TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405438 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 07, 2025, 05:55:27 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Potrosnja kalorija iz masti...  (Pročitano 11100 puta)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #12 poslato: Mart 12, 2009, 03:36:16 posle podne »

Ovo je primer kako sve funkcionise u prasi,a na svakome je da izabere nacin na koji zeli da dodje do cilja.Sto se apsorbcije tic verovatno bi tecni sagorevac trebalo brze da odradi posao,sto ne znaci da ce odraditi bolje.Za sada mnobo vise su u upotrebi u tbl.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #11 poslato: Mart 12, 2009, 02:14:07 posle podne »

Okej, kao sto smo i ustanovili nije sve tako crno na belo, tako da sve je moguce...
Da, svakako, moze se i pred anaerobnu aktivnost uzimati sagorevaci, to stoji, nisam ni pisao da ne treba...
Niste prokomentarisali sta mislite o apsorpciji, pretpostavljam da su tecni bolji u tom smislu?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Mart 12, 2009, 10:52:03 pre podne »

Evo da jos uprostimo stvari.Idemo samo na visoko proteinsku dijetu i tegove,be aerobnih aktivnosti,bez sagorevaca,suplemenata,aas i opet ce bf biti sveden na jednocifrenu brojku.A napominjem samo anaerobna aktivnost,a masti nestaju.
a sto se sagorevaca tice ok da najbolje deluju pre AEROBNE aktivnosti,ali ih treba uzimati i pre ANAEROBNE.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #9 poslato: Mart 12, 2009, 10:42:02 pre podne »

Neznam tacno kako, i mene zanima ukoliko je to stvarno istina da samo sa tegovima bez ikakvih drugih aktivnosti bf moze da bude jako nizak, ali kao sto sam rekao mislim da je glavni razlog ishrana i sagorevaci. Nisam napisao da sagorevaci ne deluju kod anaerobnih t.j. dizanja tegova nego sam rekao da su funkcionalniji prilikom dugotrajnihih vezbi/aktivnosti manjeg inteziteta jer i prirodno tada dolazi do veceg sagorevanja masti...
Bas to i mislim da je tacno, nije sve crno na belo, zato i mislim da pri vasem treningu dizanja tegova nije sve anaerobno :)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Mart 12, 2009, 10:34:18 pre podne »

Ovde ne govorimo o fizioloskim procesima i ova prica ATP  i ostalo samo komplikuje stvari,poenta je uprostiti stvari i objasniti prosto,kako dolazi do toga da u toku treninga sa tegovima bf moze da ode tako nisko?I ovde ne govorimo o ljudima koji imaju ngeneralno nizak bf vec o ljudima koji zele da smrsaju uz pomoc korigovane ishrane i uz pomoc odredjenog sagorevaca.
Sve sto si ti naveo je fizioloski ispravno,ali organizam ne funkcionise bas tako crno i belo,u praksi je sasvim drugacije
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #7 poslato: Mart 12, 2009, 10:16:54 pre podne »

Takodje sam zaboravio da napomenem da anaerobna aktivnost uzrokuhje vecu potrosnju kcal narednih par casova, ali tokom nje - masti se ne trose...
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #6 poslato: Mart 12, 2009, 10:03:23 pre podne »

Pa i dalje stojim iza toga da se pri anaerobnim ne trose, to je cinjenica, mozete naci to gde hocete :)

... Aerobni procesi predstavljaju proizvodnju energije  za resintezu ATP-a sagorevanjem oraganskih mat. t.j. masti, uh i belancevina uz pomoc O2, dok pri anaerobnim postoje dva energetska sistema - ATP-CP (fosfageni) i laktatni (anaerobna glikoliza), fosfageni je veoma kratkotrajan jer su depoi ATP-CP u misicima mali, dok aerobna glikoliza iskljucivo kao sto i ime kaze predstavalja izvor iz procesa razgradnje ugljenih hidrata... Organizam pri velikim naporima (iznad anaerobnog praga) nije sposoban da trosi masti

Verujem u potpunosti da je moguce dovesti bf na nizak nivo samo sa tegovima ali tu sigurno ima jos cinioca... takodje treba uopstiti sliku, jer postoje i oni koji se uopste ne bave aktivnostima pa imaju veoma nizak bf...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 12, 2009, 09:48:17 pre podne »

Marko: pa ishranom  :)... a u tom slucaju da se ne radi cardio sigurno postoji neka aerobna aktivnost prilikom zagrevanja sa manjim kilazama i neznam ti ni ja sta, vi to bolje znate, sigurno je trening kompleksan u teretani tako da moze i bez kardio, a i kao sto sam napisao i plus ishrana

... A cinjenica je da kao sto sam rekao Nitro, pri anaerobnim aktivnostima samo se uh trose, znaci bez masti, a to nema veze sa potrosnjom kcal. Takodje to sto kazes da se najvise trosi kcal pri anaerobnim, to nista ne znaci jer to jako kratkotrajna aktivnost (anaerobna), stoga ukupan broj potrosenih kcal nije velik, ali svakako gledajuci na istom vremenskom intervalu je veci nego kod aerobnih
Samo sam napisao da je efikasnije piti kod aerobnih u tu svrhu sagorevanja masti

Naravno da je izbalansiranom ishranom,ali ti napisao da se anaerobnm aktivnoscu masi UOPSTE NE TROSE.I ne postoji nikakovo zagrevanje,niti aerobna aktivnost pri radu sa tegovima.Postoji jedna serija za zagrevanje od 15 o 20 ponavljanja koja je takodje anaerobna,a ostalo su radne serije sa piramidalnim povecavanjem tezina.
Opet napominjem da je moguce dovesti BF na nizak,veoma nizak nivo bez aerobne aktivnosti,samo sa tegovima,sto ce reci da sagorevaci podjednako dobro rade i pre aero i pre anaerobne aktivnosti.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #4 poslato: Mart 12, 2009, 09:37:15 pre podne »

Marko: pa ishranom  :)... a u tom slucaju da se ne radi cardio sigurno postoji neka aerobna aktivnost prilikom zagrevanja sa manjim kilazama i neznam ti ni ja sta, vi to bolje znate, sigurno je trening kompleksan u teretani tako da moze i bez kardio, a i kao sto sam napisao i plus ishrana

... A cinjenica je da kao sto sam rekao Nitro, pri anaerobnim aktivnostima samo se uh trose, znaci bez masti, a to nema veze sa potrosnjom kcal. Takodje to sto kazes da se najvise trosi kcal pri anaerobnim, to nista ne znaci jer to jako kratkotrajna aktivnost (anaerobna), stoga ukupan broj potrosenih kcal nije velik, ali svakako gledajuci na istom vremenskom intervalu je veci nego kod aerobnih
Samo sam napisao da je efikasnije piti kod aerobnih u tu svrhu sagorevanja masti
« Poslednja izmena: Mart 12, 2009, 09:39:13 pre podne od strane Ognjen Stojanović » Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #3 poslato: Mart 12, 2009, 01:32:30 pre podne »

8) 8) 8)

Pa ja sam odavno batalio kardio treninge :)
A sredim se za leto :)
A stariji vezbaci se verovatno i secaju pod kojim se sloganom probio
universal sa animal cutsom :)

"Animalcuts, because cardio sucks"
« Poslednja izmena: Mart 12, 2009, 01:40:30 pre podne od strane Johnny Bravo » Sačuvana

NEKADA...

I SAD..
Nitro
Gost
« Odgovor #2 poslato: Mart 11, 2009, 09:12:09 posle podne »

Covece pa upravo pri anaerobnim naporima dolazi do najvece potrosnje kcal....i onda kada telo uvidi da ima defici uzece iz masti jer nema odakle...dalje...ko kaze da anaerobni napori ne trose masti...da mozda ne tako efikasno...ali telo uvek primarno trosi mesavinu goriva kao pogon ne iz samo jednog sistema...i to ce uvek tako biti,stim sto uvek dominira jedan...a  u ostalom pogledaj sta se desava sa masnom celijom pri jakim kontrakcijama i koja je uloga mitohondrije...telu su jako potrebni trigliceridi kada su napori intenzivni,a da bi do njih dosla mora da razbije masnu celiju....
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 11, 2009, 07:02:36 posle podne »

Ovde smo pricali o tome koji je nacin treninga efikasniji za skidanje masti.

Da... Mada ako je u pitanju anaerobna aktivnost t.j. ekstremniji napori tu se masti uopste ne trose nego samo seceri, tako da je svakako efikasnije piti sagorevac pred aerobnu i dugotrajniju aktivnost, ali naravno, nije greska popiti pred bilo kakav trening, samo sto ce se negde bolje a negde manje bolje odraziti...
Kako onda objasnjavas cinjenicu da i bez cardio treninga mozes doci recimo na nekih 6% bf a pri tom da sacuvas misicnu masu?
« Poslednja izmena: Mart 12, 2009, 11:29:25 pre podne od strane UREDNIK PANSPORT » Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.047 sekundi sa 12 upita.