TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 03:57:18 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: MESO / razlika  (Pročitano 30753 puta)
bb
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 303

« Odgovor #79 poslato: Septembar 30, 2007, 06:06:51 pre podne »

U svakom slucaju, ne moze biti nista lose u supi ako uzmete u obzir da je kuvate od mesa i povrca koje biste ionako pojeli u drugacijem obliku. Supa od belog mesa nije masna, ako odsecete svu vidljivu mast sa mesa i skinete kozu.

Ok, ne racunamo da ce supa da doprinese nesto puno zastiti zglobova.
Niko i ne analizira sadrzaj domace supe (bar ja na tako nesto nisam naletela). Bas bi me zanimalo koliko kalcijuma izadje iz kostiju, mozda je i to zanemarljivo. Uvek sam pre za manje aktivne supstance iz prirodne hrane nego vise iz pilula.

Da li jedete domacu supu i koliko cesto?  Da li vas mrzi da je skuvate?
Ja jedem supu pretezno zimi vise puta nedeljno. Leti, kada su velike vrucine jedem samo supe od povrca.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #78 poslato: Septembar 29, 2007, 10:00:25 pre podne »

U svakom slučaju malo je kolagena u toj pihtiji...
Dakle po meni ipak ne, nikako.. skinite mast sa super.. onako se trudimo da se klonimo masti...
Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #77 poslato: Septembar 28, 2007, 08:03:49 posle podne »

verovatno se samo ime poklapa (zelatin ..) a ustvari radi se o nechemu 10om ...
kolagen znamo shta je ... ne vidim vez izmedju navedenih pojmova i supe  :D :D :D

tako da verovatno to i jeste MAST+SO+BESKORISNI OSTACI ...
« Poslednja izmena: Septembar 28, 2007, 08:09:10 posle podne od strane Lokk1 » Sačuvana
bb
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 303

« Odgovor #76 poslato: Septembar 28, 2007, 07:56:41 posle podne »

Tokom kuvanja skidam penu. Meni je to gadno.
Kada se supa ohladi moze se lako skinuti visak masnoce.

Sto se tice pihtija, ja sam mislila da je to =zelatin i da je to bas onaj zelatin koji imaju neki preparati za zglobove. Sad kad gledam sastav tih preparata samo jedan (elasti joint) ima Hydrolyzed Gelatin(from Collagen). Neki (TW joint fuel liquid) imaju
Hydrolyzed collagen  i chicken sternal collagen. Sta je ovo poslednje nemam pojma.
Sačuvana
FLEXns
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 550

« Odgovor #75 poslato: Septembar 28, 2007, 07:27:19 posle podne »

MASTTT :)
Sačuvana
Zadovoljstvo je najcesce u onome sto ni ne primecujemo
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #74 poslato: Septembar 28, 2007, 04:06:19 posle podne »

Ne znam šta tako posebno ima u tom želdatinu osim čiste masti i soli... to su pihtije...
Koliko ja znam nemaju poseban benefit za zglobove.. ako neko zna bolje nek me ispravi...
Sačuvana
CTEBAH
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 736


« Odgovor #73 poslato: Septembar 28, 2007, 02:42:22 posle podne »

... ja mislim da je to neka mast i uvek sve bacim...

Sačuvana
"...oci sklopljene, tisina i molitva pred boj, slike majke ljubi cedo ja pridruzicu se njoj, na nebu ako treba jer tamo pripadamo, mi smo nebeski narod ali na zemlji za cuda znamo...nema pomisli o milosti slusam krike dusmana..."

Klikni ovde
bb
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 303

« Odgovor #72 poslato: Septembar 28, 2007, 02:13:21 posle podne »

a taj zelatin je dobar zbog cega ?  ::) 

to je ono blickavo kada kuvas piletinu pa kad se ohladi ostane onako gusto zuckasto-belo ?

  ...ja to bacam...  :)

Zelatin je dobar za zglobove. To je ono sto ti se upihtija supa kada se ohladi.
Neka me isprave strucnjaci ako gresim.
Sačuvana
CTEBAH
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 736


« Odgovor #71 poslato: Septembar 28, 2007, 12:39:21 posle podne »

a taj zelatin je dobar zbog cega ?  ::) 

to je ono blickavo kada kuvas piletinu pa kad se ohladi ostane onako gusto zuckasto-belo ?

  ...ja to bacam...  :)
Sačuvana
"...oci sklopljene, tisina i molitva pred boj, slike majke ljubi cedo ja pridruzicu se njoj, na nebu ako treba jer tamo pripadamo, mi smo nebeski narod ali na zemlji za cuda znamo...nema pomisli o milosti slusam krike dusmana..."

Klikni ovde
bb
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 303

« Odgovor #70 poslato: Septembar 28, 2007, 12:34:02 posle podne »

Kost u supi ima uticaj na kvalitet supe jer daje kalcijum. Cak sam negde procitala da je pozeljno da se doda sirce u supu jer to izvlaci kalcijum iz kostiju koje se kuvaju u supi.

Ja kuvam supu ovako:
bilo kakvo meso ali da obavezno ima i kostiju
voda
crni luk
celer (koren)
sargarepa
pastrnak
biber
so
lovorov list
sirce
na kraju persunov list i celerov list
Svo povrce iseckam pa posle ne mora da se dodaje testenina.
Vreme kuvanja zavisi od toga koliko je staro meso koje se kuva. Minimum je 2 sata, a desilo mi se i da kuvam 5 sati (matora kokoska).

Sem kalcijuma, supa je dobra i zbog zelatina.

Ne znam da li postoji neki optimalni trenutak kada dodati sirce i da li je to tacno da ono pomaze da izadje stio vise kalcijuma iz kostiju.
Sačuvana
FLEXns
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 550

« Odgovor #69 poslato: Septembar 28, 2007, 10:01:31 pre podne »

nisam nikad probao, kupujem ochishceno.

pa jel si nekad jeo supu u koju je ubachena govedja kost bez mesa.. :)
Sačuvana
Zadovoljstvo je najcesce u onome sto ni ne primecujemo
jovo18
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1145

« Odgovor #68 poslato: Septembar 28, 2007, 09:20:09 pre podne »

Kada se skuva belo meso s kostima(ne otkosteno belo meso) ima bolji ukus nego ona bez kostiju. Ne znam da li kost ima neki utica na kvalitet belog mesa ali prilicno utice na ukus(pozitivno).
Sačuvana
FLEXns
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 550

« Odgovor #67 poslato: Septembar 27, 2007, 06:54:31 posle podne »

kesa za pechenje?

ja stavim 400g sargarepe i 200g belog i napravim supu i to mi bude extra.
Sačuvana
Zadovoljstvo je najcesce u onome sto ni ne primecujemo
insomnia
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 31

« Odgovor #66 poslato: Septembar 27, 2007, 05:27:59 posle podne »

 :D
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5115


« Odgovor #65 poslato: Septembar 27, 2007, 05:24:03 posle podne »

Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 17 upita.