TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398473 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 12:07:37 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: kuvani oslic  (Pročitano 32444 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12954


Never give up!

« Odgovor #80 poslato: Jun 23, 2015, 09:19:43 pre podne »

Danas kupljen oslic Ledo Hoki 1kg i kese za pecenje pa se sutra bacamo na pripremu :)
Citao sam dole sve postove al mi nije bas jasno,jel mogu bukvalno onako zaledjen oslic ubacit u kesu i stavit u rernu?Ili ipak treba da se malo odledi u hladnoj vodi i iseci ga na komade posto su ovi komadi bas podugi?
I sta bude sa unutrasnjosti ribe,creva itd?Posto sam skontao da unutra nije ociscen,samo spolja.

Ja ga tako zaleĂ°enog samo stavim u kesu i u rernu.Nema potrebe da se odleĂ°uje niti bilo šta drugo.
Samo probuši gore rupice da se kesa ne naduva previše.A ako se to i desi tokom pečenja onda samo izvadiš probušiš još jednu rupicu da vazduh izaĂ°e i vrati nazad.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #79 poslato: Jun 22, 2015, 08:16:27 posle podne »

Danas kupljen oslic Ledo Hoki 1kg i kese za pecenje pa se sutra bacamo na pripremu :)
Citao sam dole sve postove al mi nije bas jasno,jel mogu bukvalno onako zaledjen oslic ubacit u kesu i stavit u rernu?Ili ipak treba da se malo odledi u hladnoj vodi i iseci ga na komade posto su ovi komadi bas podugi?
I sta bude sa unutrasnjosti ribe,creva itd?Posto sam skontao da unutra nije ociscen,samo spolja.

Mislim da na samom pakovanju postoje i jasni uputi oko pripreme...

Čak imaš i detaljne upute na njihovom sajtu... http://www.ledo.hr/hr/proizvodi/riba/cijela-riba/oslic

Ako postoje iznutrice( što je označeno jasno na "pakovanju"), iste ukloniti( očistiti)...

« Poslednja izmena: Jun 22, 2015, 08:21:03 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
lukic93
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 8

« Odgovor #78 poslato: Jun 22, 2015, 07:53:53 posle podne »

Danas kupljen oslic Ledo Hoki 1kg i kese za pecenje pa se sutra bacamo na pripremu :)
Citao sam dole sve postove al mi nije bas jasno,jel mogu bukvalno onako zaledjen oslic ubacit u kesu i stavit u rernu?Ili ipak treba da se malo odledi u hladnoj vodi i iseci ga na komade posto su ovi komadi bas podugi?
I sta bude sa unutrasnjosti ribe,creva itd?Posto sam skontao da unutra nije ociscen,samo spolja.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12954


Never give up!

« Odgovor #77 poslato: Jun 13, 2015, 10:43:42 pre podne »

Nadovezao bih se samo na još jedan deo da i tu ne bude zabune a tiče se takmičarskog dela i zašto baš oslić.

U 100 grama svežeg oslića nalazi se 80% vode, 0,85 g masti, 17,2 g proteina, 0 g ugljenih hidrata i 0 g vlakana.

Baš zbog ovih vrednosti koje je Slaviša naveo se uzima oslić na takmičarskim definicijama.Prevashodno zbog odnosa masti i hidrata.Što se omega 3 tiče to se veoma lako popravlja sa kapsulama ali moram napomenuti da mi takmičari kada jedemo oslić to su poveće količine.Kod mene ide dnevno i do 3kg ako sam samo na tome pa onda ipak ima tu omege nije da nema  :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #76 poslato: Jun 12, 2015, 09:41:03 posle podne »

Da, na žalost je tako...oslić baš i nije neki izvor omega-3...na 100 gr ima 0,2-0,5 gr omega-3, dok npr. losos ima čak dvostruko, tj. trostruko veći sadržaj omega-3...

Po pitanju uporeĂ°enja sadržaja omega-3, preporuka za tabelu... http://thepaleodiet.com/omega-3-fats-fish/
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 687

« Odgovor #75 poslato: Jun 12, 2015, 05:51:09 posle podne »

A oslic nema bas neku kolicinu omega 3 ?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #74 poslato: Jun 12, 2015, 01:10:09 posle podne »

Slazem se sa Zoltanom...samo bih dodao i ovo...

Jedna od najpopularnijih vrsta riba za jelo kod nas je svakako oslić. Njegova osnovna podela je na dve kategorije – hek i hoki, tj beli i plavi oslić. Beli se vodi kao kvalitetniji, ali opet, ne mora da znači, jer i to zavisi od proizvoĂ°ača. Argentinski oslići važe za bolju vrstu.

U 100 grama svežeg oslića nalazi se 80% vode, 0,85 g masti, 17,2 g proteina, 0 g ugljenih hidrata i 0 g vlakana.

U nutritivnom pogledu riba je važan izvor proteina, koje se u uporedjenju sa proteinima mesa odlikuju lakšom svarljivoscu (sadrže manje kolagena), boljom iskoristljivošću,kao i povoljnijim amino kiselinskim sastavom (narocito kada su u pitanju esencijalne amino kiseline).

Uz makronutrijente, oslić je bogat izvor nekih vitamina i minerala: vitamina B1, vitamina B2, kalijuma, kalcijijuma, fosfora, joda;

Kupovanje i čuvanje

Svež oslić prepoznaje se po čistim i bistrim očima, sveže crvenim i dobro prianjajućim škrgama kao i po napetoj i sjajnoj koži. Najbolje ga je pripremiti istoga dana kada je i kupljen.

U suprotnom može se očišćen zamrznuti, a najvažniji preduslov za zamrzavanje ribe je da ona bude svježa. Oslić se može kupiti i duboko zamrznut bez glave ili u obliku fileta.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12954


Never give up!

« Odgovor #73 poslato: Jun 12, 2015, 09:00:52 pre podne »

To je očišćeni oslić spolja i bez glave.Unutrašnjost nije ali to ne treba uopšte da te brine jer kada se dobro spremi na ovakav način on se bukvalno raspada pod rukama.
Tu misli na to da ga je posle jako lako očistiti i ostaje samo ona njegova kičma i to je to.Ostalo je sve očišćeno.
Ovo je zaista po meni najbolji oslić,ja uzimam frikomov jer je i cena super.Jedna kg je oko 430din.
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 687

« Odgovor #72 poslato: Jun 11, 2015, 05:08:01 posle podne »

Zoltane jel takav oslic kupljen bez glave ociscen, bez krljusti creva...?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #71 poslato: Jun 11, 2015, 01:20:30 posle podne »

Zoltan ti je dao odlican predlog...

Przenje nije pozeljan nacin priprema hrane...tu je i problem zlih trans masti...a svo to brasno( ma kako bilo intergralno), ulje i sl. - nimalo dijetalno!

A ukratko o zlim trans mastima!

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/zle-trans-masti.html

Moze probati posiranje, cak je i gril bolja alternativa...

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12954


Never give up!

« Odgovor #70 poslato: Jun 11, 2015, 09:16:08 pre podne »

Ima odličan način za spremanje Oslića u rerni a bude ukusno.
Uzmeš oslić smrznuti bez glave (nemoj filete jer to je vodnjikavo i bezveze). Kupi kese za pečenje i u to staviš Oslić koji nije otopljen, unutra ti ne treba apsolutno ništa sem ako ti baš to ne želiš da staviš.Mi smo samo malo bibera u zrnu i to je sve.
Staviš u zagrejanu rernu,dobro zatvoriš kesu gore i probušiš nekoliko rupica na vhu kako se kesa ne bi naduvala u rerni.Ako se opet to i desi samo izvadiš probušiš još koju rupicu i to je to.
Ovako spremljen oslić je eksta ukusa i potpuno dijetalan.
Posle može malo limuna preliti i odlično.
Sačuvana
lukic93
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 8

« Odgovor #69 poslato: Jun 11, 2015, 08:33:31 pre podne »

Ne znam stvarno,nisam neki ekspert za kuhinju osim za spremit piletinu :D Tako sam gledao da radi moja keva i da przi u ulju,a da li bi se moglo izbeci przenje i zapeci tako u rerni?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #68 poslato: Jun 10, 2015, 10:13:01 posle podne »

Citao sam malo diskusiju i niko osim Jhony-a nije pomenuo brasno,sta mislite o tome da se komadi oslica uvaljaju u kukuruzno brasno ili integralno?Kako bi to uticalo na defku?

Ti misliš na neku vrstu paniranja? Posle "uvaljivanja" u brašno ide se na prženje na ulju? Maslinovo ulje?
Sačuvana
lukic93
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 8

« Odgovor #67 poslato: Jun 10, 2015, 06:34:10 posle podne »

Citao sam malo diskusiju i niko osim Jhony-a nije pomenuo brasno,sta mislite o tome da se komadi oslica uvaljaju u kukuruzno brasno ili integralno?Kako bi to uticalo na defku?
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1525

« Odgovor #66 poslato: Maj 03, 2012, 03:32:56 posle podne »

Nema na cemu, javi kako ti se cini ;) Poz!
Hocu, mozda vec sutra
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.268 sekundi sa 18 upita.