TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 05, 2025, 12:47:32 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Teretana i Kick Box - pomoc  (Pročitano 5044 puta)
ZELJA555
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

GET UP, STAND UP, DON'T GIVE UP THE FIGHT!

« Odgovor #7 poslato: Novembar 22, 2007, 10:05:07 pre podne »

Moje skromno misljenje: MNOGO SPAVANJA (min. 9h) i dobar steching poslije teretane jer ona moze da bude losa za neke performanse bitne za druge sportove (znam jer sam trenirao karate). Ipak mislim da ces znacajniji napredak u obje oblasti istovremeno tesko postici pa bi bilo dobro da odredis sta ti je trenutni prioritet i da tome u odredjenom vremenskom periodu posvetis paznju a u drugom da odrzavas trenutni nivo forme (ili dok nabacujes masu, na treninzima boksa posvetiti se tehnici - ko kod je trenirao borilacke vjestine zna koliko je ona bitna).
« Poslednja izmena: Novembar 22, 2007, 03:43:25 posle podne od strane ZELJA555 » Sačuvana
BENDŽO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 18, 2007, 03:14:00 posle podne »

UH,.. UZ TAKO INTENZIVNE I OBIMNE TRENINGE JE ZAISTA TEŠKO DOBITI NA MASI, POGOTOVO ŠTO NISI POČETNIK.
OD SUPLEMENTACIJE (uz protein koji piješ)

VOLUMASS 35 (po 100g nakon svakog treninga),
ANIMAL PAK + C-1000mg,
CREATIN (po 5g uz volumass 35)
GLUTAMIN (po 10g nakon treninga i 5g uz protein)
SHOCK THERAPY (pre treninga)

Sačuvana
Mladen Jovanovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

dipl. kondicioni trener

« Odgovor #5 poslato: Novembar 17, 2007, 05:45:01 posle podne »

Pod broj #1 : dosta je tesko nabaciti masu sa puno treninga.... puno treninga = puuuuuunnnnnooooo hrane.
Moj savet ti je:
Pon: Kick-Box pa teretana (moze odmah ili 4 sata kasnije)
Uto: odmor
Sred: Kick-Box pa teretana (moze odmah ili 4 sata kasnije)
Cet: odmor
Pet: Kick-Box pa teretana (moze odmah ili 4 sata kasnije)

Opet zavisi sta ti je prioritet. I kickbox i teretana izazivaju CNS zamor (pod uslovom da je kickbox stvarno hard-core), pa je najbolje trening organizovati u High-Low sistemu.
Teretana neka ti je 'prosta'. Moze Upper-Lower sistem ili Total Body, bez mnogo glupavih vezbi.
Primer:

Total A
A1. Cucanj 3x5pon
A2. Zgibovi 3x6-8
B1. Press/Dips 3x6-8
B2. Iskorak 3x10 (naizmenicno)

Total B
A1. Bench 3x6-8
A2. Rumuni 3x6-8
B1. Veslanje sa sipkom 3x6-8
B2. Trbusnjaci (podizanje nogu na klupi)

Ove treninge koristis naizmenicno: Pon:A, Sre:B, Pet:A, Pon:B, Sre:A, Pet:B itd, itd.
Ili...

Upper:
A1. Bench 3x6-8pon
A2. Veslanje sa sipkom 3x6-8
B1. Stojeci press/Dips 3x6-8
B2. Zgibovi 3x6-8

Lower
A. Cucanj 3x5
B. Rumuni 3x6-8
C1. Iskorak 3x10 (naizmenicno)
C2. Trbusnjaci (podizanje nogu na klupi)

Ovo isto kombinujes naizmenicno: Pon: Upper, Sre:Lower, Pet:Upper, Pon:Lower, Sre:Upper, Pet:Lower itd, itd...

Slobodnim danima krkas ko nenormalan. Koristi suplementaciju u vidu PWO (post-workout) shake-a.
Posle treninga:
5 g kreatin
30-50g Protein Whey
60-100g Dextroza
Pola litre mleka

Pred Spavanje:
Pola litre mleka
30-50g Proteina
5g Glutamine

U danima kada nemas trening, samo pij shake pred spavanje. I menjaj trening prema tvojoj sposobnosti oporavka. Dugujes mi 100eu za trening savet :)
Sačuvana
If you start with a poor assumption, you reach a poor conclusion!
Djole92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Djole

« Odgovor #4 poslato: Novembar 17, 2007, 03:57:12 posle podne »

Pan soprt za masu preporucuje Ultra MASS 4500,Volumas 35 i MEGA MILK!!!
Sačuvana
Djole
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Septembar 24, 2007, 08:00:42 pre podne »

Moze Z force ali mora vise da se uzima(2 X dnevno po 4 kapsule). Ako hoces da dobijes na masi boks bi trebalo da svedes na minimum ili ga treniraj taj dan kada nisi u teretani(u teretanu bi bilo dovoljno da ides 4X). Obavesno 6 obroka. Uzmi, obavezno neki multivitaminski kompex(npr Super Multi) i neki multimineralni k.(moze Univerzalov Ca,Zn,Mg)s tim sto bi bilo dobro da uzimas i dadatno C-vitamin i eventualno E-vitamin. Kreatin pijes ujutru i posle treninga(5g). Glutamin posle treninga i pre spavanja(po 10g, min).
Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #2 poslato: Septembar 23, 2007, 06:10:26 posle podne »

nesto ne verujem da ces od z force imati neke rezultate...od preparata bi mogao da uzimas neke vitamine i minerale...imas u pansportu da ih kupis... i mislim da ces dobiti neki kontra efekat od tolikog treniranja...mnogo je 6 treninga nedeljno
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
hhunter87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Septembar 23, 2007, 01:47:40 posle podne »

Na forumu sam dugo ali mi je tek sad potreban neki konkretan savet. Potrebno mi je da na najbolji nacin uklopim ova dva (box i teretana). Oba sporta mogu da treniram 6 dana u nedelji, ja biram koji su to dani. Do sada sam isao u teretanu 3 meseca preko leta ali moram nabaciti jos min 5-8kg.

1. da li je bolje da jedan dan idem u teretanu a drugi na box ili da isti dan imam dva treninga a da se sledeci odmaram?
2. planiram da uzmem z-force jer je ortak postigao odlicne rezultate sa tim preparatom a isto ima 20 god kao ja. Ako neko ima bolji predlog za nabacivanje mase bio bih veoma zahvalan da preporuci taj preparat. (upucen sam sto se tice problema sa nivoom testosterona kod mladjih osoba)
3. uzimam i protein iako se dosta dobro hranim ali od vas ocekujem da mi preporucite koji je najbolji za ovu kombinaciju
4. sta jos treba da uzmem od preparata? neke vitamine, minerale?
5. jos od ranije mi je ostalo kreatina i glutamina pa me zanima kako da ih pijem sobzirom da mi to nije primarni preparat
6. ako je neko zainteresovan mogu i da mu napisem program koji radim pa da mi kaze da li postoje vezbe i gde.
« Poslednja izmena: Septembar 23, 2007, 02:08:44 posle podne od strane hhunter87 » Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.038 sekundi sa 12 upita.