TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 04, 2025, 10:20:48 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc...  (Pročitano 5818 puta)
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jul 22, 2007, 06:08:13 pre podne »

Ne, prilikom bencha nista...

Krene kod propadanja i u poslednjoj seriji vristim bukvalno:) A onda tek dolaze sklekovi...

Posle toga opet nista.
Sačuvana
Those who push themselves, and are willing to face pain, exhaustion, humiliation, rejection, or worse, are the ones who become champions.
Ogi
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jul 22, 2007, 02:12:27 pre podne »

Prvo sam isao kod jednog naseg kucnog prijatelja, fizioterapeuta, doktora Dragana Mugose, dosta je poznat (pisao je za BLIC jedno vreme) a posle sam isao na ortopedsku na Banjici gde su mi dali pravu dijagnozu i propisali terapiju.

Ako nemas nikakvih problema posle treninga onda kapiram da nije nista ozbiljno, bar ne jos uvek. Ali ipak vidi da ne preterujes, probaj tacno da lociras bol i da tacno vidis kada se javlja, pri kojem pokretu... cim te nesto boli to ti telo salje neki signal...

Evo jos jednom sam procitao tvoju prvu poruku i bas mi je cudan neki problem... mene je recimo bolelo strasno kada GURAM a kada VUCEM onda nista... znaci bench nije bilo sanse da radim... i potisak za rame... da li tebe boli prilikom bench-a?

A i to sto kazes za ZAGREJAVANJE... koliko je ono vazno to nije normalno, a bukvalno se mozda 5% ljudi zagreva kako treba i koliko treba... ja tek kada sam se povredio sam shvatio koliko mi teretana znaci u zivotu i koliko bi bilo bolje da nisam preterivao sa tezinama i da sam se duze i bolje zagrevao...
Sačuvana
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jul 22, 2007, 01:58:17 pre podne »

Ja mislim da bi trebalo da prestanes da radis propadanje, barem na neko vreme. Ja sam potpuno unistio rame pre neku godinu i to mislim da sam uradio najvise propadanjem. Lekari su mi govorili da nema sanse da vise dizem bilo sta ali ja sam se vratio u teretanu, doduse ne mogu (a i ne zelim) da dizem vise tezine kao ranije ali sam prosto presrecan sto uopste mogu da vezbam. Isao sam dugo na neke terapije i pauzirao sam u teretani oko godinu i po dana zbog toga. Propadanje jesu jedna od najboljih vezbi za grudi ali i pored nje ima jos puno fenomenalnih vezbi te mislim da se odsustvo propadanje nece preterano primetiti. Ta vezba uzasno opterecuje rame, treba podici citavu svoju tezinu plus ne znam da li stavljas neke tegove na noge pozadi...

E sad' mi nije jasno kakav je to bol u predelu ramena koji se javlja kada glavu zabacis unazad. To mi vise deluje na neki bol u vratu ili ledjima. Moja dijagnoza je bila LEZIJA ROTACIONE MANZETNE. Nisam mogao bukvalno da spavam na toj strani.

Poenta moje price je da strogo pazis da se ne povredis vise jer ces tek onda shvatiti koliko ti teretana znaci u zivotu pa makar radio i sa duplo manjim tezinama ili ne radio uopste neke vezbe, a sigurno ces pojacati povredu ukoliko pod bolovima budes nastavio da vezbas.

Jesi ti Ogi sa EUC-a:)?

Kod kog doktora si isao?...Ja kao sto rekoh nemam NIKAKVIH problema nakon treninga, utisak mi je da sam prosto suvise slab:)...ili da nedovoljno zagrejan udjem u te vezbe...
« Poslednja izmena: Jul 22, 2007, 02:07:17 pre podne od strane Arlovski » Sačuvana
Those who push themselves, and are willing to face pain, exhaustion, humiliation, rejection, or worse, are the ones who become champions.
Ogi
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jul 21, 2007, 06:57:22 posle podne »

Ja mislim da bi trebalo da prestanes da radis propadanje, barem na neko vreme. Ja sam potpuno unistio rame pre neku godinu i to mislim da sam uradio najvise propadanjem. Lekari su mi govorili da nema sanse da vise dizem bilo sta ali ja sam se vratio u teretanu, doduse ne mogu (a i ne zelim) da dizem vise tezine kao ranije ali sam prosto presrecan sto uopste mogu da vezbam. Isao sam dugo na neke terapije i pauzirao sam u teretani oko godinu i po dana zbog toga. Propadanje jesu jedna od najboljih vezbi za grudi ali i pored nje ima jos puno fenomenalnih vezbi te mislim da se odsustvo propadanje nece preterano primetiti. Ta vezba uzasno opterecuje rame, treba podici citavu svoju tezinu plus ne znam da li stavljas neke tegove na noge pozadi...

E sad' mi nije jasno kakav je to bol u predelu ramena koji se javlja kada glavu zabacis unazad. To mi vise deluje na neki bol u vratu ili ledjima. Moja dijagnoza je bila LEZIJA ROTACIONE MANZETNE. Nisam mogao bukvalno da spavam na toj strani.

Poenta moje price je da strogo pazis da se ne povredis vise jer ces tek onda shvatiti koliko ti teretana znaci u zivotu pa makar radio i sa duplo manjim tezinama ili ne radio uopste neke vezbe, a sigurno ces pojacati povredu ukoliko pod bolovima budes nastavio da vezbas.
Sačuvana
Gavranac
Napredni član
Van mreže Van mreže

www.familyfightteam.org

Serbian Translations
« Odgovor #4 poslato: Jul 21, 2007, 04:11:56 posle podne »

Mislio sam bol koji se ponavlja.
Sačuvana
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 21, 2007, 03:31:47 posle podne »

Pa da, ali me bas buni sto nije "trajni" bol...

Samo za vreme te dve vezbe i to ne uvek, i posle 10-ak minuta prodje kao rukom odneseno a nekad protekne bez ikakvog bola...

Definitivno sam hteo da cujem savete i ideje ovde pre nego sto se uputim kod doktora, jer ne bih da stvaram bespotrebnu paniku ako je neko imao/ima slicnu situaciju...mozda mi je prosto taj rameni deo slabiji i dok ne ojaca tako reaguje...

:(
Sačuvana
Gavranac
Napredni član
Van mreže Van mreže

www.familyfightteam.org

Serbian Translations
« Odgovor #2 poslato: Jul 21, 2007, 01:46:26 posle podne »

Pozdrav,
Svaki trajni bol je signal da neshto bash nije kako treba. Nemoj se uplashiti, to moze biti i neka bezazlena stvar, ali ti je po mom mishljenju najbolje da odesh kod specijaliste  - ovde mozesh dobiti dobre savete, ali nishta ne moze biti bolje od pregleda.
Sačuvana
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jul 21, 2007, 12:46:49 posle podne »

Pozdrav svima...

Pre 2,3 godine sam poceo da se zanimam teretanom, u pocetku samo radi dobijanja mase (jer imam prirodno zilavu gradju i mrsav sam i misicav).

Zbog odredjene bolesti/stresa morao sam da napravim dugu pauzu, mnogo kilograma sam izgubio da bi pre ~ dva meseca opet usao u trening. Kombinujem Mass20 Scitec Nutrition sa kreatinom i to daje relativno solidne rezultate, dobio sam oko 7 kilograma za mesec dana, bolje izgledam, zdravije se osecam i prijaju mi treninzi. Nije mi cilj da "bildam" vec prosto da imam neku fizicku aktivnost a u ovome sam se pronasao...Imam kucnu teretanu, i vezbam 4x nedeljno redovno, po 4,5 vezbi.

E sada, vec od prvih treninga naisao sam na ogroman problem. Nakon propadanja ili sklekova osecam JAKE bolove u predelu ramena, a najjaci je kada pokusam da spojim glavu u nazad sa ledjima (nadam se da shvatate). Bol se nekad javlja manje, nekad vise, ali u svakom slucaju jako me ometa za ostale vezbe i pocinje ozbiljno da me iritira. Jasno je da propadanja i sklekovi nisu "laka" vezba ali ovakav bol mi postaje sumnjiv...

Nakon 15-ak minuta bol prestaje, obicno kada se presaltam na skot i biceps i posle treninga apsolutno nista ne osecam...Da li je normalno da to toliko boli, plasim se da nisam povredio neki misic (ali bi me onda uvek bolelo valjda), to bi me bas psihicki ubilo kada je sve ovako dobro krenulo...

Hvala unapred na svim savetima i pomoci.

Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.042 sekundi sa 13 upita.