Pansport Forum

Ishrana => Način ishrane u odnosu na cilj => Fit izgled => Temu započeo: Zverko Jul 18, 2006, 08:38:27 pre podne

Naslov: Vasi recepti
Poruka od: Zverko Jul 18, 2006, 08:38:27 pre podne
Sta mislite da u ovoj temi pisemo svoje rec epte, verovatno svako ima neki svoj omiljeni mix pa da probamo i mi ostali.
Evo za pocetak nekoliko mojih...

80 grama kikiriki maslaca
250 grama posnog sira
300 ml vode
1 banana

To sve strpati u blender i nakon malo vremena shake je gotov. :)

30gr Wheya
50g mljevenog plazma keksa
1 banana
2-3 dl mleka

Sve u blender i nakon 1-2 min shake je gotov.
Ovo ima oko 40gr proteina, 50gr UH i oko 5 gr masti.
Naslov: Re: Vasi recepti
Poruka od: mikiveliki Jul 18, 2006, 10:02:39 pre podne
MAKSIMALNA PODRSKA ZA OVU TEMU USKORO CU SE I JA PRIDRUZITI SA KONKRETNIM RECEPTIMA...
Naslov: Re: Vasi recepti
Poruka od: eskimo Jul 18, 2006, 01:23:54 posle podne
30gr Wheya
50g mljevenog plazma keksa
1 banana
2-3 dl mleka

Sve u blender i nakon 1-2 min shake je gotov.
Ovo ima oko 40gr proteina, 50gr UH i oko 5 gr masti.

Znachi isto ko moje!..:D i to uvek pijem ujutru tako iz navike..
Naslov: Re: Vasi recepti
Poruka od: Zverko Jul 18, 2006, 05:33:59 posle podne
Verovatno je mnogima od vas pocela da se gadi tunjevina iz konzerve, evo jedan recept da malo promenite taj ukus. :)

Iscedite ulje iz dve konzerve tunjevine i stavite tunjevinu u posudu. Dodate 4 jajeta, bibera i soli po ukusu. Dodate manju glavicu sitno secenog crnog luka. Zatim to mesate i dodajete prezlu dok ne dobijete masu koja moze lako da se oblikuje da se prave fasiri. Dobicete oko 5 povecih fasira koje zatim samo treba ispeci.
Naslov: Re: Vasi recepti
Poruka od: Johnny Bravo Jul 19, 2006, 12:12:02 posle podne
 8) 8) 8)
Evo nesto za one na dijeti bez UH.

Potrebno:
-2 merice wheya(nebitan ukus-po zelji),
-1 kesica zelatina(10g)
-4 belanca,
-aroma ruma(ili neka druga-po zelji),
-zasladjivac-saharin.

Rastvore se 2 merice (ili vise) whey-a u pola litra vode.
U par kasika vode zagrejati zelatin da se rastviri.To dodati
u whey i sipeti u posudu i staviti da se hladi u frizider.Posuda treba da
bude sa ravnim dnom.
U drugu ciniju umutiti mixerom 4 belanca,i dodati saharin i aromu ruma(ili drugu).
Kada se whey stegne ucvrsti-prebaciti ga na ravni tanjr i premazati
umucenim belancima i servirati i jesti hladno.
To sve ima ovakav sastav:
-2 merice wheya           -oko 40g proteina
-zelatin                         -oko 10g proteina(ne kvalitetnog,ali proteina)
-4 belanca                    -oko 12g proteina.
UH nema-osim sto mozda moze da se nadje u tragovima u
whey.
Naslov: Re: Vasi recepti
Poruka od: eskimo Jul 27, 2006, 11:23:22 posle podne
zanimljivo..fin recept,moglo bi da se proba..
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Mare_01 Avgust 07, 2006, 05:37:39 posle podne
Beast,
hvala na receptu, probao, odlicno je, jos sa malo kecapa pored, super  :D
pozdrav!
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Gavranac Avgust 07, 2006, 06:11:05 posle podne
Ovo je moja omiljena vechera u cut - fazi:

5 belanaca sa jednim zumancem izmutiti u posudi, dodati 2 - 3 kashike ella ili shvapskog sira, malo soka od paradajza i zachina po zelji. Ispeci na malo ulja ili na teflonu i bude niskokalorichan, hranljiv i ukusan omlet.
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Mali stefa Avgust 07, 2006, 06:16:00 posle podne
Jedno pitanje:Kakav kikiriki maslac jedete, da li uzmete kupovni ili sami u blender stavite kikiriki i napravite??? :-\ :-\ :-\ :-\
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: mikiveliki Avgust 07, 2006, 06:23:37 posle podne
Jedno pitanje:Kakav kikiriki maslac jedete, da li uzmete kupovni ili sami u blender stavite kikiriki i napravite??? :-\ :-\ :-\ :-\

kupujem neki USA made i obozavam ga. jedno od mojih omiljenih jela...
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Gavranac Avgust 07, 2006, 06:48:42 posle podne
A vrlo se jednostavno napravi i u blenderu, samo ubacish kikiriki i meljesh dok ne postane kasha. Izadje jeftinije.
Naslov: Re: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Duh sa sekirom Avgust 07, 2006, 09:22:28 posle podne
Jedno pitanje:Kakav kikiriki maslac jedete, da li uzmete kupovni ili sami u blender stavite kikiriki i napravite??? :-\ :-\ :-\ :-\

kupujem neki USA made i obozavam ga. jedno od mojih omiljenih jela...


Gde ga kupujes?
Jeli ima u Univeru ili Rodicu?
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Mali stefa Avgust 08, 2006, 10:28:26 pre podne
A vrlo se jednostavno napravi i u blenderu, samo ubacish kikiriki i meljesh dok ne postane kasha. Izadje jeftinije.
A koji kikiriki, svez, pecen, oljusten, slani ...
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Mali stefa Avgust 08, 2006, 10:39:23 pre podne
ENERGETSKI BURGER   :P :P
1/2 Kg mlevene govedine pomeshati sa 1 kashikom suncokreta, 1 kashikom isecenog crnog luka, malo aleve i bibera.Od dobijene mase napraviti 4 tanka burgera (svaki po 125g) uvaljajte u psenicne klice i gotovo. 1 ispecite na roshtilju a ostala 3 stavite u zamrzivach. Hamburger stavite u integralnu kiflu.
Prilog neka salata i 1 jabuka   :P :P :P
Bogat je visokokvalitetnim belancevina, gvozdja, magnezijum, vitamini B, E i drugi antioksidanti
Najbolje konzumirati posle treninga :P :P :P :P
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: eskimo Avgust 08, 2006, 11:04:34 pre podne
shto bi ostala 3 stavio u zamrzivach?..najjache da ih ne bi sve pojeo..
Naslov: Odg: Re: Odg: Vasi recepti
Poruka od: mikiveliki Avgust 08, 2006, 05:20:43 posle podne
Jedno pitanje:Kakav kikiriki maslac jedete, da li uzmete kupovni ili sami u blender stavite kikiriki i napravite??? :-\ :-\ :-\ :-\

kupujem neki USA made i obozavam ga. jedno od mojih omiljenih jela...


Gde ga kupujes?
Jeli ima u Univeru ili Rodicu?
DA UPRAVO TAMO...
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Mali stefa Avgust 08, 2006, 07:06:23 posle podne
shto bi ostala 3 stavio u zamrzivach?..najjache da ih ne bi sve pojeo..
Pa brate ako mislish da ti nije mnogo slobodno ih sve stavi u tiganj,ali sa paradajzom jabukom i ella sirom jedna pljeska je sasvim dovoljna
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: eskimo Avgust 09, 2006, 12:23:32 pre podne
samo da se skinem sa cut-a,i videces ti,ima da jedem duplu porciju..;D
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Zverko Avgust 12, 2006, 02:55:37 posle podne
Evo sta sam trenutno smuckao i pijem:

Pola kutije ella sira, oko 200 grama
2dl mleka
3 belanca
1 zumance
malo tecnog natrena
30gr wheya od vanile

Ispalo je dobro, i nije los ukus. :)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: eskimo Avgust 12, 2006, 07:35:06 posle podne
ma imao si srece..;D
Naslov: Re: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Gavranac Avgust 13, 2006, 01:21:09 pre podne
Evo sta sam trenutno smuckao i pijem:

Pola kutije ella sira, oko 200 grama
2dl mleka
3 belanca
1 zumance
malo tecnog natrena
30gr wheya od vanile

Ispalo je dobro, i nije los ukus. :)
Alal ti vera brate, treba to i progutati!  :(
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Zverko Avgust 13, 2006, 04:13:22 pre podne
Ma ukus je ekstra sto me je iznenadilo, i bas je pitko. Nekad nesto kad smuckam nema sanse da popijem, al ovo bas dobro ispalo.
Naslov: Re: Vasi recepti
Poruka od: Duh sa sekirom Avgust 30, 2006, 10:14:35 pre podne
Integralne palacinke

Necete verovati jutros mi je bakuta napravila integralne palacinke, pravila ih je kao obicne, znaci mleko, jaja, secer, so i umesto obicnog brasna stavila integralno i ispalo je super.
Posle stavite prilog koji hocete.
Nisu bas ukusne kao obicne ali moze da se jede, javite mi misljena. :D 8)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Zverko Septembar 13, 2006, 01:15:33 posle podne
Da ozivimo malo ovu temu...

250 g posnog sira
20 - 30 gr wheya
20 gr orasa ili badema
pola solje vode ili mleka

Sve u blender i gotovo. ;D

Nije lose za poslednji obrok u danu.
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: M a r k o n i Septembar 13, 2006, 01:26:04 posle podne

80 grama kikiriki maslaca
250 grama posnog sira
300 ml vode
1 banana


ovaj nije dobar jer mesas masti i UH , izbaci bananu
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Zverko Septembar 13, 2006, 01:56:16 posle podne
Ako cemo gledati precizno, vise UH ima 80 grama kikirikija nego jedna banana, tacnije tu su negde. Prosecna banana ima 15 - 20 grama UH, koliko i 80 grama kikirikija. Takodje posni sir na 100 grama ima nekoliko grama UH, a 250 grama cak i 10-ak grama UH. Tako da ovo nije bas nesto extra "precizan" obrok, ali moze povremeno da se uzme nakon PWM-a na primer.
Naslov: Re: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Duh sa sekirom Septembar 13, 2006, 07:35:11 posle podne
Jedno pitanje:Kakav kikiriki maslac jedete, da li uzmete kupovni ili sami u blender stavite kikiriki i napravite??? :-\ :-\ :-\ :-\

kupujem neki USA made i obozavam ga. jedno od mojih omiljenih jela...

Sa cim ga jedes?
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: vuksa Septembar 27, 2006, 11:07:04 posle podne
evo jednog ukusnog jela iz magazina ;D
VESELA PILETINA za 4 osobe

600g pileceg belog mesa
glavica crnog luka,crvena paprika,zuta paprika,3 struka celera, ljuta papricica,casa suvog belog vina,malo ulja,so i biber.
na vrelom ulju proprzite sitno iseckan crni luk,celer,ljutu papricicu i paprike,stavite na kockice iseceno meso,sipajte vino,poklopite i kuvajte 20min.sluzite uz razne prelive i sosove 8)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Mare_01 Septembar 28, 2006, 07:55:37 pre podne
fino deluje, ali 3 struka celera??  :o
sta misle pod 3 struka celera? jel znate vi koliki je celer i kako intenzivan ukus ima, pa tu se nista drugo ne bi osetilo, ni rakija!  ;)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: eskimo Septembar 28, 2006, 10:07:30 pre podne
mozhda misli na tri koluta isechena ???
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: vuksa Septembar 28, 2006, 11:39:33 pre podne
samo u nasem slucaju ovo je obrok za jednog ;D a to za celer stvarno nemam pojma :P napravicu pa cu da javim 8)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Mare_01 Septembar 28, 2006, 12:09:44 posle podne
ljudi moji ja danas pravim ljut paprikas na nas nacin... ima da bude razvaljotka... i rucak i trening u 4  ;D  :D
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: materijalmen Novembar 03, 2006, 02:53:02 posle podne
ja obicno kad probudim:
0,5l nemasnog mleka
200gr ovsene
2kom banana ili suvug grozda.
To sve stavim u tanjir, pa stavim u frzider, pa kad probudim ovas vec navukao melko..njam njam
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: eskimo Novembar 03, 2006, 03:08:40 posle podne
dzhabe sve to,ovsene su mi se smuchile,ne pali vise ni suvo grozhdje ;D
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Zverko Novembar 03, 2006, 11:07:42 posle podne
Kuvati zobene pahuljice (sto sitnije) na laganoj vatri u melko dok se ne zgusnu. To presuti u solju i staviti da se hladi. Nakon toga istresti iz solje i preliti prelivom od gusto mixanog wheya (predlog cokolada).

Evo i slika kako to moze da izgleda. ;D

http://img172.imageshack.us/img172/1034/pudingky7.jpg

I sad neka neko kaze da su mu opdvratne zobene... ;D
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: eskimo Novembar 03, 2006, 11:20:25 posle podne
moram da kazem da jesu ;D
mada posle ovoga mogu da budu manje odvratne ;)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: P A J S E R Novembar 04, 2006, 02:04:24 pre podne
 Eskimo,morace da pocne blender da radi...Onda ne mogu nikad da ti budu odvratne,obecavam!
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: eskimo Novembar 04, 2006, 10:28:11 pre podne
znam,znam..nikako da ga kupim ;)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: P A J S E R Novembar 04, 2006, 02:34:27 posle podne
Nego zna li neko kako da napravimo nesto kao cokoladice od wheya,kako da napravimo da se stvrdnu,lepo uzmes umesas 50g dex,30g wheya i da moze da se stavi u neki kalup za kolace...ali kako da se napravi cvrsta masa,nemam pojma nisam kuvar...
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: eskimo Novembar 04, 2006, 02:37:11 posle podne
stavi malo gustina,neka ti keva kaze shta je to..to ce ga stvrdnuti i imash celu stvar ;)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: daniela svarc Novembar 04, 2006, 04:03:33 posle podne
Ovaj recept za ovsene pahuljice zuči super..
Moraću i ja da ga probam...
Inače imam veliki problem šta da doručkujem na poslu...
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: daniela svarc Novembar 04, 2006, 04:08:00 posle podne
By the way...
kad sam bila u inostranstvu sam jela porridge tj oatmeal..
Razlika je u sitnijim ovsenim pahuljicama (samevenim).. i to se kuva tako sa mlekom.. ekstra fino...
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Zverko Novembar 04, 2006, 05:47:33 posle podne
Ja vec poprilicno dugo pravim ovako zobene, ali sa samlevenim zobenim, skoro kao brasno. Jedino sto vec 2 meseca nikako da potrosim kantu wheya od jagode pa mi se jagoda vec smucila. ;D
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: materijalmen Novembar 04, 2006, 10:03:03 posle podne
Pa ako ne znate sat da doruckujte na poslu, kuci prkuvajte a nemasnom mleku pirinac, zasladite sa vanilin secero...Pa ako zelit, posolit e ga sa wheyom od jagode....hanljiva, 100posto
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: P A J S E R Novembar 05, 2006, 03:08:09 pre podne
Ma da sameljes zobene da budu kao brasno,onda moze svasta lepo da se pravi.Ja u poslednje vreme stavljam whey od jagode,nije mi se smucio nego sam pre stavljao dzem od jagode,zbog ukusa,ali bolje whey!!! :)
A jel neko probao da napravi neku smesu sa wheyom koja bi licila na cokoladicu?
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Zverko Novembar 05, 2006, 05:42:16 posle podne
Evo jedne Berardieve knjige recepata, Gourmet Nutrition.

http://rapidshare.de/files/13085804/Berardi__John_-_Gourmet_Nutrition.pdf

Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Zverko Mart 28, 2007, 11:07:33 posle podne
Tom Voss-ov recept zvani "Oatmeal Egg-White Pancakes ":

Potrebne namirnice:
- 6 belanaca
- 2 cela jaja
- 1 casa zobenih pahuljica
- 1 mala kasika cimeta
- 1/2 case suvog voca
- opciono zasladjivac
- nemasni sprej za pecenje

Priprema:
- sve sastojke staviti u mikser, poprskati tavu i zagrejati na srednjoj vatri
- kada se tava zagreje ubaciti pola smese
- peci na jednoj strani dok se rubovi ne stvrdnu (oko tri minute), nakon toga ubaciti u sredinu suvo voce, preokrenuti palacniku na drugu stranu i peci dok nije gotovo

Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: cof April 22, 2007, 07:44:27 pre podne
evo jednog ukusnog jela iz magazina ;D
VESELA PILETINA za 4 osobe

600g pileceg belog mesa
glavica crnog luka,crvena paprika,zuta paprika,3 struka celera, ljuta papricica,casa suvog belog vina,malo ulja,so i biber.
na vrelom ulju proprzite sitno iseckan crni luk,celer,ljutu papricicu i paprike,stavite na kockice iseceno meso,sipajte vino,poklopite i kuvajte 20min.sluzite uz razne prelive i sosove 8)

OVO JE EXTRA, nisam video na tv-u vec na ovaj nacin spremljeno belo meso jedem oduvek, stim sto ne stavim toliko celera  :-X
i jos preko pirinca prelijes i super...

evo jedne letnje salate da malo ozivimo temu


potrebno:
marinirane pecurke
masline (zelene(moze sa paprikom) i crne)
belo meso kuvano
ella sir
limun
senf
zelena salata
mladi luk


iseckaju se pecurke, belo meso, masline, zelena salata na kockice

u drugoj posudi se iscedi ceo limun, u to se doda ella sir, senf, pobiberi se i posoli, pa se to dobro umuti (kasikom, varjacom ili nesto trece, moze i ono cudo za lupanje belanaca)

onda se to doda u prvu posudu i sve se pelo izmesa

i na kraju se odozgo stavi naseckani mladi luk...
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Decky_Nis April 22, 2007, 07:42:02 posle podne
Sir i banana? nesto mi tu ne ide.
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: cof April 23, 2007, 07:10:11 pre podne
Sir i banana? nesto mi tu ne ide.

?
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Johnny Bravo April 23, 2007, 10:07:29 pre podne
 8) 8) 8)

Svidja mi se ova salatica :)

Neznam samo odakle mu ta banana :)
Ja je nigde nisam video :)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: cof April 23, 2007, 10:11:40 pre podne
ti posto volis tunjevinu, mozes da je jedes kao prilog  ;D ;D ;D
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: M a r k o n i April 23, 2007, 12:07:36 posle podne
Evo jedne Berardieve knjige recepata, Gourmet Nutrition.

http://rapidshare.de/files/13085804/Berardi__John_-_Gourmet_Nutrition.pdf



odlicna knjiga , ja planiram da probam one njegove palacinke sa ovsenim branom
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: liquid speed April 23, 2007, 02:34:41 posle podne
ja ovih dana zivim na sampinjonima i siru...
ispecem sampinjone i dok su vruci narendam sir i koji se istopi i...njam,njam...
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: daniela svarc April 23, 2007, 02:47:30 posle podne
Za mene su stigle rotkvice, krastavci i paradajz.. i naravno Ella sir i piletina pa sve kao salata a preko toga kašika susama...mmm :) vitamini, minerali, proteini.. a što je najvažnije - uživancija ;)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Mare_01 April 23, 2007, 02:54:00 posle podne
ja ovih dana zivim na sampinjonima i siru...
ispecem sampinjone i dok su vruci narendam sir i koji se istopi i...njam,njam...

posni sir se tako topi?  ;)

 a meni nekako draga jagnjetina iz rerne + ella a prosvercujem i malo parmezana friskog da popravi ukus  ;D
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: liquid speed April 23, 2007, 02:55:15 posle podne
da,ovaj...naravno  :-[
 ;)  :)
mogla bi da ubacim i testeninu ali...neka...  :D
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: daniela svarc April 23, 2007, 03:01:10 posle podne
Ukapirala sam ja za sir, ali i ja stavim po kašiku pavlake pa eto ne smem da budem baš toliko stroga :)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: Kashichica April 24, 2007, 09:09:18 posle podne
njam, njam....
 :P :P :P Danas sam smuckao kikiriki puter i psenicne klice....

njam, njam....  :P :P :P :P
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: daniela svarc April 25, 2007, 03:40:58 posle podne
Neko je na drugoj temi spominjao jagnjetinu i prasetinu pa sam se setila - ako se već unose masti svakako je bolje unositi ih u obliku kikiriki putera nego životinjskih masti...
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: DHEA April 25, 2007, 07:33:22 posle podne
"Danas sam smuckao kikiriki puter i psenicne klice...."  MmMmMmMm....  kikiriki puterrrrrr  ;D   U stanju sam da ga jedem lopatom!  ;D

Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: daniela svarc April 26, 2007, 02:53:57 posle podne
Kikiriki -  to je pravi anabolički kompleks ;)
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: cof Avgust 03, 2007, 10:06:30 posle podne
ajde ljudi dajte neku ideju socnu, da razbijemo monotoniju u ishrani


otprilike netreba natrpati ni jednu vrstu povrca nego da bude sareno!!!

belo meso iseckano na kockice i bacis na vatru,
(po pravom recopisu kineskome sve bi trebalo krtatko da bude na vatri)
pa dodas malu glavicu crnog luka
(svo povrce seckano na stapice!!!)
komad celera (na stapice)
dve tri sargarepe
200g pecuraka
komad zutog i komad crvenog kupusa
100g praziluka
100g kikirikija
saka graska i secerca

sve kratko dinstati
pa dodati U solji 2dl razmutiti, dve kasike gustina i 2 kasike secera ili meda, sa vodom
naliti i dinstati jos malo

100g soja sosa
1 feferonu
i posoliti po zelji


 
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: maja Avgust 07, 2007, 01:44:06 posle podne
Mislim da bi mi se dopalo jelo sa ovim receptom...mozda ga nekada i probam..
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: roolee Avgust 07, 2007, 01:50:19 posle podne
Ima zanimljivih. Neki ce pasti da se probaju :D
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: daniela svarc Avgust 07, 2007, 03:20:04 posle podne
Ima jedan extra mini časopis .. zove se Kuhinjica.. ima i TV emisija..
Recepti su jako jednosatvni a svugde piše koliko ima proteina, UH i dr u svakom jelu..
Ima zaista dobrih recepata a većina su zaista zdravi
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: maja Septembar 11, 2007, 09:17:15 pre podne
Drago mi je sto su na televiziji i u raznim novinama poceli da se objavljuju recepti, sa sastojcima koje je moguce nabavitu kod nas, ranije nije bilo tako, barem se meni tako cini...mozda je stvar samo u boljoj snabdevenosti naseg trzista sada....
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: believe Februar 09, 2012, 01:37:26 pre podne
Ima li neko jos recepata, ali bez wheya? I sa slikama?
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: believe Februar 11, 2012, 10:20:33 posle podne
PILE U MARINADI SA POVRCEM

Potrebno:

- 1 celo pile
- 3 limuna
- ruzmarin
- so
- kari
- djumbir
- 600g sargarepe
- 600g krompira
- persunov list
- 4 kasike maslinovog ulja
- 1 kasika brasna

Priprema:


Dva limuna kuvati 10-15 min, a sa treceg oguliti koru i iseckati je sitno. U posebnu posudu staviti ruzmarin, kari, so, djumbir, 2 kasike maslinovog ulja, iseckanu koru od limuna i sok od limuna. Celo ocisceno pile napuniti sa dva kuvana limuna, te ga preliti napravljenom marinadom. Ocistiti krompir, sargarepu iseci na komade, te staviti u posudu sa vec pripremljenim piletom. Peci sat vremena na 200 'C.
Pile i povrce premestiti na odgovarajuci tanjir, a u posudu u kojoj se peklo dodati kasiku brasna, proprziti i naliti odgovarajucem kolicinom vode. Dobijen sos procediti i njime preliti piletinu.
Na kraju meso posuti sitno seckanim persunom.
Naslov: Odg: Vasi recepti
Poruka od: believe Februar 11, 2012, 10:22:39 posle podne
USTIPCI OD HELJDE



Sastojci:
-150gr brasna od heljde
-100 sira
-malo vegete,so
-3 jajeta

Pomesati ove sve sastojke i oblikovati kao male pljeskavice,prziti sa veoma malo ulja dok ne porumeni sa obe strane.Od ove smese ispadne oko 12 ustipaka.

STA MISLITE O OVIM RECEPTIMA?