TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405440 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 08, 2025, 12:53:31 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: zagrevanje?  (Pročitano 5848 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #19 poslato: Januar 23, 2009, 05:55:44 posle podne »

Tema koju sam davno postavila - gde smo se vec raspricali o zagrevanju..

http://forum.pansport.rs/index.php?topic=23755.0
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #18 poslato: Januar 23, 2009, 01:49:47 posle podne »

Rusku vodicu sam samo probao ali nikad je nisam koristio na duze kao ni kreme.Nisam osecao potrebu za time.A ima li to efekta ili ne ne znam.Ja se drzim mog staroga nacina na koji sam navikao.
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #17 poslato: Januar 23, 2009, 09:58:56 pre podne »

Netreba covek nicim da se opterecuje nego samo da razumno razmislja..

@ ognjen 2-3 min je sasvim dovoljno da istegnem ono sto ja smatram da treba da se istegne ,hvala na digresiji
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #16 poslato: Januar 23, 2009, 04:07:53 pre podne »

NE stvarno zagrevanje nije nikakva nauka i smesno je nesto dublje polemisati o tome..
 :) Bolje se opterecuj ishranom i nacinom treninga nego zagrevanjem.. Pozz
Sačuvana
chiller
Gost
« Odgovor #15 poslato: Januar 23, 2009, 02:09:24 pre podne »

dobro mi ide zagrevanje,traje oko 10-15m,3serije manja kilaze oko 15ponavljanja,+1malo veca kilaza 10puta.
tako sam dosad radio i daje rezultate,mislim ne daje,posto se ne povredjujem:),
tako radim od pocetka,a na pocetku sam citao neke enciklopedije,i cini mi se i neke tekstove Milosa Sarceva...nisam siguran,ali ti mi je od pocetka ostalo,a ne secam se tacno gde sam procitao/video.

nego,mislio sam da tu ima nesto vise,ocigledno nema,posto mi se sve svodi na dobro zagrevanje ramena,radim grudi moram ramena da razgibam,radim ledja isto...
a zagrevanje ramena mi se svodi na okretanje ruku oko ramena dok ne poletim...

mada takodje moram malo,barem jednu seriju manje kilaze,za ruke i zglobove na rukama.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #14 poslato: Januar 23, 2009, 01:31:54 pre podne »

Nitro kazes ne slazes se, a istezes se 2-3 minuta, pa to je nista. To sam i rekao da ako je jutro u pitanju da tek-tek ono najosnovnije cisto da se rastegnes ako ste losije spavali, nikako pravo zagrevanje...

Pa i to sam napisao Benny, prvo zagrevanje a onda istezanje, to je najbolja varijanta... I posle treninga opet istezanje...

Pravo istezanje traje najmanje 15 minuta, i to kada se istezu samo noge ili samo ruke...

Kreme za zagrevanje kao sto kazete neznam sta ce stvarno u normalnim uslovima, jedino kada je jako hladno napolju ili neznam, ja se namazem ruskom vodicom ponekad kada imam trku u jako hladnoj vodi... U svakom slucaju ne moze biti nista lose...
Inace konjska krema zelena je super stvarno, bolja nego sve zive koje se mogu kupiti u apoteci za povrede...
« Poslednja izmena: Januar 23, 2009, 01:37:18 pre podne od strane Ognjen Stojanović » Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #13 poslato: Januar 23, 2009, 12:20:11 pre podne »

Ma kakve kreme za zagrevanje.. To ti treba ako ides na sahranu a -50 je.. Pa onda namazes noge da se ne smrznes.. ono banalan primer..

Ja se uvek istegnem pre treninga, ali za to moras biti dobro zagrejan... Citao sam jednu knjigu i lepo je tu sve objasnjeno.. Naprotiv kada se ne istegnem, osecam se podlozniji povredama..
Ali to je individualno, ovaj momak nek proba pa vidi sta mu odgovara.
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #12 poslato: Januar 22, 2009, 11:51:05 posle podne »

sta ce mi anti reumatska krema?nemam problema sa tim fala bogu..bar ne jos :P
Sačuvana
* nici *
Napredni član
Van mreže Van mreže

fitness instruktor

« Odgovor #11 poslato: Januar 22, 2009, 10:24:08 posle podne »

sta ne valja ?!
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #10 poslato: Januar 22, 2009, 10:22:33 posle podne »

huh?
Sačuvana
* nici *
Napredni član
Van mreže Van mreže

fitness instruktor

« Odgovor #9 poslato: Januar 22, 2009, 10:20:40 posle podne »

ako vec ne znas kako da se zagrejes, dobro resenje (ali privremeno) ti je konjska krema, ali ne zelena za povrede, nego crvena...dovoljno je vrlo malo da namazes na delove koje hoces da radis i za 1 min si spreman...naravno to ne treba raditi stalno, jer su te kreme jake...i nema bas  precizan sastav na njima...
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #8 poslato: Januar 22, 2009, 01:14:40 posle podne »

na lagano sam mislio...a meni uvek prija jer isto treniram u jutarnjim satima pa misic koji je zgrcen opustim da moze da se radi i odma mogu kilo 2 da dignem vise nego kad ga ne istegnem/zagrejem
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #7 poslato: Januar 22, 2009, 12:56:31 posle podne »

Sve je to individualno i zavisi od osobe do osobe.Ja treniram ujutru najcesce i zagrevam se (regije koje radim) a malo se istezem-ne puno ali po osecaju.Za 16 godina koliko sam u ovome sportu nikad se nisam jace povredio.Znaci..samo polako i slusajte sta prija vasem telu.
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #6 poslato: Januar 22, 2009, 11:38:36 pre podne »

Neslazem se i to sam vec rekao...mozda za misice da ali zglobove ,kukove i ostale stabilizatore bez istezanja oterati na tenziju pod teretom prvih serija je sok ,da ne pricam ako se jos radi ujutru..naravno pod ti podrazumevan ne vise od 2-3 minuta laganog istezanja..od toga niko nemoze da se zamori...
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #5 poslato: Januar 22, 2009, 01:33:50 pre podne »

Ukoliko se radi jak trening, jako dobra stvar je prvo uraditi ono osnovno staticno zagrevanje i razgibavanje pre treninga, zatim TEMELJNO zagrevanje u treningu, a tek posle toga se istegnuti, a zatim raditi glavni deo treninga. To je prava stvar... i naravno posle treninga opet istezanje...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.039 sekundi sa 12 upita.