TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 04:45:18 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Badem  (Pročitano 12552 puta)
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Crime is a desease. Meet the cure.

« Odgovor #12 poslato: Jun 24, 2009, 03:48:56 posle podne »

Shoot!!!  :D ;D
Sačuvana
Stallone Cobra, the strong arm of the law.
Nitro
Gost
« Odgovor #11 poslato: Jun 24, 2009, 03:46:19 posle podne »

mnogo pitas :) ako ti kazem moracju da te ubijem  ;D ;D :D :D ;)
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jun 24, 2009, 03:32:06 posle podne »

Ja badem jedem sirov, a lesnik iskljucivo pecen... Ne znam samo zasto ne velja pecen?
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #9 poslato: Jun 24, 2009, 03:30:15 posle podne »

Ja sirov lešnik baš i volim. Pečen mi se ne dopada, a i skuplji je. :D
Kupujem ga u Roda marketu. Redovno ga ima.
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 24, 2009, 03:06:06 posle podne »

A zasto nije ni za sta???  :(
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #7 poslato: Jun 24, 2009, 03:01:59 posle podne »

sve se to dosta razlikuje...recimo indijski orah nije LOW gl...tako da mora ispod 100g da se jede i ima vise hidrata...inace kod nas je jako tesko naci sirov lesnik a pecen lesnik nije ni zasta

sirov badem,mmmmmm extra
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #6 poslato: Jun 24, 2009, 02:53:49 posle podne »

Meni su lešnici preukusni i nemam mere kad ih jedem. :D
Ipak treba poprilično da ih pojedem pre nego što mi stvore osećaj sitosti. A dok se taj osećaj stvori, ja već uneo 2000 kalorija. :D :D :D
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jun 24, 2009, 02:28:45 posle podne »

I ja najvise volim lesnike, trenutno bas unistavam iskljucivo njih... Mada imam i bademe i izmesam malo ponekad sa lesnicima, ali posto sam trenutno na bas jakoj dijeti gde ukusa nema ni na vidiku, lesnici mi dodju kao raj, i to mi je najomiljeniji obrok u toku dana  :D
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #4 poslato: Jun 24, 2009, 02:26:02 posle podne »

Na ovo cu samo dodati da se osim badema, slobodno mogu koristiti i orasi, lesnici, kikiriki... Stvarno zasite fenomenalno, ali ja ih ne jedem izmedju obroka vec kao obrok i to 50 gr. po obroku, 2 takva obroka dnevno... Rezultati su dobri, ali zato nema nezdravih masti i secera u svim mojim ostalim obrocima...
Naravno, naravno. Ovo važi i za ostale koštunjave plodove, samo što je konkretan tekst bio namenjen baš bademima. :)
Ja najviše volim lešnike.
Sačuvana
biljanans
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 24, 2009, 02:22:24 posle podne »

Obozavam bademe ali svaki put moram da ih izmerim inace mogu da ih pojedem ... bruka  ;D
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 24, 2009, 02:21:27 posle podne »

Na ovo cu samo dodati da se osim badema, slobodno mogu koristiti i orasi, lesnici, kikiriki... Stvarno zasite fenomenalno, ali ja ih ne jedem izmedju obroka vec kao obrok i to 50 gr. po obroku, 2 takva obroka dnevno... Rezultati su dobri, ali zato nema nezdravih masti i secera u svim mojim ostalim obrocima...
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #1 poslato: Jun 24, 2009, 02:17:16 posle podne »

Badem

Sigurno je da imaju dosta masti u sebi, ali sigurno trebate razmisliti o tome da ih ubacite u svoj program ishrane.

11.jun 2009.
Flexonline.com

Ne osećate se potpuno siti izmeĂ°u dva obroka? Ne, nemojte se odmah uhvatiti za proteinsku čokoladicu obično bogatu šećerima. Uzmite jednu šaku(jednu uncu - 28g) badema. Oni su sjajan dodatak uobičajenom bilderskom obroku ili pak odlična i brza užina.

Bademi su puni za bodibildere osnovnih nutrijenata - proteina i zdravih masti, ali su često neopravdano izostavljeni sa menija. Zato zgrabite šaku badema i nastavite dalje da čitate.

Bademi su zaista prepuni masti, ali su poslednje studije pokazale da vam te masti neće još više povaćati procenat telesnih masti već će vam čak pomoći da održavate željenu težinu. Ovo je verovatno zbog toga što su bademi odličnog nutritivnog sastava. Jedna unca(28g) badema ima čak 167 kalorija, 6g proteina, 3.1 g vlakana - koji će pomoći vašem digestivnom traktu, 10g mononezasićenih masti i 3.1g polinezasićenih masti. Obe vrste masti spadaju u tzv. dobre masti. Ista količina badema sadrži i dosta moćnog antioksidanta - vitamin E, kao i magnezijum, gvožĂ°e i kalijum.
Nedavne stidije su pokazale da badem snižava nivo lošeg - LDL- holesterola u telu.

Napravite svoju brzu užinu kombinujući bademe i sušeno voće. Možete i seckan badem dodati vašoj salati, ili pak da ribu ili piletinu pre kuvanja pospete mlevenim bademom. Nakon što pojedete bademe, trebalo bi da se osećate sitim.  To će vas sprečiti u nameri da posegnete za nekim slatkišem ili kolačem.
I na kraju da zaključimo: ne trebate jesti previše badema jer su jako kalorični i mogu ugroziti vašu dijetu. No, slobodno častite sebe sa jednom do dve unce badema dnevno, i postarajte se da u isto vreme izbacite sve loše masti iz svog jelovnika.

Prevod: Robert

[prilog je izbrisao admin]
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.076 sekundi sa 17 upita.