TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398503 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 05:34:27 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Loša Kafa vs Dobra Kafa  (Pročitano 4228 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #13 poslato: Decembar 14, 2009, 06:59:15 posle podne »

izmeĂ°u ostalog i zbog dehidratacije...
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #12 poslato: Decembar 14, 2009, 05:02:20 posle podne »

Kafa ne leči mamurluk

Ispijanje kafe nakon alkohola neće izlečiti jutarnji mamurluk, otkrili su istraživači Univerziteta Templ u Filadelfiji, preneo je BBC.

Baš suprotno, posezanje za šoljom kafe možda je najgora stvar koju možete da uradite da se otreznite, ukazuje se u najnovijom studiji.
Rezultati istraživanja sprovedenih na miševima pokazuju da ispijanje kafe čini da se osećate kao da "dolazite sebi", ali to je, u stvari, iluzija. Ljudima je nakon šoljice crnog napitka čak teže da shvate da su pod uticajem alkohola.
Naučnici su miševima dali doze alkohola i kafeina u različitim razmerama i posmatrali njihovo ponašanje u lavirintu, u odnosu na druge miševe kojima je dat neutralan soni rastvor. Doze kofeina koje su date miševima ekvivalentne su količini od osam šolja kafe za ljude.
Alhohol je opustio miševe, ali su oni zato slabije izbegavali neugodne šokove. Miševi koji su primili kofein bili su bolji u snalaženju po lavirintu, ali su bili napetiji i krutiji. Glodari koji su primili kombinaciju alkohola i kofeina bili su relativno opušteni, ali i dalje nisu mogli da izbegnu zamke po lavirintu.
Istraživači smatraju, shodno tome, da bi kombinacija alkohola i kofeina samo navela pijane ljude da se osećaju treznima.

Autor: M.Milikšić/Blic online
« Poslednja izmena: Decembar 14, 2009, 05:05:00 posle podne od strane PANSPORT BEOGRAD » Sačuvana

senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #11 poslato: Decembar 12, 2009, 02:12:19 posle podne »

Jedino sto je kafa kod nas loseg kvaliteta ,pa ko moze da uzima brazilsku bilo bi najbolje,skupa je nema je svugde al je dobra.
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #10 poslato: Decembar 12, 2009, 12:57:57 posle podne »

Turska kafa......jedina i najbolja......
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #9 poslato: Decembar 10, 2009, 04:02:07 posle podne »

Ja mislim da je to direktno povezano sa mokrenjem, sto vise to bolje, a upravo kafa "tera" na to sa obzirom da je diuretik...
Trener mi je napominjao nekoliko puta da je jako opasno trpeti odlazak u wc, tako da verovatno to i izaziva nepravilan rad ili bolesti kod prostate...
Moje misljenje je da ti minerali i antioksidatni i nemaju pretarano veze, jer kafa kao i milion ostalih namirnica ima antiokisadnte i minerale...
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #8 poslato: Decembar 10, 2009, 03:57:17 posle podne »

Kafom protiv raka prostate

Konzumiranje kafe može da umanji rizik od razvoja raka prostate, objavili su američki istraživači.

Studijom je utvrĂ°eno da su osobe koje piju velike količine kafe izložene za 60 odsto manjem riziku da obole od agresivnog tumora, u poreĂ°enju sa muškarcima koji uopšte ne piju kafu.

Istraživači su pratili 50.000 muškaraca u periodu od 1986. do 2006. godine. Naučnici u ovom trenutku nisu sigurni koji sastojci kafe vrše pozitivno dejstvo.

Poznato je da kafa sadrži mnoge biološki aktivne supstance, poput minerala i antioksidanata. Ove materije umanjuju štetu na tkivu koja nastaje oslobaĂ°anjem energije u ćelijama.

Naučnici naglašavaju da su potrebna dodatna istraživanja pre donošenja čvrstih zaključaka o korisnom uticaju kafe.

Rezultati istraživanja obavljenog na Univerzitetu Harvard, predstavljeni su na konferenciji Američkog udruženja za istraživanja o raku.

izvor mondo
Sačuvana

daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Septembar 29, 2009, 05:02:22 posle podne »

ama stvar je u atmosferi... naprave tako dobru opuštenu atmosferzu, uvališ se u neki preteranu fotelju slušaš jazz i čitaš dobru knjigu.. aoko tebe miris kafe (i srećom ohne duvanski dim :))
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #6 poslato: Septembar 29, 2009, 07:54:42 pre podne »

Ja ostajem pri dobroj staroj srpsko-turskoj kafi bez secera.
Nema kalorija a ima dosta kofeina.

Slazem se...Jedino nju kad popijem smatram da sam popila kafu,sve ostalo mi je ono kada hocu da se zasladim...Ali me strasno nervira sto u kaficima nju tesko mozes naci.Srecom pa smo sada preko puta jednog koji kuva tursku kafu,za zivo cudo :)

Kada nema nje ne ostaje mi u radnji druga mogucnost osim neskafe 3 in 1,ali jedino strong dolazi u obzir
Sačuvana
Be Happy!!!
sasa037
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 29, 2009, 02:49:42 pre podne »

Slazem se ovo ostalo je fenserica samo bih dodao ipak malo secera pa nek ide zivot ;)
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #4 poslato: Septembar 28, 2009, 08:25:07 posle podne »

Sačuvana

daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Septembar 28, 2009, 07:33:57 posle podne »

sličan txt sam ja postavila na Novo i zanimljivo...
ustvari me je šokiralo što sam se u Engleskoj izgleda ugojila od fensi kafa..
ali vredelo je ;)
kakva uživancija... hmmm... sa još malo cimeta od gore i nema lepše stvari od lattea ;)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #2 poslato: Septembar 27, 2009, 02:18:51 posle podne »

Moj izbor kafe je Nes/Jacobs 3 in 1, jedna dnevno i to je sva priča oko kafe. :D
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #1 poslato: Septembar 27, 2009, 11:10:24 pre podne »

Kafe Opasne po Liniju

"Fensi" kafe, obogaćene šlagom, čokoladom i najrazličitijim aromama 
                                              koje sve popularnije i kod nas, mogu biti veoma opasne po liniju,

zaključak je  istraživanja koje je sprovela zdravstvena služba Njujorka.

Prema istraživanju, koje je obuhvatilo više lanaca popularnih "kafeterija", obična crna kafa, "obogoćena" mlekom i šecherom, ima u proseku 63 kalorije.
MeĂ°utim, one pripremljene u specijalnim kafićima, za piće za šankom ili "za poneti", mogu biti i četiri puta kaloričnije i sadržati i do 240 kalorija, što je 12 procenata preporučenog dnevnog unosa od 2.000 kalorija.
Velika kafa jednog od njujorških lanaca, obogaćena zaslaĂ°enim mlekom, imala je čak 860 kalorija. Onaj ko pazi na unos kalorija morao bi da, posle dve takve kafe, odustane od jela za taj dan.
"Popularnost takvih mešanih kafa porasla je poslednjih godina", izjavio je njujorški komesar za zdravlje dr Tomas Farli. "Nažalost, mnoga od tih pića su prepuna kalorija, pa - umesto da vas 'podignu' u popodnevnim časovima - mogu da vas i te kako otežaju".
Istraživanjem je, kako je preneo Rojters, bilo obuhvaćeno 3.000 uzoraka kafe iz 115 lanaca restorana i kafića u Njujorku.
Gotovo 20 procenata odraslih Amerikanaca pije bar jednu "fensi" kafu dnevno.

Na sreću, nisu sve one krcate kalorijama. Crna kafa ili čaj bez šechera mogu imati svega 10 kalorija. Zato zdravstvena služba preporučuje Njujorčanima da naručuju male porcije kafe sa obranim mlekom i da izbegavaju sve dodatne ukuse.

Autor: Tanjug

« Poslednja izmena: Septembar 27, 2009, 11:14:50 pre podne od strane PANSPORT BEOGRAD » Sačuvana

Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.173 sekundi sa 17 upita.