TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 08:16:29 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: /  (Pročitano 17549 puta)
Nabukodonosor
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 95

/
« Odgovor #26 poslato: Jul 20, 2011, 05:43:23 posle podne »

/
« Poslednja izmena: Jul 23, 2011, 03:37:47 posle podne od strane Nabukodonosor » Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #25 poslato: Jul 20, 2011, 02:13:21 posle podne »

Onda sam stvarno naivan...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Nabukodonosor
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 95

/
« Odgovor #24 poslato: Jul 20, 2011, 01:59:32 posle podne »

/
« Poslednja izmena: Jul 23, 2011, 03:37:30 posle podne od strane Nabukodonosor » Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #23 poslato: Jul 20, 2011, 12:36:42 posle podne »

Tonus hleb, manastirski hleb ili tako nešto (pekara kao nekad), carski hleb merkator.... ražani iz zdrave hrane... moje preporuke
;)

nema greške!

Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #22 poslato: Jul 20, 2011, 10:43:28 pre podne »

Eh Ironman, sad će ispasti da se ti još razumeš u te hlebove i sastojke... pa zar nevidiš da je čitava zavera iza tih sastojaka i sve to što piše na etiketama lažu....LOL :D
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Ironman.
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2203


« Odgovor #21 poslato: Jul 20, 2011, 07:58:47 pre podne »

Kakav mu je sastav? Jel OK za dijetu?
Pekara koja pravi ove vrste hlebova i prodaje preko Delta sistema je PDM Pudarci.
Mislim da ovde nema prevare i da nećeš pogrešiti ako uzmeš bilo šta sa linka. Na svakom proizvodu imaš deklaraciju i 99% sastojaka sa deklaracije je u sastavu hleba. Ipak nismo takva štala od zemlje kao što nas press predstavlja...   
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Nabukodonosor
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 95

« Odgovor #20 poslato: Jul 20, 2011, 12:54:45 pre podne »

Kakav mu je sastav? Jel OK za dijetu?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Na mreži Na mreži

Poruke: 12953


Never give up!

« Odgovor #19 poslato: Jul 19, 2011, 10:45:08 posle podne »

Nordijski mi je kao kolac toliko je ukusan.U Novom Sadu ga ima u Roda marketima.
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #18 poslato: Jul 19, 2011, 09:57:24 posle podne »

Izgleda da je najbolje da sami mesimo hleb :)
Sačuvana
Nabukodonosor
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 95

« Odgovor #17 poslato: Jul 19, 2011, 09:17:27 posle podne »

Kakav je to nordijski hleb?! Gde to ima da se nabavi?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #16 poslato: Jul 19, 2011, 08:54:34 posle podne »

Šokantno nije nikako, nikome od nas, ali verovatno jeste za većinu ljudi koji ne misle o ishrani (koliko mi ovde)...
Uglavnom hleb retko preporučujem, ako neko radi definiciju ili ako ima već dosta mišića da potroši te UH onda za doručak i to još naglasim koji hleb (trenutno sam na nordijskom)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #15 poslato: Jul 19, 2011, 07:38:15 posle podne »

GASP!!! kakvo otvaranje očiju LOL

Nešto si ti pobrkao, pošto "crni" hleb (koji btw nije ni toliko crn ako mene pitate, više je nešto kao braon i to svetlo braon) nije isto što i integralni hleb.

Upravo zato inteligentni članovi ovog foruma umeju da čitaju etikete, a ako kupuješ hleb u pekari, šta drugo možeš i očekivati da će biti...

Integrani hleb se pravi drugačije i ja preferiram ove bez ikakvih aditiva i to sam zadnji put jeo pre jedno 5 meseci.

Uostalom ko je rekao da je beli hleb nezdrav? Ukoliko se ja ne varam, naši roditelji su odrasli na tom hlebu i ne vidim da je nekome to smetalo...mešutim ovi čiji su roditelji odrasli u gradu, pa hranili i svoju decu kiflama i burekom...to je već sasvim druga priča.

Nisu svi na svetu alergični na gluten, nisu svi toliko osetljivi da loše vare pšenicu i nikakva generalizacija ne može da se napravi.

MeĂ°utim većina ljudi jeste osetljiva na veštačke dodatke u hrani i to je verujem ono o čemu ti direktno ili indirektno želiš da pričaš, a to nema nikakve veze sa hlebom nego sa industrijom hleba. Pričati o tome je mlatiti praznu slamu.

Ako pricitas ceo tekst videces da ja nisam nista pobrkao, i da vam je dzabe sto citate etikete, jer onaj doktor je rekao da retko gde u Srbiji ima da se kupi crni i INTEGRALNI hleb, koji to zapravo i jeste, i da na zvanicnim deklaracijama pisu stvari koje nisu tacne. E sad, dzabe ti je sto umes da procitas etiketu, ako na njoj pise nesto sto su oni znali da ce tebi da se svidi, pa to i napisali, a u pakovanju nesto sasvim smesno.

Plus, sad ispade jos da je i beli hleb dobar, a u svakoj temi svi se zaklinjete u nejedenje hleba.

Isti oni doktori koji su rekli da će nam od kreatina istrunuti bubrezi... Vidi pročitao sam tekst do kraja i ne kažem da nisi u pravu, ali postoji nešto što se zove HACCP i ISO 9001 koji govore o kvalitetu hrane koja se proizvodi i te stvari se veoma strogo regulišu kod nas i u svetu, kao i prirodna i organska hrana koje se još strožije sankcionišu pa čak i u Srbiji.

Kao što markoni kaže slabo ti ja žvaćem žitarice u poslednje vreme, ali nije beli hleb ništa pogrešno, način na koji ga prave u pekarama je pogrešan. iskreno ne znam koga si čitao ovde na forumu, ali od mene nisi.

Ja recimo nikad ne savetujem ikakav hleb kad je u pitanju gojazna osoba. Naši ljudi jedu kao ozbiljni zemljoradnici, a žive kao direktori. Naše majke i babe naučile su da spremaju hranu za fizikalce, a mi se zaposlili u gradovima i sedimo u foteljama. Znam samo da kada je moja baba pekla domaći hleb od pšenice koju su oni mleli da nije bilo šanse da se taj isti hleb skori za par sati, što dosta govori o samom kvalitetu.

Generalno tačno je da ima dosta prevara, ali opet nije toliko problem u hlebu koliko u načinu na koji se spravlja...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Tokan
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 203


« Odgovor #14 poslato: Jul 19, 2011, 05:46:59 posle podne »

Moze da se nadje, manje privatne pekare sigurno prave. Ja sam nasao bavarski hleb, nema aditiva, nema kvasca, brasno integralno. Tvrd je ko kamen, nabijen, mali po obimu , ali tezak. Vidi se da nema kvasca.
Sačuvana
Zivot je teskas,
 brze pesnice od celika,
 ti ne bi da mu predas,
 pa mora da se TRENIRA!
Nabukodonosor
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 95

/
« Odgovor #13 poslato: Jul 19, 2011, 03:12:42 posle podne »

/
« Poslednja izmena: Jul 23, 2011, 03:36:55 posle podne od strane Nabukodonosor » Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #12 poslato: Jul 19, 2011, 01:55:47 posle podne »

Ma to smo vec i znali ... Ne pise dzabe na tost hlebu, tamni tost...Integralno je vec nesto drugo, a tamni, crni i te gluposti ti je isto sto i beli samo obojen...
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.094 sekundi sa 18 upita.