TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399833 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 11:55:34 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Rešenje za male bicepse  (Pročitano 6394 puta)
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #19 poslato: Avgust 23, 2010, 07:09:56 pre podne »

Uglavnom, sad sam ukombinovao da mi prva i peta serija idu po 20ponavljanja a ove tri crkavam do 8 max. Napumpam ih i sa tim radom extra, odvaljivanje batice haha
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #18 poslato: Avgust 13, 2010, 07:29:31 pre podne »

Kmaš takav biceps. Možda je bila promena pa ti pump trening više odgovara nakon što si gomilu vremena radio težine, a možda imaš više crvenih mišićnih vlakana
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #17 poslato: Avgust 13, 2010, 06:04:04 pre podne »

Ja sam najbolje rezultate postigao na S.klupi. Pošto nemogu na šipci da radim biceps, ja na klupi odredim šta mi je širok a šta uzak hvat, a takodje obožavam hamer dizanje a na kraju vezbu počnem kao hamer pa ka okrećem prema čelu to ja zovem ceo biceps i ta me extra radi. A obim sam povećo što ni meni nije jasno, kad sam povećao broj ponavljanja ko za definiciju 20.u seriji. To nemogu da objasnim :)
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #16 poslato: Jul 30, 2010, 06:52:19 pre podne »

Kao i mobilnost samih zglobova itd...
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Jul 29, 2010, 10:48:07 posle podne »

Naravno da je širina hvata individualna stvar.

Sećam se ortaka koji je utripovao da je posle 2 meseca teretane nekakav trener i dovukao ortaka (nekog cmoljavog, dok je ovaj genetski strvina) da radi po nekim njegovim "principima". Sećam se da smo ga vrhunski isprozivali kada je ubeĂ°ivao ovog malog baticu da uhvati šipku sumanuto široko u odnosu na njegovu (ne)širinu ramena. Kad smo ga pitali pa što baš tu? (kod nekakve crte na šipci) - odgovor je sledio: - pa jer ja tu hvatam.
lol

Dužina "kraka" + širina hvata + sam tip hvata = opterećenje zgloba/zglobova i način gaĂ°anja mišića.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #14 poslato: Jul 29, 2010, 09:58:52 posle podne »

Traziti pravilan ugao hvata i polozaja pod kojim misic osetis dok radis vezbu nije nikakav problem ukoliko se to zaista i zeli.Vecina samo mlatara vuku ledjima i drugim partijama ne vodeci racuna o samom radu bicepsa.Na to sam mislio.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #13 poslato: Jul 29, 2010, 06:48:22 posle podne »

Moras menjati i naci sebi ugao-hvat gde osetis kako lepo radi misic.Savetujem ti to da probas ali sa manjim tezinama prvo i onda ga trazis i pogadjas.Lako je posle nabijati kilaze kada nadjes pravi nacin.

Da pogledas malo anatomiju shvatio bi da je to nemoguce izvesti ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #12 poslato: Jul 29, 2010, 12:33:18 posle podne »

Moras menjati i naci sebi ugao-hvat gde osetis kako lepo radi misic.Savetujem ti to da probas ali sa manjim tezinama prvo i onda ga trazis i pogadjas.Lako je posle nabijati kilaze kada nadjes pravi nacin.
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #11 poslato: Jul 29, 2010, 12:05:22 posle podne »

@nickey: ne radim ledja isti dan kada i biceps :)

Citao sam u nekoj knjizi da siri hvat radi spoljasnju glavu tj duzu glavu bicepsa a uzi hvat unutrasnju tj kracu glavu bicepsa. I realno tako i osecam kada radim to
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #10 poslato: Jul 28, 2010, 08:02:49 pre podne »

OK je to, samo sto ovako ultra uski hvat moze da bude malo neudoban, a nisam siguran koliko je efikasniji, a i polozaj ruku je takav da ces mnogo vise aktivirati ledja nego biceps. No dobro, dosta toga zavisi i od samog polozaja samog tela tokom izvodjenja vezbe.

Recimo kod ljudi koji su dosta slabiji na vratilu, npr. svi koji ne mogu da odrade par serija po 10 ponavljanja, uvek se desava da mnogo vise rade bicepsom nego sa ledjima, tako da mislim da je hvat u sirini ramena mnogo pogodniji za vecinu ljudi.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jul 28, 2010, 12:45:58 pre podne »

...
Tako da ako neko ima problema sa bicepsom prva stvar koju preporucujem je da pre svakog treninga uzme i radi 3 serije do otkaza vučenje na vratilu uskim pothvatom. Evo snimka da ilustrujem kako bi to trebalo da izgleda:

http://www.youtube.com/watch?v=uz-SW04cMOc

Sry, samo ako su ovo USKI zgibovi (podhvat), kako onda zovemo ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=RWI6U8dsTR8
?

Iskreno, ja nikoga sa podhvatom nisam video da radi šire zgibove od ovog batice. (Sam sam ih probao kao klinac, ali čak i tada mi je smetao širi hvat od ovoga.) ...
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #8 poslato: Jul 27, 2010, 11:19:10 posle podne »

Meni nije biceps jaca strana, dok grudi mogu da nagruvam samo sa sklekovima. E sad, problem mi je ako uradim 3serije zgibova npr sa po 10ponavljanja, posle kada radim biceps pregib, ruka mi je umorna i mogu manje tezine da podignem. Pitanje je, sta raditi ? Vise pregib - manje zgib ili obrnuto ? :D

Probaj da rastavis ledja od bicepsa ako zelis bolji rad bicepsa, mada sam ja radio ovo sa predopterecenjem, zgibovi, mrtvo i veslanja i onda finale biceps, taman bude full zagrejan i odradim ga sa dve vezbe, radim hamer i obican na kosoj, naizmenicni pregib i skota, uvek biram 2 od ovih.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #7 poslato: Jul 27, 2010, 10:20:55 posle podne »

Jednom nedeljno menjaj i radi do otkaza uvek.
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #6 poslato: Jul 27, 2010, 02:30:26 posle podne »

Meni nije biceps jaca strana, dok grudi mogu da nagruvam samo sa sklekovima. E sad, problem mi je ako uradim 3serije zgibova npr sa po 10ponavljanja, posle kada radim biceps pregib, ruka mi je umorna i mogu manje tezine da podignem. Pitanje je, sta raditi ? Vise pregib - manje zgib ili obrnuto ? :D
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #5 poslato: Jul 27, 2010, 10:20:24 pre podne »

Da dobra stara vremena ;)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.129 sekundi sa 18 upita.