TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 08:22:16 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: /  (Pročitano 17550 puta)
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #41 poslato: Jul 21, 2011, 03:41:45 posle podne »

Zanimljivo.. tostirani hleb ima viši GI od običnog belog hleba...

Inace ti si Daniela poprilicno iznenadjena mojim nacinom ishrane? :)
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #40 poslato: Jul 21, 2011, 03:21:41 posle podne »

Ma koliko ga jedem nece skoditi, uz meso ne, uz jaja ne, jedino uz sardinu i tunjevinu..sve u svemu retko...nekako ne volim kad je gnjecav mekan hleb :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #39 poslato: Jul 21, 2011, 03:10:20 posle podne »

Zanimljivo.. tostirani hleb ima viši GI od običnog belog hleba...
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #38 poslato: Jul 21, 2011, 03:08:39 posle podne »

Ja kupujem beli tost i ne opterecujem se previse jer je tesko i naci kvalitetan hleb. Navikla sam da jedem tostirani hleb.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #37 poslato: Jul 21, 2011, 03:00:46 posle podne »

Nordijski mi je kao kolac toliko je ukusan.U Novom Sadu ga ima u Roda marketima.

Zaista je i fin i ne treba ti puno da se zasitiš.... jedno do dva parčeta za vas koji ne izbegavaju hleb.. za ostale Hahne ovsene i nema brige :)


PS koliko pregleda jedne teme samo zato što piše šokantno ;) skandalozno! :)
Sačuvana
Xenia
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 151


« Odgovor #36 poslato: Jul 21, 2011, 02:54:13 posle podne »

Poznato mi je to, kad stojim u zdravoj hrani u redu za ovsene i laneno, a redovno par baba ispred bira po 5 vrsta nekih integralnih keksova, pa nekih sa fruktozom, a prodavachica ih hvali u nebesa, a babe da da kako se one samo hrane zdravo.. a kad pogledash, gotovo da nema takvih baba koje nemaju povisen holesterol i secer.... a tek u mesari shto cepaju po chvarcima i svinji, to je nevidjeno :)
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #35 poslato: Jul 21, 2011, 02:42:46 posle podne »

Vise se sokiram kada udjem u zdravu hranu (koja je samo po imenu zdrava) i gomila penzosa se bije bukvalno oko raznoraznih gluposti koje nemaju veze sa zdravom hranom,ali je zdravo samo po sebi posto se tako radnja zove.Tu spada i hleb naravno koji je ...ma uzas! Ali to je ipak neka druga tematika.

Hih tu si u pravu :D Tu definitivno ne zalazim ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Na mreži Na mreži

Poruke: 12953


Never give up!

« Odgovor #34 poslato: Jul 21, 2011, 02:33:56 posle podne »

Vise se sokiram kada udjem u zdravu hranu (koja je samo po imenu zdrava) i gomila penzosa se bije bukvalno oko raznoraznih gluposti koje nemaju veze sa zdravom hranom,ali je zdravo samo po sebi posto se tako radnja zove.Tu spada i hleb naravno koji je ...ma uzas! Ali to je ipak neka druga tematika.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #33 poslato: Jul 21, 2011, 09:26:04 pre podne »

pa da Ironman, ali ako piše u novinama ili ako govore na TV-u onda mora da je istina, ti baš ništa ne znaš čoveče ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
ФИКИ
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1146


Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #32 poslato: Jul 21, 2011, 07:58:39 pre podne »

. . .Legendary!!! :D

@tema hleb
Da kod nas u gudurama i zabitima se pravi dobar lebac.
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Ironman.
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2203


« Odgovor #31 poslato: Jul 21, 2011, 07:32:00 pre podne »

A pomenuo si ranije haccp i kako je to garancija nekog kvaliteta. Mrzelo me tad da pisem kad sam procitao, al evo, sad sam dokon. Moja firma je isto morala da zadovolji taj standard, odnosno to je samo deo iso standarda.

HACCP nije deo ISO standarda i može da postoji nevezano za ISO.

to je samo standard koji se odnosni na kontrolu kvaliteta da tako kazem, ili da ti prostorije budu veoma ciste, zadovoljavaju taj standard sto se gradnje tice, stolarije i ostalih zajebnacija, da imas liniju proizvodnje, da zapisujes svaki korak proizvodnje svaki dan i nista vise. Niko tebi nece da zaviruje u recepte, jer se haccp na to ne odnosi.

wtf? kakva stolarija i HACCP? Najjednostavnije rečeno: ko hoće da ima HACCP mora razdvojiti puteve ulaznih sirovina i gotovog proizvoda, odrediti kritične tačke u proizvodnji i način na koji ispratiti rizične parametre u proizvodnji prehrane da ne bi došlo do kurcšlusa. To ne znači da mora graditi novu zgradu/pekaru ili da mora stavljati stolariju da bi zadovoljio HACCP.   

Sve što je vezano za deklaracije postoji u Pravilniku o deklarisanju proizvoda iz Sl. list SCG, br. 4/2004, 12/2004 i 48/2004.
Svaki proizvoĂ°ač mora da stoji iza deklaracije i sam pravilnik propisuje da:
Podaci na deklaraciji ne mogu biti takvi da potrošača dovode u zabludu u pogledu porekla,
sastava, neto količine, roka upotrebe, načina izrade ili proizvodnje namirnice.
Namirnici se ne mogu pripisivati svojstva ili osobine koje ona nema.
Deklaracijom se ne može sugerisati da namirnica ima naročite osobine ako ih ima svaka
namirnica iste vrste.


E sad, ko hoće da veruje Pressu da u hleb stavljaju cement umesto kvasca i olovo umesto aditiva - be my guest. Odavno je poznato da se devedesetih godina pravio CRNI hleb tako što se dodavala prehrambena crna boja u beli. Moguće je da i danas na nekim čukama i gudurama u Srbiji ima pekara koji koriste ovaj stil proizvodnje, ali teško da ćeš u nekom od velikih sistema u gradovima (Delta, Mercator, DIS, Metro, Idea...) pronaći ovakav hleb.

Meni su teorije zavere izuzetno dopadljive, ali ovde, pored nekih sitnih odstupanja, mislim da stvarno nema mesta tome. 


Sačuvana
Arbeit macht frei.
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #30 poslato: Jul 20, 2011, 06:25:25 posle podne »

Sto bi rekli i na tarabi pise p...., ali nije nego je taraba  ;D

fail
molim?
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1267


BRO-SLAYER

« Odgovor #29 poslato: Jul 20, 2011, 06:24:36 posle podne »

what you just said ... znate nastavak :D
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2338


« Odgovor #28 poslato: Jul 20, 2011, 06:20:29 posle podne »

Sto bi rekli i na tarabi pise p...., ali nije nego je taraba  ;D

fail
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #27 poslato: Jul 20, 2011, 06:13:54 posle podne »

Sto bi rekli i na tarabi pise p...., ali nije nego je taraba  ;D
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 18 upita.