Pansport Forum
Ishrana => Način ishrane u odnosu na cilj => Fit izgled => Temu započeo: deskecar Jun 19, 2010, 06:06:19 posle podne
-
kad se vec pominjne testenina ...kakva li je ta durum testenina ?
-
Ne konzumiram, ako zvacem neku testeninu onda su to integralni spageti, ali sve ostalo zanemarim...;)
-
Od ugljenih hidrata, kod mene u ishrani najviše je zastupljen pirinač. Zatim ovsene, pa krompir i integralne testenine.
-
Od ugljenih hidrata, kod mene u ishrani najviše je zastupljen pirinač. Zatim ovsene, pa krompir i integralne testenine.
Isto i kod mene..i moram napomenuti da mesam uh sa proteinima u ishrani i nemam problema cak naprotiv!
-
kad se vec pominjne testenina ...kakva li je ta durum testenina ?
Od psenicne krupice mislim...
Mislim da ima durum, neznam ime, male spiralne (fusilli), tamne, znaci barem vecim delom integralne, i vrlo su lepe i spadaju u kvalitetnije iako verujem da nisu u potpunosti integralne, ali mogu se zaista kombinovati...
Sto se kombinovanja tice, upravo je u tome fora sto si napisala Monia. Ali uvek izdvajam ispred svega da je mesati krompir i meso najgora opcija za stomak i varenje.
-
Odvojila sam temu od ovsenih da možemo da nastavimo priču oko testenina...
U zdravoj hrani zaista ima lep izbor raznoraznih testenina... za one koji paze na UH dovoljna je jedna kesica za 2 ručka, obroka...
Sojina, heljdina, integralna... zlatiborski rezanac... stvarno su jako ukusne
-
U tempu i vecim marketina ima jefitna integralna i stvarno kvalitetna testenina. Zeleno pakovanje, na jednom delu providno. Makaroni, nazovimo ih tako su bas tamni i vidi se da nije boja u pitanju...
Zlatiborski rezanac naravno koji je spreman samo kada se ubaci u kljucalu vodu ili mleko i odmah procedi, bukvalno tako.
Zatim jos raznovrsne varijacije intergralnih i ovsenih pasta po zdravim hranama.
Heljdina testina je fenomenalna. Znaci probajte ko nije, ima u vidu testa za lazanje mislim...
Meni su sve one ekstremno ukusne i delikatesne, za razliku od belog testa koji mi je bljutavo, sem kada ga napravi neki iskusni kuvar, italijani i slicno :)
Takodje, fusili sareni su isto super, trikolori i slicno :) t.j. testo sa povrcem raznih boja... za one koji ne mogu integralno npr
-
Durum wheat is high in protein, but makes a yellow mealy flour that is used to make pasta. Once durum has been ground into flour it is not called durum flour, but rather semolina flour. In turn, semolina pastas are actually made with the flour of durum wheat.
slobodan prevod :) : durum psenica je bogata proteinima ,ali od nje se pravi zuto brasno koje se koristi za pravljenje paste .jednom kad se durum samelje u brasno ne zove se durum brasno radije se naziva "semolina brasno"....
evo trazio sam malo po netu i procitao svasta o durum...
svuda se pominje da je intergralna stavrcica...
-
U tempu i vecim marketina ima jefitna integralna i stvarno kvalitetna testenina. Zeleno pakovanje, na jednom delu providno. Makaroni, nazovimo ih tako su bas tamni i vidi se da nije boja u pitanju...
Zlatiborski rezanac naravno koji je spreman samo kada se ubaci u kljucalu vodu ili mleko i odmah procedi, bukvalno tako.
Zatim jos raznovrsne varijacije intergralnih i ovsenih pasta po zdravim hranama.
Heljdina testina je fenomenalna. Znaci probajte ko nije, ima u vidu testa za lazanje mislim...
Meni su sve one ekstremno ukusne i delikatesne, za razliku od belog testa koji mi je bljutavo, sem kada ga napravi neki iskusni kuvar, italijani i slicno :)
Takodje, fusili sareni su isto super, trikolori i slicno :) t.j. testo sa povrcem raznih boja... za one koji ne mogu integralno npr
Baš te "zelene" i ja kupujem.. i one sa povrćem i one tamne.. meni su ekstra.. veoma siti i drže dugo što znači da su bar delom integralni
-
kako se tacno zovu "Baš te zelene"?
-
Ako se ne varam, Ognjen i Daniela misle na ove:
http://img203.imageshack.us/img203/6750/23062010059.jpg
Ja ih ponekad uzmem kad mi dosade pirinač i krompir, evo baš se sad zateklo da ih imam kod kuće... :D
Ima ih u Maxiju, ali ne u svakom,... 51 din je ova kesa od 500 gr.
-
potszicu sutra,ma da mi nije poznato....
i jos je i cena super...
-
upravo ta :)
super su i zasite bas jer su malo "tezi" za npr razliku od zlatiborskog...
ali povrh svega mislim da su jako kvalitetni... a cena je stvarno smesna
-
Da, to su te.. kupujem ih u Tempu
-
Da, u Tempu sigurno. Sada da li jos negde neznam
-
I ja koristim one sarene testenine vitaminizirane. Kupujem ih u Veru. Nisu lose.
-
p.s. testenine sa morskim plodovima, divno :)
(ali samo one iz restorana, jer sama nikad ne znam to da spremim da valja :D )
-
Pa samo dodas morske plodove koje kupis u radnji :)
Mada mnoge vise ide rizoto sa morskim...
Trikolori su ukusni bas... mada omiljene su mi basilico koje nemaju kod nas... onako dugacke, zelene, ukusne sa tim specificnim ukusom, njam
-
Juče sam jeo "zelene" Filipili sa slike i odlični su, biće deo redovne ishrane.:)
-
prva i osnovna stvar za kojom šššizim kad krenem na proteinsku dijetu... - testenine :)
-
Pa samo dodas morske plodove koje kupis u radnji :)
Mada mnoge vise ide rizoto sa morskim...
Trikolori su ukusni bas... mada omiljene su mi basilico koje nemaju kod nas... onako dugacke, zelene, ukusne sa tim specificnim ukusom, njam
Ima samo su preskupe...
Testenina je odlična za sportiste kao što je Ognjen... ima ona svoju ulogu u ishrani, samo treba biti obazriv
-
Primetio sam da mi u odredjenim periodima testenina prija vise nego pirinac i ostali izvori uh.Mada najbolje je kombinovati.
-
Svakako da treba ubaciti, i to redovno, ako niste profi bb... mnogo ljudi ili previse jede testeninu (italijnsku kuhinju) ili rizu (rekao bih ti Zoltane :)), ne znam zasto ne kombinujete, nista bolje...
U periodu oko treninga je testenina zakon...
jako volim dugacku siroku tanku, ne znam tacno ime. mislim da nema integralne ali je preuuuukusna. ima cak i u bombicama kao, t.j. kao klupcadi zamotana, ako budete trazili po radnju... neki bassilico jos i mmm
-
Sto se mene tice ognjene vrlo rado bih je stalno jeo, ali nazalost u nekim periodima se ipak ne sme ma koliko ja to voleo i zeleo.A treba kombinovati sve vrste testenina+pirinac+krompir+ovsene...pa sve po malo.Naravno u mom slucaju govorim samo za off sezonu.
-
Heljdina testenina je fenomenalna... kao i razne sojine i biljne testenine kojih ima u zdravoj hrani
-
Heljdinu testeninu treba jesti kad je hladno - tako kaži makrobiotičari :)
-
da :)
kinou takodje samo zimi
proso mislim da ide leti... jing i jang fora :) jedno greje jedno hladi. ali sto se kinoe tice, meni nekako bas i odgovara zimi, leti je bas ne jedem uopste...
od heljde imam sjajnih laganih hlebova. obozavam ih!
-
Koja je razlika izmedju integralnih i obicnih testenina? Koliko videh na deklaraciji odnos proteina, uh-a i masti je gotovo identican kod integralnih i obicnih testenina.
-
razlika je u GI (glikemijski indeks)
-
Jel istina da testenina kuvanjem gubi znatno od svoje kalorijske vrednosti ????
-
Mislim da je tvoje pitanje povezano sa gramazom pre i posle kuvanja, tj kolicinom vode koju poprime kuvanjem...
-
vidis to mi nije palo na pamet...
-
samo upije vodu, normalno ;)
meni testenina najviše prija od svih UH... pogtovo sojina, heljdina... sa kajganom npr odlična kombinacija proteina i hidrata
-
i meni isto... uglavnom integralna u kombinaciji sa nemasnim sirevima, a i punjene makarone tj. ravioli su extra...
-
Imam neki osecaj da su testenine tako preradjene da ih ne vredi ni pogledati, ne mogu da se zasitim od njih i ne gotivim ih nesto previse.
-
Blago tebi... nažalost prelako se spremaju i previše su ukusne da ih izbacim iz ishrane... ali jedem ih sa povrćem da bude zdraviji obrok ;)
-
Kako mislis gubi od svoje kalorijske vrednosti, i uospte kako pravis poredjenje, pa ne mozes testeninu jeste nekuvano kao povrce pa da poredis :) mislim mozes ali... :)
testenina je osnovni energetski izvor. slazem se da ako se napravi ukusno i jos malo "zamasati" sirevima ili prelivima stvarno se tona moze pojesti :). zato integralna koja mnogo brze zasiti i nema problema.
bolonjeze ne bih stvarno savetovao, u 90% slucajeva sam vidjao da se toliko zamasti da je to strasno, plus jos mleveno meso u vecoj kolicini i onda suvise i prot. i uh, i jos masan sos...
uvek mozete nesto laganije dodati ako vec ne mozete jesti bez dodataka. besamel sos je svakako bolji nego przena mast od mlevenog mesa...
ah, ovde jedem samu belu testeninu, ne prave integralnu, a da ne pricam heljidinu. kada dodjem kuci prvo sto cu da uradim je da se nazderem intergralnog testa, zlatiborskog rezanca i heljdinih i lanenin plocica! :)
-
Kako mislis gubi od svoje kalorijske vrednosti, i uospte kako pravis poredjenje, pa ne mozes testeninu jeste nekuvano kao povrce pa da poredis :) mislim mozes ali... :)
testenina je osnovni energetski izvor. slazem se da ako se napravi ukusno i jos malo "zamasati" sirevima ili prelivima stvarno se tona moze pojesti :). zato integralna koja mnogo brze zasiti i nema problema.
bolonjeze ne bih stvarno savetovao, u 90% slucajeva sam vidjao da se toliko zamasti da je to strasno, plus jos mleveno meso u vecoj kolicini i onda suvise i prot. i uh, i jos masan sos...
uvek mozete nesto laganije dodati ako vec ne mozete jesti bez dodataka. besamel sos je svakako bolji nego przena mast od mlevenog mesa...
ah, ovde jedem samu belu testeninu, ne prave integralnu, a da ne pricam heljidinu. kada dodjem kuci prvo sto cu da uradim je da se nazderem intergralnog testa, zlatiborskog rezanca i heljdinih i lanenin plocica! :)
već sam pomenula na nekom mestu, ali jesi probao testeninu od sipe? to sigurno tamo imaju :)
ima morski šmek, ja sam se oduševila...
-
Probao sam ali ne ovde, mislim da sam u hrvatskoj bio kupio. Super je skroz :) svidja mi se jer su crne... boja odmah govori da moraju biti dobre :)
probao sam i rizine, ali su nekako ne znam, rastope se suvise jer sigurno se samo tako riza mora obraditi da bi se izvukla u rezance, uglavnom nista posebno...
najukusniji su mi tagliatelle i fusilli :)
-
Da li kod nas u prodaji jos uvek postoje one integralne "Fillipili" testenine u zelenom pakovanju? Da li neko zna gde bih mogao da ih kupim?
-
Ima ih u Metrou.
-
i u Tempu.
-
U zdravim hranama pogledajte isto, bolje snabdevenim.... može da se naĂ°e jako kvalietna testenina
-
Ja njih kuci konzurmiram skoro stalno. Odlicne su, ne znam da li su 100% integralne ali su kvalitetne, tu nema govora, i jeftine su...
U tempu ih ima sigurno, tacnije uvek je bilo, ne znam u poslednje vreme...
-
Ja njih kuci konzurmiram skoro stalno. Odlicne su, ne znam da li su 100% integralne ali su kvalitetne, tu nema govora, i jeftine su...
U tempu ih ima sigurno, tacnije uvek je bilo, ne znam u poslednje vreme...
ima sigurno u tempu uzimam ih stalno, cena je 51 din
-
Hvala :)
-
Pa da, nisam znao cenu, ali sam znao da je smesno, to je dzabe stvarno...
Kod nas sve sto valja je jeftino :)
-
Pa da, nisam znao cenu, ali sam znao da je smesno, to je dzabe stvarno...
Kod nas sve sto valja je jeftino :)
il je jeftino il mnogo skupo, sredine nema....
-
Tako nekako :)
-
kad smo kod testenine.. nekako mi je najbrža i najbolja kombinacija da skuvam ono zamrznuto povrće, dodam kašiku pavlake i sa testom pojedem kao lagani ručak...
pitate gde se gde su proteini - pa za večeru ;)
-
Ja sam danas jeo testo isto (kao da nekog zanima LOL)
iseckao sam belo meso na ultra sitno (nesto me zub koci) i dodao peanut butter i karfiol. Bilo cool
-
Ma, koga to zanima šta si danas jeo. :P :D
-
jedino što "sanjam" na dijeti je testenina ;D zaobilazim temu naredna 2 meseca...
-
Peanut butter.. ko kaže da ne može da se ugoji neka proba kikriki puter i džem ;)
-
kad smo kod testenine.. nekako mi je najbrža i najbolja kombinacija da skuvam ono zamrznuto povrće, dodam kašiku pavlake i sa testom pojedem kao lagani ručak...
pitate gde se gde su proteini - pa za večeru ;)
Da, to je 5 min :) To mi je jedan od prvih obroka kada sam sam poceo da kuvam :) mada sam ja dodavao iseckanu sunku ili pecenicu.
Peanut butter.. ko kaže da ne može da se ugoji neka proba kikriki puter i džem ;)
Dorucak sampiona :) Ujutru je to sasvim ok ko je imalo aktivan i ko ima mere. I onaj "ko se goji" slobodno moze to za dorucak ponekad bez problema ako je pravi kikiriki puter u pitanju (ne zasecereni) i ako je domaci dzem bez secera... nema bojazni za nicim a super energetski izvor, a o ukusu ne vredi pisati :)
-
Potpisujem!
Zapravo otkad doručkujem jedno parče P&J i šolju zelenog čaja meni super... dugo sam sita, a kg miruju...
naravno nisam na low carb i i te kako sam aktivna...
ali treba biti jako oprezan sa kikrikijem uopšte... prepun je kcal...
-
Potpisujem!
Zapravo otkad doručkujem jedno parče P&J i šolju zelenog čaja meni super... dugo sam sita, a kg miruju...
naravno nisam na low carb i i te kako sam aktivna...
ali treba biti jako oprezan sa kikrikijem uopšte... prepun je kcal...
Znaci preporucljiviji su lesnici i bademi? Sirovi naravno...
-
Sirovi baš i nisu, a pogotovo bademi sa opnom na sebi. Blanširani su najbolja opcija, pošto opna sadrži amigdalin čini mi se koji donekle toksičan, ali pored toga blokira varenje tih badema tako da...
-
Sirovi baš i nisu, a pogotovo bademi sa opnom na sebi. Blanširani su najbolja opcija, pošto opna sadrži amigdalin čini mi se koji donekle toksičan, ali pored toga blokira varenje tih badema tako da...
Btw sta znaci to "blansirani"? :)
Jel moze peceni ako ne mogu da nadjem blansirane?
-
blansirani su kad su beli ,tj na neki tamo nacin im je skinuta opna....
posto sad znas kakvi su blansirani nacices ih...
-
A peceni? :)
-
Ono što je deske rekao, a ti možeš da ih pečeš koliko oš, ako imaju opnu na sebi... ;)
-
Hahah... Hvala na odgovoru... Jasnije mi je :D
-
Balsnirani mislim da su peceni...
Najbolje je da kupujes u zdravoj hrani, sirove i to je to.
-
Ovo nisam nikada cula, da ne valja jesti bademe sa opnom :-\
-
Ma kakvi, mozda jeste bolje blansirane ali to su sitnice sa kojima se ne sme opterecivati.
Pa ja mislim da je svo kostunjavo toksicno. Jer koliko znam u sredini je niacin (otrov) i lako se moze umreti od velike kolicine kostunjavog, to se odavno zna...
Meni su blansirani naprotiv nekako osiromaseni, verujem da imaju manje vlakana :)
-
Voda je toksična u prevelikim količinama (ne šalim se).
Ne znam ni da li je preporučljivo u bilo kom smilsu jesti više od 100g dnevno koštunjavog
-
Na kraju se uvek dodje na onu staru izreku:"svega u umerenim kolicinama i nema greske"! :)
-
Ma da.. uglavnom ;)
e sad čega to umereno, a čega ne uopšte, i šta znači umereno.. e zato ljudi dolaze na PS forum ;)
-
e sad čega to umereno, a čega ne uopšte, i šta znači umereno.. e zato ljudi dolaze na PS forum ;)
Bas tako... :)
-
double agree :)
uvek cu pisati iznova... balans je kljuc svega. nista ne moze biti dobro u abnormalnim kolicinama...
-
Nekima je ponekad jako tesko da ustanove gde je granica (ab)normale... :)
-
ALi SVI žarko žele da znaju šta je to normlano ili uobičajeno ili dovoljno itd.... ali redovno se ne pridržavaju toga.... čak i ako plate za savet a kamoli ako ga dobiju for free na ovom forumu
-
ljudi koji su u veoma dugom periodu na oštrim dijetama su najviše skloni ekstremima u ishrani po prestanku dijete, što je i normalno :)
druga priča je "psihička" glad i prejedanje...
a što se saveta tiče, moje ikustvo je da te ljudi mnogo više slušaju kada plate za tvoj savet :) inače, ako je nešto za dž, odmah je drugačija perspektiva.... znam i po sebi
ali da se ne udaljavam od teme, sorry za off :)
-
ALi SVI žarko žele da znaju šta je to normlano ili uobičajeno ili dovoljno itd.... ali redovno se ne pridržavaju toga....
100% tacno... :)