TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398268 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 14, 2024, 06:20:32 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: MIKIJEV ASTROKUTAK  (Pročitano 20299 puta)
TashaBG
Gost
« Odgovor #86 poslato: Novembar 15, 2007, 01:50:35 posle podne »

U ovom slucaju moracu da se pridrzim one cuvene Gde ja stadoh,ti produzi...

Pa tako:

Makrobiotika, vegetarijanstvo, kontrolisana ishrana, rigorozne dijete... neki su od pokusaja savremenog coveka da zivotni vek odzivi sto manje opterecen zdravstvenim problemima. Svakako ga treba podrzati.
Medjutim, da li svakom od nas odgovara makrobioticki nacin ishrane? Ili vegetarijaski? Ili neki treci?

Ovan
Predvodnik, ratnik, ili euforican ili depresivan, svoj zestok temperament moze da smiri laganom hranom, pretezno povrcem, sa malo mesa, bez zestokog alkohola i cigareta.
Zeleno i crveno povrce, spanac, zelje, kupus, rotkvice, cvekle treba uvesti u svakodnevnu ishranu jer sadrze gvozdje koje je, potencijalno anemicnom Ovnu, veoma potrebno. U istu svrhu treba jesti crveno voce: tresnje, visnje, crvene sljive, ribizle.
Za smirivanje napetosti dobro je jesti plavo grozdje, plave sljive, plavo voce - generalno.

Bik
Melanholicnog temperamenta, ali dobrog zdravlja, Bik voli sportove ali i miran, komotan zivot. Bik ima dobar apetit, voli hranu, ponekad je prozdrljiv; voli i alkohol, narocito fina pica.
Bikovi vole kuhinju i interesantan je podatak da su, gledano kroz istoriju, najpoznatije trovacice bile rodjene u ovom znaku.
Šalu na stranu, slobodno sedajte za trpezu koju je s velikom umesnoscu pripremio Bik. Kako je sklon debljanju, narocito u zrelim godinama, preporucuje mu se da ogranici svoj apetit.
Bikovima jako odgovara plavo voce: sljive, kupine i sve bobicavo voce, grozdje...

Bilanci
Deca Merkurova su, i pored svoje nepostojanosti, veoma simpaticna, vitalna, mladolika i puna fizicke energije. Ukratko, ovaj znak vecito mladih, brzih ljudi, imperativno ide u korak sa vremenom, pa ce pre svih prihvatiti makrobiotiku, vegetarijanstvo i svaki drugi nutricionisticki trend.
Blizanci vole kuvanje, vole nova jela i nove recpte, ali su u pogledu hrane veoma izbirljivi. Posto ne vole dugo sedenje za stolom rado uzimaju male, ceste obroke koji podsecaju na koktel. Narocito ih privlace egzoticne kuhinje dalekih zemalja.
Od domacih proizvoda treba da koriste sto vise povrca i voca indigo boje, na primer: patlidzan, grozdje, kupine, tamne tresnje.
Strogo im je zabranjeno pusenje, a preporucen odmor.

Rak
Senzibilni Rak obozava kucno ognjiste, kolace i slatkise, cime kompenzuje ljubavne jade i zivotne probleme.
U pogledu hrane nije izbirljiv-jede sve, ali zbog osetljivog zeluca treba da izbegava zestoka alkoholna pica, duvan i ljutu hranu, uprkos dobrom apetitu. Debljanje je, obicno, posledica neresenih emotivnih situacija.
Rakovima se preporucuje povrce i voce sa zutom ljuskom: paprika, krompir, bundeva, banana, ananas, kruska, grejp, limun.

Lav
Vatra, Sunce, svetlost, obilje, simboli su Lava, najzahtevnijeg znaka Zodijaka. On hoce od zivota najbolje, jer smatra da mu to pripada, zato mnogo novca trosi za sve vrste zadovoljstava, ukljucujuci hranu.
Lav je za stolom probirljiv i veoma zahtevan, ceni kvalitet kao ni jedan drugi znak Zodijaka. Svoju ishranu mora da organizuje u zavisnosti od toga da li ima problema sa visokim ili niskim pritiskom. Ovo se, naravno, odnosi i na kafu. Cigarete treba izbegavati.
Hlorofil je ono sto je Lavu neophodno, pa zato je potrebno da u ishrani koristi sto vece kolicine zelenog povrca: kelja, kupusa, cikorija...

Devica
Precizna Devica meri na gram svaku namirnicu namenjenu dnevnom obroku, koji nema ogranicenja u pogledu raznovrsnosti ali ima ogranicenje u pogledu kolicine: zbog osetljivog probavnog sistem Devica ne sme uzeti mnogo hrane odjednom, niti piti zestoka alkoholna pica.
Zeleno lisnato povrce, i, generalno, puno povrca je ono sto je rodjenima u ovom znaku neophodno.
Valjalo bi za vreme obroka popiti casu vode koja je prethodno bila izlozena zelenom svetlu (zelena sijalica) 30 minuta.

Vaga
Ono sto se za ostale znake Zodijaka samo naslucuje, za Vagu se zna: to su otrovi koje hranom unosi i narusava svoje, inace veoma dobro, zdravlje. Zato Vage treba da izbegavaju cigarete, alkohol i tesku hranu, a narocito: biber, crnu kafu, cokoladu, beli secer i industrijsku so. Znaci, treba konzumirati morsku so i med umesto secera (cak i u toplim napitcima-samo treba cekati da se prohlade jer toplota unistava korisne satojke meda).
Od ostalih namirnica Vagama jako prija: maslinovo ulje, piletina i teletina. Narandzasto voce: mango, japanska dunja, mandarina, zuta breskva, kajsija, dinja, jabuka, sargarepa, trebalo bi da ih bude redovno na Vaginoj trpezi.

Skorpija
Zestoka Skorpija voli pikantnu hranu, u svemu preteruje, cak mnogo pije. Zbog mogucih problema sa debelim crevom, preporucuje se lagana ishrana umesto teske i paprene, koja je ovom znaku tako draga.
Voce koje se Skorpiji preporucuje je: grozdje, kupine, plave sljive, bundeva, banana, ananas, kruska, limun, grejp.
Povrce koje Skorpija redovno treba da ima na trpezi je: krompir, zuta paprika, patlidzan.

Strelac
Bezbrizni Strelac moze lako da pati od viska kilograma ukoliko ne obuzda dobar apetit, a deblja se uglavnom u predelu bedara i bokova.
Ovaj horoskopski znak bukvalno uziva u hrani, pa su mu zato mrske dijete koje cesto mora da drzi-po nalogu lekara, naravno.
Strelcevu ishranu treba obogatiti ljubicastim povrcem i vocem: patlidzanom, cveklom, bobicastim vocem i tamnim grozdjem.
Dobro je da Strelac, tokom obroka, popije casu vode koja je bila izlozena ljubicastom svetlu 30 minuta.

Jarac
Kako u Jarcevom zivotu nema mesta za ono bez cega se moze, on je veoma skroman u zahtevima u pogledu hrane i nacina zivota, generalno Jarac uzima i daje samo ono sto je neophodno za zivot: ne pije crnu kafu ni fina pica, ne jede u skupim restoranima.
Jarac je koscate gradje i, u principu, ne bi trebalo da ima problema sa kilogramima, ipak trebalo bi da jede hranu siromasnu masnocama, zbog holesterola. Idealna hrana: sve belo - sir, mleko, piletina...
Povrce i voce koje se narocito preporucuju Jarcu su spanac, zatim rotkvice, cvekla i crveno grozdje.

Vodolija
Sa svoje spiritualne i intelektualne visine Prometej - Vodolija, je pobornik vegetarijanske i makrobiotske kuhinje, u zelji da zivotinje ne pate zbog nje.
Vodolija poseduje snagu uma ali ne i mnogo fizicke energije (Sunce u egzilu), zato joj je potrebno mnogo odmora, sna, urednog zivotnog ritma i ishrane.
Iako ne postoje ogranicenja u pogledu ishrane, osim onih koje sama sebi nametne, Vodolija bi treblo da jede povrce i voce svih vrsta, osim kiselog. Od zacina najkorisnija je morska so.

Ribe
Najkompleksniji znak Zodijaka, Ribe, bezi od svakodnevnog zivota i u hranu, suvladar Jupiter stvara dobar apetit, pa medju Ribama ima mnogo debelih, cak ogromnih ljudi.
Drugi put bekstva je odlazak u alkoholizam, tabletomaniju i drogu, pa je psihijater najcesce posecivan lekar.
Ribama jako prija sveze i kuvano povrce i voce indigo plave i plave boje: patlidzan, sljive, grozdje, kupine...
Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: Avgust 28, 2007, 08:13:13 pre podne »

Evo i jedne zanimljive tabele

[prilog je izbrisao admin]
Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: Avgust 27, 2007, 09:23:05 posle podne »

O drugom polju:
O nacinu na koji se hranimo govori nam II polje horoskopa. Znak koji je na vrhu govori nam sledece:
Ovan - Vruca hrana, meso, rostilj, zacinjeno. Bik - Masna hrana, slanina, cvarci. Blizanac - Brza hrana, hrana "s nogu", ulicna hrana. Rak - Nacionalna kuhinja, domaci  specijaliteti, tecna hrana.Lav - Vrhunski kvalitet hrane, prestiz u ishrani, ishrana u restoranu. Devica - Mali obroci, makrobiotika, zdrava hrana, jedu dok rade.Vaga - Obrok u drustvu, lepo aranziran sto, slatkisi. Skorpija - Zavrsavaju tudje obroke, jedu po grobljima, jedu ono sto drugi jedu, zagorela hrana, krvavo meso. Ekstremno - vade hranu iz kontejnera. Strelac - Ogromni obroci (gladne oci), uvozna hrana, ogroman pribor za jelo. Jarac - Bajata hrana, hladna, zimnica, sir, jogurt. Vodolija - Brza hrana, obrok sa prijateljima, hrana kao nuzno zlo. Ribe - Vecera glavni obrok, riba, alkohol.
Moj komentar, obratiti paznju na: devica-zdrava hrana, autor je stavio makrobiotika. Lav-vrhunski kvalitet hrane, autor je stavio ishrana u restoranu je smatra da je u restoranima vrhunski kvalitet hrane.

E sad vi proverite da li ovo vazi.
Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: Avgust 27, 2007, 09:11:31 posle podne »

Znak/podznak/mesec=strelac/rak/ribe

Podznak je pocetak prve kuce i on govori o izgledu osobe, ali i o prvim reakcijama osobe. Takodje su bitne planete u prvoj kuci, kao i vladar podznaka. Podznak sam rak, vladar podznaka (raka) je mesec u ribama u devetoj kuci. Nemam planeta u prvoj kuci .
Posto mi je podznak na kraju znaka rak, on je ubrzo progresijom tokom mog zivota presao u podznak lava i jos uvek je lav, pa me to malo vadi. Naravno rak kao podznak ostaje da vazi citav zivot i on je dominantan.

Druga kuca govori o ishrani. Kod mene je druga kuca u znaku lava. Znaci meni je bitno da je hrana vrhunskog kvaliteta.

Losi aspekti , u mom slucaju su, kvadrat izmedju jupitera i venere i kvadrat izmedju jupitera i neptuna
Evo tumacenja: You may have a problem keeping your weight down because of self-indulgent habits. It is important to watch your weight because of your love of eating. Overindulgence and love of comfort lead to weight gain and oversecretion or overaccumulation in area by degree loci. Ultimately, adrenal and pancreatic exhaustion in extreme cases. Avoid sweets, increase bitter taste; ginseng, especially Siberian; green beans, girasoles; chromium for blood sugar.
.A love of comfort and luxury hinders your development. Avoid extreme and extended culinary consumption. It is unpleasant to go around overweight by 50 pounds.

Jupiter govori gde se nakuplja mast. Posto je meni on u 9. kuci, to znaci na nogama i kukovima. Moze da znaci da prevelikim naporima izlazem svoje noge narocito ako je tu negde i mars ali nije………….znaci ne preterujem

Mars-kako koristimo energiju, kakav nam je metabolizam, sport, misici. Meni je mars u skorpiji sto bi trebalo da je ok mesto za mars i nema neke jako lose aspekte.
Sunce –nasa vitalnost, zivotna energija. Meni je u vatrenom znaku strelcu.
Bitna je i zastupljenost pojednih elemenata, ja sam vodeno-vatreni tip, sa vise vode nego vatre. E sad kako to funkcionise ne znam.

Sesta kuca opsuje kakvim bolestima smo skloni. Meni ona pocinje u strelcu, vladalac strelca jupiter, znaci mogu da obolim od bolesti do kojih se dolazi prekomernim uzivanjem u jelu……
Mesec u ribama-trebala bih biti neki alkoholicar, narkoman, ali cak nikada nisam ni pusila.
Tome verovatno doprinosi trigon meseca ka merkuru i ka saturnu. Mada evo pijem kafu dosta i to je neka vrsta droge…………….

Sve u svemu, treba uzeti u obzir ceo horoskop, polozaj svih planeta (znaci, kuce) i njihov medjusoban polozaj(aspekti). Tu je veoma tesko utvrditi sta je dominantno, sta daje prevagu.

P.S.
MV mesec u blizancima-->komunikativan tip sto na forumu i pokazuje :)
Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #82 poslato: Avgust 26, 2007, 06:46:58 pre podne »

chitao sam neka delove ... tooooooooootaaaaaaalllllnnnnooooooo zbunjujuce ...
ne verujem da neko moze da izvali pravi smisao toga ... al bio je on mudar chovek ..ako on smatra da mi ne treba to da znamo .. onda ni netreba :)
Sačuvana
mikiveliki
Gost
« Odgovor #81 poslato: Avgust 03, 2007, 12:48:43 posle podne »

Postoje mnoga tumacenja nostrdamusoog prorocnastva i vecina njih je pogresna. Reako bih da samo jedno moze biti isprvano no koje?
Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #80 poslato: Jul 31, 2007, 01:14:16 pre podne »

Miki jedno pitanje:

Da li informacije prikupljas iz knjige VELIKI ARIONOV HOROSKOP?

Jer ja posedujem tu knjigu i bukvalno sve isto pise,od slova do slova.

Ne u pitanju je jedno starije izdanje tzv Nostradamusovog horoskopa, no kako mi se cini i  kako sam ranije mogao primetiti neka izdanja su prepisani delovi ranijih. Ono sto je vaznije je da su te informacije tacne i ono sto je nama najvaznije je ovde da se dobro zbavimo na ovu temu.

U zdravlje!

jeste offtopic ... al nostradamus je bio zajeban lik .. skroz lood ;D u poz smislu ..
Sačuvana
ecipeci
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: Jul 04, 2007, 01:40:26 posle podne »

lep za dvojicu....jedan lepotan vise...... :-*
Sačuvana
CTEBAH
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: Jul 03, 2007, 10:27:17 posle podne »

koliko lepotana na forumu...cccc.... ;)

ne zaboravi da sam ja dupli  ;D ;D ;D

;) :-*
Sačuvana
"...oci sklopljene, tisina i molitva pred boj, slike majke ljubi cedo ja pridruzicu se njoj, na nebu ako treba jer tamo pripadamo, mi smo nebeski narod ali na zemlji za cuda znamo...nema pomisli o milosti slusam krike dusmana..."

Klikni ovde
blazo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: Jul 03, 2007, 09:31:42 posle podne »

bogami i lepotica bar ova jedna sto je stavila svoje slike ;D
Sačuvana
ecipeci
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #76 poslato: Jul 03, 2007, 06:24:41 posle podne »

koliko lepotana na forumu...cccc.... ;)
Sačuvana
CTEBAH
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: Jul 03, 2007, 05:49:52 posle podne »

ja sam dupla vaga   :) :) :)
Sačuvana
"...oci sklopljene, tisina i molitva pred boj, slike majke ljubi cedo ja pridruzicu se njoj, na nebu ako treba jer tamo pripadamo, mi smo nebeski narod ali na zemlji za cuda znamo...nema pomisli o milosti slusam krike dusmana..."

Klikni ovde
blazo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #74 poslato: Jul 03, 2007, 04:26:26 posle podne »

trenirao basket 10 god sad vec furam teretanu skoro 4 god sa nekim pauzicama:D.a sto se lepote tice to je na zenskom svetu da proceni 8)
Sačuvana
mikiveliki
Gost
« Odgovor #73 poslato: Jul 02, 2007, 08:39:34 posle podne »

ja sam vaga u podznaku strelac 8)

Extra kombinacija lepota i sportski duh... kako se boris sa time!?
Sačuvana
blazo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: Jul 02, 2007, 04:49:01 posle podne »

ja sam vaga u podznaku strelac 8)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 17 upita.