Pansport Forum
Ishrana => Način ishrane u odnosu na cilj => Fit izgled => Temu započeo: Nabukodonosor Jul 18, 2011, 11:39:28 posle podne
-
/
-
:D
Veruj da na ovom forumu malo ljudi jede hleb. :) nebitno da li je crn, beo, razani, integralan, slan, itd. i kada se jede, to je u malim kolicinama da nije ni bitno koji je. :D
-
GASP!!! kakvo otvaranje očiju LOL
Nešto si ti pobrkao, pošto "crni" hleb (koji btw nije ni toliko crn ako mene pitate, više je nešto kao braon i to svetlo braon) nije isto što i integralni hleb.
Upravo zato inteligentni članovi ovog foruma umeju da čitaju etikete, a ako kupuješ hleb u pekari, šta drugo možeš i očekivati da će biti...
Integrani hleb se pravi drugačije i ja preferiram ove bez ikakvih aditiva i to sam zadnji put jeo pre jedno 5 meseci.
Uostalom ko je rekao da je beli hleb nezdrav? Ukoliko se ja ne varam, naši roditelji su odrasli na tom hlebu i ne vidim da je nekome to smetalo...mešutim ovi čiji su roditelji odrasli u gradu, pa hranili i svoju decu kiflama i burekom...to je već sasvim druga priča.
Nisu svi na svetu alergični na gluten, nisu svi toliko osetljivi da loše vare pšenicu i nikakva generalizacija ne može da se napravi.
MeĂ°utim većina ljudi jeste osetljiva na veštačke dodatke u hrani i to je verujem ono o čemu ti direktno ili indirektno želiš da pričaš, a to nema nikakve veze sa hlebom nego sa industrijom hleba. Pričati o tome je mlatiti praznu slamu.
-
ja videh u par prodavnica po novom sadu neko malo pakovanje od mozda 6-7 kriski velicine dvopeka, ima bash crnu boju, u celofanu je i kada se uzme u ruku spram svoje velicine ima tezinu kao 10 redovnih hlebova, a i cena mu je oko 200-300dinara, verujem da je to neki bolji hleb, nisam obracala paznju previshe poshto ga i sama vec neko vreme ne jedem.. ali za one koji ga povremeno jedu ne bi bilo loshe da uzmu bash taj, ako cete vec kvalitet i ako vec povremeno jedete hleb u malim kolicinama.. verujem da taj i duze ostaje svez, ako ne onda u zamrzivach :)
-
ja se zdravo hranim zato sto jedem integralni hleb, nabavljam ga u pekari Žeki, nekad uzmem i burek kad nema hleba posto u njemu ima puno proteina
-
ja se zdravo hranim zato sto jedem integralni hleb, nabavljam ga u pekari Žeki, nekad uzmem i burek kad nema hleba posto u njemu ima puno proteina
:D Ali Burek sa nemasnim jogurtom,jer jogurt goji ako ima puno masnoce. :D
-
/
-
Nešto si pomešao. Druže Nabukodonosore, u burek ti se mi kuneemo. Jer je pun NO-a i vitamina C.
-
/
-
don't care , ne jedem zitarice :P
-
Jebiga, ja sam jeo integralni hleb, sad nemam pojma ni to da li je OK, i sta sam uopste jeo.
-
Ma to smo vec i znali ... Ne pise dzabe na tost hlebu, tamni tost...Integralno je vec nesto drugo, a tamni, crni i te gluposti ti je isto sto i beli samo obojen...
-
/
-
Moze da se nadje, manje privatne pekare sigurno prave. Ja sam nasao bavarski hleb, nema aditiva, nema kvasca, brasno integralno. Tvrd je ko kamen, nabijen, mali po obimu , ali tezak. Vidi se da nema kvasca.
-
GASP!!! kakvo otvaranje očiju LOL
Nešto si ti pobrkao, pošto "crni" hleb (koji btw nije ni toliko crn ako mene pitate, više je nešto kao braon i to svetlo braon) nije isto što i integralni hleb.
Upravo zato inteligentni članovi ovog foruma umeju da čitaju etikete, a ako kupuješ hleb u pekari, šta drugo možeš i očekivati da će biti...
Integrani hleb se pravi drugačije i ja preferiram ove bez ikakvih aditiva i to sam zadnji put jeo pre jedno 5 meseci.
Uostalom ko je rekao da je beli hleb nezdrav? Ukoliko se ja ne varam, naši roditelji su odrasli na tom hlebu i ne vidim da je nekome to smetalo...mešutim ovi čiji su roditelji odrasli u gradu, pa hranili i svoju decu kiflama i burekom...to je već sasvim druga priča.
Nisu svi na svetu alergični na gluten, nisu svi toliko osetljivi da loše vare pšenicu i nikakva generalizacija ne može da se napravi.
MeĂ°utim većina ljudi jeste osetljiva na veštačke dodatke u hrani i to je verujem ono o čemu ti direktno ili indirektno želiš da pričaš, a to nema nikakve veze sa hlebom nego sa industrijom hleba. Pričati o tome je mlatiti praznu slamu.
Ako pricitas ceo tekst videces da ja nisam nista pobrkao, i da vam je dzabe sto citate etikete, jer onaj doktor je rekao da retko gde u Srbiji ima da se kupi crni i INTEGRALNI hleb, koji to zapravo i jeste, i da na zvanicnim deklaracijama pisu stvari koje nisu tacne. E sad, dzabe ti je sto umes da procitas etiketu, ako na njoj pise nesto sto su oni znali da ce tebi da se svidi, pa to i napisali, a u pakovanju nesto sasvim smesno.
Plus, sad ispade jos da je i beli hleb dobar, a u svakoj temi svi se zaklinjete u nejedenje hleba.
Isti oni doktori koji su rekli da će nam od kreatina istrunuti bubrezi... Vidi pročitao sam tekst do kraja i ne kažem da nisi u pravu, ali postoji nešto što se zove HACCP i ISO 9001 koji govore o kvalitetu hrane koja se proizvodi i te stvari se veoma strogo regulišu kod nas i u svetu, kao i prirodna i organska hrana koje se još strožije sankcionišu pa čak i u Srbiji.
Kao što markoni kaže slabo ti ja žvaćem žitarice u poslednje vreme, ali nije beli hleb ništa pogrešno, način na koji ga prave u pekarama je pogrešan. iskreno ne znam koga si čitao ovde na forumu, ali od mene nisi.
Ja recimo nikad ne savetujem ikakav hleb kad je u pitanju gojazna osoba. Naši ljudi jedu kao ozbiljni zemljoradnici, a žive kao direktori. Naše majke i babe naučile su da spremaju hranu za fizikalce, a mi se zaposlili u gradovima i sedimo u foteljama. Znam samo da kada je moja baba pekla domaći hleb od pšenice koju su oni mleli da nije bilo šanse da se taj isti hleb skori za par sati, što dosta govori o samom kvalitetu.
Generalno tačno je da ima dosta prevara, ali opet nije toliko problem u hlebu koliko u načinu na koji se spravlja...
-
Šokantno nije nikako, nikome od nas, ali verovatno jeste za većinu ljudi koji ne misle o ishrani (koliko mi ovde)...
Uglavnom hleb retko preporučujem, ako neko radi definiciju ili ako ima već dosta mišića da potroši te UH onda za doručak i to još naglasim koji hleb (trenutno sam na nordijskom)
-
Kakav je to nordijski hleb?! Gde to ima da se nabavi?
-
Izgleda da je najbolje da sami mesimo hleb :)
-
Nordijski mi je kao kolac toliko je ukusan.U Novom Sadu ga ima u Roda marketima.
-
Kakav mu je sastav? Jel OK za dijetu?
-
Kakav mu je sastav? Jel OK za dijetu?
Pekara koja pravi ove vrste hlebova i prodaje preko Delta sistema je PDM Pudarci.
Mislim da ovde nema prevare i da nećeš pogrešiti ako uzmeš bilo šta sa linka (http://www.pdm.rs/sr/hleb/specijalni-pakovani-hleb/). Na svakom proizvodu imaš deklaraciju i 99% sastojaka sa deklaracije je u sastavu hleba. Ipak nismo takva štala od zemlje kao što nas press predstavlja...
-
Eh Ironman, sad će ispasti da se ti još razumeš u te hlebove i sastojke... pa zar nevidiš da je čitava zavera iza tih sastojaka i sve to što piše na etiketama lažu....LOL :D
-
Tonus hleb, manastirski hleb ili tako nešto (pekara kao nekad), carski hleb merkator.... ražani iz zdrave hrane... moje preporuke
;)
nema greške!
-
/
-
Onda sam stvarno naivan...
-
/
-
Sto bi rekli i na tarabi pise p...., ali nije nego je taraba ;D
-
Sto bi rekli i na tarabi pise p...., ali nije nego je taraba ;D
fail
-
what you just said ... znate nastavak :D
-
Sto bi rekli i na tarabi pise p...., ali nije nego je taraba ;D
fail
molim?
-
A pomenuo si ranije haccp i kako je to garancija nekog kvaliteta. Mrzelo me tad da pisem kad sam procitao, al evo, sad sam dokon. Moja firma je isto morala da zadovolji taj standard, odnosno to je samo deo iso standarda.
HACCP nije deo ISO standarda i može da postoji nevezano za ISO.
to je samo standard koji se odnosni na kontrolu kvaliteta da tako kazem, ili da ti prostorije budu veoma ciste, zadovoljavaju taj standard sto se gradnje tice, stolarije i ostalih zajebnacija, da imas liniju proizvodnje, da zapisujes svaki korak proizvodnje svaki dan i nista vise. Niko tebi nece da zaviruje u recepte, jer se haccp na to ne odnosi.
wtf? kakva stolarija i HACCP? Najjednostavnije rečeno: ko hoće da ima HACCP mora razdvojiti puteve ulaznih sirovina i gotovog proizvoda, odrediti kritične tačke u proizvodnji i način na koji ispratiti rizične parametre u proizvodnji prehrane da ne bi došlo do kurcšlusa. To ne znači da mora graditi novu zgradu/pekaru ili da mora stavljati stolariju da bi zadovoljio HACCP.
Sve što je vezano za deklaracije postoji u Pravilniku o deklarisanju proizvoda (http://www.mineralwater.rs/propisi/Pravilnik_o_deklarisanju_namirnica.pdf) iz Sl. list SCG, br. 4/2004, 12/2004 i 48/2004.
Svaki proizvoĂ°ač mora da stoji iza deklaracije i sam pravilnik propisuje da:
Podaci na deklaraciji ne mogu biti takvi da potrošača dovode u zabludu u pogledu porekla,
sastava, neto količine, roka upotrebe, načina izrade ili proizvodnje namirnice.
Namirnici se ne mogu pripisivati svojstva ili osobine koje ona nema.
Deklaracijom se ne može sugerisati da namirnica ima naročite osobine ako ih ima svaka
namirnica iste vrste.
E sad, ko hoće da veruje Pressu da u hleb stavljaju cement umesto kvasca i olovo umesto aditiva - be my guest. Odavno je poznato da se devedesetih godina pravio CRNI hleb tako što se dodavala prehrambena crna boja u beli. Moguće je da i danas na nekim čukama i gudurama u Srbiji ima pekara koji koriste ovaj stil proizvodnje, ali teško da ćeš u nekom od velikih sistema u gradovima (Delta, Mercator, DIS, Metro, Idea...) pronaći ovakav hleb.
Meni su teorije zavere izuzetno dopadljive, ali ovde, pored nekih sitnih odstupanja, mislim da stvarno nema mesta tome.
-
. . .Legendary!!! :D
@tema hleb
Da kod nas u gudurama i zabitima se pravi dobar lebac.
-
pa da Ironman, ali ako piše u novinama ili ako govore na TV-u onda mora da je istina, ti baš ništa ne znaš čoveče ;)
-
Vise se sokiram kada udjem u zdravu hranu (koja je samo po imenu zdrava) i gomila penzosa se bije bukvalno oko raznoraznih gluposti koje nemaju veze sa zdravom hranom,ali je zdravo samo po sebi posto se tako radnja zove.Tu spada i hleb naravno koji je ...ma uzas! Ali to je ipak neka druga tematika.
-
Vise se sokiram kada udjem u zdravu hranu (koja je samo po imenu zdrava) i gomila penzosa se bije bukvalno oko raznoraznih gluposti koje nemaju veze sa zdravom hranom,ali je zdravo samo po sebi posto se tako radnja zove.Tu spada i hleb naravno koji je ...ma uzas! Ali to je ipak neka druga tematika.
Hih tu si u pravu :D Tu definitivno ne zalazim ;)
-
Poznato mi je to, kad stojim u zdravoj hrani u redu za ovsene i laneno, a redovno par baba ispred bira po 5 vrsta nekih integralnih keksova, pa nekih sa fruktozom, a prodavachica ih hvali u nebesa, a babe da da kako se one samo hrane zdravo.. a kad pogledash, gotovo da nema takvih baba koje nemaju povisen holesterol i secer.... a tek u mesari shto cepaju po chvarcima i svinji, to je nevidjeno :)
-
Nordijski mi je kao kolac toliko je ukusan.U Novom Sadu ga ima u Roda marketima.
Zaista je i fin i ne treba ti puno da se zasitiš.... jedno do dva parčeta za vas koji ne izbegavaju hleb.. za ostale Hahne ovsene i nema brige :)
PS koliko pregleda jedne teme samo zato što piše šokantno ;) skandalozno! :)
-
Ja kupujem beli tost i ne opterecujem se previse jer je tesko i naci kvalitetan hleb. Navikla sam da jedem tostirani hleb.
-
Zanimljivo.. tostirani hleb ima viši GI od običnog belog hleba...
-
Ma koliko ga jedem nece skoditi, uz meso ne, uz jaja ne, jedino uz sardinu i tunjevinu..sve u svemu retko...nekako ne volim kad je gnjecav mekan hleb :)
-
Zanimljivo.. tostirani hleb ima viši GI od običnog belog hleba...
Inace ti si Daniela poprilicno iznenadjena mojim nacinom ishrane? :)
-
Više se ne sećam da li sam negde još ovako komentarisala nešto još iz tvoje ishrane ali tost mi je baš zanimljiv.. stvarno, nisam sarkastična. Verovatno je stvar količine, a bogami i genetike, osetljivosti na insulin, mišićne mase itd i sl....
U svakom slučaju tvoj izgled je mnogo bolji komentar od bilo čega ja kažem ili napišem povodom tvoje ishrane... samo govori u prilog individualnom pristupu kad se planira ishrana... kao i u prilog činjenici da ništa ne goji samo po sebi :)
Ipak, zbog malog procenta vlakana i vitamina B grupe i dalje ću se suzdržavati od belog tosta Vs integralnog hleba
-
kakva god da je genetika, jedan tost nedeljno nece nikog ubiti.. glupo je izbacivati sve i svashta iz ishrane. OK za proste shecere se slazem da nikom u zivotu ne treba, slatkisi i to.. al jedan tost sedmichno je ok.. mada ga ni ja ne jedem, 1 nedeljno svakako neki uh moze
-
1 nedeljno umerena količina hrane koju želimo ( i više od 1 tosta ) neće naškoditi nikome.... naprotiv
-
E, Mo, pošto te je neko skoro oslovio sa "Mighty" - da li si bila svesna činjenice kada si preuzela ovaj nick da postoji MMA/kick box borac koji se zove isto? (Lik je poznat kao mighty Mo - zamisli. :P)
Inače, lik je i više nego oličenje aerobik graĂ°e. (Ili barem onih koji "krenu" na aerobik.)
Mighty Mo Knockouts (http://www.youtube.com/watch?v=eoYLIgYkFTU#)
-
E, Mo, pošto te je neko skoro oslovio sa "Mighty" - da li si bila svesna činjenice kada si preuzela ovaj nick da postoji MMA/kick box borac koji se zove isto? (Lik je poznat kao mighty Mo - zamisli. :P)
Inače, lik je i više nego oličenje aerobik graĂ°e. (Ili barem onih koji "krenu" na aerobik.)
Mighty Mo Knockouts (http://www.youtube.com/watch?v=eoYLIgYkFTU#)
Znam :) Dobila sam nadimak od kolege iz Pansporta, jer me inače zovu Mo... a što sam Mighty znaju oni koji me poznaju ;) hehe
-
Sta znaci "to be continue"? Kako me iznenadjuju ovi fajt klipovi :D
-
E, Mo, pošto te je neko skoro oslovio sa "Mighty" - da li si bila svesna činjenice kada si preuzela ovaj nick da postoji MMA/kick box borac koji se zove isto? (Lik je poznat kao mighty Mo - zamisli. :P)
Inače, lik je i više nego oličenje aerobik graĂ°e. (Ili barem onih koji "krenu" na aerobik.)
Mighty Mo Knockouts (http://www.youtube.com/watch?v=eoYLIgYkFTU#)
Znam :) Dobila sam nadimak od kolege iz Pansporta, jer me inače zovu Mo... a što sam Mighty znaju oni koji me poznaju ;) hehe
ahahah - ako je fora, onda je dobra! :) Kad sam video nick prvi put: "Mighty Mo? Wtf? Monika?! ahah" Otprilike tako nekako. :) Znam da mi debeli sevne pred oči svaki put kad ti vidim nick. ;D
@Janbo Fett (Nadam se da si SW fan inače ćeš se pitati zašto sam misspelovao fat i stavio ga uz inverziju tvog imena.)
Blage veze nemam... kao nzm kada je izašao klip mada moguće da je bilo pred ovogodišnji world GP u yokohami (ako nešto nisam zabagovao) - pošto su dvojca veterana uletela u final 8 kao zamene za Badr Harija (koji se krio od zakona) i još nekoga, pa je valjda Semi trebao da bude "next" koga će ovaj da složi i doda na klip... Nije se desilo. ;D
-
/
-
Pa ja i ćutim kad nemam šta da kažem, a nekako se poznajem sa čovekom koji je iza nick - a Ironman i zato se i prepisujem sa njim, a znam i čime se bavi i znam koliko to čime se bavi ima veze sa hlebom i uopšte pekarskom industrijom, ali to sada nije bitno.
Ti malo pričaš jedno, a onda drugo. Kažeš kako se ti baviš nekom proizvodnjom, a ovde pišeš kako ne treba verovati ničemu što piše na etiketama? Šta sad to znači, da niko ne treba verovati ni etiketama koje ti stavljaš na svoje proizvode? Da li sad ti hoćeš da kažeš da i ti stavljaš svakojake "lažne" sastojke u svoje proizvode i onda navodiš na etiketi da nešto jeste, a nije?
Ili to smao neki tamo rade sa hlebom,a svi ostali su sveti...
Vidi, što se mene tiče brate veruje u šta hoćeš. Ova tema je ionako toliko apsurdna i zasnovana na nekim toliko glupim osnovama, da mene samo zabavlja da pišem ovde.
O tome da li ćeš ti da ceniš moje mišljenje o hlebu ili nećeš to je tvoja stvar, apsolutno nemam potrebu da se svidim svima ;)
-
/
-
Pa kako onda to da si se baš ti našao pričati o ovome, a očigledno ne poseduješ integritet osobe koja stoji iza svojih tvrdnji?
-
Sreca pa ima nas koji ne jedemo lebac pa ne brinemo o tome ;D
-
/
-
nabuko, opusti se, nemam nameru da diskutujem sa tobom ili bilo kim, pogotovo ne o hlebu koji je direktno vezan za moj posao, ISO i HACCP standarde, za sta sam vodja QMS tima&QMR. Pogotovo ne na bb forumu :)
Radi svoj posao najbolje sto umes i veruj ili ne veruj etiketama, nije moja stvar.
Ionako 90% ljudi sa ovog foruma zaobilazi hleb u shirokom luku, tako da bi bolja tema bila SOKANTNO: Ovsene nisu u stvari ovsene! ili mozda SOKANTNO: PIlece belo nije u stvari belo! :) nhf
-
Nego mene zanima ova voda iz cesme sta je u stvari? Jel zna neko
-
@boky
99,7 H20, ostalo zavisi od vodovoda i ljubomorne zhene
:D
-
Nego mene zanima ova voda iz cesme sta je u stvari? Jel zna neko
E vidiš, zapravo nju prave od crnog hleba jer nemaju fabrike vode koje zadovoljavaju ISO standarde.
-
Vidis to je verovatno blizu istini, znas kad nestane vode pa kad opet dodje bude crna, to se lebac zaglavio u cevima
-
Brateee, nisi normalan. :D
-
Kod mene skoro svako veče ovi iz vodovoda puštaju isprani crni hleb kroz česmu, a počinjem da sumnjam da je i dunav nešto mutniji u poslednje vreme ;)
-
Upao kamion sa crnim hlebom u dunav? :D
-
kakva god da je genetika, jedan tost nedeljno nece nikog ubiti.. glupo je izbacivati sve i svashta iz ishrane. OK za proste shecere se slazem da nikom u zivotu ne treba, slatkisi i to.. al jedan tost sedmichno je ok.. mada ga ni ja ne jedem, 1 nedeljno svakako neki uh moze
Izvini, o čemu ti pričaš? naravno da treba prostih šećera svima, svaki dan, naročito posle treninga... nisu neophodni ali ako ih ne uneseš stvorićeš se iz proteina, ali zašto bacati proteine?
Suprotno onome što ti navodiš ja sam jedan od pobornika prostih šećera u sihrani, ne volim keto dijete i slična sranja, mislim da nisu ni za koga osim što eventualno mogu biti deo pripremem za BB takmičenja itd...
Tost po meni samo nije jedan od prvih izbora za izvor prostih šećera i naravno da nikog neće ubiti ni jedan ni 10 na dan... a što se genetike tiče.. neki ljudi zaista bolje iskorištavaju proste šećere od drugih a to ima veze direktno ili indirektno veze sa genetikom itd...
-
kakva god da je genetika, jedan tost nedeljno nece nikog ubiti.. glupo je izbacivati sve i svashta iz ishrane. OK za proste shecere se slazem da nikom u zivotu ne treba, slatkisi i to.. al jedan tost sedmichno je ok.. mada ga ni ja ne jedem, 1 nedeljno svakako neki uh moze
Izvini, o čemu ti pričaš? naravno da treba prostih šećera svima, svaki dan, naročito posle treninga... nisu neophodni ali ako ih ne uneseš stvorićeš se iz proteina, ali zašto bacati proteine?
Suprotno onome što ti navodiš ja sam jedan od pobornika prostih šećera u sihrani, ne volim keto dijete i slična sranja, mislim da nisu ni za koga osim što eventualno mogu biti deo pripremem za BB takmičenja itd...
Tost po meni samo nije jedan od prvih izbora za izvor prostih šećera i naravno da nikog neće ubiti ni jedan ni 10 na dan... a što se genetike tiče.. neki ljudi zaista bolje iskorištavaju proste šećere od drugih a to ima veze direktno ili indirektno veze sa genetikom itd...
Keto sigurno necu vishe bar neko dobro vreme drzati, bila sam na strogoj jako strogoj keto i upropastilo me je .. pukla sam psihichki.... mene whey super oporavi posle treninga, pa nemam neku 'potrebu' il bolje recheno zelju za secerom kakav god bio...Shto kazesh svako ima svoje mishljenje - neko ce potpuno ocrniti laktozu, neko je narochito protiv fruktoze.. sad ne znam ako bih ih i uzimala shta bi to moglo da bude a da nije neka suplementacija.. mozda chak i onu dekstrozu uzeti, videh da to ima po zdavim hranama jeftino, kao i svaki shecer :p al ne razumem se u to....
-
Najezim se kad mi neko samo spomene keto dijetu. Ma pojesti cokoladicu posle napornog treninga je prava stvar, pa makar to bila i Bonzita...
-
Draga moja Xenia, očiglendo je da želiš nešto sa sobom i sa svojim izgeldom da postigneš ali zaistanema potrebe za potpunim izbacivanjem ni laktoze i fruktoze... U svakom slučaju mislimd a patiš od viška saveta i da treba da se opustiš... toliko od mene i mojih saveta tebi.
-
Danijela: Da, verovatno da je to u pitanju.. Polako, ako se radi, rezultati nece izostati. Nekom brze, nekom sporije.. Srecno nam svima, kakakv god cilj da imamo..
-
Tako je
-
srećno i istrajno :)
-
što se tiče dekstroze neće biti značajna razlika u odnosu na običan šećer... možeš koristiti zaslaĂ°ivače, iako ni oni nisu najzdravija opcija - da ne doĂ°e do skoka šećera
(ovo kažem samo zato jer mnogi kupuju dekstrozu kao zamenu za šećer na dijeti)
U svakom slučaju, slažem se sa Danielom, opusti se... sve ide kako treba, treniraš, paziš na ishranu.... nema potrebe za keto dijetom, iscrpljivanjem tela i psihe... stvarati dobre i trajne navike u ishrani je ključ uspeha i nikad više nećeš imati problema sa izgledom
-
Ma da samo opusteno..Nema potrebe ici iz krajnosti u krajnost..Uz dobre treninge i pametno izbalansiranu ishranu bez izbacivanja bilo koje grupe namirnica mogu da se postignu sjajni rezultati i da se pritom i osecas dobro a ne mrzovoljno i iscrpljeno...