:54 posle podne »

stavo nas profesor mozda zna...ali ovo sam jedva istrpeo da ga ne udarim ;D 2 grama maximum?pa daj jbt onda su svi bb i amateri mentalno poremeceni >:(
pa sta znam, ipak mi se cini da covek zna, sa te naucne i doktorske strane kako i sta  ;)
i meni je tesko da prihvatim neke stvari koje je rekao...

Pozdrav  8)
Sačuvana
"...oci sklopljene, tisina i molitva pred boj, slike majke ljubi cedo ja pridruzicu se njoj, na nebu ako treba jer tamo pripadamo, mi smo nebeski narod ali na zemlji za cuda znamo...nema pomisli o milosti slusam krike dusmana..."

Klikni ovde
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #6 poslato: Maj 18, 2007, 11:14:21 pre podne »

stavo nas profesor mozda zna...ali ovo sam jedva istrpeo da ga ne udarim ;D 2 grama maximum?pa daj jbt onda su svi bb i amateri mentalno poremeceni >:(
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
Lokk1
Gost
« Odgovor #5 poslato: Maj 18, 2007, 01:41:52 pre podne »

eh sad sam zaboravio kako ide to ali ima studija o ovome, ide ovako nesto... mozemo razgraditi i apsorbovati najvise 2 grama po 1 kg telesne mase... ako uzmemo preko toga ostatak ce se izluciti putem urina itd... znaci nepotrebno je uzimati vise od 2 grama ako ne mozemo da iskoristimo...a i bije po dzepu...  :-[ sad sam ljut na sebe sto sam sve zaboravio  >:(

da te cuje Sarcev sad bi te prebio... :D :D
ima raznih studija... mislim da na kraju je sve subjektivn .. i da puno zavisi od genetike ... :/
ima ljudi koji stvarno mogu da iskoriste 4/5 g/kg ... bar oni tvrde ;D ali vecini je to previshe ... a moze i zdravstveno da napravi prob ..
Sačuvana
CTEBAH
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Maj 17, 2007, 11:35:48 pre podne »

eh sad sam zaboravio kako ide to ali ima studija o ovome, ide ovako nesto... mozemo razgraditi i apsorbovati najvise 2 grama po 1 kg telesne mase... ako uzmemo preko toga ostatak ce se izluciti putem urina itd... znaci nepotrebno je uzimati vise od 2 grama ako ne mozemo da iskoristimo...a i bije po dzepu...  :-[ sad sam ljut na sebe sto sam sve zaboravio  >:(

mozda se Vukasin seca ili neko od doktora ili difovaca ?   ...ja ne idem na predavanja vec dugo...

ovo je bilo za preporuku Jove Sixto-u

za pitanje Sixto-a , slazem se sa odgovorom DHEA-e i dodao bih i ono sto je napisao Jovo u vezi definicije... da se defka ne radi ako nisamo pri kraju suplementiranju kreatinom, znaci nikako ako smo tek poceli ili ako smo jos u fazi punjenja...kreatin moze da pomogne pri izdrzljivosti ako idemo na trening sa sto kracim pauzama ali ne preterivati...2-3 grama nista ne smeta cak i ako smo na definiciji...
Sačuvana
"...oci sklopljene, tisina i molitva pred boj, slike majke ljubi cedo ja pridruzicu se njoj, na nebu ako treba jer tamo pripadamo, mi smo nebeski narod ali na zemlji za cuda znamo...nema pomisli o milosti slusam krike dusmana..."

Klikni ovde
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Maj 17, 2007, 07:53:04 pre podne »

Potebno je za pocetak da postavis cilj(masa ili sagorevanje i oblikovanje).Obe stvari ne idu zajedno! Potrebno je da imas vise obroka u toku dana,da pazis na unose ugljenih h.(testo je u toj grupi namirnica,klopaj ga ako bas moras u obroku posle treninga),takodje, neophodan je i odgovarajuci unuos proteina (od2g do 4g po kg telesne mase),ako radisa sagorevanje onda 4g. Trening: kombinacija teretane i aerobnog treninga(prvo teretana pa onda aerobni trening(traka,eliptika,bajk,trcanje u prirodi itd).Super je odluka da uzmes cist protein ako ti je cilj sagorevanje. Takodje spojleri predstavljaju i problem genetike(jednostavno si tako zamesan) ali naravno dobrim treningom i ishranom se sve moze korigovati.
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #2 poslato: Maj 17, 2007, 12:58:53 pre podne »

Lista je poduža, ali ukratko - reguliši ishranu ( počevši od kvantiteta i kvaliteta obroka, vreme obroka,...), trčanje ( obrati pažnju na podlogu i opremu u kojoj trčiš, nedeljni trening da se sastoji od aerobnih i aerobno-anaerobnih treninga uz primenu odreðenih vežbi,...). Naravno, svaki čovek je individua za sebe, pa samim tim i ishrana i treninzi treba da su u skladu sa tvojim mogućnostima!

U suštini nije komplikovano kao što se čini, samo treba imati volje!
« Poslednja izmena: Maj 17, 2007, 01:17:08 pre podne od strane DHEA » Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
RAMSES II
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Maj 16, 2007, 10:48:37 posle podne »

Nov sam ovde pa ako lupim neku glupost nemoj da se neko smeje da ne moram da tabam! lol

Elem! Idem u teretanu vec cetvrti mesec! do sada sam primetio rezultate, tj da pocinjem polako da rastem! Od suplemenata uzimam kreatin monohidrat, a kontam uskoro i da krenem sa nekim visokoprocentnim proteinom! Jedini problem je sto nikako da doteram stomak! S prednje strane jos nekako al 'spojleri' sa strane me dovode do ludila! Istina da nisam bas disciplinovan sto se tice ishrane tj zajebem se nekad s testima koja obozavam!
Koja su vasa iskustva i saveti sta da radim!?
Unapred hvala!
Sačuvana
"Budi soko koji leti visoko na nebu, sine, gledaj svet i bića njegovim prodornim okom." - Seti I
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.046 sekundi sa 12 upita.